Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرآنلاین، عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان اخیرا اعلام کرد: با توجه به اینکه وزیر کشور طی نامه‌ای به شورای نگهبان درخواست به تعویق انداختن مرحله دوم انتخابات یازدهمین دوره از مجلس شورای اسلامی را مطرح کرده بود لذا شورای نگهبان پس از بررسی‌های لازم با پیشنهاد وزارت کشور برای برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس یازدهم شورای اسلامی در ۲۱ شهریور ماه ۹۹ موافقت کرد و بر این اساس دومین مرحله از انتخابات مجلس یازدهم در این تاریخ برگزار خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برهمین اساس اصغر سلیمی سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مرحله دوم انتخابات یازدهمین دوره انتخابات مجلس در (شهریور ماه) ۹۹ برگزار می شود، درباره تشکیل مجلس آینده به تسنیم گفت:با توجه به اینکه انتخابات در ۱۱ حوزه انتخابیه به دور دوم کشیده است لذا مسئله ای برای برگزاری جلسات و انجام وظایف مجلس وجود ندارد.

وی با بیان اینکه جلسات علنی مجلس با حضور دو سوم نمایندگان تشکیل می شود،افزود: جلسات علنی پارلمان با ۱۹۴ تن از نمایندگان رسمیت می یابد این در حالی است که درانتخابات ۲ اسفند ماه در حدود ۲۷۰ نماینده از سوی مردم انتخاب شده اند بنابراین مشکلی برای تشکیل جلسات مجلس یازدهم در خرداد ماه وجود ندارد.

سخنگوی کمیسیون شوراهای مجلس تاکید کرد: بنابراین با همین تعداد نماینده که در دوره اول انتخابات وارد مجلس شده اند و امکان برگزاری جلسات علنی وجود داشته و خللی در روند قانون گذاری پارلمان ایجاد نخواهد شد.

سلیمی تاکید کرد:البته فرآیند انتخابات هنوز در حوزه هایی که به دور دوم رفته اند همچنان ادامه دارد و این مسئله ارتباطی به تشکیل مجلس ندارد چرا که بیش از دو سوم نمایندگان از سوی مردم در انتخابات دوم اسفند به مجلس راه یافته اند و صحت انتخابات نیز از سوی شورای نگهبان در این حوزه ها تایید شده است. 

نماینده مردم سمیرم در مجلس با بیان اینکه امکان درگیر بودن کشور به شیوع ویروس کرونا تا خرداد ماه وجود دارد، اظهار داشت: اگر ستاد مقابله با کرونا اعلام کند که همچنان در خرداد ماه شیوع ویروس ادامه دارد و نباید جلسات علنی پارلمان برگزار شود به تبع آن احتمال عقب افتادن افتتاحیه وجود دارد ، اما اگر ویروس تا آن زمان ریشه کن شود ، مجلس می تواند به روال قانونی در تاریخ مشخص افتتاحیه خود را برگزار کند.

سخنگوی کمیسیون شوراهای مجلس با بیان اینکه در سنوات گذشته دور دوم انتخابات پیش از تشکیل مجلس جدید برگزار می شد،گفت: با توجه به اینکه تا کنون سابقه نداشته که مرحله دوم انتخابات پس از تشکیل مجلس جدید باشد بنابراین باید دید تکلیف نماینده حوزه های انتخابیه که انتخابات در آنها به دور دوم کشیده شده در این مدت (خرداد تا شهریورماه)چیست؟.

تعویق مرحله دوم انتخابات به بعد از آغاز به کار مجلس، خلاف قانون اساسی است همچنین حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، نماینده اسلام‌آباد غرب و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، به اعتمادآنلاین گفت: تعویق انتخابات ظلم به مردم، نماینده‌ها و کاندیداهای حوزه انتخابیه‌ای است که انتخابات‌شان تا شهریورماه به تعویق می‌افتد. متاسفم که وزارت کشور و شورای نگهبان راحت‌ترین مسیر را انتخاب کردند.

