Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایران، مرحوم حاج احمد آقا در زمان مبارزات انقلابی امام خمینی(ره) نزدیک‌ترین همراه ایشان در خارج و داخل کشور بود. پس از پیروزی انقلاب اسلامی هم فرزند امام به عنوان امین ایشان همچنان عهده‌دار رتق و فتق امور دفتر رهبر کبیر انقلاب بود. همین نزدیکی البته چه بسا زمینه‌ساز برخی شائبه‌ها و حتی خیال پردازی‌های ناثواب درباره ایشان بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخصوص بعد از رحلت امام خمینی در سال ۶۸.

بر همین اساس رابطه مرحوم حاج احمد آقا با آیت‌الله خامنه‌ای بعد از انتخاب به عنوان جانشین امام از سوی مجلس خبرگان رهبری واجد اهمیت است. کیفیت همین ارتباط بود که برخی خیال‌پردازی‌ها برای آینده انقلاب و تقلا برای شکاف‌افکنی بین نیروهای انقلابی را نقش بر آب کرد.

رهبر معظم انقلاب در سخنرانی سال ۸۱ موضع حاج سیداحمد آقا بعد از رحلت امام را تحسین کرده و فرمودند: «حاج احمدآقا در برهه بعد از رحلت امام، یکی از بهترین مواضعی را که ممکن است کسی مثل ایشان داشته باشد، در دفاع از اصول و موازین انقلاب و آن چهره حقیقی خط امام اتخاذ کرده بودند. ایشان واقعاً از جان و دل از آن مواضع و از جمله از رهبری دفاع می‌کردند. دفاع بسیار جانانه‌ای که ایشان چه از اساس و اصل رهبری و چه از شخص حقیر می‌کردند، در بعضی روحیه‌هایی که ممکن بود به گونه دیگری فکر کنند یا احساس دیگری داشته باشند، تأثیرات زیادی داشت. به‌هرحال، موضع بعد از رحلت امام که ایشان اتخاذ کرده بودند، موضع بسیار ارزشمندی بود. من معتقدم یکی از بهترین فصول زندگی ایشان، عندالله، همین فصل اخیر است که ایشان واقعاً راه خدا، راه حق و راه صحیح را متقرّبا الی‌الله برگزیده بودند.»

مرحوم محمدنبی حبیبی، دبیر کل فقید حزب مؤتلفه اسلامی در خاطره‌ای که در پایگاه (KHAMENEI.IR) منتشر شده، در همین باره خاطره‌ای روایت کرده که قابل توجه است؛ «در بهمن سال ۱۳۶۹ - حدود ۱۹ ماه پس از رحلت حضرت امام- به اتفاق جناب آقای حاج محسن رفیق‌دوست با مرحوم حجت‌الاسلام والمسلمین حاج احمد خمینی(رحمه‌الله‌علیه) ملاقات خصوصی داشتیم. در این ملاقات، اینجانب به ایشان عرض کردم که شما چند روز پیش جمله‌ای فرمودید و رسانه‌ها هم پخش کردند که به سهم خودم لازم می‌دانم از جناب‌عالی تقدیر و تشکر کنم. ایشان پرسیدند کدام جمله؟ عرض کردم جمله‌ شما این بود که «هرکس بگوید که اطاعت از امام غیر از اطاعت از حضرت آیت‌الله خامنه‌ای است، در خط امریکاست.» حاج احمد آقا فرمودند: «آقای حبیبی! من این جمله را با اعتقاد کامل به آن، بیان کردم و جداً معتقدم هر کس این تفاوت را قائل باشد، بخواهد یا نخواهد در خط امریکا است» و اضافه نمودند: «یکی از موارد شگفتی من این است که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این حدود ۱۹ ماه، چگونه توانسته‌اند تعادل و توازن در کشور را مدیریت کنند؟ چون عوامل مهمی برای برهم زدن این تعادل و توازن و ایجاد بحران وجود دارد.»

یکی دیگر از شائبه‌های مطرح شده از سوی برخی درباره حاج احمد آقا معطوف به همان نزدیکی و اعتماد مرحوم پدرشان به ایشان بود و اینکه سید احمد خمینی به عنوان معتمد رهبری وقت، در تصمیم‌های مرحوم امام (ره) تأثیرگذار بوده و فراتر از آن در برخی نامه‌های آن مرحوم هم دست می‌برده است!

