Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-29@14:07:46 GMT

آماده مهار سیلاب احتمالی بهار هستیم

تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۸۲۱۵۶

به گزارش اکوفارس، رضا اردکانیان با اشاره به اینکه با درس‌های دریافت شده از سیلاب‌های بهار سال 98 , سعی کردیم مدیریت مخازن سد‌های کشور را دقیق‌تر انجام دهیم گفت: هم اکنون 40 درصد از ظرفیت 50 میلیارد مترمکعبی سد‌های کشور خالی است و این موضوع به معنای آمادگی کافی برای دریافت سیلاب بهاره است.

وی با بیان اینکه در 2 تا سه هفته آینده بارش‌های قابل توجهی در مناطق مختلف کشور رخ می‌دهد گفت: ستاد مقابله با سیلاب از چند هفته گذشته بطور مرتب، رصد رودخانه‌ها و پایش مخازن سد‌ها را انجام می‌دهد و دستور العمل‌های لازم به شرکت‌ها برای مقابله باسیلاب ارسال شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر نیرو با تاکید بر همکاری مردم درخصوص ساکن نشدن در حاشیه رودخانه‌ها ادامه داد: ما سعی می‌کنیم تا حداکثر استفاده را از سیلاب‌های پیش رو ببریم و درعین حال با خسارت کمتری مواجه شویم.

اردکانیان افزود: طبق پیش بینی‌های انجام شده احتمال شدت گرفتن سیلاب در پایین دست رودخانه‌های کرخه وجود دارد که در صورت بروز این پیش بینی باید خروجی سد تا دو برابر حجم خروجی فعلی افزایش یابد که این به معنای دربرگیری پهنه بیشتری در بستر رودخانه خواهد بود.

وی با بیان اینکه هم اکنون در نیمه دوم سال آبی 98-99 هستیم ادامه داد: وضعیت پاییز امسال از لحاظ بارش‌ها نرمال و کمی بیش از نرمال و وضعیت زمستان نیز نرمال و مقداری کمتر از نرمال بود که براساس آن تاکنون 190 میلی متر بارش در کشور ثبت شده که نسبت به درازمدت 13 درصد بیشتر و نسبت به مدت مشابه سال گذشته نیز 7 درصد کمتر است.

وزیر نیرو با اشاره به عبور سیلاب و روان آب قابل توجهی از رودخانه کشکان در لرستان گفت: این اتفاق بدون بروز خسارت انجام شد که این به دلیل سرعت در مهندسی رودخانه و ساخت کنار بندی و همراهی مردم بوده است.

اردکانیان افزود: با افتتاح تصفیه خانه 7 در جنوب تهران بیش از 2 میلیون نفر در نقاط مختلف استان تهران تحت پوشش قرار گرفته و آب شرب آن‌ها از سد ماملو تامین می‌شود که این موضوع سبب کاهش برداشت از چاه‌های آب زیرزمینی و کاهش فرونشست‌های تهران خواهد شد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۸۲۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده‌باش در ۱۴ استان درپی احتمال رگبار و وزش باد شدید

به گزارش «تابناک»، بابک محمودی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به هشدار نارنجی‌رنگ سازمان هواشناسی گفت: بر اساس پیش‌بینی سازمان هواشناسی در روز سه‌شنبه، چهارشنبه و پنجشنبه شاهد بروز مداخلات جوی و تشدید فعالیت سامانه بارشی در ۱۴ استان کشور خواهیم بود. بر این اساس در روز سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت در نیمه جنوبی استان‌های ایلام و لرستان، شمال خوزستان، جنوب غرب آذربایجان غربی و شمال غرب کردستان و در روز چهارشنبه، ۱۲ اردیبهشت در کرمانشاه، ایلام، خوزستان، بوشهر و نیمه غربی استان‌های فارس، کردستان و لرستان و برای روز پنج‌شنبه، ۱۳ اردیبهشت نیز در یزد، کرمان، هرمزگان، فارس، بوشهر، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، ایلام، کرمانشاه و کردستان وقوع رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید، در برخی نقاط گردوخاک و رخداد تگرگ پیش‌بینی شده است.

وی ادامه داد: در این شرایط لغزندگی جاده‌ها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ و خسارت به محصولات زراعی و باغی دور از انتظار نیست لذا به مردم و به خصوص ساکنان این مناطق و مسافران توصیه می‌شود که ضمن احتیاط در سفرهای بین شهری، از اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، کوهنوردی، چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع پرهیز کنند. 

محمودی افزود:‌ اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ، اتخاذ تمهیدات لازم برای جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی، از جمله حمل سریع محصولات قابل برداشت به نواحی امن، محافظت از دپوهای گندم و غلات برداشت شده در برابر بارش‌ها نیز از دیگر توصیه‌هایی است که باید جدی گرفته شود.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر اضافه کرد: در همین راستا نیز امدادگران سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در تمامی استان‌های کشور به حالت آماده‌باش کامل درآمده و تجهیزات و امکانات لازم نیز برای مقابله با حوادث و امدادرسانی در هرگونه رخداد احتمالی در اختیارشان قرار گرفته است.

دیگر خبرها

  • آماده‌باش امدادگران در ۱۴ استان کشور
  • آماده‌باش در ۱۴ استان درپی احتمال رگبار و وزش باد شدید
  • آماده‌باش امدادگران در ۱۴ استان کشور درپی احتمال رگبار و وزش باد شدید
  • بزرگترین بلوار ورودی جنوبی یزد ساماندهی می‌شود
  • ۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در کرمانشاه پر شد
  • مهار ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • بسته شدن مسیر رودخانه قره سو بر اثر سیلاب در روستای دوست بیگلو + فیلم
  • یک میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب سیلاب در گلستان مهار شد
  • خسارت ۸۸۳ میلیاردی سیلاب در شهرستان کلاله
  • نجات «سحر» در جدال با سیلاب