به عقیده او تعویق مرحله دوم انتخابات به بعد از آغاز به کار مجلس شورای اسلامی خلاف قانون اساسی است: در طول تاریخ ایران حتی در زمان جنگ هم انتخابات به تعویق نیفتاده. به یاد دارم که در زمان جنگ وقتی شهرم اسلام‌آباد غرب ویران شده بود، مردم در کوه و کمر و در پناهگاه‌ها رأی می‌دادند و یک روز هم شهرها بدون نماینده نبودند. اما در حال حاضر برای اولین بار دارد این اتفاق رخ می‌دهد.

این نماینده مجلس اعلام کرد: وزارت کشور می‌تواند از طرق دیگری مانند رأی‌گیری به صورت الکترونیکی این مشکل را حل کند.

فلاحت‌پیشه توضیح داد: مرحله دوم انتخابات مجلس بعد از حدود چهار ماه از شروع به کار مجلس جدید برگزار می‌شود. در حوزه انتخابیه من نیز انتخابات به مرحله دوم کشیده شده، هرچند من جزو کاندیداها نیستم، اما معتقدم حق مردم و نماینده‌های مردم ضایع می‌شود.

او ادامه داد: در طول چهار ماهی که مرحله دوم انتخابات مجلس یازدهم برگزار می‌شود تمامی سازوکار مدیریتی مجلس چیده می‌شود. چیدمان هیات‌رئیسه مشخص و کمیسیون‌ها و هیات‌رئیسه کمیسیون‌ها انتخاب می‌شوند. همچنین اعضای بین‌المجالس و گروه‌های دوستی هم انتخاب می‌شوند. در این شرایط نمایندگانی که در مرحله دوم انتخابات به مجلس راه می‌یابند حق انتخاب ندارند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در ادامه گفت: نتیجه تصمیم وزارت کشور و شورای نگهبان این است که شهرهایی که تکلیف‌شان در دور دوم روشن می‌شود تا ۲۱ شهریورماه نماینده ندارند. در ثانی نماینده این شهرها زمانی که وارد مجلس می‌شوند بسیاری از فرصت‌ها را از دست داده‌اند؛ از جمله فرصت‌های تخصصی، مدیریتی، مسئولیتی و ماموریتی.

فلاحت‌پیشه راهکار این مشکل را چنین تشریح کرد: بهترین راه این است که تجدید نظری صورت گیرد و انتخابات در قالب انتخابات الکترونیکی یا هر سازوکار دیگری برگزار شود. چنانچه این اقدام عملیاتی نشد و انتخابات تا ۲۱ شهریورماه به تعویق افتاد، حداقل باید مجلس آینده موظف شود فرصت برای نمایندگانی که در دور دوم انتخاب می‌شوند محفوظ بماند؛ برای مثال نماینده‌ای که دور دوم انتخاب می‌شود بتواند به کمیسیون مربوط به تحصیلاتش برود.

او تاکید کرد: حتی اگر انتخابات هیات‌رئیسه هم برگزار شده باشد، نمایندگانی که دور دوم انتخاب می‌شوند حق اعتراض دارند. هیات‌رئیسه مجلس و هیات‌رئیسه کمیسیون‌ها تا زمانی که نمایندگان جدید نیامده‌اند باید به صورت موقت انتخاب شوند. به لحاظ قانونی حتی نماینده‌ای که به دلیل کرونا نتوانسته در زمان آغاز به کار مجلس یازدهم حضور پیدا کند، باید فرصت داشته باشد که ریاست یکی از کمیسیون‌ها و حتی ریاست مجلس را بر عهده گیرد.

این نماینده مجلس گفت: اگر دور دوم انتخابات مجلس یازدهم ۲۱ شهریورماه برگزار شود، تا زمانی که نمایندگان جدید به مجلس بیایند باید هر گونه منصب و پستی که در مجلس تقسیم شده حتماً موقتی باشد.