این ادعاها از سوی نزدیک‌ترین افراد و شاگردان امام خمینی(ره) رد و بر امانتداری حاج احمد آقا تأکید شده است. آیت‌الله سید علی مقدم از شاگردان امام درخصوص تبعات تشکیک در نامه‌های امام گفت: اطرافیان شخصیت‌ها معمولاً دو دسته هستند؛ بعضی‌ها هدف‌شان خدمت به آن شخصیت، جامعه و مردم است و بعضی‌ها هدفشان منافع شخصی است. زمانی که امام در قم تشریف داشتند و ما از نزدیک هم در خدمتشان بودیم و درس و منزلشان می‌رفتیم، مشاوری غیر از خودش نداشت؛ خودش همه کاره بود. یعنی خودش تصمیم می‌گرفت، خودش اقدام می‌کرد و شخصاً مطالب را به مردم می‌رساند.

وی تأکید کرد: وقتی امام یا شخص دیگری نامه را نوشته و امام مهر و امضا کرده، دیگر قابل دستکاری نیست. مرحوم حاج احمد آقا از ابتدا تا انتها مورد اعتماد امام بود و امام خودش کارهایش را انجام می‌داد. نتیجه کار را به صورت نامه مکتوب و مهر کرده و یا احیاناً بعضی جاها که احتیاج به نامه نبود، شفاهاً به حاج احمد آقا می‌فرمود. شائبه دستکاری نامه‌های امام از دسایس شیطان است. خدا نکند که گرفتار وسوسه شیطان شویم.

آیت‌الله محمدجواد فاضل لنکرانی هم در این باره گفته است: افرادی که با حاج احمد آقا بودند شاهد بودند که واقعاً صداقت در گفتار و رفتار عجین با وجود او بود و انسان هیچ احتمال نمی‌داد که بخواهد مطلبی را به عنوان فکر شخصی خودش وارد مجموعه فکری امام کند. اینجا یک نکته بسیار مهم است که این طور که ما از مرحوم والدمان و شاگردان امام شنیده‌ایم، امام شخصیتی بود که به این زودی تحت تأثیر قضایا و عواطف قرار نمی‌گرفت و بی جهت به کسی اعتماد نمی‌کرد. این خودش یکی از ابعاد وجودی امام بود که در قله رأفت نسبت به شاگردان و نزدیکانش بود اما در مسأله اعتماد در مسائل سیاسی معیارهای بسیار مهمی را داشت.

وی گفت: من یادم هست که اوایل پیروزی انقلاب بعضی از آقایان در قم خواستند دفتر امام را در اختیار خودشان بگیرند. از این جهت هم درست می‌گفتند که ما شاگرد امام هستیم و باید به عنوان بازوان امام خدمت کنیم و بعضی از اینها اصرار داشتند که حاج احمد آقا در بیت دخالت نکند. من یادم هست که با چه بی اعتنایی از طرف امام در آن زمان مواجه شدند و آنها بعداً فهمیدند که این یک فکر اشتباه است.

فاضل لنکرانی یادآور شد: رهبری فرمودند حاج احمد آقا امین امام بود و واقعاً امین امام بود. امام کاملاً به مرحوم حاج احمدآقا اعتماد داشت. در جلساتی که ایشان مطالبی را از قول امام نقل می‌کردند، انسان بخوبی می‌دید که ایشان مقیّد است از چیزی که امام فرموده فراتر نرود. گاهی اوقات مطالبی را از امام برای پدر ما نقل می‌کردند؛ به خوبی معلوم بود خیلی مقید است همانی که امام فرموده، نه کمتر و نه بیشتر، دنبال کند. کسی نبود که فکر کند می‌تواند افکار و مطالبی را بر منظومه فکری و مسائل امام اضافه کند و واقعاً این اعتماد و امانتداری تا آخر بود؛ به طوری که ما واقعاً می‌توانیم شهادت دهیم. البته سند شهادت ما کسانی هستند که همراه مرحوم حاج احمد آقا بودند و بعضی از جلساتی که ما خدمت ایشان می‌رسیدیم. می‌توانیم بگوییم که واقعاً حاج احمد آقا یک کلمه هم کم و زیاد نسبت به فرمایشات حضرت امام نداشت.

