Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-26@06:24:34 GMT

هوشمندسازی در دستگاه قضا نیازمند پژوهش است

تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۸۵۱۷۱

هوشمندسازی در دستگاه قضا نیازمند پژوهش است

رییس پژوهشگاه قوه قضاییه، گفت: افزایش جایگاه سیستم مدرن و فرهنگ‌سازی استفاده از آن در دستگاه قضا، نیازمند پژوهش است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پژوهشگاه قوه قضاییه، حجت اله علم الهدی در دیدار با عیسی زارع پور رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه اظهارکرد: بالا بردن جایگاه سیستم مدرن و فرهنگسازی برای استفاده از آن در دستگاه قضا، نیازمند پژوهش است؛ درواقع باید مشخص شود چرا در برخی موارد در عمل هنوز سیستم سنتی به کار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به تشکیل پژوهشگاه قوه قضاییه در سال 1391، گفت: پژوهشکده آمار و فناوری اطلاعات پژوهشگاه قوه قضاییه همکاری خوبی با مرکز آمار و فناوری اطلاعات دستگاه قضا دارد.

رییس پژوهشگاه قوه قضاییه با بیان اینکه نیازسنجی، پژوهش و آسیب شناسی در خصوص سامانه‌ها در پژوهشکده آمار و فناوری اطلاعات انجام می‌شود، افزود: می‌توان از ظرفیت پژوهشگاه برای عملیاتی‌شدن برنامه‌های مشترک و کمک به مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه استفاده کرد.

تشکیل گروه تخصصی آمار در پژوهشگاه قوه قضاییه

علم الهدی با بیان اینکه ظرفیت حقوقی پژوهشگاه قوه قضاییه می‌تواند در راستای رفع موانع و رعایت الزامات حقوقی قرار گیرد، یکی از خلاءهای موجود در قوه قضاییه را نبود کار تخصصی بر روی آمار دانست.

وی با بیان اینکه پژوهشگاه قوه قضاییه براساس ضرورت، مطالعات و کار تخصصی در خصوص آمار قضایی انجام داده است، گفت: امروز پژوهشگاه قوه قضاییه، گروه تخصصی آمار تشکیل داده و در آن، افراد خبره کار مطالعاتی بر آمار قضایی و حقوقی را انجام می‌دهند.

تسریع در راه‌اندازی سامانه مشترک برای انتشار آرای قضایی

رییس پژوهشگاه قوه قضاییه در ادامه بیان کرد: همکاری با مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه در زمینه انتشار آراء می‌تواند تحول جدی در قوه قضاییه ایجاد کند.

علم الهدی در ادامه با اشاره به اینکه انتشار عمومی آرای قضایی بر عهده پژوهشگاه قوه قضاییه است، گفت: با همکار مرکز آمار و فناوری اطلاعات سامانه جدید انتشار آراء قضایی تحت عنوان "تناد 2" راه‌اندازی می‌شود.

وی ادامه داد: با توجه به تاکید رییس قوه قضاییه بر شفافیت آرای قضایی امیدواریم راه‌اندازی این سامانه با همکاری مرکز آمار و فناوری اطلاعات با سرعت بیشتری همراه شود.

اعلام آمادگی در زمینه پژوهش در بخش‌های مختلف قوه قضاییه

علم الهدی با اشاره به راه‌اندازی سامانه ایده، افزود: اصلاح این سامانه باید با سرعت بیشتری دنبال شود.

وی با اعلام آمادگی در زمینه پژوهش در بخش‌های مختلف قوه قضاییه، گفت: پژوهش‌‌های ما صرفا حقوقی نیست و در تمامی رشته‌های مورد نیاز قوه قضاییه کار کارشناسی و پژوهشی انجام می‌دهیم.

