Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24-مناظره انتخاباتی ۲ داوطلب باقی‌مانده در رقابت‌های درون حزبی دموکرات‌ها با موضوع کرونا شروع شد و هر دو بر ناکارآمد بودن سیستم فعلی بهداشت و درمان آمریکا تاکید کردند.

جو بایدن و برنی سندرز شامگاه یکشنبه در حالی مناظره انتخاباتی خود را آغاز کردند که به خاطر گسترش ویروس کرونای جدید در آمریکا، تماشاگری در سالن حضور نداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دو رقیب درون حزبی در هنگام قرارگرفتن بر روی سن، با زدن آرنج‌های خود به جای مصافحه، پیام دست دادن ممنوع را رعایت کردند اما با توجه به شرایط سنی، خود در زمره افراد پرخطر نسبت به کرونا قرار دارند.

بایدن بحران ناشی از کرونا را بزرگتر از همه دانست و خواستار همکاری ملی و برداشتن گام‌های اقتصادی و بهداشتی شد که وی برای کاهش بحران انجام خواهد داد.

سندرز هم بلافاصله روی سخن خود را متوجه دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و او را نادان و سردرگم کننده مردم توصیف کرد.

وی افزود: من رئیس جمهوری باشم یا نباشم، ما باید این رئیس جمهوری را همین الان ساکت کنیم.

سناتور سوسیال دموکرات با بیان اینکه اکنون یک لحظه بی سابقه در کشوراست و باید بر بحران فوری تمرکز داشت، به حمایت خود از سیستم مراقبت بهداشتی برای همه توجه داد.

بایدن با انتقاد از سیستم فعلی بهداشت و درمان آمریکا گفت: سیستم فعلی نمی تواند روند صعودی کرونا را که احتمالا به وجود خواهد آمد، تحمل کند. ما باید برنامه ریزی کنیم که کجا می خواهیم این بیمارستان های موقت را قرار دهیم.

جدال بر سر مراقبت بهداشتی برای همه

سندرز که صدای منتقدان از شکاف‌های موجود در سیستم مراقبت‌های بهداشتی آمریکا و مدافع برنامه بیمه بهداشت برای همه است، اظهار کرد: همه گیری ویروس کرونا بر مشکلات سیستم فعلی تاکید می کند.

وی افزود: در میان این بیماری همه گیر ، شما در صنعت داروسازی افرادی دارید که می گویند، وای، چه فرصتی برای ثروتمند شدن است. بنابراین باید از کلمات خارج شد. من مطمئنا این کار را به عنوان رئیس جمهوری انجام می دهم. مردم آمریکا، نگران هزینه‌های داروهای تجویزی نباشید.

اما بایدن اینگونه پاسخ داد که یک سیستم مراقبت‌های بهداشتی تحت نظارت دولت در ایتالیا کمک نکرده بود؛ جایی که شیوع بیماری به ویژه شدید بوده و سیستم مراقبت های بهداشتی را جا گذاشته است.

وی تاکید کرد این مساله هرگز مشکل را حل نمی کند.

سندرز این استدلال بایدن را زیر سوال برد و گفت بدون "مراقبت بهداشتی برای همه" مراقبت کامل انجام نمی شود. آیا ما راهکارهایی برای استفاده از صنعت مراقبت‌های بهداشتی داریم، برخی از آنها بودجه تبلیغات معاون رئیس جمهوری را تامین می کنند. آیا ما این شهامت را داریم که مدیریت صنعت داروهای تجویزی را به عهده بگیریم که برخی از آنها بودجه تبلیغات وی(بایدن) را تامین می کنند.

استفاده از ارتش برای مقابله کرونا

وقتی صحبت از چگونگی مقابله با کووید-۱۹ به میان آمد، هر ۲ داوطلب دموکرات بر استفاده از ارتش آمریکا برای کمک به مردم به منظور مقابله با همه‌گیری ویروس کرونا تاکید کردند.

