Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-29@23:29:07 GMT

◄ تن‌پوش نانویی حمل‌ونقل

تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۷۹۰۹۹

تین نیوز علیرضا جباری زادگان* :

پس از شیوع کرونا در سرتاسر جهان و در نتیجه آن، پدیدار شدن ضعف شهرهای ما در مقابله با این ویروس، لزوم اجرای اقدامات تدافعی در جهت کنترل و پیشگیری از همه‌گیری عوامل مخرب از این دست، بیش از پیش حس شد. اقداماتی که علاوه بر داشتن نقش پیشگیری، بتوانند به ارتشی قدرتمند در برابر اولین جرقه‌های  اپیدمی تبدیل شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اهمیتی که حمل و نقل در زندگی جوامع اجتماعی به خصوص شهری دارد و همچنین به علت  جابه‌جایی سریع و پرشمار افراد متعدد در مقیاس کلان، شاید مهم‌ترین صنعتی است که می‌تواند موجب فراگیری این ویروس در سطح جهانی شود. از خطوط هوایی که با خود، مسافرانی را از قاره‌ای به قاره دیگر می‌برند تا حمل و نقل عمومی برون‌شهری همچون خودروها، اتوبوس‌ها، قطار و راه آهن و نیز حمل و نقل درون شهری مانند تاکسیرانی، اتوبوسرانی و مترو، همه عواملی هستند که در گسترش پرسرعت و همه‌جانبه عوامل بیماری‌زا دخیل هستند. از سفر هوایی کرونا از چین به کشورمان گرفته تا ایران‌گردی این جهانگرد شوم، رد پای صنعت حمل و نقل به وضوح قابل ملاحظه است. حال با توجه به اینکه کرونا، اولین مهاجم سلامت انسان نبوده و آخرین آن‌ها نیز نخواهد بود، باید از امروز خود را برای مقابله هر چه بهتر و بیشتر با عوامل مخرب مخل سلامت انسان در آینده آماده کنیم تا مثل داستان تلخ این روزهای جهان، غافلگیر نشویم.

پیرامون محل زیست و سکونت ما، تعداد بی‌شماری از میکروارگانیزم‌ها در حال زیستن هستند.میکروارگانیزم‌ها شامل قارچ‌ها، باکتری‌ها، ویروس‌ها، جلبک‌ها و ... می‌باشند که اغلب تحت عنوان میکروب بیان می‌شوند. داستان این موجودات کوچک وقتی به تراژدی‌ای همچون کرونا تبدیل می‌شود که تعادل زیستی آن‌ها در طبیعت دچار اختلال شود، بی‌تعادلی‌ای که درصد عمده آن به علت رفتارهای نامهربانانه و به دور از انصاف ما با محیط زیست نشأت می‌گیرد.

از آن‌جایی که حمل و نقل یکی از راه‌های سفر این عوامل بیماری‌زا به چهارگوشه جهان است و نیز منسوجات به‌کار رفته در صنایع حمل و نقل نظیر صندلی اتوبوس‌های بین شهری و هواپیماها می‌توانند علاوه بر مهیا نمودن محیط مناسب برای رشد و تکثیر میکروب‌ها، باعث انتقال و شیوع انواع بیماری‌ها شوند. استفاده از تکنولوژی نانو در صنایع حمل و نقل به ویژه در منسوجات به‌کار رفته در این صنایع، می‌تواند به گامی رو به جلو برای تقویت سد دفاعی بشر در مقابله با عوامل بیماری‌زا مبدل شود. مواد در ابعاد نانو، ویژگی‌های جدیدی از خود نشان می‌دهند که می‌توان از آن‌ها برای بهبود بخشیدن به خواص مواد و یا حتی ایجاد ویژگی جدید مانند خاصیت ضد میکروبی استفاده کرد.

به منظور ضد میکروب کردن منسوجات، از شیوه‌های متفاوتی نظیر افزودن ماده ضد میکروب در مرحله تولید بهره می‌گیرند. در روش‌های مختلف تولید الیاف نظیر ذوب‌ریسی، ترریسی، خشک‌ریسی و الکتروریسی، می‌توان با افزودن مواد ضد میکروب به محلول یا مذاب ریسندگی، الیاف با خاصیت ضد میکروب تولید کرد. الکتروریسی به عنوان اصلی‌ترین روش برای تولید نانو الیاف در مقیاس صنعتی است که در آن، امکان افزودن دارو و مواد ضد میکروب به محلول پلیمری به منظور تولید نانو الیاف حاوی این مواد وجود دارد. به عنوان مثال، می‌توان به استفاده از کمپلکس پلی وینیل پیرو لیدن (PVP) و یُد اشاره کرد که امکان رهایش تدریجی یُد به عنوان عاملی ضد باکتری و ضد ویروس به الیاف می‌دهند. علاوه بر خاصیت ضد میکروبی، نانو الیاف در مقابل شست‌وشو بسیار مقاوم‌تر هستند که این نیز از موارد مهم در زمینه مقابله با عوامل بیماری‌زا به حساب می‌آید. نانو الیاف عملکرد قابل توجهی در حفظ رنگ و خواص مکانیکی نظیر استحکام سایشی و کششی دارند و در چشم‌انداز بلندمدت می‌توانند باعث صرفه اقتصادی برای شرکت‌ها و سازمان‌های بهره‌بردار صنایع حمل و نقلی نظیر شهرداری‌ها و خطوط هوایی شوند.

