Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-27@14:54:41 GMT

گردشگری در خانه!

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۹۵۵۵۶

گردشگری در خانه!

در تعطیلاتی که بهترین فرصت برای سفر بود باید در خانه نشست تا اپیدمی کرونا بشکند، اما این خانه نشینی به معنی ترک گردشگری نیست و می‌توان حتی در خانه هم گردش کرد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، گردشگری همواره به عنوان پدیده‌ای تجربه گرا و نیازمند تحرک شناخته شده است. زمانی که کلمه گردشگری می‌آید همه ناخودآگاه یاد سفر، فرودگاه، جاده، ترمینال و یا منظره‌های زیبا و رویایی می‌افتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با رشد و همه گیر شدن دنیای الکترونیک همچنین پدید آمدن فناوری‌های جدیدی چون واقعیت مجازی و واقعیت افزوده بسیاری از مفاهیم دست خوش تغییر شده است.

یکی از این مفاهیم "گردشگری" یا "سفر" است. تصور اینکه بتوان پشت سیستم کامپیوتر و یا جلوی صفحه گوشی فعالیتی چون گردشگری را انجام داد، دشوار است. اما دنیای الکترونیک و فضای مجازی به هیچ پدیده انسانی از جمله سفر رحم نکرده و چند سالی است گونه گردشگری تحت عنوان "گردشگری الکترونیک" (E.Tourism) شکل گرفته. در واقع به کارگیری ابزار الکترونیکی و استفاده از فناوری اطلاعات در فعالیت‌های مختلف صنعت گردشگری این نوع را شکل داده است.

گردشگری الکترونیک در قرن ۲۱ شکل گرفت و رشد تصاعدی پیدا کرد. ابتدا خدمات گردشگری شکل و شمایلی الکترونیک و مجازی گرفتند، سپس مراحل مختلف سفر مانند رزروها بر بسترهای آنلاین انجام و در چند سال اخیر خود پدیده سفر به شکلی مجازی عرضه شده است. گسترش فناوری واقعیت مجازی یکی از اصلی ترین دلایل شکل گیری سفر مجازی بود، اما پیش از آن دوربین‌های ۳۶۰ درجه گوگل تورهای مجازی را در بین عامه مردم مرسوم کردند.

با فناوری جدید در "گوگل استریت ویو" می‌توانستید در خانه بنشینید و با استفاده از گوشی هوشمند تجربه و در نمایی ۳۶۹ درجه خیابان‌های فلورانس را بگردید و اگر خسته شدید بالای برج ایفل رفته و تصویری از پاریس ببینید. این فناوری آغازگر انقلابی در صنعت گردشگری خواهد بود، این انقلاب با مفاهیمی تحت عنوان تورهای مجازی آغاز شد. گردشگران با مراجعه به وبسایت موزه‌ها می‌توانستند توری مجازی را تجربه کنند.

تور مجازی، با مفاهیمی همچون گردشگری مجازی و گردشگری الکترونیکی هم‌خانواده است و این مفاهیم به جای یکدیگر به‌کار می‌روند. تور مجازی نوعی همانندسازی از موقعیت از تصاویر ویدئویی تشکیل شده. در تور مجازی، ممکن است از امکاناتی مانند صدا، موسیقی، توصیف، و متن استفاده شود. بدین ترتیب چندین مدل از تورهای مجازی از جمله تورهای مبتنی بر متن، عکس، پانورامیک و فیلم وجود دارد.

تورهای مجازی از موزه‌ها و جاذبه‌های گردشگری در بسترهای مختلفی از جمله گوگل ارث و یا سایت موزه‌ها وجود دارد. به سمت لوکس شدن خصوصاً در کشورهای در حال توسعه حرکت می‌کند، بسیاری از افرادی که رؤیای قدم زدن در محلی مانند موزه لوور را دارند، از پس هزینه‌های سفر به فرانسه بر نمی‌آیند بنابراین کافی است که به سایت موزه بروید و از قدم زدن مجازی در تالارهای مختلف آن لذت ببرید.

تجربه سفر مجازی حتی با فناوری‌های پیشرفته چون واقعیت مجازی هیچ‌گاه به اندازه تجربه واقعی آن لذت بخش نیست. اما نباید فراموش کرد که این روزها به دلیل شیوع ویروس کرونا مجبور به خانه نشینی هستیم؛ پس باید به سراغ تورهای مجازی رفت. تورهای مجازی مختص به موزه‌های مهم دنیا و کشورهای توسعه یافته نمی‌شود، تقریباً در همه کشورها از جمله ایران می‌توان تجربه مثبتی از تورهای مجازی داشت.

