Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان در یک پیام ویدئویی از مردم خواست که نگران کمبود اقلام ضروری نباشند و سراسیمه نشوند.

به گزارش ایسنا، به دنبال شیوع ویروس کرونا و شایعات بسته شدن تمام مرزها، گران شدن قیمت مواد خوراکی، مخصوصا آرد در بازارهای شهرهای بزرگ افزایش یافت. در شهر کابل، روز دوشنبه قیمت یک کیسه پنجاه کیلویی آرد از ۱۵۰۰ (حدود بیست دلار) به ۲۵۰۰ افغانی (حدود ۳۳ دلار) رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غنی امروز (سه شنبه) در یک پیام ویدئویی خطاب به مردم گفت:"لطفا شایعات را باور نکنید. این شایعات از جانب محتکرین بخاطر منفعت جویی غیرمشروع پخش می‌گردد."

به گزارش بی بی سی، او همچنین گفت دولت ۲۴ هزار تن گندم را از ذخایر استراتژیک دولتی به نیازمندان توزیع خواهد کرد که فرمانش امروز صادر شده است.

رئیس‌جمهوری افغانستان از اجازه ورود به یک هزار واگن روغن که به دلیل مشکلات قانونی در مرزهای شمالی این کشور متوقف شده بود و باز نگهداشتن ۲۴ ساعته گمرک به عنوان اقدامات دیگر برای کاهش قیمت‌ها یاد کرد.

رئیس جمهوری افزود که هزاران واگن مواد خوراکی از راه حیرتان، شیرخان بندر و تورغندی در حال وارد شدن است و در کمتر از پانزده روز دیگر ۷۵ هزار تن گندم از هند نیز وارد خواهد شد.

او همچنین گفت که وزارت‎های دارایی و امور خارجه برای تمام تاجران مواد خوراکی تسهیلات خریداری‌های اضطراری و عاجل را فراهم خواهند کرد.

آقای غنی از وارد کردن داروهای کافی به کشور نیز اطمینان داد.

روز گذشته نیز ساعاتی بعد از افزایش قیمت‌ها در بازار، وزارت کشور افغانستان و شهرداری‌ها وارد عمل شده و شماری از مغازه‌هایی که اقدام به گران فروشی کرده بودند، بستند.

طارق آرین، سخنگوی وزارت کشور افغانستان می‌گوید گران‌فروشی و احتکار خلاف قانون است و وزارت کشور از نیروهای پلیس خواسته که با متخلفین برخورد جدی صورت بگیرد.

او از مردم خواست در صورت مشاهده تخلفات با شماره ۱۱۹ پلیس تماس گرفته و شکایت‌شان را درج کنند.

اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان نیز روز گذشته اعلام کرد که واردات مواد خوراکی به شکل عادی آن جریان دارد و آنها تصمیم به افزایش میزان واردات گرفته‌اند تا از افزایش قیمت‌ها جلوگیری شود.

تاکنون در افغانستان ۲۲ مورد مثبت بیماری کرونا در ولایات هرات، سمنگان، لوگر، بادغیس، کاپیسا، بلخ و دایکندی ثبت شده است.

پس از شیوع بیماری کرونا در این کشور، اشرف غنی خواستار بسیج ملی برای جلوگیری از شیوع این ویروس شد.

دولت افغانستان برای اخذ تدابیر ویژه برای جلوگیری از شیوع این بیماری ۲۵ میلیون دلار را اختصاص داده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کرونا در جهان کروناویروس مواد خوراکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۰۱۵۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«خوراکی‌ها»؛ عامل اصلی تورم فقرا در فروردین ۱۴۰۳

به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از اکوایران، در فروردین ۱۴۰۳، کالا‌های غیرخوراکی در کل کشور تاثیر بیش‌تری بر افزایش تورم ماهانه نسبت به کالا‌های خوراکی گذاشته‌اند. این در حالی است که اگر به بررسی دهک‌های هزینه‌ای به صورت مجزا بپردازیم نتایج متفاوتی حاصل می‌شود و در برخی دهک‌ها کالا‌های خوراکی نقش جدی‌تری در افزایش تورم ماهانه آن دهک ایفا کرده‌اند.

به بیان دیگر، هر چه از سمت دهک‌های فقیر به سمت دهک‌های غنی حرکت کنیم، سهم کالا‌های خوراکی در تورم ماهانه آن دهک کاهش می‌یابد و در مقابل سهم کالا‌های غیرخوراکی و خدمات بیش‌تر می‌شود. بر این اساس، کالا‌های خوراکی بیشترین سهم از تورم ماهانه را در دهک اول داشته‌اند. در مقابل، بیشترین اثرگذاری کالا‌های غیرخوراکی و خدمات در تورم ماهانه در دهک دهم دیده شده است.