داستان چالش و مبارزه انسان‌ها با عوامل بیماری‌زا به وسعت تاریخ است و ما هستیم که می‌توانیم با انتخاب‌های خود، چرخه تعادل محیط زیست را بر هم نزنیم و با داشتن رویکردی پیشگیرانه و تدافعی از امروز، به مقابله با این مهاجم‌های سرسخت در آینده برویم.

* خلبان

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: کرونا نانو ذرات عوامل بیماری زا نانو الیاف ضد میکروب حمل و نقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۷۹۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه و بهسازی راه‌های استان زنجان با اجرای ۷ پروژه

به گزارش خبرگزاری مهر، اصغر اسماعیلی گفت: بخشی از پروژه‌های بهسازی و توسعه در کریدورهای اصلی زنجان - بیجار، زنجان - دندی - تخت سلیمان، زنجان - بناب، منجیل، سه‌راهی سلطانیه به قیدار و همدان و همچنین بهسازی کلور به درام از حوزه شهرستان طارم است که امسال با جدیت بیشتری دنبال می‌شود.

وی راه و حمل‌ونقل را یکی از مؤلفه‌های توسعه هر کشوری عنوان کرد و افزود: استان زنجان به جهت موقعیت جغرافیایی و واقع شدن در کریدور اصلی کشور به عنوان محور حیاتی در بحث حمل‌ونقل شناخته می‌شود که توجه به ایمنی محورهای مواصلاتی این استان از اولویت‌های حمل‌ونقل جاده‌ای است.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای زنجان نگهداری راه‌ها اعم از راه‌های فرعی و اصلی را از مهمترین وظایف راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان دانسته و گفت: با توجه به اعتبارات تخصیصی بازسازی و روکش رویه راه‌ها نیز از دیگر مواردی است که همواره مورد توجه است.

وی اولویت اصلی راهداری را حفظ ایمنی راه‌ها دانست و ادامه داد: با اعتبارات تخصیص داده شده، بخشی از آزادراه زنجان - قزوین طی قراردادی که در سال گذشته منعقد شد بازسازی وبهسازی شد.

اسماعیلی از برگزاری مناقصه ۳۵ کیلومتر از آزادراه زنجان - قزوین از کیلومتر صفر تا ۳۵ در باند شمالی و جنوبی در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: در دو لاین این آزادراه به طول ۳۵ کیلومتر بهسازی و روکش انجام خواهد شد که با تعیین شدن نتیجه مناقصه و پیمانکار، حدود ۷۰ درصد مشکلات آزادراه حل می‌شود.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان زنجان در ادامه به هزینه‌های بالای ساخت راه اشاره کرد و ادامه داد: ساخت یک کیلومتر راه اصلی حدود ۱۵ الی ۲۰ میلیارد تومان هزینه دارد که با شرایط اقتصادی حاکم و محدودیت‌های اعتباری باید از ظرفیت‌های خارج از اعتبارات دولتی که می‌تواند به پروژه‌ها تزریق شود استفاده کرد.

وی با بیان اینکه استان زنجان ۵ هزار و ۸۰۰ کیلومتر از کل راه‌های کشور را به خود اختصاص داده است، گفت: ۲۰۰ کیلومتر از این راه‌ها آزادراه، ۱۴۰ کیلومتر بزرگ‌راه، ۳۵۰ کیلومتر محور اصلی، ۹۵۰ کیلومتر راه فرعی و ۴ هزار و ۲۰۰ کیلومتر آن راه روستایی است.

کد خبر 6090434

دیگر خبرها

  • ۶ خطه شدن دو آزادراه در اصفهان/ ایمنی در همه کارها اولویت دارد
  • نابودی سریع ۹۹ درصد میکروب‌ها با فناوری جدید فرابنفش
  • هدف گذاری برای تقویت مناسبات ترانزیت جاده ای بین ایران و ازبکستان
  • پانزدهمین اجلاس روسای راه‌آهن‌های کشور‌های اکو برگزار می‌شود
  • احداث مخزن ۱۶۰ هزار مترمکعبی سیل‌بند پارک کوهستان در یزد + فیلم
  • چاره‌اندیشی کوتاه مدت ترافیکی برای میدان سپاه قم
  • توسعه و بهسازی راه‌های استان زنجان با اجرای ۷ پروژه
  • تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی
  • مزایای کریدور حمل‌ ونقل سبز و دیجیتال دریایی چیست؟
  • برگزاری مسابقه«سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو»