Web Analytics Made Easy - Statcounter

رهبر قنبری با اشاره به اینکه ساخت فیلمی که سیاهی‌ها و تلخی‌های جامعه را به شکلی حکیمانه و شاعرانه مطرح کند برای جامعه اتفاقی ضروری است؛ دلیل تلخی صرف آثار سینمایی را جامعه‌شناس نبودن فیلمنامه‌نویسان دانست.

رهبر قنبری، کارگردان سینما، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: تلاش مسئولان مدام بر این است که فیلمسازان از تلخی‌ها حرفی نزنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

من اخیراً آقای صالحی وزیر ارشاد را دیدم، به او گفتم من از آن دست فیلمسازان هستم که به او می‌گویند تو سیاه می‌بینی اما این در حالی است که سیاه‌بینی وظیفه من است من موظفم وقتی وضعیت را مکدر می‌بینم همان را بیان کنم تا ارگان‌هایی که حفظ سلامت جامعه را عهده‌دار هستند از روی اثر من متوجه مکدر بودن شرایط بشوند. بنابراین من سیاه بین نیستم و هر آنچه سیاهی و تلخی می‌بینم را به روشنایی ارجاع می‌دهم.

قنبری در ادامه این بحث خاطرنشان کرد: خانه‌ای را تصور کنید که همه دیوارهایش سفید و تمیز است اما لکه‌ای سیاه در گوشه‌اش وجود دارد، من آن لکه را به صاحب خانه نشان می‌دهم و او دیگر با دیدن لکه می‌تواند سیاهی روی دیوار را پاک کند. نقد همیشه سازنده است، من وقتی یک معضل را مطرح می‌کنم در پایان نشانی از امید و روشنایی نیز برای آن چه که مطرح کرده‌ام در نظر می‌گیرم و اگر فیلمسازی تا پایان با سیاهی‌هایی که مطرح کرده همراه شد و ادامه داد او دیگر فیلمساز نیست، او صادر کننده بیانیه‌های سیاسی و اجتماعی است. همان مقدار که جوک‌های مبتذل در فیلم‌ها، به سینمای کمدی لطمه وارد کرده اینگونه آثار نیز به سینمای اجتماعی منتقد آسیب زده است.

او افزود: برای رسیدن به یک نتیجه مطلوب در شرایط اکران و تولید به طوری که در سینما شاهد آثار مورد نظر مخاطبان باشیم نیاز به یک مدیریت یکدست داریم که متأسفانه امروز این مدیریت از دست رفته و به نوعی یک تشتت در مدیریت کلان کشور وجود دارد. مدیران تصور می‌کنند که با ساخت آثار کمدی شخصیت مدیریتی‌شان لوث می‌شود و آنها سعی دارند در ظاهر جدی باشند و برای این جدی بودن مجبورند از فیلم‌هایی که شمایلی جدی دارند حمایت کنند. فیلم دوست عزیزم که پیش‌تر مستند و فیلم کوتاه ساخته، «شنای پروانه» که امسال در جشنواره فیلم فجر نمایش داده شد یک فیلم جدی است اما این فیلم هیچ رهنمودی برای جامعه ندارد.

کارگردان فیلم سینمایی «روییدن در باد» در ادامه اظهار داشت: فرهنگ امر صادره نیست که از بالا صادر شود، فرهنگ موضوع در حال تکوین است و ما اگر برنامه‌ای برای فرهنگسازی نداشته باشیم شرایط فرهنگ تولید می‌کند و می‌بینیم که در حواشی شهر‌ها شاهد ظهور فرهنگ لات‌ها هستیم. اخیراً با صحنه عجیبی مواجه شدم که دیدم این فرهنگ در سینمای ما نیز وجود دارد و فیلمساز پیشکسوتی را دیدم که از پله‌ها بالا می‌رود و دو نفر به شکل نوچه دور او هستند. مسئولان ما باید بدانند فرهنگ امر تکوینی است و موضوعی نیست که از بالا صادر شود، وقتی یک شهر کوچک در اطراف تهران ساخته می‌شود نیاز به کودکستان، پارک، مدرسه و ... دارد و وقتی به چنین مسائلی توجه نمی‌شود طبیعی است که فرهنگ غلطی شکل می‌گیرد و فیلمسازان ما نیز تحت تأثیر آنها یا از آنجا آمده فیلم‌هایی که صرفاً آثاری تلخ هستند تولید می‌کند. معترض و منتقد به وضع موجود قطعاً قابل احترام است اما وقتی پشت فیلمنامه‌های یک فیلم به ظاهر منتقد یک اندیشه فکری مهم جا خوش نکرده نمی‌توان از آن فیلم دفاع کرد.

