Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو مجلس خبرگان رهبری نسبت به بسته شدن درب‌های حرم رضوی و اصرار برخی افراد برای ورود به بارگاه رضوی در این شرایط واکنش نشان داد. ۲۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۴ استانها خراسان رضوی نظرات - اخبار استانها -

آیت الله حسن عالمی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس با اشاره به بسته شدن درب‌های حرم‌ منور رضوی با توجه به شیوع ویروس کرونا اظهار داشت: در شریعت ما دو دسته احکام داریم؛ دسته اول احکام اولیه و دیگری احکام ثانویه است؛ احکام اولیه آنهایی است که در شرایط عادی و اینکه در زندگی انسان هیچ اتفاق غیرمعمولی وجود ندارد و جسم انسان و وجود انسان توانایی برای انجام همه تکالیف دارد؛ تمامی احکام اولیه بر این آدم، «منجز» است و باید طبق دستور شریعت به صورت دقیق مطابق با اجزاء و قیود صورت دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: یک سلسله احکام نیز وجود دارد که در شرایط غیرعادی انسان بر آن مکلف است؛ در اینکه روزه بر انسان واجب است و از بزرگترین واجبات شرعی است جزو این احکام است؛ در مورد روزه تمام فقهای ما فتوا داده‌اند که اگر این روزه برای جسم انسان زیان داشته باشد این انسان حق ندارد روزه بگیرد.

آیت الله عالمی تصریح کرد: اگر این انسان بدون توجه به این ضرر آمد و لجبازی کرد و روزه گرفت؛ آیا این روزه اصلا گناه دارد یا نه ندارد؟ این یک سوال است و سوال دیگر این است که آیا «مسقط وجوب» هست یا نیست؟ عموم فقهای ما فتوا داده‌اند مبنی بر اینکه اگر انسان کاری کند که جسمش و سلامتش به خطر بیفتد زیان وارد کردن بر جسم و جسم را در خطر قرار دادن، نه تنها ثواب ندارد بلکه حرام است.

جدیدترین اخبار کرونا|عدم پذیرش مسافران نوروزی در استان‌ها/ رشد آمار بهبودیافتگان/ مردم به حرم رضوی مراجعه نکنند/ آخرین آمار مبتلایان+ فیلمبرقراری ارتباط مستقیم حرم رضوی با بیمارستان‌های درگیر کروناآیت‌الله مرتضوی: محدودیت‌های اعمال‌شده در حرم رضوی مقدمه گسترش خدمات آستان قدس است

وی با اشاره به اینکه با این توضیح باید گفت که در هر کجا که برای جسم آدم ضرری وجود داشته باشد یا محتمل‌الضرر باشد که این احتمال قابل اعتنا باشد نباید انسان کاری کند که به وجودش ضرر بزند اظهار داشت: حال سوال می‌شود از کجا باید بدانیم این کار را صورت دادن برای جسم و جود ما ضرر دارد یا ندارد؟

آیت‌الله عالمی عنوان کرد: فقها فرموده‌اند در این زمینه ملاک نظر کارشناسان است و ملاک نظر کسانی است که خبره کار هستند؛ در شرایط فعلی مملکت خبرگان کار می‌گویند تجمع کردن در هر کجا سبب می‌شود جسم انسان در معرض آسیبی قرار گیرد که در این آسیب حتی احتمال مرگ انسان نیز وجود دارد.

وی افزود: برای عبادت پروردگار عالم و فرمانبری از خداوند عالم باید در این شرایط به این تشخیص‌های خبرگان کار عمل کنیم و به حرف آنها توجه داشته باشیم زیرا آنها این را تشخیص داده‌اند و این عین عبادت پروردگار است نه اینکه حتما بخواهیم به ضریح حرم منور رضوی خود را برسانیم و زیارت کنیم.

عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: مگر نه این است که زیارت برای جلب رضایت پروردگار عالم و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) است؛ کاری که سبب شود جسم ما مریض شود و یا از ما مریضی به دیگری منتقل شود این گناه است و اگر این انتقال توسط ما صورت گیرد ضمانت شرعی آن با کیست و دیه مرگ را چه کسی می‌خواهد برطرف کند؟

آیت الله عالمی بیان کرد: برطبق گفته خبرگان فن و کسانی که در این زمینه صاحب نظر هستند وظیفه ما عمل کردن به نظر صاحبنظران در زمینه سلامت فردی و اجتماعی است و این یک وظیفه شرعی است.

وی با اشاره به برخی هتک حرمت‌های صورت گرفته و یا اصرار برای ورود به حرم منور گفت: اینها یا از موضع جاهلانه و یا از موضع لجوجانه است؛ ما وقتی عنوان می‌کنیم براساس شریعت قاعده علمی و فقهی حفظ نفس را ملاک قرار داده باید آن را در نظر داشته باشیم. احکام اولیه و شرعیه عنوان می‌کنند نباید به جسم انسان ضرر وارد شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: برخی اقدامات صورت گرفته ناشی از موضع بی‌خبری از احکام اولیه و ثانویه برخی افراد است و باید این افراد هدایت شوند.