2727

کد خبر 1365503

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: انتخابات مجلس یازدهم حشمت الله فلاحت پیشه مجلس یازدهم مرحله دوم انتخابات مجلس انتخابات مجلس یازدهم انتخاب می شوند دور دوم انتخاب شورای نگهبان شورای اسلامی کار مجلس تشکیل مجلس جلسات علنی کمیسیون ها هیات رئیسه وزارت کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۸۳۲۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتخابات الکترونیک در کدام حوزه‌های انتخابیه برگزار می‌شود؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور در گفت‌وگویی با اشاره به آمادگی وزارت کشور برای برپایی انتخابات دور دوم دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گفت: این دور از انتخابات در ۱۵ استان کشور برگزار می‌شود، در ۲۲ حوزه انتخابیه ۱۱ هزار و ۵۰۰ شعبه اخذ رأی در نظر گرفته شده است. بنابر گزارش فارس، وی افزود: انتخابات ۲۱ اردیبهشت، در ۸ حوزه انتخابیه تبریز، تهران، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم‌شهر و ملایر به صورت تمام الکترونیکی برگزار می‌شود. سخنگوی ستاد انتخابات کشور در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه در صورت بروز اختلال و مشکل در روند برگزاری انتخابات الکترونیک، چه تدبیری اتخاذ شده، اظهار کرد: وزارت کشور برای این ۸ حوزه، تعرفه کاغذی هم ارسال کرده که در صورت بروز هرگونه مشکلی، شیوه رأی‌گیری در آن حوزه تغییر خواهد کرد.

اسلامی با اشاره به شکل برگه تعرفه‌های رأی، گفت: در مرحله اول به دلیل برگزاری همزمان انتخابات دوازدهمین دوره مجلس و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، تعرفه‌ها یکپارچه بود، اما در مرحله دوم فقط برگه تعرفه رأی مختص انتخابات مجلس است، بر این اساس تعرفه دور دوم انتخابات کوچک‌تر و به سبک ایرانی اسلامی طراحی شده است.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور همچنین از چاپ و ارسال تعرفه‌های دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس به استان‌های مربوط خبر داد و تأکید کرد: درباره تعرفه‌های انتخاباتی مشکلی وجود ندارد. وی ادامه داد: تبلیغات مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی از ساعت صفر بامداد ۱۳ اردیبهشت در فضای حقیقی و مجازی آغاز شده و به مدت یک هفته ادامه دارد. دستورالعمل تبلیغات و قانون مرتبط با تبلیغاتی که در مرحله اول اطلاع‌رسانی شده، ملاک خواهد بود، لذا از نامزدها انتخابات می‌خواهیم براساس آن عمل کنند. اسلامی تأکید کرد: نامزدهای انتخابات حتما باید وارد سامانه مالی انتخابات شوند و منابعی که برای تبلیغات در اختیار گرفته‌اند ثبت کنند، همچنین نامزدها سعی کنند هزینه‌های انتخاباتیشان از سقف مصوب بالاتر نرود. وی گفت: سامانه انتخاب ایران، برای اطلاع مردم از زندگینامه، شرح حال و سوابق نامزدهای دوازهمین دوره انتخابات مجلس در نظر گرفته شده است و مردم می‌توانند با مراجعه به این سایت از سابقه کاری نامزدهای مورد نظر خود مطلع شوند. سخنگوی ستاد انتخابات کشور تأکید کرد: کسانی می‌توانند در مرحله دوم رأی بدهند که حتما در دور اول در همان حوزه انتخابیه رأی داده باشند و یا اصلا در کل کشور رأی نداده باشند. 27215 برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902125

دیگر خبرها

  • انتخابات الکترونیک در کدام حوزه‌ها برگزار می‌شود؟
  • انتخابات الکترونیک در کدام حوزه‌های انتخابیه برگزار می‌شود؟
  • شروع تبلیغات نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس در خوزستان
  • مجلس یازدهم در نظارت ضعیف بود
  • اصولگرایان در مجلس آینده یک فراکسیون تشکیل می‌دهند
  • تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی آغاز شد
  • آغاز تبلیغات مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم /رقابت ۹۰ کاندیدا برای فتح ۴۵ کرسی پارلمان
  • افشای دلایل ردصلاحیت حسن روحانی در انتخابات
  • نظارت ۹۹۰ نفر از شبکه مردمی ناظران شورای نگهبان در دور دوم انتخابات مجلس
  • مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم به شکل مطلوب برگزار خواهد شد