گردشگری مجازی هیچ وقت نمی‌تواند جای رنج و لذت سفر را بگیرد، اما می‌تواند در برنامه ریزی سفر کمک بسیار زیادی بکند. در ایامی که نمی‌توان سفر کرد، می‌توان با تورهای مجازی جاذبه‌های مورد علاقه خود را دید و برای سفر در آینده‌ای بدون کرونا برنامه ریزی کرد. بسیاری از موزه‌ها جنبه آموزشی دارند و با حضور در تور مجازی این موزه‌ها می‌توان چیزهایی آموخت.

شاید کرونا بتواند انقلاب فناوری را در قرن ۲۱ را کامل کند و برای پدیده‌هایی کلاسیک مانند سفر و گردشگری ساختارهایی مجازی بسازد. بدین ترتیب تورهای مجازی که برای ترغیب به سفر شکل گرفتند، جای سفر را گرفته و نسل جدیدی از انسان‌های وابسته به فناوری بسازد.

جدا از تمام سناریوهایی که پس از شیوع ویروس برای تورهای گردشگری (که این روزها تمام آن‌ها لغو شده‌اند) شکل گرفته، تنها راه گردش و سفر این روزها از نمایشگرها می‌گذرد. باید تورهای مجازی را در تعطیلات نوروز ۹۹ جایگزین تورهای حقیقی کرد و از این گردشگری آغشته به فناوری لذت برد.

کد خبر 415309

منبع: ایمنا

کلیدواژه: موزه گردشگری واقعیت مجازی سفر مسافرت رفتن گردشگری مجازی در خانه سفر کنید شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق تورهای مجازی تور مجازی موزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۹۵۵۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید ۸۰ درصد تورهای ماهیگیری در سیستان و بلوچستان

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان گفت: ۸۰ درصد تور ماهیگیری و ۳۰ درصد کنسرو ماهی کشور در این استان تولید می‌شود.

بتول دانش شهرکی شامگاه جمعه در شورای سرمایه گذاری استان سیستان و بلوچستان افزود: وجود بیش از ۳۱۰ کیلومتر نوار ساحلی و ظرفیت‌های فراوان بالقوه مناطق ساحلی چابهار، کنارک و دشتیاری، سیستان و بلوچستان را به مرکز تولید و اشتغال این منطقه تبدیل و زمینه های سرمایه گذاری در بخش های مختلف را فراهم کرده است.

وی تاکید کرد: ظرفیت‌ها و توانمندی‌های شیلاتی محرک توسعه اقتصادی سواحل بکر مَکُران است که می‌توان با سرمایه‌گذاری بیشتر در این حوزه علاوه بر ایجاد اشتغال و نقش‌آفرینی گسترده در صادرات آبزیان و ارزآوری، زمینه توسعه هرچه سریعتر این سواحل را فراهم کرد.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان گفت: چابهار، دشتیاری و کنارک از شهرستانهای ساحلی زیبا و با ظرفیت‌های فراوان در حوزه گردشگری، شیلات، اقتصادی، تجاری، ترانزیتی و اشتغالزایی به دلیل نزدیکی به خط استوا نسبتا گرم و مرطوب و درجه حرارت سواحل این شهرستان در طول سال مناسب برای پرورش میگو و صید و صیادی و بویژه تن ماهیان است.

وی بیان کرد: حوزه شیلات یکی از بخش های کم هزینه برای ایجاد اشتغال است و می تواند اشتغال را به چند برابر افزایش دهد و به نوعی سرمایه‌گذاری در حوزه شیلات با صرفه‌ترین راه و اقتصادی‌ترین فعالیت در سواحل مکران محسوب می‌شود.

شهرکی با اشاره به ظرفیت‌های سیستان و بلوچستان در حوزه صنعت گفت: وجود ۳۰ شهرک و ناحیه صنعتی با مساحت چهار هزار و ۵۳۶ هکتار بستر مناسبی را همراه با مشوق‌های لازم برای جذب سرمایه گذار در حوزه های مختلف صنعتی، صنایع تبدیلی معدنی، کشاورزی و شیلاتی فراهم آورده است.

وی افزود: علاوه بر و جود سه کارخانه تولید سیمان و تعداد هشت واحد تولیدی شناور سازی ۳۰ درصد پاکت سیمان، ۴۰ درصد پای بند ریل آهن، ۱۲ درصد سموم دفع آفات مورد نیاز کشور نیز در این استان تولید می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • سفر به دنیای زیبایی و ابتکار؛ تور سوئیس با ما
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • تولید ۸۰ درصد تورهای ماهیگیری در سیستان و بلوچستان
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • نمایشگاه کتاب و ظرفیت «گردشگری ادبی»
  • نمایشگاه کتاب تهران «گردشگری ادبی» را ترویج می‌کند/ تهران می‌تواند «شهر خلاق ادبی» شود
  • تالار چینی‌خانه اردبیل اولین موزه کشور
  • موج واگذاری حیوانات خانگی در شبکه‌های اجتماعی/پت‌های خانگی در فضای مجازی دست به دست می‌شوند
  • دانشگاه محقق اردبیلی میزبان اولین کنفرانس بین المللی موزه