Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴   اردشیر پشنگ، کارشناس مسائل عراق در ارتباط با دلایل و چرایی حمله جریان‌های حاضر در حشدالشعبی به پایگاه التاجی به خبرنگار «انتخاب» گفت: «حملات اخیر به پایگاه نظامی تاجی بیش از آن که یک تقابل عراقی آمریکایی باشد متاثر از رقابت قدرت‌ها در داخل عراق است؛ یعنی برخی از گروه‌های سیاسی عراقی که دارای نیروی نظامی هستند و تحت عنوان نیرو‌های حشدالشعبی شناخته می‌شوند پس از پایان خلافت خود خوانده داعش در پی تکرار الگویی همانند حزب الله لبنان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
»

وی افزود: «در موقعیت کنونی حشدالشعبی قصد دارد از یک سو در میانه تحولات سیاسی حضور داشته باشند و از سوی دیگر نیرو‌های نظامی خود را خفظ کند. اکنون نیرو‌های حشدالشعبی تلاش می‌کنتد از طریق طرح گفتمان ضدیت با آمریکا افراد و نیرو‌های با مواضع رادیکال را به سمت خود جلب کنند. این امر موجب تصبیت جایگاه و افزایش قدرت آن‌ها نسبت به دیگر جناح‌های سیاسی حاضر در کشور عراق است. در واقع بخشی از صورت مساله حمله به پایگاه‌های آمریکایی ناشی از همین رقابت جتاح عای درون حسدالشعبی برای طرح گفتمان ضد آمریکایی است.»بیشتر بخوانید: هدف حملات تازه آمریکا به مواضع حشد الشعبی/ شرایط پیچیده و دشوار در عراقاین کارشناس مسائل عراق در ادامه تصریح کرد: «اگر نگاهی به واقعیات سیاسی عراق داشته باشیم متوجه خواهیم شد آمریکایی‌ها در عرصه معادلات سیاسی و امنیتی کشور عراق چندان نقش تاثیرگذار و تعیین‌کننده‌ای ندارند، اما جریان‌هایی همانند حزب الله عراق، عصائب اهل حق و... در پی آن هستند با طرح آمریکاستیزی جایگاه خود را در آینده معادلات حکمرانی کشور عراق تثبیت و تقویت کنند. در سطحی دیگر میان ایران و ایالات متحده نیز عرصه‌ای از رقابت وجود دارد که در برخی از موارد به صورت جنگ نیابتی ظهور پیدا می‌کند. در وضعیت پس از ترور سردار سلیمانی ابومهدی المهندس، نیرو‌های نزدیک به ایران نیز نسبت به حضور آمریکا حساسیت بیشتری پیدا کرده‌اند و همین امر منتج به انجام برخی حملات شده است.»

پشنگ در بخشی دیگر از اظهارات خود در ارتباط با دلیل انتخاب پایگاه نظامی تاجی به عنوان کانون حملات اخیر حشد العشبی علیه آمریکا تصریح کرد: «با توجه به موقعیت مرکزی و استراتژیک پایگاه تاجی که در نزدیکی پایتخت کشور عراق قرار دارد به طور حتم از زمینه مناسبی برای انجام حملات غیر قابل پیش بینی و کنترل برخوردار است. پایگاه تاجی در کنار پایگاه «بسمایه» دو پایگاه نظامی‌ای هستند که در مناطق شیعه نشین و بغداد قرار دارند قرار دارند و کانونی همیشه در دسترس برای حمله هستند.»

وی افزود: «حملات مداوم و مکرر جریان‌های حاضر در حشدالشعبی به پایگاه‌های نظامی آمریکایی در ابتدا بدین معنی است که این بازیگران قصد دارند با نماد سازی دشمنی از آمریکا پایگاه و جایگاه خود را تثبیت و تقویت کنند. در کنار این موضوع تداوم حملات نشات دهنده آن است که حملات آمریکا به فرماندهان نظامی ایرانی و عراقی و نیز حمله به پایگاه‌های حشد الشعبی تاثیر چندانی نداشته است و حتی این نیرو‌ها را در انجام اقدامات ضدآمریکایی مصرتر کرده است.»

این کارشناس مسائل عراق در بخش پایانی از گفته‌های خود پیرامون چشم‌انداز آتی تحولات کشور عراق اظهار داشت: «در ابتدای امر باید توجه داشت استراتژی بلند مدت آمریکایی‌ها در خاورمیانه مبتنی بر خروج است. در راهبرد جدید سیاست خارجی آمریکا نگاه به حوزه پاسفیک یا شرق آسیا به کانون اصلی تبدیل شده است، اما باید توجه داشت خروج آمریکایی‌ها چندان هم آسان نخواهد بود. درضمن آمریکا از سال ٢٠٠٣ تاکنون چند تریلیون دلار در عراق هزینه کرده، اما به نتایج ایده آل خود نرسیده است. برخلاف تصورات واشنگتن در سال بعد از ۲۰۰۳ نیز تحولات عراق بر وفق مراد این کشور نبوده، اما ایجاد بزرگترین کنسول‌گری جهان در اربیل نشان‌گر آن است که عراق همچنان اهمیتی قابل توجه در عرصه سیاست خارجی آمریکا دارد. با این وجود در کوتاه مدت نمی‌توان انتظار داشت تحولی بزرگ در ارتباط با موضوع حضور آمریکا در عراق اتفاق بیافتد و احتمالا شاهد تداوم وضعیت کج‌دار و مریز کنونی خواهیم بود.» منبع: انتخاب لینک کوتاه: www.rouydad24.ir/000s3E خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 پایگاه نظامی تاجی عراق پایگاه نظامی کشور عراق نیرو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۷۸۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفرقه در وزارت خارجه آمریکا/ اختلاف بر سر حمایت تسلیحاتی از اسرائیل است

