Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-05@04:09:18 GMT

رژیم غذایی افراد مبتلا به بیماری گوارشی سیبو

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۹۳۱۳۳

رژیم غذایی افراد مبتلا به بیماری گوارشی سیبو

رشد بیش از اندازه باکتری روده وقتی رخ می‌دهد که باکتری‌هایی که معمولاً در یک قسمت از دستگاه گوارش شما رشد می‌کنند مانند کولون، در روده کوچک تان رشد کنند که این بیماری می‌تواند باعث درد، اسهال و سو تغذیه شود (به دلیل از دست دادن مواد مغذی اصلی بدن) که تغذیه صحیح می‌تواند این باکتری‌های مضر را کاهش دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داشتن رژیم غذایی حاوی آنتی بیوتیک نیز می‌تواند به تسریع ریکاوری و حذف علائم ناخوشایند کمک کند.
بیماری سیبو


هدایت رژیم غذایی بیماری سیبو SIBO:
رژیم SIBO یک رژیم غذایی حذف تدریجی است که هدف آن کاهش التهاب در دستگاه گوارش و رشد بیش از حد باکتری در روده کوچک است و در برخی موارد، تنها حذف قند‌ها می‌توانند علائم را کاهش دهند. پزشکان اغلب پیشنهاد می‌کنند که رژیم غذایی پایینی را که از طریق باکتری‌های روده در کولون تخمیر می‌شوند، ترکیب کنند.

زمانی که کربوهیدرات‌ها نمی‌توانند شکسته شوند، در روده می‌نشینند و می‌توانند علایمی مانند اسهال و باد کردگی ایجاد کنند و علاوه بر این، اگر رشد باکتریایی بیش از اندازه‌ای وجود داشته باشد، باکتری‌های روده کوچک خیلی زود شروع به تخمیر کربوهیدرات‌ها می‌کنند و علائم زیادی را ایجاد خواهند کرد.


غذا‌هایی که افراد مبتلا به بیماری سیبو باید از آن‌ها اجتناب کنند:
رژیم کم FODMAP از نظر بالینی به اثبات رسیده است که منبع معتبری برای درمان سندرم روده تحریک پذیر (IBS) و علائم مرتبط با آن است. اغلب افرادی که از ibs رنج می‌برند از SIBO نیز رنج می‌برند. حذف یا کاهش غذا‌های پر کربوهیدرات می‌تواند سلامت هاضمه شما را بهبود بخشد.

هنگام حذف رژیم FODMAP‌ها از رژیم غذایی خود، بر روی مقوله‌های اصلی تمرکز کنید که عبارتند از::

فروکتوز، قند‌های ساده‌ای که معمولاً در میوه‌ها و بعضی سبزیجات، عسل و شهد شیرین یافت می‌شوند.
لاکتوز، یک مولکول قند در محصولات لبنی
فروکتان، یک ترکیب شکر یافت شده در محصولات گلوتن، میوه ها، برخی سبزیجات و پروبیوتیک‌ها
گالاکتان ها، ترکیب موجود در برخی از حبوبات
پولیول ها، قند الکل
غذا‌هایی که ممکن است به دلیل وجود FODMAP بالا بخواهید از رژیم غذایی خود حذف کنید، شامل موارد زیر می‌شود:

شربت ذرت با فروکتوز بالا
شهد آگاو
عسل
نوشابه‌های گازدار
سیر
پیاز
مارچوبه
کدوی گردویی
گل کلم
کنگر فرنگی
لوبیا
سیب
میوه‌های خشک
سوسیس
ماست طعم دار
بستنی
سرلاک شیرین
جو
چاودار
غلات
نخود
سندرم روده تحریک پذیر


غذا‌هایی که افراد مبتلا به بیماری سیبو باید بخورید:
در حالی که لیستی از غذا‌هایی وجود دارد که باید از آن‌ها اجتناب کنید، اما هنوز هم تعدادی مواد غذایی وجود دارند که می‌توانید در این رژیم غذایی موقت از آن‌ها لذت ببرید. رژیم غذایی SIBO باید بر غذا‌های حاوی فیبر بالا و قند پایین تمرکز کند. بعضی از مواد غذایی حاوی مقادیر کمی FODMAP در سرو‌های کوچک هستند، اما باید به این دلیل محدود شوند که سرو‌های بزرگ‌تر این مقدار را افزایش می‌دهند.