معاون اول باراک اوباما گفت: من همان زمان ارتش را فرامی‌خوانم. آنها توانایی ارائه کمک‌های فزاینده‌ای را دارند که بیمارستان‌ها در سراسر کشور به آن احتیاج دارند و مورد نیاز هستند.

سناتور سندرز هم در این زمینه گفت: استفاده از گارد ملی کاری است که باید انجام شود.

انقلاب یا بازسازی

مساله "انقلاب" مورد تاکید برنی سندرز با "بازسازی" مورد نظر جو بایدن دیگر موضوعی بود که در این مناظره مورد اختلاف بود.

معاون اول رئیس جمهوری پیشین آمریکا معتقد است هنگامی که رئیس جمهوری ترامپ شکست خورد و از مقام خود کنار رفت، ملت می‌تواند وضعیت عادی خود را بازگرداند اما سناتور ایالت ورمونت معتقد است که خروج ترامپ یکی از اولین اقدامات یک انقلاب سیاسی است.

بایدن با اشاره به مساله ویروس کرونا، گفت: مردم به دنبال نتیجه هستند.نه یک انقلاب.

اما سندرز باز هم بر مراقبت بهداشتی برای همه تاکید کرد و گفت آمریکا با اینکه بیشتر از سایر کشورها در مراقبت‌های بهداشتی هزینه می کند، در حال حاضر آسیب پذیرتر است.

وی راه حل این مشکل را مراقبت بهداشتی برای همه دانست. ناگفته پیداست که ما به عنوان یک ملت باید هرچه در توان داریم به بحران فعلی پاسخ دهیم اما این کافی نیست که درک کنیم که چگونه به اینجا رسیدیم و در آینده به کجا می‌خواهیم برویم.

خطر بیشتر کرونا با بیگانه‌هراسی

مساله مراقبت بهداشتی برای مهاجران غیرقانونی دیگر موضوعی بود که دو داوطلب اصلی دموکرات در این مناظره دو طرفه به آن پرداختند.

معاون اول باراک اوباما گفت: مهاجران بدون مدرک، باید در میان ویروس کرونا به دنبال مراقبت پزشکی باشند. آنها تحت هیچ شرایطی نباید به خاطر انجام معالجه پزشکی در بحران ویروس کرونا مجازات شوند.

بایدن افزود: مواردی که برای ویروس کرونا آزمایش می‌دهند یا ویروس کرونا می‌گیرند باید بدون آسیب دیدن، نگهداری شوند.

وی خطاب به بیگانه‌هراسان اظهار کرد "حتی به نفع آنهاست" که افراد بدون مدارک به دنبال مراقبت‌های پزشکی مناسب باشند.

ضربه متقابل سندرز و بایدن

در ادامه چالش‌های رقابتی بایدن و سندرز، سناتور سوسیال دموکرات که تاکنون در رقابت‌های مقدماتی از معاون اول رئیس جمهوری پیشین آمریکا عقب افتاده است، به اقدامات پیشین بایدن اشاره کرد.

سندرز خطاب به بایدن گفت: من به لایحه ورشکستگی رای دادم ، شما به آن رای دادید. من به جنگ در عراق مخالفت کردم، که این هم یک رای سخت بود اما شما به آن رای دادید.

وی افزود: من با توافقنامه‌های تجاری فاجعه آمیزی همچون نفتا رای مخالف دادم که حذف چهار میلیون شغل پردرآمد را برای کشور هزینه کرد اما شما به آن رأی دادید. من به اصلاحیه قانون اساسی رای دادم که حق سقط جنین را از زنان کم درآمد سلب می کند، شما همواره به آن رای داده‌اید.

معاون اول رئیس جمهوری پیشین آمریکا اما به مخالف سندرز با اصلاحیه متمم دوم قانون اساسی درباره کنترل حمل سلاح اشاره کرد و گفت: این مرد پنج بار به طرح برادی رای منفی داد. پنج بار به تحقیق درباره پیشینه مخالفت کرد.

