Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین - مریم علیزاده؛ پس از آنکه اوپک‌پلاس به توافق جدیدی برای کاهش تولید نفت نرسیدند، بازارهای جهانی قتلگاه انواع نفت خام شد. اما در این میان باتوجه به قیمت تمام شده تولید نفت در عربستان و روسیه که زیر ۵ دلار در هر بشکه است، این نفت شیل آمریکا بود که با خطر انقراض روبرو شد.بعد از آن بود که کاخ سفید به تکاپو برای نجات این صنعت استراتژیک کشورش افتاد و فدرال رزرو هرچه در چنته برای نجات شیل داشت رو کرد ولی دریغ از ذره‌ای نتیجه مثبت در جهت افزایش قیمت نفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما چرا صنعت پُرهزینه‌‌ای همچون شیل برای آمریکا اهمیت دارد؟ صرفا پای استقلال از نفت خاورمیانه در میان است و یا آمریکا اهداف بزرگترین را در سر دارد؟

در این رابطه فریدون برکشلی کارشناس ارشد نفت و رئیس گروه مطالعات انرژی وین به خبرنگار اقتصادآنلاین گفت: سیاست استقلال آمریکا از نفت خاورمیانه از زمان بوش پسر طراحی و این میراث به اوباما و ترامپ رسید. در نتیجه نباید امیدوار بود که آمریکا به سهولت اجازه دهد صنعت شیل این کشور که عنوان وارد کننده صرف نفت را از آمریکا برداشت، به ورطه ورشکستگی سقوط کند.

وی افزود: البته بهره‌برداری از نفت شیل در آمریکا به دهه ١٩٧٠ برمی گردد اما در آن زمان فن آوری ها هنوز اجاره بهره‌برداری گسترده را نمی داد. اما باید توجه داشت که شیل یعنی به آخر رسیدن امید بشریت به نفت. در واقع شیل یعنی بالغ سازی سازی نفتی که قاعدتا چند صد سال بعد باید به مرحله بهره برداری برسد، با کمک تکنولوژی روز، حالا قابل بهره برداری شود. یعنی استخراج زودهنگام نفتی که در واقع هنوز مراحل طبیعی تبدیل به نفت متعارف قابل بهره برداری را طی نکرده است.

این کارشناس نفتی در خصوص تفاوت شیل با نفت خام متعارف گفت: اما برخلاف نفت خام متعارف، شیل اولا تابعی از رشد و تحول فن آوری است و دوم اینکه حمایت دولت لازم است چراکه ماهیتا استخراج و تولید چنین نفتی با ریسک سرمایه‌گذاری بالا روبرو است. در نتیجه دولت همواره باید از این صنعت استراتژیک حمایت کند و به آن دید سودآوری نداشته باشد. 

در نتیجه همانطور که گفته شد به دلیل بالا بودن ریسک سرمایه‌گذاری و همچنین هزینه فرصت بهره‌برداری‌ از نفت شیل، شرکت های بزرگ نفتی وارد فعالیت شیل نشدند و بانک ها نیز با احتیاط تامین مالی این صنعت را متقبل می شوند و در مقابل هر واقعه ای حساس هستند و واکنش دارند. به همین دلیل است که شیل نیاز به حمایت دولت آمریکا دارد.

برکشلی تاکید کرد: شرکت های بزرگ رابطه خوبی با شیل ندارند و در حقیقت آنها هم در جنگ اوپک پلاس با شیل با اوپک پلاس هم آوازند. البته به دلیل افزایش روز افزون فشار عرضه در بازار نفت است که شرکت های بزرگ نمی خواهند شیل رشد کند. گفتنی است که برخورد امروز شرکت های بزرگ نفتی با شیل مانند برخورد ۱۰۰ سال پیش کمپانی های ذغال سنگ با نفت است.

این کارشناس در پایان یادآور شد: برای امریکا خاورمیانه امروز نه برای نفت بلکه برای خواستگاه هایی مهمتر از نفت حایز اهمیت است. دقیقا این موضوع مسجل شده است که امریکا می خواهد از طریق سلطه بر خاورمیانه شاهراه حیاتی نفت چین را مدیریت کند. همانطور هم که بارها ترامپ تاکید کرده ما به نفت خاورمیانه نیازی نداریم. پس در پشت پرده حمایت سنگین از شیل و هزینه ای که این صنعت بر دولت آمریکا تحمیل می کند، رقابت و در حقیقت زمین‌گیر کردن چین مد نظر است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: خاورمیانه قیمت نفت نفت آمریکا شرکت های بزرگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۰۱۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین آب پایدار روستا‌های بخش گابریک نیازمند تخصیص اعتبار

حسین صادقی معاون نظارت بر بهره برداری و توسعه آب شرکت آبفای هرمزگان در این زمینه گفت: اکنون آب مورد نیاز روستا‌های بخش گابریک ازجمله علی آباد به صورت نوبت بندی و هر سه روز یکبار معادل نیاز کل مجتمع های روستایی تامین می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مشکلی در تامین نیاز آبی این مجتمع وجود ندارد افزود: یکی از چالش‌های پیش روی ما در این روستا‌ها ذخیره بیش از اندازه آب به وسیله خانوار‌ها در مخازن بزرگ موجود در منازل است.

بیشتر بخوانید:

مشکلات آبرسانی در روستاهای بخش گابریگ از زبان اهالی

معاون نظارت بر بهره برداری و توسعه آب شرکت آبفای هرمزگان گفت: در صورت تخصیص اعتبار مورد نیاز، تامین آب شرب پایدار این منطقه در دستور کار قرار خواهد گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • افزایش توان ارائه خدمات فنی مهندسی با بهره‌برداری از فناوری‌های نوین در استان‌ها
  • تقویت ظرفیت‌ها و مدل‌های بهره‌برداری از کارگزاران دانش و فناوری
  • افزایش توان ارایه خدمات فنی و مهندسی با بهره‌برداری از فناوری‌های نوین در استان‌ها
  • با یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های صنعت فولاد کشور آشنا شوید
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه خارجی در خراسان رضوی
  • تامین آب پایدار روستا‌های بخش گابریک نیازمند تخصیص اعتبار
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه آزاد کرمانشاه با شرکت بهره‌برداری نفت و گاز غرب
  • پست برق ۱۶۰ مگاولتی قم آماده بهره‌برداری است
  • تعیین تکلیف هزار حلقه چاه کشاورزی جهت صدور پروانه بهره‌ برداری
  • تعیین تکلیف هزار حلقه چاه در بزرگ‌ترین دشت برنج کشور