قنبری در پایان گفت: به هر حال ما موظفیم مشکلات و معضلات جامعه را تا حد امکان بیان کنیم و این کار می‌تواند به شکلی حکیمانه و شاعرانه باشد. اکثر آثار سینمایی ما امروز تلخ است چرا که فیلمنامه‌نویس‌هایمان جامعه‌شناس نیستند و فیلم‌های کمدی‌مان نیز کمدی نیستند، بیشتر آثاری ضعیف و مبتذل هستند که مخاطبان خود را به رقص وادار می‌کنند و البته باید توجه کنیم که در سال گذشته نیز حدود 90 درصد آثار کمدی در گیشه شکست خوردند و این نشان می‌دهد که مردم همیشه از فیلم‌های کمدی استقبال نمی‌کنند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: رهبر قنبری سینما کمدی گیشه سینما در سال 99 فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۹۳۲۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه کتاب ضروری است

عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس گفت: تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ضروری است و به همین دلیل باید با هم جلسات کاری مشترک داشته باشیم.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، فداحسین مالکی؛ عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی به قدمت فرهنگ و تمدن کشورمان اشاره کرد و گفت: فرهنگ و تمدن ایران به بلندای تاریخ است و به همین دلیل همواره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران مورد توجه کشور‌های عضو اکو و دیگر کشور‌ها در اروپا و آمریکای لاتین قرار می‌گیرد.

وی افزود: با وجود اینکه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران هنوز به چهل سالگی خود نرسیده، اما این رویداد ارزشمند مورد توجه دنیا گرفته و لازم است با توجه به اهمیتش نگرش جدیدی نسبت به برگزاری آن داشته باشیم. در حال حاضر شرایط حاکم بر منطقه خاورمیانه و جهان با شرایطی که در گذشته برقرار بود، متفاوت است.

مالکی چتر معادلات سیاسی را بر فعالیت حوزه‌های فرهنگی گسترده دانست و ادامه داد: دیپلماسی فرهنگی کشور ما بی‌تأثیر از معادلات سیاسی فعلی دنیا نیست. لازم است مسئولان فرهنگی کشورمان با در نظر گرفتن ملاحظات سیاسی جهانی و یارگیری کشور‌ها به شناسایی نخبگان فرهنگی دیگر کشور‌ها در تعاملات دیپلماسی فرهنگی مبادرت داشته باشند.

این عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به استقبال اهل فرهنگ، ادب و جامعه نخبگانی دیگر کشور‌ها به فرهنگ و ادبیات ایران اشاره کرد و گفت: من سابق بر این سفیر ایران در برخی از کشور‌ها بودم، دقیقاً می‌دانم میزان علاقه‌مندی مردم و نخبگان دیگر کشور‌ها با فرهنگ و آثار مکتوب ایرانی قابل توجه است. این علاقه‌مندی در حوزه کتاب‌های تاریخی و ادبی که جایگاهی در وحدت میان کشور‌ها دارد، بیشتر است.

مالکی ادامه داد: برخی از کتاب‌های مرتبط با شخصیت شهید بهشتی، شهید مطهری و مرحوم دکتر شریعتی در بسیاری از کشور‌ها همواره مورد توجه بوده است. شعرا و عرفای نامدار ایرانی، چون حافظ، سعدی و فردوسی تا دیگر بزرگان فرهنگ و ادب کشور توجه به فرهنگ ایران را در دنیا افزایش داده‌اند. معتقدم دیپلماسی فرهنگی می‌تواند توازن‌بخش دیپلماسی سیاسی و اقتصادی باشد.

نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران رونق بخش دیپلماسی فرهنگی ایران است

وی دیپلماسی فرهنگی را بسترساز روابط چند وجهی میان کشور‌ها خواند و گفت: نمایشگاه کتاب و به طور کلی صنعت نشر می‌تواند دیپلماسی فرهنگی را توسعه دهد. با عرضه کتب ایرانی و تبادل آن میان دوستداران کتاب در دیگر کشور‌ها می‌توان ارتباطات را رونق داد. ممکن است از منظر سیاسی با برخی از کشور‌ها روابط مستحکمی نداشته باشیم، اما از دید فرهنگی جوامع راه خود را طی می‌کنند. چرا که ملاحظات سیاسی به طور معمول مقطعی است.

این عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی از دیپلماسی فرهنگی به عنوان امری تاریخی، یاد کرد و افزود: نمی‌توان مبانی فرهنگی نظیر زبان فارسی را از شبه قاره، پاکستان و افغانستان حذف کرد. شاهد هستیم که در موضوع هویت برخی از شاعران ایران در میان کشور‌ها بحث وجود دارد، نظیر مولانا که ترکیه و افغانستان ادعا دارند مولوی به آن‌ها تعلق دارد و این موارد شیرینی فرهنگ است؛ بنابراین لازم است به دیپلماسی فرهنگی از مسیر کتاب توجه بسیاری داشته باشیم.

لزوم توسعه فعالیت رایزنان فرهنگی ایران در دیگر کشور‌ها

مالکی در بخش دیگری از این گفتگو به اهمیت و نقش رایزنان فرهنگی ایران در دیگر کشور‌ها در توسعه دیپلماسی فرهنگی پرداخت و ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید به رایزنان فرهنگی توجه بیشتری داشته باشد و تنگنا‌های مالی این حوزه را مرتع سازد. به طور حتم باید در حوزه اکو وابسته‌های فرهنگی خود را مستقر کنیم. در بسیاری از کشور‌ها لازم است فعالیت خوب فرهنگی داشته باشیم؛ در این صورت نمایشگاه‌های فرهنگی نظیر نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به بهترین شکل مورد توجه جهانیان قرار می‌گیرد.

وی عنوان کرد: در فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس تأکید داریم که باید دولت، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی رایزنان فرهنگی ایران را به خوبی فعال کنند.

این عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی، گفت: انتخاب یک کشور به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران یک اقدام پُرفایده است و لازم است در طول سال این فعالیت‌ها در مورد کشور‌ها برقرار باشد و تنوع همکاری با کشور‌ها از منظر فرهنگ و تبادلات فرهنگی و ادبی را در نظر گرفته شود. خوب است کشور‌های مختلف در تعاملات فرهنگی مورد توجه باشند.

وی افزود: وابسته‌های فرهنگی کشورمان طبق رسالت ذاتی خود به طور مستمر و موثر می‌توانند تعاملات فرهنگی ایران را به دیگر کشور‌ها در طول سال پیگیری کنند. از این طریق نتایج مورد نظر و مطلوب حاصل خواهد شد.

مالکی از آمادگی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و فراکسیون دیپلماسی فرهنگی برای افزایش تعاملات فرهنگی ایران با دیگر کشور‌ها خبر داد و گفت: لازم است مدیران نمایشگاه کتاب و مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه فعالیت‌های دیپلماسی فرهنگی نیاز‌ها و کاستی‌های خود را از نمایندگان پیگیری کنند تا اگر حمایت‌های بودجه‌ای مورد نیاز است، در بودجه ریزی سنواتی لحاظ شود. فراکسیون دیپلماسی فرهنگی آمادگی دارد تا در جلسه‌ای مشترک میزبان متولیان نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در محل نمایشگاه کتاب و یا در ساختمان مجلس شورای اسلامی باشد تا از ظرفیت مجلس به درستی استفاده شود. اهمیت تبادلات در این است که پیشنهادات فراکسیون‌ها نیز به قانون تبدیل می‌شود.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • با سازوکارهای اقتصادی فعلی جامعه، کارگر غالباً با مشکل مواجه می‌شود
  • رئیس دیوان عالی کشور: حجاب در ایران قانون است؛ حتی کسانی که مسلمان نیستند یا پایبندی جدی به احکام اسلام ندارند، تابع قانون باشند/ قضات در این زمینه اصل بازدارندگی از جرم را در نظر داشته باشند و احکامی صادر کنند که موجب تنبه شود
  • حجاب در ایران قانون است؛ همه باید از آن پیروی کنند، حتی کسانی که مسلمان هم نیستند
  • تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه کتاب ضروری است
  • قاب هنر پروژه خرید اثر از هنرمندان است
  • الزام فرهنگسازی برای کتاب‌های الکترونیکی
  • آثار غیرشعاری می تواند ذهنیت جوانان را به فرزندآوری مثبت کند
  • رئیس دیوان عالی کشور : حجاب در ایران قانون است و همه باید از آن پیروی کنند، حتی کسانی که مسلمان هم نیستند
  • آیین اختتامیه هفته بزرگداشت سعدی شیرازی برگزار شد
  • راهیابی ۲ اثر نمایشی از قم به همایش سراسری بچه‌های مسجد