بایدن افزود این مرد جزو معدود دموکرات‌هایی است که من می شناسم که به معافیت صنایع اسلحه سازی از تحت پیگرد قرارگرفتن رای داد.

وی خطاب به سندرز گفت درباره علاقه مخصوصتان در این زمینه صحبت کنید.

انتخاب یک زن به عنوان معاون اول

جو بایدن که خود در دولت باراک اوباما معاون اول بوده است، در مناظره امشب از تصمیم خود برای انتخاب یک زن به عنوان معاون اول خود خبر داد.

وی اظهار کرد: متعهد می شوم که، زنی را به عنوان معاون اول انتخاب کنم. تعدادی زن واجد شرایط برای رئیس جمهوری آتی شدن هستند.

بایدن ۷۷ ساله از بیان نام این شخص خودداری کرد اما درباره ویژگی‌های او گفت که از او جوانتر است و تجربه لازم را برای معاون اولی دارد.

برخی از رسانه‌ها از میشل اوباما همسر رئیس جمهوری پیشین آمریکا به عنوان معاون اول بایدن در صورت پیروزی نام برده بودند.

پشت پرده سیاست اوباما در قبال کوبا

مساله بعدی در این مناظره، چرایی حمایت آمریکای لاتین تبار از سندرز بود.

این سناتور سوسیالیست با تاکید بر اینکه با دولت‌های استبدادی مخالف است، گفت: اما آنها کارهای خوبی هم انجام داده‌اند.

سندرز افزود: با استبداد در هرکجا که باشد مخالفم چه در کوبا، عربستان سعودی، چین یا اینکه در روسیه باشد. این سابقه زندگی من است.

وی ادامه داد: بدون شک، چین جامعه استبدادی است اما آیا کسی تکذیب می‌کند، یا هیچ اقتصاددانی انکار می کند که فقر شدید در چین، امروز کمتر از ۴۰ یا ۵۰ سال پیش است؟

سناتور ایالت ورمونت اضافه کرد: ما اقتدارگرایی را در هر کجا که باشد، محکوم می کنیم اما به سادگی می گویم اینکه کارهای انجام شده توسط این دولت‌ها، تاکنون تاثیر مثبتی بر مردم نداشته است را نادرست می‌دانم.

سندرز تفکر خود را با سیاست باراک اوباما در قبال کوبا مقایسه کرد که از برادر کاسترو در هنگام رسمی شدن روابط دیپلماتیک بین دو کشور رقیب، تقدیر کرد.

اما بایدن گفت سخنان اوباما ستودنی نیست بلکه تلاشی برای آزادسازی دولت کوبا است. او در تلاش بود سیاست کوبا را تغییر دهد تا مردم از دست کاسترو و برادرش خارج شوند.

وی افزود: این تغییر سیاست برای تاثیرگذاری بر سیاست‌های کوبا با ایجاد گشایش برای آنها است. این همان چیزی بود که در مورد آن وجود داشت.

معاون اول باراک اوباما به صورت تلویحی سندرز را دوست دولت‌های منسوخ شده کمونیستی در آمریکای مرکزی و اتحاد جماهیر شوروی سابق توصیف کرد و به هویت سوسیال دموکرات تاخت.

بایدن گفت: تصور برنی در مورد چگونگی پذیرش مردمی چون کوبا و اتحاد جماهیر شوروی سابق و گفت‌وگو در مورد کارهایی که آنها در چین انجام دادند، خلاف هر پیامی است که می خواهیم ارسال کنیم.

رای موافق بایدن برای جنگ عراق، رای مخالف سندرز برای تحریم ایران

وقتی نوبت به سیاست خارجی رسید، سناتور سندرز رای موافق بایدن برای حمله به عراق را یاد آور شد.

این سناتور سوسیال دموکرات آمریکا که بارها مخالفت خود را با جنگ ۲۰۰۲ آمریکا علیه عراق ابراز کرده است، خطاب به بایدن گفت همه دنیا می دانستند که وقتی به آن قطعنامه رای دادید یعنی به بوش اختیار می دادید که به جنگ برود.