برخی از غذا‌های قابل قبول برای یک رژیم غذایی FODMAP عبارتند از:

گوشت
ماهی
تخم مرغ
کراکر بدون گلوتن
جو دو سر
غلات غیر شیرین شده (ساخته شده از دانه‌های غلات کم
اسپاگتی
کدو حلوایی و کدو تابستانی
کلم بروکلی (فقط سر، کم‌تر از فنجان چای خوری)
سبزیجات برگدار
هویج
برنج یا نودل بدون گلوتن
زیتون
بادام زمینی
سیب زمینی
کدوتنبل
کوینوا
دانه‌ها
برخی میوه‌ها (بلوبری، انگور، پرتقال و توت فرنگی)
برای کمک به شما در برنامه ریزی غذا و درست کردن انتخاب‌های غذایی مناسب، استفاده از یک برنامه FODMAP می‌تواند بسیار مفید باشد.

خحوردنی‌های رژیم غذایی بیماری سیبو
حمایت علمی از رژیم غذایی SIBO:
آنتی بیوتیک‌ها درمان اولیه این بیماری هستند و با این حال، این منبع نشان می‌دهد که تغییر رژیم غذایی، مانند محدود کردن قند‌ها و لاکتوز نیز ممکن است به کاهش رشد بیش از حد باکتری کمک کند.

این رژیم غذایی می‌تواند در ترکیب با آنتی بیوتیک‌ها و پروبیوتیک استفاده شود و استفاده از مکمل‌های پروبیوتیک و غذا‌های غنی از پروبیوتیک در رژیم غذایی به کاهش علایم بالینی کمک می‌کند.

زمانی که در رژیم SIBO هستید، نوشیدن آب بیشتر باعث کاهش درد و کاهش هضم خواهد شد. مثل همیشه بخش سلامت نمناک توضیه می‌کند قبل از ایجاد هرگونه تغییری در رژیم غذاییتان بدهید یا درمان جدیدی را اجرا کنید، خطرات را با پزشک رژیم غذایی خود مورد بحث قرار دهید.

حرف اخر:

رژیم SIBO یک رژیم غذایی حذف موقت است که از غذا‌های کم FODMAP برای کاهش رشد بیش از حد باکتری استفاده می‌کند و معمولاً تا دو هفته طول می‌کشد.

این رژیم غذایی به عنوان یک روش درمانی موثر دیده می‌شود، اما ممکن است علت اصلی را درمان نکند. روش‌های سنتی درمان نباید نادیده گرفته شوند و قبل از استفاده از هرگونه تغییر رژیم در برنامه درمان، درباره انتخاب‌های خود با پزشک تان مشورت کنید.

مهم است زمانی که علائم تان بهتر شده است به رژیم غذایی خود بازگردید که این کار از تلفات باکتری‌های سالم پیشگیری می‌کند و اگر علائم تان بعد از اجرای رژیم غذایی کم و پایین بدتر شود، به دنبال توجه فوری پزشکی باشید.       منبع:نمناک

منبع: پارسینه

کلیدواژه: رژیم غذایی بیماری گوارشی پارسی خبر رژیم غذایی خود رشد بیش غذا هایی میوه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۹۳۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چطور باید حواسمان به بیماری‌های کبد باشد؟

به گزارش خبرآنلاین، وقتی صحبت از سلامت کلی به میان می‌آید، آنچه ابتدا به ذهن خطور می‌کند، حفاظت از مغز و قلب به‌عنوان مهم‌ترین اعضای بدن در سنین بالاست و احتمالا به کبد و سلامتی آن زیاد فکر نمی‌کنیم؛ در حالی که شواهد نشان می‌دهد با بالا رفتن سن، افزایش توجه به سلامتی کبد بسیار مهم است.

ایسنا در گزارشی نوشت: علاوه بر این وضعیت سلامتی کبد بیش از آنچه فکر کنید زندگی افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بنابر اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده، بیش از ۴.۵ میلیون بزرگسال ۱۸ ساله و بالاتر در این کشور به بیماری‌های کبدی مبتلا می‌شوند.

چرا سلامتی کبد بسیار مهم است؟

دکتر «سودا کودالی»، متخصص کبد، می‌گوید: کبد عضو مهم بدن است که چندین عملکرد حیاتی انجام می‌دهد اما با اینکه تعداد زیادی به بیماری‌های آن مبتلا می‌شوند، کمتر تشخیص داده می‌شود و افراد، معمولا تا وقتی به بیماری‌های کبدی بسیار پیشرفته دچار نشده‌اند به متخصص مراجعه نمی‌کنند؛ یعنی زمانی که گزینه‌های درمانی بسیار محدود شده‌اند.