سهم ۵۰ درصدی خوراکی‌ها در تورم فقرا

داده‌های مرکز آمار نشان می‌دهد که در فروردین ۱۴۰۳، خوراکی‌ها ۳۶ درصد از تورم ماهانه کل کشور را ایجاد کرده‌اند. به بیان دیگر، اگر قیمت کالا‌های خوراکی در فروردین افزایش نمی‌یافت، تورم ماهانه کل کشور به جای ۲.۶۳ درصد، ۱.۶۷ درصد برآورد می‌شد.

از میان هر ۱۰ دهک هزینه‌ای، خوراکی‌ها بیش‌ترین اثرگذاری را در تورم دهک اول داشته‌اند. به عبارت دیگر، تورم ماهانه این دهک در فروردین امسال ۲.۴۴ درصد بوده و ۵۰ درصد آن ناشی از افزایش قیمت مواد خوراکی بوده است. یعنی اگر خوراکی‌ها افزایش قیمت را تجربه نمی‌کرد، تورم ماهانه دهک اول تقریبا ۱.۲۲ واحد درصد کمتر از رقم فعلی می‌شد.

هر چه به سمت دهک‌های ثروتمند نزدیک‌تر شویم، سهم کالا‌های خوراکی از تورم ماهانه کم می‌شود. برای مثال، این کالا‌ها در دهک هفتم ۴۲.۵ درصد از تورم ماهانه را ایجاد کرده‌اند. این کاهش تا جایی ادامه می‌یابد که در دهک دهم، اثرگذاری کالا‌های خوراکی روی تورم ماهانه تنها ۲۷ درصد بود. یعنی اگر در صورت چشم‌پوشی از افزایش قیمت خوراکی‌ها، تورم دهک دهم به جای ۲.۷۷ درصد، ۲.۰۲ درصد برآورد می‌شد.

سهم ۷۵ درصدی غیرخوراکی‌ها در تورم سبد ثروتمندان

گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد که ۶۳ درصد از تورم ماهانه کل کشور در فروردین سال جاری ناشی از افزایش قیمت کالا‌های غیرخوراکی و خدمات بود. هر چه از سمت دهک‌های فقیر به سمت دهک‌های ثروتمند حرکت کنیم، سهم کالا‌های غیرخوراکی از تورم بالاتر می‌رود. برای مثال، در دهک اول تنها ۴۹.۶ درصد از تورم ماهانه دهک مربوط به افزایش قیمت کالا‌های غیرخوراکی و خدمات است.

این در حالی است که با نزدیک‌شدن به دهک دهم و افزایش سطح درآمد خانوارها، اثرگذاری کالا‌های غیرخوراکی روی تورم افزایش یافته به طوری که ۷۳.۳ درصد از تورم ماهانه دهک سوم متاثر از این دسته کالا‌ها ایجاد شده است. برای مثال، اگر قیمت کالا‌های غیرخوراکی و خدمات در فروردین تغییری نمی‌کرد، تورم دهک دهم به جای ۲.۷۷  درصد، تنها ۰.۷۴ درصد برآورد می‌شد.

به نظر می‌رسد علت این رفتار متفاوت کالا‌های خوراکی و غیرخوراکی در دهک‌ها به ترکیب سبد مصرف خانوار‌های فقیر و ثروتمند مربوط باشد. خانوار‌های فقیر به دلیل درآمد محدود بیش‌تر در پی تامین نیاز‌های خوراکی هستند و بخش کمی از درآمد آن‌ها برای خرید کالا‌های غیرخوراکی باقی می‌ماند به همین علت تغییر قیمت این کالا‌ها تاثیر چندانی بر تورم ماهانه آن‌ها نمی‌گذارد.

 

دیگر خبرها

  • بهره برداری از راه آهن افغان ترانس در ۲۰۲۷
  • بهره برداری افغان ترانس در ۲۰۲۷
  • مقام افغان: یوناما واقعیت‌های افغانستان را به جهان معرفی کند
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی خلق و خو
  • میزبانی از دختران افغان در دومین روز نمایشگاه قرآن کابل
  • گرم کردن غذا در مایکروویو ممنوع/ ۵ دلیل برای استفاده نکردن از مایکروویو
  • «خوراکی‌ها»؛ عامل اصلی تورم فقرا در فروردین ۱۴۰۳
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • چه نوع آبی برای سلامتی مفید است؟
  • با این خوراکی های خوشمزه خواب آلودگی و بی حالی بهاری را دور کنید