سندرز افزود: همه کسانی که این مساله را دنبال می کردند می دانستند که مقامات بوش در رابطه با داشتن سلاح های کشتار جمعی صدام حسین دروغ می گفتند.

وی ادامه داد: مساله فقط جنگ عراق نیست، مساله توافق تجاری نفتا هم هست. رهبری برای مخالفت با توافقنامه‌های تجاری فاجعه آمیز، چندان آسان نبود. لایحه ورشکستگی بود که از آن حمایت کردید، قانون دفاع از ازدواج هم بود.

این سناتور آمریکایی اضافه کرد: مساله این است که آیا در شرایط دشوار هستیم یا نه ، خدا می داند که این شرایط دشوار است، ما می‌خواهیم شهامت داشته باشیم که منافع ویژه قدرتمندی را به دست آوریم و آنچه را که برای خانواده‌های شاغل در این کشور مناسب است، انجام دهیم.

اما بایدن که رئیس پیشین کمیته روابط خارجی مجلس سنا هم بوده است، قضاوت سندرز در امور بین الملل را زیر سوال برد و برای بررسی و مقایسه اقدامات خود در حوزه سیاست خارجی اعلام آمادگی کرد.

معاون اول باراک اوباما در ادامه اظهارات خود، سندرز را به مخالفت با تحریم روسیه به خاطر دخالت در انتخابات ۲۰۱۶ متهم کرد اما سناتور ایالت ورمونت گفت من مخالفتی با تحریم روسیه نداشتم اما در آخرین لحظات نام ایران هم به این لایحه اضافه شده بود که من به خاطر حفظ برجام با آن مخالفت کردم.

سندرز یادآور شد: این مخالفت به خاطر ایران بود. آن لایحه توافق هسته‌ای ایران را تضعیف می‌کرد. من بارها و بارها روسیه را محکوم کرده‌ام.

مت داس مشاور امور بین الملل سندرز هم در این باره اظهار کرد: برنی علیه تحریم روسیه رای داد به خاطر اینکه آنها در دقایق آخر، تحریم‌های ایران را هم به این لایحه افزوده بودند. برنی بر حمایت از تحریم روسیه تاکید داشت اما به لایحه رای منفی داد تا از توافق ایران اوباما حمایت کند. بایدن این را می‌داند.

مناظره امشب به دو رقیب اصلی دموکرات‌ منحصر نبود و دونالد ترامپ هم در توئیتر به اظهار نظر می‌پرداخت.

ترامپ اظهارات بایدن را دروغ خواند

رئیس جمهوری آمریکا نوشت: باید بگویم، یک مناظره کسل کننده بود. بایدن وقتی درباره اینکه من می‌خواهم تامین اجتماعی و مراقبت بهداشتی را قطع کنم، دروغ گفت.

ترامپ افزود: این چیزی است که همه آنها در چهارسال گذشته گفتند و هیچ اتفاقی نیفتاد. در واقع من تامین اجتماعی و مراقبت بهداشتی را حفظ کردم. من آنها را قطع نخواهم کرد اما آنها می‌خواهند. دقت کنید!

مناظره امشب در حالی برگزار شد، که انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری آمریکا در سومین سه شنبه بزرگ، فردا برگزار خواهد شد.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: رئیس جمهوری پیشین آمریکا مراقبت های بهداشتی عنوان معاون اول سوسیال دموکرات سیستم مراقبت تحریم روسیه سیستم فعلی بایدن گفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۸۱۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ

به گزارش خبرآنلاین اظهارات عصر شنبه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا علیه جو بایدن در حالی مطرح شد که او داشت در مورد دردسرهای حقوقی خودش صحبت می‌کرد و به دادستان‌های این پرونده‌ها می‌تاخت و همچنین در مورد کیفرخواست‌های جدیدی که علیه چندین تن از دستیاران ارشد سابقش در آریزونا مطرح شده، اعتراض می‌کرد.