کد خبر 493043 برچسب‌ها احمد خمینی تاریخ انقلاب اسلامی ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: احمد خمینی تاریخ انقلاب اسلامی ایران مرحوم حاج احمد آقا بعد از رحلت امام احمد خمینی آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۸۰۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوشنویسی ایران نیاز به حمایت دارد/ تاثیر بخش خصوصی در چرخه اقتصاد

مهرناز قربان‌پور هنرمند خوشنویس که ۲ اثر از او در نخستین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» در فرهنگسرای نیاوران به نمایش درآمده است، درباره برگزاری این نمایشگاه به خبرنگار مهر بیان کرد: نمایشگاه با کیفیت خوبی برگزار شده است. به ویژه در شرایطی که نمایشگاه برگزار کردن کار سختی شده است و انگیزه کافی از سوی هنرمندان وجود ندارد، به همین دلیل در فضای کلاسیک خوشنویسی، کمتر شاهد برگزاری چنین رویدادهایی هستیم و نمایشگاه گروهی با این کیفیت کمتر برگزار می‌شود.‌

وی با تاکید بر اینکه کیفیت برگزاری نمایشگاه توسط بخش خصوصی بسیار محسوس است، گفت: به طور قطع اگر جایی بخواهد از هنرمندان حمایت کند بخش خصوصی است، کسانی که در فروش آثار هنری و گالری‌داری تخصص دارند، هم در برگزاری نمایشگاه موفق‌ترند و هم در فروش آثار می‌توانند موفق‌تر عمل کنند. مطمئناً اگر بخش خصوصی به این عرصه ورود کند، اتفاقات خوبی می‌تواند به لحاظ حرفه‌ای برای هنرمندان بیفتد.

این هنرمند خوشنویس درباره نمایشگاه «روایت باران» توضیح داد: نمایشگاه «روایت باران» از چند جهت متفاوت است؛ اختصاص یک بخش به نمایش آثار قدما جالب توجه است، همچنین از اساتید پیشکسوت آثاری به نمایش درآمده و نشان از گزینش خوب در انتخاب آثار دارد. در مجموع نمایشگاه شسته رفته و خوبی است. مدت‌هاست این اتفاقات کمرنگ شده و نمایشگاه خوب، کم می‌بینیم.

وی تاکید کرد: به اعتقاد من، خوشنویسی ما ظرفیت بسیار بالایی دارد، هنرمندان خوبی در این عرصه داریم که زحمت بسیاری می‌کشند که نیاز به حمایت دارند. به هر حال وقتی حمایت‌های خوبی از یک هنرمند شود، مطمئناً آثار فاخر و بهتری خلق می‌کند. اما وقتی نه فضایی برای ارایه آثار وجود داشته باشد و نه فضایی برای فروش آن، انگیزه هنرمند کاهش پیدا می‌کند.

قربان پور در پایان گفت: حضور افرادی که تخصص دارند و سال‌هاست در این حوزه فعالیت دارند، کار بلد هستند و می‌توانند ارایه‌های قوی و حرفه‌ای و خوبی داشته باشند، مغتنم است و مطمئناً چنین حرکت‌هایی به بهبود وضعیت هنر کمک می‌کند.

اولین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» توسط گالری تخصصی هنرهایی ایرانی و اسلامی «ترانه باران» در فرهنگسرای نیاوران برپا شده و تا پایان اردیبهشت همه روزه از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۹ و روزهای تعطیل از ساعت ۱۴ تا ۱۹ دایر است.

کد خبر 6097681

دیگر خبرها

  • روش تربیتی امام خمینی(ره) و نقطه اوج حکومت مهدوی
  • خوشنویسی ایران نیاز به حمایت دارد/ تاثیر بخش خصوصی در چرخه اقتصاد
  • نوای زیبای تلبیه در حسینیه امام خمینی(ره)
  • فیلم/ نوای زیبای تلبیه در حسینیه امام خمینی(ره)
  • دبستان ۶ کلاسه خیرساز مرحوم محب‌الله شاویسی در سنندج افتتاح شد
  • برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری+عکس
  • قدیمی ترین متن مبارزاتی امام خمینی و انتشار دست‌نوشته‌ رهبری در دفتر کتابخانه وزیری برای نخستین بار + عکس
  • تسلیت فرمانده سپاه امام رضا (ع) در پی رحلت سردار ایافت
  • فرمانده سپاه امام رضا (ع) رحلت سردار «ایافت» را تسلیت گفت
  • مهدوی: نامه تشکل ها به رهبری موضوع جدیدی نیست