Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-05@20:47:21 GMT

چگونه کرونا را شکست دهیم؟

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۹۵۲۷۰

چگونه کرونا را شکست دهیم؟

کرونا! ذره‌ه­ای بسیار کوچک در عالم هستی که موضوع روز تمام جهان شده است و متأسفانه به عنوان چالشی ایران را نیز تحت تأثیر خود قرار داده است. به منظور برون­‌رفت از این چالش، راهکار‌هایی ارائه شده است که یکی مهم­ترین آن‌ها رعایت اصول بهداشت فردی و ماندن در خانه­‌هاست که در مقالات و پیام­های متعدد مورد توجه قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لکن آنچه در این مجال مورد بررسی قرار داده می‌­شود ارائۀ راهکار‌هایی دینی با بهره‌­گیری از آیات و روایات است.

توجه به سنت ابتلا

ابتلا و آزمایش سنتی رایج در خلقت آدمی است که به طرق مختلف در آیات و روایات مطرح شده است. بر طبق آیۀ ۳۵ سورۀ انبیاء این آزمایشات گاه با امور خوب و گاه با بدی­‌ها انجام می‌­شود. در این میان تنها صابران‌­اند که سربلند از

فتنه‌ها بیرون آمده و از آزمایشات الهی به عنوان فرصتی در جهت رشد و تعالی نفس خویش بهره خواهند گرفت. در حقیقت این ابتلائات وسیله‌­ای در جهت غربال پاکان از دیگران است:

امام علی (علیه‌السلام) می‌فرماید: «همانا شما در هم آمیخته و غربال خواهید شد تا آنکه پایین است به رو آید و آنکه بالاست به زیر رود». (۱)

بر اساس روایات موجود، این ابتلائات در آخرالزمان بیشتر شده و فتنه‌­ای پس از فتنۀ دیگر ظهور خواهد کرد. اما علت چیست؟ شاید بتوان پاسخ آن را در یک کلمه خلاصه نمود: «اضطرار». مردم باید با تمام وجود نیاز به حجت خدا را حس کنند. باید بدانند که نیرو‌های زمینی و مردان عادی توان ادارۀ زمین را نداشته و نه تنها شرایط را بهتر نکرده بلکه روز به روز بر وخامت اوضاع افزوده می‌­شود. همان طور که در زمان کنون به خوبی شاهد آن هستیم و نمونه بارز آن را در کرونا می­‌بینیم. ویروسی بسیار کوچک که جهانی را سردرگم کرده است. ذره‌­ای ناچیز که بزرگ­ترین دانشمندان را مبهوت ساخته است. اما بی ­شک این بلا نیز به پایان خواهد رسید. به فرمایش امیرالمومنین: «در نهایتِ بلا، گشایش حاصل می‌شود». (۲) و در این میان آنانی سربلند خواهند بود که فریب شیطان و طاغوتیان را نخورده، هراس به دل راه ندهند و با اتکا به قدرت لایزال الهی، ضمن حفظ تمام موازین بهداشتی و اخلاقی، به زندگی عادی خویش ادامه دهند.

اما در این میان این سؤال مطرح است که چگونه می‌­توان در این آزمون سربلند شد؟

توکل بر خدا

راه اول توکل است. آدمی باید با تمام وجود به نیروی لایزال خدا ایمان داشته و بداند در این جهان بی اذن خداوند هیچ اتفاقی نمی‌­افتد. هیچ برگی بر زمین نخواهد افتاد و هیچ ذره‌­ای تغییر نخواهد کرد. اگر چنین اندیشه‌­ای در وجود آدمی نهادینه شود، آرامش وجودش را فراخواهد گرفت و در مقابل بزرگ­ترین بلا‌ها نیز سر خم نخواهد کرد.

چنین انسانی فریب دروغ‌­پردازی­های رسانه­‌ای را نمی‌­خورد و با سپردن خود و خانواده‌­اش به ذات احدیت پیروز میدان مبارزه با کرونا خواهد بود. آزمایشی که به مراتب از بسیاری از ابتلائات گذشتۀ این سرزمین آسان­تر بوده است. در سورۀ طلاق آیۀ ۳ چنین آمده است: «و هر کس بر خدا توکل کند او برای وی بس است».

