Web Analytics Made Easy - Statcounter

متخصص ویروس‌شناسی و رئیس هیئت مدیره شرکت دارویی فعال در پارک علم و فناوری پردیس گفت: دولت با حمایت بیشتر از بخش خصوصی می‌تواند مشکل مواد ضدعفونی کننده در کشور را حل کند.

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مواد ضدعفونی کنونی برای مبارزه با بیماری کرونا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و در شرایط کنونی کشور نیز عموم مردم استفاده گسترده‌ای از انواع این مواد می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ویروس کرونا تا مدت‌زمان تقریباً زیادی روی سطوح مختلف زنده می‌ماند و از همین رو افراد زیادی تنها با لمس نقطه‌ای آلوده به بیماری کرونا مبتلا می‌شوند. گزارش‌های مردمی از داروخانه‌های متعدد در سراسر کشور نشان می‌دهد میزان مواد ضدعفونی‌کننده (به‌طور ویژه الکل) در بازار نسبت به حجم موردنیاز مردم بسیار کمتر است و مردم برای خرید این مواد دچار مشکل هستند.

در چنین شرایطی شرکت‌های دانش‌بنیانی که در حوزه تولید و توزیع مواد دارویی و بهداشتی فعالیت می‌کنند با  آغاز شیوع ویروس کرونا در سطح کشور عمده تمرکز خود را بر روی تولید مواد ضدعفونی‌کننده قرار دادند. در ادامه گفتگو با اسماعیل صابر فر مؤسس و رئیس هیئت‌مدیره یکی از شرکت‌های فعال درزمینهٔ تولید دارو و موارد ضدعفونی‌کننده را مشاهده می‌کنید:

آنا: حوزه فعالیت شرکت ‌شما چیست؟

صابرفر: من و همکارانم در حوزه دارویی فعالیت می‌کنیم ولی با توجه به اتفاقی که برای کشورمان افتاده، خیلی زود بخشی از کارگاه تولید شرکت را که حدوداً یک سالن 400 متری است،  به تولید مواد ضدعفونی‌کننده دست و سطوح مختلف اختصاص دادیم.

آنا: محصولات تولید شرکت شما هم‌اکنون به بازار مصرف عرضه می‌شود؟

صابرفر: بله مقدار زیادی از محصولات شرکت را به منطقه شرق تهران، داروخانه‌های پردیس، بومهن، رودهن و بعضاً تا دماوند عرضه می‌کنیم. در حال حاضر با داروخانه‌های متعددی در سطح تهران همکاری می‌کنیم.

آنا: علاوه بر داروخانه‌ها با مراکز درمانی و بیمارستان هم همکاری می‌کنید؟

صابرفر: بعضی از مسئولان خرید مراکز درمانی با قسمت فروش شرکت تماس گرفته و تمایل خود به خرید محصولات را اعلام می‌کنند. شرکت ما تاکنون با چند بیمارستان متفاوت قراردادهای همکاری امضا کرده و بخشی از نیازهای دارویی و مواد ضدعفونی آن‌ها را تأمین می‌کنیم.

آنا: به‌عنوان عضو رئیس هیئت‌مدیرهٔ یک شرکت دارویی چه برنامه‌های ویژه دیگری برای کمک به شرایط حاضر کشور در نظر گرفته‌اید؟

صابرفر:  بیشترین کاری که می‌توانیم بکنیم این است که مواد ضدعفونی‌کننده را حداقل در حد نیاز منطقه خودمان تأمین کنیم که مردم دچار بحران نباشند، بتوانند دستشان را الکل بزنند و از بابت اینکه این ویروس منتقل نمی‌شود خیالشان راحت باشد.

برای آینده برنامه‌ریزی ویژه‌ای انجام داده‌ایم و امیدواریم با فراهم شدن شرایط لازم پروژه‌های جدید خودمان را به‌زودی در پارک علم و فناوری پردیس آغاز کنیم.