انتهای پیام/281/ش

R41347/P/S6,1188/CT2

منبع: تسنیم

کلیدواژه: عضو مجلس خبرگان رهبری آیت الله عالمی احکام اولیه جسم انسان حرم رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۹۶۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسان‌های غارنشین گیاهخوار بودند

ایتنا - برنامه غذایی پرطرفدار پارینه‌سنگی یا پالئو به افراد توصیه می‌کند با اولویت دادن به گوشت، وزن کم کنند تا از سلامتی مشابه اجداد غارنشین انسان برخوردار شوند.
 پژوهشی جدید خط بطلان بر این تصور کشیده است و یافته‌ها نشان می‌دهد که انسان‌های عصر حجر در واقع بیشتر سبزیجات می‌خوردند تا گوشت.

بررسی استخوان‌ها و دندان‌های کشف‌شده در غاری در مراکش که انسان‌ها حدود ۱۵ هزار سال پیش در آن سکونت داشتند، نشان می‌دهد که برنامه غذایی عصر حجر به‌وضوح گیاهی بوده است.

به نوشته پژوهشگران، این الگوی غذایی مشخص تصور رایج در مورد اتکای انسان‌ عصر پیشاکشاورزی به پروتئین‌های حیوانی را به چالش می‌کشد.

دانشمندان موسسه انسان‌شناسی تکاملی مکس پلانک در آلمان می‌گویند بخش قابل‌ملاحظه‌ای از برنامه غذایی جامعه انسان‌های ماقبل تاریخ متشکل از بلوط، دانه کاج و حبوبات وحشی بود.

تجزیه و تحلیل ایزوتوپی بقایا به دانشمندان امکان می‌دهد مشخص کنند افراد غذایشان را از کجا تهیه می‌کردند و در طول عمرشان در معرض چه محیطی قرار داشتند.

ترکیب انواع خاصی از روی، استرانسیم، کربن، نیتروژن و گوگرد نشان می‌دهد که در زندگی این مردم غذاهای گیاهی سهم بزرگی داشته است.

بررسی سطح نیتروژن نشان می‌دهد ۸۰ درصد غذایی که ساکنان غار تافورالت می‌خوردند گیاهی بود.

زینب مبتهج، نویسنده اصلی این پژوهش، به نشریه تلگراف گفت: «من نمی‌گویم که این گروه در اصل گیاهخوار بودند، زیرا افراد گوشت هم مصرف می‌کردند. اما منبع غذایی اصلی برای دریافت پروتئین نبوده است.»

او در ادامه افزود که این پژوهش تصورهای پیشین در مورد عادت‌های غذایی انسان‌های باستان را به چالش می‌کشد.

این دانشجوی دوره دکتری گفت: «تصور رایج این است که برنامه غذایی دوره پارینه‌سنگی گوشت‌محور بوده، و شکار نقشی عمده داشته است. اما یافته‌‌ها از تافورالت شناختی دقیق‌تر به دست می‌دهد، که اتکا به میزان قابل‌ملاحظه‌ای روی منابع گیاهی خوراکی وحشی بوده است.»

یافته‌ها همچنین حاکی از آن است که غذاهای گیاهی در برنامه غذایی نوزادان نیز وجود داشته و شاید غذایی برای گرفتنشان از شیر بوده است.

این مقاله پژوهشی در نشریه بوم‌شناسی و تکامل نیچر (Nature Ecology & Evolution) منتشر شده است.

دیگر خبرها

  • اجتماع بزرگ صادقیون در مشهد برگزار شد
  • عکس| واکنش مهاجم سابق پرسپولیس به اقدام هوادار سپاهان
  • انسان‌های غارنشین گیاهخوار بودند
  • اصرار به آیت الله برای کاندیداتوری در انتخابات /اخطار موشکی روسیه به آمریکا بر سر طرح جنگ ستارگان /بازخوانی خاطرات
  • اعلام ویژه برنامه‌های حرم مطهر امام رضا(ع) به مناسبت شهادت امام صادق(ع)/ عزاداری شامگاه شهادت رئیس مذهب در بارگاه رضوی
  • دیدار استاندار لرستان و آیت‌الله «نیازی»
  • واکنش کرملین به مذاکرات «صلح اوکراین» در سوئیس در غیاب روسیه!
  • نماینده همدان در مجلس خبرگان رهبری به علت عارضه مغزی در بیمارستان بستری شد
  • واکنش عجیب باشگاه استقلال به برکناری شبانه خطیر
  • واکنش رسانه اصولگرا به گزارش بی‌بی‌سی درباره نیکا شاکرمی و موضع گیری زیباکلام