به گفته دکتر کودالی، برای چندین بیماری که سلامتی کبد را تحت تاثیر قرار می‌دهند، گزینه‌های درمانی وجود دارند و به همین دلیل تشخیص زودهنگام بیماری کلید اصلی است.

برخی عوارض کبد ناسالم

عوامل متعددی می‌توانند باعث بیماری کبد شوند از جمله عفونت، چربی و مشکلات ایمنی. به گفته دکتر کودالی، پیامد بیماری‌های کبدی طولانی‌مدت فارغ از اینکه چه عاملی موجب آسیب کبدی شده است، شرایطی به نام سیروز کبدی یا آسیب‌دیدگی شدید کبد را به وجود می‌آورد که در صورت ابتلا، بافت سالم کبد تخریب و بافت‌های نسجی نامنظم و زخمی جایگزین آن می‌شوند.

سیروز کبدی خطر ابتلا به سرطان کبد را نیز افزایش می‌دهد و سایر عوارض آن که ناتوانی کبد در انجام دادن چندین عملکرد مهم را در پی دارد، می‌تواند کار فرد را به بستری‌ شدن در بیمارستان بکشاند، بر کیفیت زندگی تاثیر بگذارد و در اغلب موارد به پیوند کبد منتهی می‌شود.

مهم‌ترین قدمی که می‌توان برای سلامتی کبد برداشت

به گزارش ایندیپندنت، مهم‌ترین کاری که می‌توان برای سلامتی کبد انجام داد، رعایت یک رژیم غذایی متعادل و غنی از آنتی‌اکسیدان، ویتامین‌ و مواد معدنی ضروری است و به گفته دکتر کودالی، رژیم غذایی مدیترانه‌ای می‌تواند نمونه بسیار خوبی باشد.

رژیم غذایی مدیترانه‌ای حاوی انواع سبزیجات، فیبر و آنتی‌اکسیدان است و بر مصرف ماهی‌های دارای اسیدهای چرب امگا، مغزها و سایر مواد معدنی و ویتامین‌ها، پروتئین‌ها و کربوهیدرات‌ها در حد تعادل تاکید می‌کند.

روش‌های دیگر تغذیه برای تقویت سلامت کبد

دکتر کودالی می‌گوید: به جای مصرف بی‌رویه ویتامین‌ها و مکمل‌ها، رعایت یک رژیم غذایی متعادل باید در مرکز توجه قرار گیرد، با این حال آشکار شده که ویتامین E در رفع چربی و التهاب کبد مفید است.

به گفته او، برخی پژوهش‌ها نیز نشان می‌دهد ممکن است در بیماران مبتلا به کبد چرب، سطح پایین ویتامین D دیده شود، اما برای تایید اینکه آیا مکمل ویتامین D واقعا در پیشگیری از بیماری کبد چرب مفید است یا این‌ روند را معکوس می‌کند، به تحقیقات و مطالعات بیشتری نیاز است.

برخی روش‌های دیگر برای بهبود سلامت کبد

طبق توضیحات دکتر کودالی، کبد چرب یکی از دلایل اصلی بیماری‌های کبدی است که عامل ثانویه فاکتورهای خطر مانند فشار خون بالا، دیابت، کلسترول و تری‌گلیسیرید بالا به شمار می‌رود که همگی باید کاملا تحت کنترل باشند.

او خاطر نشان می‌کند که عدم مصرف الکل، پیشگیری از چاقی و کاهش وزن با اصلاح رژیم غذایی و ورزش منظم از راهکارهای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های کبدی است. همچنین توصیه می‌کند از مصرف گیاهان دارویی و مکمل‌های غیرضروری که به کبد صدمه می‌زنند، پرهیز کنید. ترک سیگار هم می‌تواند سلامتی کبد را تقویت کند و خواب کافی نیز تاثیر مثبتی بر کبد می‌گذارد. مراجعه منظم به پزشک نیز به عنوان یک اقدام‌ پیشگیرانه مهم است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901994

دیگر خبرها

  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/ آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور
  • سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند
  • بیماریی که سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به آن مبتلا می‌شوند
  • چطور باید حواسمان به بیماری‌های کبد باشد؟
  • با سریع ترین روش های کاهش وزن آشنا شوید
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • چرا سلامتی کبد بسیار مهم است؟