Web Analytics Made Easy - Statcounter

در لایحه بودجه سال 99، تنها به مالیات بر خانه‌های لوکس اشاره شده است؛ اما مهم‌تر از اخذ مالیات از خانه‌های لوکس، مالیات بر خانه‌های خالی است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، ایران از معدود کشورهایی است که قانون مالیات بر عایدی سرمایه در آن اجرا نمی‌شود. این مسأله به ویژه در بخش املاک، با توجه به اینکه این بخش همواره با «تقاضای سوداگرانه و سرمایه‌ای» مواجه بوده، پیامدهای منفی متعدد و مهمی به دنبال داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا یکی از شیوۀ‌های اخذ مالیات، مالیات بر خانه‌های خالی عنوان می‌شود. بازار مسکن به دلیل نبود ابزارهای تنظیمی، نظیر مالیات بر خانه‌های خالی به حیاط خلوت بسیاری از سوداگران تبدیل شده است. این درحالیست که مجلس شورای اسلامی، تیرماه سال ۹۴ نسبت به تصویب قانون مالیات بر خانه‌های خالی اقدام نموده است؛ اما همچنان اقدام جدی برای اجرای این طرح پس از ۴ سال صورت نپذیرفته‌است.

جای خالی مالیات بر خانه‌های خالی در لایحه بودجه 99
مجلس طبق لایحه بودجه سال 99 مصوب کمیسیون تلفیق و ارسالی به شورای نگهبان، برای سال آینده دولت را موظف به اخذ مالیات بر خانه‌های لوکس کرده‌است. سال آینده سازمان مالیاتی یک درآمد 700 میلیارد تومانی از محل مالیات بر واحدهای مسکونی گران قیمت کسب و خواهد کرد. نکته جالب توجه اینکه مشخص نیست چرا کمیسیون تلفیق این مالیات را تنها برای املاک مسکونی لوکس قرار داده و نه تنها اشاره‌ای به سایر املاک از جمله واحدهای تجاری نکرده بلکه به نظر می‌رسد یک نوع معافیت نیز برای املاک تجاری قرار داده است. معاون وزیر راه و شهرسازی با اعلام این‌که صرف دریافت مالیات عایدی بر سرمایه مسکن سرمایه‌ها را از این بخش فراری می‌دهد، گفت: «از خانه‌های لوکس که عده‌ای چندین بار در سال آنها را برای حفظ ارزش پول، خرید و فروش می‌کنند مالیات دریافت خواهد شد».
با توجه به شاخص قیمت‎ها در ایران، دولت باید جدای از لایحه بوجه 99، طرح مالیات بر خانه‌های لوکس را بدین شکل عملیاتی کند که املاک را در محدوده های قیمتی خاصی طبقه بندی شود و سپس برای محدوده های قیمتی بالاتر، نرخ مالیاتی بیشتری در نظر بگیرد. همچنین دولت باید تمامی املاک موجود در کشور که از یک محدوده قیمتی خاص پایین‌تر باشند، را مشمول معافیت کند. با این شرایط دولت می‌تواند منابع حاصل را برای ساخت مسکن سه دهک پایین هزینه کند.

پیش‌نیازهای سامانه املاک و اسکان برای اخذ مالیات بر خانه‌های خالی
اما مهم‌تر از اخذ مالیات از خانه‌های لوکس موضوع مالیات بر خانه‌های خالی است. دولت برای اخذ مالیات و ایجاد شفافیت در بازار مسکن و جلوگیری از سوداگری اقدام به ایجاد سامانه املاک و اسکان نمود. در همین راستا وزیر راه گفت: هدف این است که با راه اندازی این سامانه سوداگردی در بخش مسکن مهار شود تا سرمایه در گردش برای تولید و عرضه مسکن صدمه نبیند. تمام دستگاه‌های اطلاعاتی، اطلاعات لازم را به این سامانه بدهند تا سازمان امور مالیاتی کشور بتواند تکلیف قانونی خود را به موقع و به آسانی انجام دهد.
حمیدرضا چراغی کارشناس حوزه مسکن، معتقد است اگر قرار باشد قانون مالیات بر خانه‌های خالی در سال آینده اجرا شود،  باید اطلاعات دقیقی در سامانه املاک بارگزاری شود. وی در اینباره اظهار داشته است: «اجرای دقیق مالیات بر خانه‌های خالی، بستگی به این دارد که سامانه املاک و اسکان آماده شود؛ در حال حاضر سامانه فقط رونمایی شده و اطلاعاتی ندارد. اگر بتوانند اطلاعات را در سامانه بارگذاری کنند و از آن خروجی بگیرند احتمال اجرایی دارد، ولی هنوز اقدامی انجام نشده است».