دعا کردن

راه دوم دعا کردن است. خداوند متعال در آیه ۶۰ سورۀ غافر فرموده است: «و پروردگارتان گفت: بخوانید مرا تا شما را پاسخ گویم». امیرالمومنین دعا را سپری برای مردم دانسته (۳) و کلید رحمت و چراغ تاریکی می­‌دانند. (۴)

پس در این شرایط که بسیاری از قلوب لرزان گشته و شماری از افراد آرامش خویش را از دست داده‌­اند باید دست به دامان حضرت ختمی مرتبت شده و از او طلب عافیت کرد. همچنان که در این میان اذکار و ادعیۀ فراوانی برگرفته از احادیث معصومین علیهم‌السلام از سوی عالمان توصیه شده است. قرائت هفت مرتبه آیة‌الکرسی (فقط آیۀ اول) در روز و هفت مرتبه در شب، خواندن هفت بار حمد در طول روز، گفتن ۱۰۰ مرتبه ذکر «لا حول و لا قوة الا بالله» در طول روز، مداومت بر ذکر «یا رئوف یا رحیم»، خواندن دعای هفتم صحیفۀ سجادیه، قرائت زیارت عاشورا (ترجیحا با صد لعن و سلام)، مداومت بر ذکر صلوات و استغفار از جملۀ این موارد هستند.

به ویژه استغفار از گناهان در این برهه از زمان بسیار کارساز خواهد بود. چرا که بسیاری از بلا‌ها و فتنه­‌ها به سبب گناهانی است که افراد مرتکب شده­اند. در سورۀ شوری آیۀ ۳ آمده است: «و هر مصیبتی به شما برسد به سبب دستاورد خود شماست و [خدا]از بسیاری از شما درگذرد». پس چه نیکوست که عاجزانه از خداوند متعال به خاطر گناهانمان پوزش خواسته و با او عهد بندیم تا تلاش می‌­کنیم از این پس گناهان عامدانه انجام ندهیم. به امید آنکه باران رحمت الهی بر ما باریدن گیرد.

همزمانی این چالش با ماه­های رجب، شعبان و رمضان فرصتی است مغتنم برای مؤمنان تا دست بر آستان حضرت احدیت بلند کرده و از فیوضات این ماه­های مبارک بهره گیرند.

امام صادق (علیه‌السلام) به هشام بن سالم عرض کردند: آیا طولانی بودن بلا را از کوتاهی آن می‌شناسید؟ گفتند: خیر! فرمودند: اگر در هنگام بلا به کسی از شما الهام شد که دعا کند، بدانید که بلا کوتاه است. (۵)

با توجه به اینکه مردم دست به پیشگاه خدا بلند کرد ه‌اند و ندای یا رب یارب از هر کوی و برزنی شنیده می­‌شود، گروه‌های مجازی فراوانی به منظور دعای دسته جمعی (در زمانی که امکان تجمع در مکان واحد وجود ندارد) تشکیل شده است و وعدۀ معصومین علیهم‌السلام قطعا محقق خواهد شد، این بلا نیز ان شاء الله به زودی مرتفع خواهد گشت.

مودت و مواسات میان مردم

راه سوم مودت و مواسات میان مردم است. در این شرایط بحرانی وظیفۀ تک تک مردم است که به فکر یکدیگر بوده و از هر طریق می­توانند شرایط را برای اطرافیان خود آسان کنند. همچنانکه شواهد بسیاری از آن را در جامعه به خوبی شاهدیم. پرستارانی که بی‌­منت در صف مقدم مبارزه ایستاده‌­اند. طلبه­‌ها، سربازان و داوطلبانی که در بیمارستان­ها مشغول کمک‌­رسانی هستند. افرادی که با کمک­های مالی خویش در این شرایط سخت کساد بازار‌ها و فشار اقتصادی باری از دوش دیگران برمی­‌دارند و ده­ها مورد دیگر که ذکر تمام آن‌ها در این مجال ممکن نیست. بی ­شک خداوند رحمان، با دیدن این گونه از برادری­‌ها ابواب رحمت خویش را بر ما گشوده و این بلا را از کشورمان دور خواهد کرد.

بگذریم از آنانی که در این وانفسا دندان طمع تیز کرده و به فکر پر کردن جیب­‌های خویشند که بدا به حالشان. چه آسان آخرت را به بهائی ناچیز فروختند.

خواهران و برادران عزیز! به یاد داشته باشیم کرونا ذره‌­ای ناچیز در این جهان هستی است که چه عامدانه و چه به طور طبیعی ایجاد شده باشد، در برابر قدرت خداوند هیچ است، هیچ. قطعا این آزمایش که دامن‌گیر تمام جهان شده است، چون سایر ابتلائات تمام خواهد شد. عبور از این فتنه با توکل، دعا، توسل و همیاری یکدیگر آسانتر و سریعتر محقق می­گردد. بیایید فریب دروغ‌­پردازی­ها و شایعات را نخوریم و با یاد خدا، ضمن رعایت موازین بهداشتی و ماندن در خانه‌­ها، آرامش را به خود و خانواده­‌هایمان بازگردانیم.    
منبع: تبیان

منبع: پارسینه

کلیدواژه: دعا کردن پارسی خبر مودت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۹۵۲۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود

ایتنا - دبیرکل سازمان جهانی بهداشت از کشورها خواست تا با امضای تفاهم‌نامه‌ای برای کمک به مبارزه با همه‌گیری‌های آینده موافقت کنند.
تفاهم‌نامه جدید و مجموعه‌ای از به‌روزرسانی‌های قوانین موجود در مقابله با همه‌گیری‌ها، به منظور تقویت دفاع جهانی در برابر عوامل بیماری‌زای جدید پس از همه‌گیری کووید-۱۹ که جان میلیون‌ها تن را گرفت، تدوین شده است.