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، خبرگزاری «رویترز» گزارش داده که برخی از مقام‌های بلندپایه دولت واشینگتن به «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه ایالات متحده گفته‌اند که تضمین‌های اسرائیل را مبنی بر اینکه از تسلیحات اهدایی آمریکا در چارچوب موازین حقوق بشردوستانه بین‌المللی استفاده می‌کند، «معتبر و قابل‌اتکا» ارزیابی نمی‌کنند.

این در حالی است که بنابر یکی از اسناد درون‌سازمانی وزارت خارجه آمریکا که به رؤیت خبرگزاری رویترز رسیده است، سایر مقام‌های آمریکایی از موضع رژیم صهیونیستی حمایت کرده‌اند.

بر اساس تفاهم‌نامه امنیت ملی صادرشده از سوی «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا، بلینکن باید تا تاریخ ۸ ماه میلادی مه، در گزارشی به کنگره اعلام کند که آیا تضمین‌های اسرائیل درباره عدم نقض قوانین بین‌المللی هنگام استفاده از تسلیحات آمریکایی را معتبر ارزیابی می‌کند یا خیر.

تا امروز این واضح‌ترین تصویر از اختلاف درونی وزارت خارجه آمریکا در باب نحوه استفاده اسرائیل از تسلیحات آمریکایی است که به رسانه‌ها درز پیدا کرده است.

از میان ۷ اداره داخلی وزارت خارجه که تا ۲۴ مارس، موضع خود را اعلام کرده‌ بودند، چهار اداره شامل پناهندگی و مهاجرت، جمعیت و حقوق بشر و کار بابت عدم تطابق وعده‌های رژیم صهیونیستی با واقعیت، به‌شدت ابراز نگرانی کرده‌اند.

این ادارات، در بیانیه مشترک خود، از بمباران مداوم سایت‌ها و زیرساخت‌های شهری، سطح غیرقابل‌انکار آسیب به غیرنظامیان در راستای اولویت قائل شدن برای منافع نظامی و کشتن امدادگران و روزنامه‌نگاران به‌عنوان نمونه‌هایی از موارد نقض حقوق بشردوستانه بین‌المللی از سوی اسرائیل اشاره کرده‌اند.

بااین‌حال، اداره امور سیاسی و نظامی وزارت خارجه آمریکا هشدار داده است که هرگونه تعلیق کمک نظامی به رژیم صهیونیستی توانایی این رژیم برای مقابله با تهدید‌ها حول حریم هوایی فلسطین اشغالی را محدود می‌کند و مستلزم آن است که واشینگتن به‌نوبه خود درباره قرارداد‌های تسلیحاتی فعلی و آتی با سایر کشور‌های منطقه نیز تجدیدنظر کند.

این هشدار بدون در نظر گرفتن اعتبار یا عدم اعتبار تضمین‌های اسرائیل «و تنها با توجه به تعهد آمریکا به تأمین امنیت این رژیم» مطرح شده است.

اختلاف‌های داخلی وزارت خارجه آمریکا در حالی عیان می‌شود که مقام‌های دولت بایدن بار‌ها مدعی شده‌اند که هیچ مدرکی دال بر نقض قوانین بین‌الملل از سوی اسرائیل وجود ندارد. همین اواخر، «جان کربی» سخنگوی شورای هماهنگی راهبردی کاخ سفید، وجود مدارک مبنی بر ارتکاب نسل‌کشی از سوی رژیم صهیونیستی را رد کرد.

با عبور شمار قربانیان جنگ غزه از ۳۴ هزار نفر، عملکرد ارتش رژیم صهیونیستی به‌شدت زیر سؤال رفته و موج نارضایتی به دانشگاه‌های معتبر آمریکا هم رسیده است.

دانشجویان آمریکایی به قیمت بازداشت و درگیری با نیرو‌های ویژه پلیس، خواهان هرگونه قطع همکاری نهاد‌های آموزش عالی ایالات متحده با رژیم صهیونیستی هستند.

انتهای پیام/

مریم خرمائی

دیگر خبرها

  • سربازان زن صهیونیست به دلیل امتناع از حضور در جنگ در معرض بدرفتاری قرار دارند
  • فرمانده حشد الشعبی: تهدیدهای آمریکا ما را نمی‌ترساند
  • فعالان حقوقی آمریکا خواستار قطع کمک‌های نظامی به اسرائیل شدند
  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه
  • عملیات «فتح موعود» و تحقیر نیروی دریایی آمریکا
  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • آمریکا برای تداوم حضور نظامی در عراق، داعش را بهانه کرده است
  • تفرقه در وزارت خارجه آمریکا/ اختلاف بر سر حمایت تسلیحاتی از اسرائیل است
  • «پلن بی» آمریکا در برابر انصارالله چیست؟