انتهای پیام/

 

منبع: آنا

کلیدواژه: مالیات مالیات بر عایدی سرمایه مالیات از خانه های خالی مالیات بر خانه های خالی سامانه املاک اخذ مالیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۷۹۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش قیمت‌های اجاره در سال ۱۴۰۳ چقدر خواهد شد؟

کیانوش گودرزی، رییس اتحادیه مشاوران املاک در گفتگو با ما در پاسخ به این پرسش که قیمت‌ها در سال ۱۴۰۳ افزایشی است یا کاهشی؟ افزود: ما همیشه یک افزایش قیمتی را خواهیم داشت، اما امیدواریم در سال جدید با یک سیاست درست و آینده‌نگری در حوزه مسکن، شرایط متفاوت شود.

وی تصریح کرد: ببینید، به طور معمول هر ساله ۲۵ درصد نسبت به سال قبل اجاره‌ها افزایش پیدا می‌کند. این موضوعی است که مجلس به دولت اجازه داده است که برحسب موضوعات تورمی ورود پیدا کند و عدد و رقمی اعلام شود.

رییس اتحادیه مشاوران املاک با بیان این‌که تعیین این اعداد و ارقام کار بدی نیست، در همه جای دنیا هم این اتفاق می‌افتد، ولی در ایران بستر آن هنوز فراهم نبوده و ابزار لازم برای این کار مهیا نیست، متذکر شد: پارسال اگر این اتفاق می‌افتاد، می‌توانستیم به مشاوران املاک بگوییم قیمت‌ها را رعایت نکردید، یعنی موضوع قابل رصد و کنترل بود.

گوردزی تصریح کرد: نکته این‌جاست که الان با سامانه خودنویسی که راه افتاده و متعامل آن می‌توانند خودشان قرارداد بنویسند، دیگر رصد و نظارت و کنترلی در سطح جامعه باقی نمی‌ماند. یعنی متعاملین، چه مستاجر و چه موجر، خودشان با هر افزایش قیمتی می‌توانند قرارداد بنویسند.

وی تاکید کرد: اصل موضوع همین‌جاست که دولت در حالی که باید نظارت و کنترل داشته باشد، در واقع با سامانه‌ای که ایجاد کرده، نظارت و کنترل از دست دولت خارج خواهد شد. این سامانه تبعات خاص خود را دارد.

منبع: خبرآنلاین

tags # مسکن سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟

دیگر خبرها

  • ۱۰ هزار خانه خالی در پرند به سازمان امور مالیاتی معرفی شد
  • اجاره خانه به این افراد ممنوع شد
  • شروط مجلس برای معافیت مالیات بر سرمایه در انتقال املاک
  • شروط معافیت از مالیات بر عایدی سرمایه در انتقال املاک تعیین شد
  • وام ودیعه مسکن در ۱۴۰۳ افزایش می باید؟
  • هشدار به‌ پلتفرم‌های آگهی جواب می‌دهد؟
  • افزایش قیمت‌های اجاره در سال ۱۴۰۳ چقدر خواهد شد؟
  • آیا هشدار به‌ پلتفرم‌های آگهی جواب می‌دهد؟
  • خبر خوش برای مستاجران
  • جزئیات برنامه وزارت راه برای حمایت از مستاجران اعلام شد