استفاده از ظرفیت‌های بیرونی در راستای رفع مشکلات دستگاه قضا

علم الهدی با اشاره به استفاده از سرباز نخبه‌ها در پژوهشگاه قوه قضاییه، گفت: در این زمینه تفاهم نامه‌ای با نیروهای مسلح امضا شد، همچنین بحث حمایت از پایان نامه‌های دانشگاهی در راستای رفع مشکلات دستگاه قضا را با جدیت دنبال می‌کنیم.

وی با اشاره به ظرفیت‌های موجود در پژوهشگاه از جمله سرباز نخبه‌ها، حمایت از پایان نامه‌ها و برنامه راه‌اندازی مرکز نوآوری، بیان کرد: در طرح‌های پژوهشی تلاش شده تا از ظرفیت‌های بیرون و درون قوه قضاییه استفاده شود.

در ادامه عیسی زارع پور رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه با بیان اینکه تحول در دستگاه قضا با تحول در حوزه فناوری اطلاعات امکان پذیر است، اظهارکرد: امروزه مردم با مشکلات بسیاری مواجه هستند که این امور می‌تواند با سیستم فناوری و هوشمندسازی برای آنها سهل شود.

وی با بیان اینکه حوزه کاری ما به جهت سرعت بالای تغییرات بسیار مهم محسوب می‌شود، افزود: نیازمند دیدبان فناوری هستیم؛ درواقع دیدبانی در حوزه فناوری به این شکل است که باید مسائل و مشکلات دستگاه قضا با شرایط روز رصد و گره مشکلات باز شود.

رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه بیان کرد: باید عده‌ای که فناوری را می‌شناسند به میدان آمده و رصد و پایش را در این زمینه انجام دهند تا رویه‌های قضایی آسان‌تر صورت گیرند.

85 درصد ابلاغ‌ها الکترونیکی است

وی ادامه داد: پژوهشگاه قوه قضاییه می‌تواند به نمایندگی از ما موضوعات را رصد و براساس شرایط روز و تحول، راهکارهای لازم را ارئه دهد و اگر این امر صورت گیرد ما از آن پشتیبانی و حمایت می‌کنیم.

رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه بیان کرد: ما برای آینده‌پژوهی نیازمند دیدبان فناوری هستیم و پژوهشگاه قوه قضاییه می‌تواند در این زمینه موفق عمل کند.

زارع پور در ادامه با بیان اینکه 85 درصد ابلاغ‌ها الکترونیکی است و این امر اقدامی ارزشمند و مهم محسوب می‌شود، افزود: هنوز برخی سیستم‌ها سنتی هستند و باید برای حل آنها چاره‌اندیشی کرد./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: پژوهشگاه قوه قضاییه قوه قضائیه قوه قضاییه رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه پژوهشگاه قوه قضاییه دستگاه قضا راه اندازی علم الهدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۸۵۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گفتگو با رتبه اول مستندنگاری جشنواره پژواک

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، ­ حیدرزاده در گفتگو با شبکه خبر در بخشی از سخنانش درباره موضوع پژوهش گفت: موضوع برنامه و مستندی که قرار است طبق این متن آماده شود، سقط جنین است و آشفتگی آماری که در این حوزه مشاهده می‌شود که ما آمار متقنی نداریم که در دست سیاست گذاران و برنامه ریزان باشد برای اینکه بتوانند برای پیشگیری و کم کردن آمار سقط جنین برنامه ریزی کنند، ­­این مستند به این آشفتگی آماری می‌پردازد.

وی افزود: مجموعه مستند «کوچک، بزرگ و بزرگتر» که از طرف رادیو معارف ساخته می‌شود یک مجوعه مستند ۱۵ قسمتی است و این پژوهش یکی از ۱۵ قسمتی است که ساخته می‌شود و قرار است، ­اواخر تابستان از رادیو معارف پخش شود.