به نقل از ایسنا براساس فایل صوتی از ضیافتی که به دست ان‌بی‌سی نیوز رسیده، ترامپ گفت: «این افراد یک دولت گشتاپو را اداره می‌کنند. و این تنها چیزی است که آنها دارند. و این تنها راهی است که آنها از نظر خود پیروز می‌شوند.»

رئیس‌جمهور سابق آمریکا افزود: «بایدن بدترین رئیس جمهور تاریخ کشور ماست. او به شدت بی‌کفایت و ناتوان است. او مثل چی حقه‌باز است! او کاندیدای تحت نفوذ و کنترل نیروهای خارجی است... او مقادیر زیادی پول از چین، روسیه، اوکراین و بسیاری از کشورهای دیگر می‌پذیرد. او حقه‌باز است.»

به گزارش خبرگزاری رویترز، «ایمی اسپیتالنیک» مدیر اجرایی شورای روابط عمومی یهودی یکشنبه در بیانیه‌ای گفت: «انجام چنین مقایسه‌هایی همیشه اشتباه، توهین‌آمیز و نفرت‌انگیز است؛ خصوصا زمانی که آن را در کنار سابقه طولانی این رئیس‌جمهور سابق در عادی‌سازی یهودستیزی در نظر گرفت. به خصوص استفاده از مقایسه‌هایی با نازی‌ها در خدمت یک برنامه متعصبانه و اقتدارگرا، شنیع است.»

کاخ سفید در بیانیه‌ای تند به اظهارات ترامپ پاسخ داد و به رفتار و لفاظی‌های گذشته این نامزد احتمالی جمهوری‌خواه، اشاره داشت، از جمله اظهارات مکرر او مبنی بر اینکه مهاجران غیرقانونی «خون کشور ما را مسموم می‌کنند»؛ زبانی که لفاظی‌های آدولف هیتلر، رهبر آلمان نازی و دیگر برترپنداران سفیدپوست را بازتاب می‌دهد.

اندرو بیتز، سخنگوی کاخ سفید گفت: «رئیس‌جمهور بایدن به جای تکرار لفاظی‌های وحشتناک فاشیست‌ها، صرف ناهار با نئونازی‌ها، و دامن زدن به تئوری‌های توطئه‌ای که به قیمت جان یک افسر پلیس شجاع تمام شده است، مردم آمریکا را حول ارزش‌های دموکراتیک مشترک و حاکمیت قانون گرد هم می‌آورد؛ رویکردی که باعث شده بزرگ‌ترین کاهش جرایم خشونت‌آمیز در ۵۰ سال گذشته رخ دهد.»

از سوی دیگر حامیان ترامپ تلاش‌ کردند تا صحبت‌های او را لاپوشانی کنند.

داگ بورگم، فرماندار داکوتای شمالی که جزو چندین گزینه محتمل برای معاونت ترامپ است و در همان مهمانی جنجالی در عمارت مارالاگو شرکت داشت، یکشنبه درباره عبارت «گشتاپو» که ترامپ استفاده کرده بود، به‌ شبکه خبری سی‌ان‌ان گفت: «این صحبت در کانون سخنان او نبود. اکثریت آمریکایی‌ها احساس می‌کنند محاکمه‌ای که او در حال حاضر در آن حضور دارد، انگیزه‌های سیاسی دارد.»

هنوز نمایندگان ترامپ به سخنان او واکنشی نشان نداده‌اند. اظهارات ترامپ بعدازظهر شنبه در باشگاه مارآلاگو در فلوریدا در جمع صدها عضو کمیته ملی جمهوری‌خواه بیان شد.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903339

دیگر خبرها

  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • منافع غرب در باقی ماندن اسرائیل است
  • ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد
  • حرف‌های جنجالی رابرت دنیرو درباره بازگشت ترامپ به قدرت
  • سندرز خطاب به دانشجویان معترض: شما در سمت درست تاریخ ایستاده‌اید