کشورهای عضو این سازمان قرار است در روز ۲۱ اردیبهشت مذاکرات بر سر این توافق را نهایی کنند تا بتوانند آن را در نشست سالانه سازمان بهداشت جهانی در اواخر ماه به تصویب برسانند، ولی اختلافات بزرگی بر سر متن این تفاهم‌نامه وجود دارد.

تدروس آدهانوم، دبیر‌کل سازمان جهانی بهداشت، در نشست ژنو با اشاره به اهمیت این توافق به کشورهای جهان گفت: «به مردم دنیا، مردم کشورهای تان، و مردمی که نماینده آنها هستید، آینده امنی بدهید.»

یکی از اصلی‌ترین اختلافات میان کشورهای ثروتمند و کشورهای در حال توسعه، موضوع به اشتراک‌گذاری عادلانه داروها و واکسن‌ها برای جلوگیری از تکرار معضلات دوران کرونا است.

دسترسی به پاتوژن‌های شناسایی شده در داخل کشورها، دسترسی به محصولات مبارزه با بیماری همه‌گیر مانند واکسن‌های تولید شده؛ و توزیع عادلانه نه تنها آزمایش‌ها، درمان‌ها و واکسیناسیون‌های ضد همه‌گیر، بلکه ابزار تولید آنها از موضوعات مورد بحث میان کشورها است.

شماری از سیاستمداران در کشورهایی مانند آمریکا و استرالیا استدلال می‌کنند که این توافق که الزام قانونی دارد، قدرت زیادی را به سازمان بهداشت جهانی می‌دهد.

دبیرکل سازمان بهداشت جهانی این استدلال را رد می‌کند و می‌گوید تفاهم‌نامه به کشورها کمک می‌کند تا در برابر شیوع همه‌گیری بهتر از شهروندانشان محافظت کنند.

سازمان بهداشت جهانی در هفته‌های اخیر در مورد رشد تصاعدی آنفولانزای مرغی با نگرانی در مورد اینکه در صورت شروع انتقال آن بین انسان‌ها چه اتفاقی خواهد افتاد، زنگ‌های خطر را به صدا درآورد و این موضوع، فوریت رسیدن به این توافق را برجسته‌تر کرد.

در تاریخ ۷۵ ساله این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد، تنها باری که کشورهای عضو توانستند با یک معاهده قانونی الزام‌آور موافقت کنند، معاهده کنترل دخانیات در سال ۲۰۰۳ میلادی بود.

سازمان بهداشت جهانی پس از همه‌گیری کووید-۱۹ به دلیل رویکرد خود در پیدا کردن منشاء ویروس آماج انتقادهای فراوان قرار گرفت.

در این ارتباط، این سازمان، یک بازدید به شدت کنترل شده از چین داشت و به این نتیجه رسید که «بسیار بعید» است که ویروس کرونا از آزمایشگاهی در شهر ووهان به انسان منتقل شده باشد.

با این حال سازمان بهداشت جهانی در پی فشارها، گزارش تحقیقی دیگری منتشر کرد و در آن، گروه متخصصان این سازمان گفتند که داده‌های لازم برای توضیح چگونگی شروع همه‌گیری وجود ندارد.

گروه متخصصان سازمان بهداشت جهانی همچنین گفت که نمی توان نظریه «حادثه آزمایشگاهی» را نادیده گرفت اما تأکید کرد که چین اطلاعاتی به این نهاد بین‌المللی ارائه نکرده است که در آن احتمال ابتلا به ویروس کرونا ناشی از نشت آزمایشگاهی ارزیابی شده باشد.

دیگر خبرها

  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • طالبان خواستار بازگشت افغانستانی‌های مقیم خارج به وطنشان شد
  • مسکو از جنگ ایران و اسرائیل چه بهره‌ای برد؟ روسیه تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد ایران نمی‌گذارد
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس
  • توخل: بازی رئال مهم است، این بازی را فراموش کردیم
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • ژابی آلونسو: به سه‌گانه نزدیک شده‌ایم