آنا: از زمانی که بیماری کرونا در کشور شیوع پیداکرده، از نهادها یا مؤسسات دولتی برای همکاری با شما و کمک به چرخه تأمین مواد ضدعفونی‌کننده در کشور ابراز تمایل شده است؟

صابرفر: ابراز تمایل لفظی برای اینکه ما با مردم همراه باشیم ؛شده است ولی ما از وزارت بهداشت توقع داریم برای شرکت‌های دارویی مثل این شرکت که تمرکز کاری خود را بر روی تولید مواد ضدعفونی‌کننده گذاشته‌اند اهمیت بیشتری بدهد. وزارت بهداشت از زمان شیوع کرونا تاکنون فقط یک‌بار در همان ابتدا حواله الکل دادند  و ما مشکل الکل داریم. شرکت ما در صورت تأمین الکل موردنظر می‌تواند روزانه 5 تا 15 تن مواد ضدعفونی‌کننده تولید کند. با توجه به تقاضایی که منطقه از ما دارد، باید برویم در بازار آزاد دنبال الکل بگردیم. اگر الکل موزد نیاز شرکت تأمین شود می‌توانیم خیلی بیشتر در خدمت جامعه باشیم.

آنا: به‌عنوان یک فعال در این حوزه تولید دارو و مواد ضدعفونی‌کننده فکر می‌کنید مشکل کمبود مواد ضدعفونی‌کننده و ماسک و دستکش در داروخانه‌ها به چه علت است؟ این حجم عظیم تولید در کنار کشفیاتی که دستگاه‌های امنیتی داشتند، نباید نگرانی مردم را کم کند؟ چه‌کار باید کرد؟ مشکل کجاست؟

صابرفر: جواب این سؤال را مسئولان نهادهای دولتی باید بدهند. در حد اینکه تولید کنیم و تحویل داروخانه‌ها دهیم، وظیفه ما است ولی فکر می‌کنم نیاز جامعه به مواد ضدعفونی‌کننده هم‌اکنون خیلی زیاد است؛ یعنی الکل فقط برای مراکز درمانی نیست.  خانه همه مردم یک مرکز درمانی کوچک شده و هرکدام از اعضای خانواده مقداری الکل می‌خواهند.

حجم تولیدات کنونی جوابگوی نیاز جامعه نیست. حالا نباید دنبال این باشیم که حتماً احتکار شده یا دلایلی از این قبیل را پیدا کنیم. من فکر می‌کنم نیاز جامعه خیلی زیاد است و این حجم تولید جوابگو نیست. اگر در کشور به اندازه کافی الکل وجود داشت  قطعاً وزارت بهداشت حواله آن را به شرکت های فعال می‌داد ولی فکر می‌کنم آن‌ها هم مشکل تأمین الکل را دارند و این مشکلی در سطح گسترده است. تقاضا زیاد و تولید کم شده است، بنابراین کمبودها همه‌جا خودش را نشان می‌دهد.

آنا: یعنی شما معتقد هستید دلیل اصلی در مشکل کمبود مواد ضدعفونی‌کننده برابر نبودن عرضه و تقاضا است؟

صابرفر: فکر می‌کنم دلیل اصلی همین مسئله باشد. البته در این‌جور شرایط همیشه عده ای سودجو هم هستند که از شرایط سوءاستفاده می‌کنند اما  فکر می‌کنم دلیل اصلی همان زیادی تقاضا نسبت به سطح تولید است.

آنا: نوسانات قیمت مواد ضدعفونی‌کننده را در مدت شروع گسترش ویروس کرونا را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

صابرفر: اولین بار که حواله الکل گرفتیم لیتری 17 هزار تومان بود، بعد گفتند لیتری 22 هزار تومان شده است. وقتی 5 یا 10 تن الکل می‌گیریم با این نوسان قیمت باید هزینه بسیار زیادی را پرداخت کنیم. در بازار آزاد، قیمت الکل را لیتری 100 هزار تومان و حتی بعضاً لیتری 120 هزار تومان قیمت می‌دهند. وقتی‌که دولت و دستگاه‌های نظارتی نتوانند واحدهای مصرف‌کننده را تأمین کنید، یک عده‌ای سودجو می‌آیند همان الکل را به شکلی دیگر و باقیمت بالا می‌فروشند.

آنا: شرکت شما در پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس مشغول فعالیت است. آیا سازمان مرکری دانشگاه آزاد برای کمک به شرایط فعلی جامعه دستوری به شرکت‌های دارویی ابلاغ کرده است؟ یا شما به‌صورت خودجوش به سمت تولید مواد ضدعفونی‌کننده رفتید؟

صابرفر:  از سوی مدیران پارک توصیه‌های سازمان دانشگاه آزاد اسلامی در جهت همسویی با نیاز جامعه را بیان کردند. با توجه به نیاز جامعه خودمان احساس کردیم باید به سمت تولید مواد ضدعفونی‌کننده برویم. وزارت بهداشت هم زمینه را آماده و اعلام کرد هر شرکتی موقعیت مواد ضدعفونی‌کننده داشته باشد و بخواهد آغاز به کار کند به او پروانه می‌دهیم؛ اما متاسفانه به شرکت هایی که مجوز داده‌اند، الکل نمی‌دهند! یعنی پروانه هیچ پشتوانه ای ندارد که بر اساس این پروانه بتوانیم الکل بگیریم و تولیدات خود را باقیمتی منطقی به دست مردم برسانیم.