وی درباره دشواری‌های کار و روند کار گفت: مهم‌ترین مشکلی که در این حوزه و موضوع داریم اینکه افراد خیلی خوددار هستند که اطلاعات بدهند و کسانی که غیرقانونی کار کرده اند حاضر نیستند­، جلوی دوربین مصاحبه کنند. ­

وی افزود:­ ما برای خیلی از منابع تحقیقاتی خود به صورت میدانی با افراد گفتگو می‌کنیم ­و ­مجبوریم در مناطقی که دارو‌هایی غیرمجاز این موارد خرید و فروش می‌شود، حضور داشته باشیم، خطراتی که در این زمینه است، مهم‌ترین مشکل در مسیر ساخت این مجموعه است، ما توانستیم با چند نفر از گروه‌هایی که در زمینه سقط جنین مبارزه می‌کند مرتبط بشویم که این نقص را جبران کنیم.

وی درباره فرق پژوهش رادیویی با پژوهش مکتوب گفت: برای ساخت مستند رادیویی چند مرحله وجود دارد، ­­مرحله اول باید این مستند براساس یک پژوهش انجام شود، ­­پژوهشی که براساس واقعیت‌های میدانی، تحقیق‌های دانشگاهی و غیردانشگاهی که معتبر هستند و منابع دیگر که بتوانند اطلاعاتی درباره موضوع ارایه بدهد؛ آرشیو‌های صوتی و تصویری است، ­ مصاحبه‌های مردمی است حتی مصاحبه‌های کارشناسان و افراد خبره، اما تفاوتی که با پژوهش دانشگاهی دارد این است که تکیه ما به آمار به روز خیلی بیشتر است.

درباره این موضوع سالهاست که مقاله نوشته می‌شود، رساله‌های دکتری دفاع می‌شود و مقاله‌هایی که در در نشریات علمی معتبر چاپ می‌شود ولی اینها دیگر منبع ­قابل استفاده برای مستندی که در این حوزه می‌خواهد ساخته شود، نیست و باید به روز باشد تا بتوانیم اعتماد مخاطب را جلب کنیم.

او درباره همکاری نهاد‌ها هم گفت: یک بخشی از نهاد‌های دولتی معمولا در این زمینه زیاد همراهی نمی‌کنند شاید به این علت که به نوعی نقص کار بعضی از نهاد‌ها مخصوصا در حوزه بهداشت و درمان را نشان می‌دهد، خیلی مایل نیستند در این حوزه کار کنند، ولی گروه مردمی هست که در این زمینه خیلی فعال هستند که شعبه‌های متعددی دارند و دارند در زمینه حفظ حیات جنین کار می‌کنند.

وی گفت: منظور از آشفتگی آماری سقط جنین، سقط جنین قانونی نیست، سقط جنین قانونی آمار دارد  که وزارت بهداشت و پزشکی قانونی به صورت رسمی اعلام می‌کنند اما  این آماری که آنها ­اعلام می‌کنند، با آن آماری که در جامعه اتقاق می‌افتد خیلی متفاوت است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی



­
­

دیگر خبرها

  • گام بلند شهرداری اصفهان در بودجه‌ریزی حوزه فناوری اطلاعات
  • گفتگو با رتبه اول مستندنگاری جشنواره پژواک
  • منطقه پیام، از اولویت‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • واکنش ضرغامی به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس/ وزیر میراث فرهنگی و گردشگری: این که گفته می‌شود سفر از سبد خانوار حذف شده حتما نادرست است و همان چیزی است که دشمن می‌خواهد
  • طرح مرکز رشد و نوآوری توسعه اکوسیستم کارآفرینی کردستان (تاک) افتتاح شد
  • با یک آپارتاید علمی از سوی کشور‌های غربی مواجه هستیم
  • متاسفانه با یک آپارتاید علمی از سوی کشورهای غربی مواجهیم
  • انتصاب مدیرکل جدید ارتباطات و فناوری اطلاعات استان یزد
  • مشارکت فعال کانون‌های مساجد در رویداد ملی جوانی جمعیت
  • حمایت پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران از پایان نامه‌های تحصیلات تکمیلی دانشگاه بیرجند