Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@06:12:31 GMT

ساخت بتنی ویژه کاربرد در شرایط سخت با فناوری نانو

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۷۶۰۳۴

ساخت بتنی ویژه کاربرد در شرایط سخت با فناوری نانو

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو،بتنی حاوی افزودنی نانو در روسیه ساخته شده که می‌توان آن را در شرایط دمایی بسیار سرد و هوای مرطوب تولید و استفاده کرد.

مهندسان مرکز آموزش نظامی دانشگاه فدرال خاور دور در روسیه با همکاری همتایان خود در دانشگاه رودن موفق به ساخت بتنی شدند که می‌تواند در دمای بسیار کم و در محیط مرطوب استفاده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بتن که در آن از افزودنی‌های نانو استفاده شده در آب و هوای بسیار مرطوب و دمای تا منفی ۵ درجه سانتیگراد قابل تولید است. چنین بتنی تا ۵۰ سال نیاز به نوسازی اساسی ندارد.

نتایج این پروژه در قالب مقاله‌ای در نشریه Construction and Building Materials به چاپ رسیده است.

ساخت و به کارگیری بتن در دماهای بسیار پایین چالش برانگیز است. اگر آب موجود در بتن منجمد شود، سیالی‌ بودن بتن اشتباه محاسبه شده در نتیجه توده‌هایی در بتن شکل می‌گیرد که به عملکرد بتن آسیب می‌زند. در حال حاضر برای تولید بتن در دمای پایین‌تر از منفی ۵ درجه نیاز به فناوری خاصی است. در صورتی که هر یک از اجزاء بتن دچار مشکلی شود، ساختار بتن تضعیف شده و عمر آن کاهش می‌یابد.

برای حل این مشکل، محققان از نوعی افزودنی نانو که در واقع یک فوق‌پلاستیک‌ساز است، استفاده می‌کنند که به حفظ استحکام و دوام سازه بتنی که در فصل سرما احداث می‌شود، کمک می‌کند. با این کار هزینه ساخت سازه‌های بتنی در فصل سرما افزایش نمی‌یابد.

این بتن نانویی تمامی الزامات قانونی را برای صنعت ساختمان برآورده می‌کند. با استفاده از این بتن می‌توان در شرایط مرطوب، ساختمان‌هایی به ارتفاع ده طبقه را ساخت. این سازه‌ها تا ۵۰ سال بدون هیچ تغییری باقی می‌مانند.

این گروه تحقیقاتی نسبت مواد افزودنی اصلاح شده را به‌صورت تجربی به‌دست آورده و سپس با استفاده از مدل‌های ریاضی، آن را دوباره اصلاح کردند. براساس اطلاعات منتشر شده، این بتن، ۴۰ درصد آب کمتری نیاز دارد و در عین حال استحکام آن بسیار بالا است.

کد خبر 4878600 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: فناوری نانو تولید بتن معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فناوری نانو شرکت دانش بنیان تحقیقات علمی ایالات متحده آمریکا تولید نوآوری گوگل فناوری فضایی اینترنت ماهواره موبایل فیس بوک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۷۶۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، مصطفی میلانی با اشاره به ظرفیت بالای اصفهان در زمینه مواد و ساخت، نقش ستادهای معاونت علمی به‌ویژه ستاد مواد را حمایت از فناوری‌های اولویت‌دار کشور عنوان کرد و افزود: تجاری‌سازی، تأمین مالی، ارتباط سازی بین شرکت‌ها با ارگان‌های دولتی و اطلاع‌رسانی د ستاوردهای فناوری از جمله اقدامات ستاد در جهت توسعه فناوری‌های حوزه مواد و ساخت است.

دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به برگزاری نشست‌های نخبگانی و استفاده از ظرفیت‌ها و پیشنهادهای فعالان این حوزه اشاره و خاطرنشان کرد: ستاد مواد آمادگی دارد تا با برگزاری جلسات و رویدادهای تخصصی، در راستای رفع مشکلات شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گام بردارد.

تأکید بر اهمیت شیرین‌سازی آب و توسعه سرامیک‌های پیشرفته

دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته، شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی، توسعه سرامیک‌های پیشرفته، تکمیل زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی و جلوگیری از خام‌فروشی را از جمله اولویت‌های ستاد برشمرد.

میلانی تصریح کرد: با توجه به خشکسالی‌های اخیر، فناوری‌های شیرین‌سازی آب از اهمیت بالایی برخوردار هستند و ستاد مواد آماده است تا از طرح‌های فناورانه در این زمینه حمایت کند.

همچنین وی بر آمادگی ستاد برای تسهیل فرآیند تأمین مالی، ضمانت قراردادها و پذیرش ریسک فناوری‌های نوین تأکید کرد و همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان شهرک برای توسعه فناوری‌های مواد و ساخت را خواستار شد.

اصفهان، قطب توسعه فناوری‌های مواد و ساخت کشور

وی در ادامه با اشاره به حضور شرکت‌ها و مراکز فناور متعدد در اصفهان، گفت: استان اصفهان به لحاظ زیرساخت‌های صنعتی و تحقیقاتی و ظرفیت نیروی انسانی متخصص، یکی از قطب‌های اصلی کشور در حوزه فناوری‌های مواد و ساخت محسوب می‌شود.

میلانی افزود: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان یکی از موفق‌ترین مراکز رشد و پارک‌های فناوری کشور، نقش مهمی در توسعه فناوری‌های پیشرفته مواد و ساخت ایفا می‌کند و ستاد مواد آمادگی دارد تا با حمایت از شرکت‌های مستقر در این شهرک، زمینه تجاری‌سازی دستاوردهای فناورانه آنها را فراهم آورد.

لزوم توجه به مدیریت پسماندها و پساب‌های صنعتی

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته با تأکید بر اهمیت مدیریت پسماندها و پساب‌های صنعتی، گفت: با توجه به تعدد صنایع مادر همچون فولاد، پتروشیمی و نیروگاه‌ها در اصفهان، لازم است تا فناوری‌های مربوط به مدیریت، تصفیه و بازیافت پسماندها و پساب‌های صنعتی در اولویت قرار گیرد.

به گفته وی، ستاد مواد علاوه بر حمایت‌های مالی، آماده است تا با برقراری ارتباط میان شرکت‌های دانش‌بنیان و صنایع، زمینه تجاری‌سازی و اجرای طرح‌های فناورانه در حوزه مدیریت پسماند را تسهیل کند.

میلانی در پایان بر لزوم تقویت زیست‌بوم نوآوری و فناوری در استان اصفهان تأکید کرد و مشارکت همه دستگاه‌ها و سازمان‌های متولی را در این زمینه خواستار شد.

کد خبر 6090203 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • طرح تحول علوم انسانی در دانشگاه خوارزمی اجرا می‌شود
  • ساخت نازک‌ترین ورقه طلای جهان با ضخامت یک اتم
  • ترکیه در صدد ساخت نخستین ناو هواپیمابر بومی
  • طرح بلندپروازانه ترکیه برای ساخت ناو هواپیمابر
  • حمایت از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • در جست‌وجوی مزاج معتدل
  • برگزاری مسابقه«سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو»
  • فناوری‌های نوین برای مقابله با ساخت‌وسازهای غیرمجاز استفاده شود
  • کاربرد انواع سنگ های مختلف
  • ساخت بلوک‌های بتنی از شیشه‌های دورریز توسط استارتاپ ایرانی