انتهای پیام/4144/

 

منبع: آنا

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی پارک علم و فناوری مواد ضدعفونی کننده تولید مواد ضدعفونی کننده وزارت بهداشت داروخانه ها هزار تومان نیاز جامعه فکر می کنم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۸۶۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۶.۳ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، محسن خجسته مهر معاون وزیر نفت و رئیس شرکت ملی نفت ایران در مراسم امضای تفاهم نامه‌های مطالعات طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی با هلدینگ ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی گفت: ماموریت شرکت ملی نفت ایران تولید نفت و گاز و صادرات آن و ایجاد ثروت برای کشور است. برای اینکه این تولید محقق بشود و نیازمند سرمایه گذاری هستیم.

وی تصریح کرد: سرمایه گذاری در صنایع بالادستی جزو کار‌های زیر بنایی کشور است که مفتخر به انجام آن هستیم. سابق بر این فقط شرکت‌های اکتشاف و تولید می‌توانستند طرف دوم قرارداد وزارت نفت شوند، اما با پیشنهاد وزیر محترم نفت حالا بخش خصوصی نیز می‌تواند به عنوان طرف دوم شناخته شده و در توسعه میادین ما سرمایه گذاری کند.

معاون وزیر نفت گفت: امسال با لطف خداوند و همکاری بخش خصوصی موفق شده ایم که جهش دوم سرمایه گذاری با کمک پتروشیمی‌ها را رقم بزنیم و طی این تفاهم‌ها با سرمایه گذاری ۷ میلیارد دلاری ۱۳۰ میلیون متر مکعب به تولید گاز کشور افزوده می‌شود. اگر پتروشیمی بخواد زنجیره تامین خود را تکمیل کند و ظرفیت ۳۰ میلیون تنی که در برنامه هفتم پیش بینی سده است که به تولید خود بیافزاید نیاز به خوراک بیشتری دارد و با این قرار داد می‌توانیم بخشی از آن را تامین کنیم. چه انگیزه‌ای بالاتر از اینکه پتروشیمی‌هایی که نیازمند خوراک هستند خود در بخش توسعه تولید خوراک سرمایه گذاری کنند.

وی تاکید کرد: در سال جهش تولید با مشارکت مردم باید گفت که عمده صاحبان پتروشیمی‌ها و بانک‌ها مردم هستند که سهام این شرکت‌ها را در اختیار دارند و ما با وارد کردن بانک‌ها و پتروشیمی به سرمایه گذاری در  صنعت نفت و گاز در جهت تحقق شعار سال برآمده ایم

خجسته مهر گفت: در ۲.۵ سال دولت سیزدهم سالی بیش از ۶.۳ میلیارد دلار سرمایه گذاری انجام شده است و این نزدیک به ۴ برابر دولت قبل است و از ۱۵ میلیارد دلار قراردادی که امضا شده است بخش عمده آن از طریق بخش خصوصی بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دستگاه قضا از بخش خصوصی در راستای رونق تولید حمایت می‌کند
  • مشکل طولانی شدن فرایند اداری ترخیص مواد اولیه شرکت‌های داروسازی به زودی رفع می‌شود
  • مشکل طولانی شدن ترخیص مواد اولیه دارو برطرف می‌شود
  • مشکل کمبود شکر حل شد؛ متقاضیان ثبت نام کنند
  • رویکرد مجموعه مدیریتی قم حمایت تولیدکنندگان و تسهیل سرمایه گذاری
  • حمایت از بخش خصوصی سیاست استان است
  • عین‌اللهی: با اولویت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان کمبود دارو را جبران می‌کنیم
  • سرمایه‌گذاران بخش خصوصی مورد حمایت مدیریت استان قم هستند
  • مشکل کمبود شیرخشک در نشست سازمان بازرسی بررسی شد
  • بیش از ۶.۳ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز