Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، ائتلاف اصطلاحاً ضد داعش آمریکا امروز سه‌شنبه اعلام کرد پایگاه «القائم» در عراق را تحویل نیروهای امنیتی عراق داده است. 

ائتلاف موسوم به «عملیات اراده قاطع» در بیانیه‌ای در توئیتر نوشت: «به دلیل موفقیت در نبرد علیه داعش با همراهی نیروهای شریکمان و دولت عراق عملیات اراده قاطع پرسنل و تجهیزات خودش را از چندین پایگاه عراقی جابجا و تلفیق خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

سه مقام وزارت دفاع آمریکا پیش از این به شبکه خبری ان‌بی‌سی گفته‌ بودند ارتش این کشور قصد دارد صدها نفر از نیروهایش در عراق را جابجا کرده و برخی را نیز از این کشور خارج کند. 

وبگاه شبکه خبری «ان‌بی‌سی» نوشته طرح ارتش آمریکا برای «تلفیق نیروها» خروج نظامیان آمریکایی از پایگاه‌های مشترک «القائم» در نزدیکی مرز سوریه، پایگاه هوایی «القیاره» در نزدیکی موصل و احتمالا پایگاه هوایی «کی-۱» در کرکوک را شامل می‌شود. 

یک سخنگوی ائتلاف موسوم به «عملیات اراده قاطع» (ائتلاف ادعایی آمریکا برای مبارزه با داعش) در بیانیه‌ای گفت: «به دلیل موفقیت نیروهای امنیتی عراق در مبارزه با داعش، ائتلاف در حال جابجایی نیروهای خود از چند پایگاه کوچک‌تر است.»

این سخنگو که اشاره‌ای به نام او نشده در ادامه گفت: «این پایگاه‌ها تحت کنترل عراق باقی می‌مانند و ما به همکاری‌های مشورتی خود برای شکست دائمی داعش ادامه خواهیم داد.»

ان‌بی‌سی نوشته سخنگوی ائتلاف تحت رهبری آمریکا به چارچوب زمانی مشخصی برای جابجایی این نیروها اشاره نکرده است. 

این تصمیم در حالی اتخاذ شده که «کنث مک‌کنزی»، فرمانده نیروهای تروریست آمریکایی در منطقه هفته گذشته از قصد پنتاگون برای انتقال سامانه‌های پدافند هوایی به پایگاه‌های آمریکا در «عین‌الاسد» و «اربیل» به منظور محافظت از نیروهای آمریکایی خبر داد. 

یک مقام پنتاگون مدعی شده تصمیم برای جابجایی نیروهای آمریکا در عراق ارتباطی با حملات راکتی چند روز پیش به پایگاه «التاجی» ندارد. او گفته این تصمیم از چند ماه پیش مورد بررسی قرار داشته است. 

 مقام دیگری از پنتاگون گفت: «سازمان "مقابله با تروریسم" عراق پیشرفت‌های محسوسی کرده و می‌تواند بخش زیادی از مأموریت‌های ضد داعش را خودش مستقلاً انجام دهد.»

«ان‌بی‌سی» نوشته عامل دیگری که در تصمیم پنتاگون برای تلفیق پایگاه‌های خود در عراق نقش داشته این است که محافظت از نیروی کم‌تعدادی که با پراکندگی بالا در چندین پایگاه کوچک‌ توزیع شده‌اند دشوارتر است. 

این رسانه با اشاره به اینکه پنتاگون تصمیم دارد در پایگاه خود در اربیل سامانه‌های پاتریوت و  C-RAM (سامانه‌های ضد راکت، توپخانه و خمپاره) نصب کند، نوشته بعضی از از نیروهای آمریکایی ممکن است به این پایگاه منتقل شوند. برخی از نیروهای پایگاه القائم هم ممکن است به «عین‌الاسد» منتقل شوند. 

مقام‌های آمریکایی گفته‌اند با آنچه صدها نیروی آمریکایی پایگاه‌های مذکور را ترک خواهند کرد تعداد کلی نیروهای آمریکایی در عراق تقریباً ثابت خواهد ماند.

بعد از جابجایی برخی از نیروها در داخل عراق و ورود تعدادی نیروی جدید برای اداره سامانه‌های پاتریوت و C-RAM تغییری در تعداد کلی نیروهای آمریکایی حاضر در عراق ایجاد نخواهد شد. 

پنتاگون گفته نزدیک به ۵۲۰۰ نیروی نظامی آمریکا در عراق حضور دارند اما ان‌بی‌سی نوشته تعداد واقعی این نیروها بسیار بیشتر از این نیست. 

ارتش آمریکا بعد از تظاهرات‌های چند ماه پیش مقابل سفارت آمریکا در بغداد و ترور سردار سلیمانی در نزدیکی فرودگاه بغداد هزاران سرباز و تفنگدار دریایی را با هدف ادعایی محافظت از اماکن آمریکا و تأسیسات دیپلماتیک خود به منطقه فرستاد. 

ان‌بی‌سی نوشته بعد از استقرار سامانه‌های پاتریوت و C-RAM برخی از نظامیان آمریکا ممکن است در مناطق دیگر مستقر شوند و یا اینکه عراق را کلا ترک کنند. 

طبق گزارش ان‌بی‌سی، پایگاه هوایی «التقدم»، واقع در شهر فلوجه یکی دیگر از پایگاه‌هایی است که ارتش آمریکا خروج نیروهای خود از آن را بررسی می‌کند. 

ارتش آمریکا علاوه بر این در حال انجام بررسی‌هایی برای تغییر ساختار کلی «عملیات اراده قاطع» است و قصد دارد فرماندهی آن را به یک ژنرال دو ستاره (سرلشکر)، به جای ژنرال سه ستاره (سپهبد) تفویض کند. اما مقام‌های پنتاگون گفته‌اند که اگر چنین تصمیمی گرفته شود عملی شدن آن چندین ماه به طول خواهد انجامید.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: عملیات اراده قاطع نیروهای آمریکایی نیروهای آمریکا ارتش آمریکا ان بی سی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۰۶۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدف آمریکا از ساخت اسکله غزه چیست؟ / نگرانی از پروژه امنیتی جدید آمریکا و رژیم صهیونیستی در قالب «مهاجرت داوطلبانه» +عکس و فیلم

وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد، ساخت اسکله دریایی در ساحل غزه با هدف افزایش و تسهیل ارسال کمک‌ها به این باریکه محاصره شده، به زودی پاپان خواهد یافت.

سرویس جهان مشرق - بر اساس اعلام وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، واشنگتن ساخت اسکله دریایی در غزه را با هدف افزایش و تسهیل ارسال کمک‌ها به نوار محاصره شده آغاز کرده است.

تصاویر ماهواره‌ای نشان می دهد که طول اسکله ۵۰۰ متر است. آمریکا ادعا می کند کمک‌ها از طریق این اسکله به مردم غزه ارسال می شود.

اهداف امنیتی و سیاسی رژیم صهیونیستی

نظامیان صهیونیست تامین امنیت و پشتیبانی لجستیکی از اسکله آمریکایی را برعهده دارند و این امر نیازمند خوانش اهداف امنیتی و سیاسی تل آویو برای ایجاد این اسکله است.

به نظر می رسد یکی از اهداف پروژه اسکله آمریکایی بستن نقاط ورودی به نوار غزه است. همچنین رژیم صهیونیستی تلاش می کند همه اقلام ورودی به نوار غزه را کنترل کند.

در سطح سیاسی، حاکی از تمایل واشنگتن و تل آویو برای تبدیل موضوع تجاوز نظامی آشکار به غزه به موضوع کاملاً انسانی که هدف آن حل بحران نیست بلکه مدیریت بحران غزه است.

از سوی دیگر نگرانی‌های فزاینده‌ای در مورد استفاده از این اسکله به نفع پروژه صهیونیسم برای خارج کردن فلسطینی‌ها از غزه به کشورهای دیگر تحت عنوان «مهاجرت داوطلبانه» است.

حسن ایوب، استاد علوم سیاسی دانشگاه النجاح در کرانه باختری، با اشاره به وجود تناقضات قابل توجه در این باره، گفت، گذرگاه‌های تعیین شده برای ورود کمک‌های بشردوستانه از جمله رفح و کرم ابو سالم از قبل وجود دارد. این جای تعجب است که چرا واشنگتن با وجود گذرگاه‌های زمینی کارآمدتر و سریع‌تر برای ارسال کمک‌ها به نوار غزه، بر ایجاد اسکله در سواحل غزه اصرار دارد، از منظر کنترل بلندمدت رژیم صهیونیستی بر آنچه وارد نوار غزه می شود و از آن خارج می شود، ساخت این اسکله علاوه بر تسلط نظامی بر ساحل غزه، ابعاد ژئوپلیتیکی منطقه را تغییر می دهد.

این استاد دانشگاه افزود، در گذشته بیش از یک گذرگاه وجود داشت که حداقل نیازهای روزانه فلسطینیان در نوار غزه را تامین می کرد، اما از طریق اسکله آمریکایی همه امور به رژیم صهیونیستی واگذار می شود.

حسن ایوب معتقد است این پروژه جدا از بعد سیاسی، به خودی خود خطری جدی برای نوار غزه است.

اهداف اسکله چیست؟

ایاد القرا، کارشناس مسائل سیاسی در غزه، گفت ، اگر هدف کمک رسانی به نوار غزه باشد، راه های مناسب و راحت زیادی وجود دارد، از جمله امکان افزایش تعداد کامیون ها از طریق گذرگاه رفح و تسهیل تردد کامیون ها بین منطقه جنوبی تا شمال می تواند بسیار آسان تر از ایجاد اسکله یا بندر باشد.

وی خاطرنشان کرد: صحبت های آمریکایی ها مبنی بر حضور نیروهایش در نزدیکی این اسکله یا در سواحل نوار غزه، تردیدهای امنیتی زیادی ایجاد می کند و این احتمال وجود دارد که آمریکا به دنبال حضور نظامی در این منطقه باشد.

القرا معتقد است که ایالات متحده می خواهد در نزدیکی سواحل نوار غزه برای اهداف امنیتی و نظامی حضور داشته باشد.

این کارشناس فلسطینی گفت، کمک های آمریکا به غزه به هیچ وجه نمی تواند مثبت تلقی شود، زیرا واشنگتن شریک اسرائیل در ارتکاب جنایات علیه غزه است. اما فلسطینی‌ها حضور اسرائیل و آمریکا را نمی‌پذیرفتند.

اسلکه غزه، بیش یک اسکله دریایی موقت

ناصر قندیل کارشناس مسائل غرب آسیا در بیروت هم گفت، نقشه و هزینه ساخت اسلکه غزه، نشان می دهد، بیش یک اسکله دریایی موقت است، به این معنی که آمریکا و رژیم صهیونیستی هیچ قصدی برای خروج از غزه وجود ندارند. بسته شدن گذرگاه رفح و سخت گیری نسبت به هر فراخوانی برای بازگشایی آن، توجیه ایجاد این اسکله دریایی به بهانه ورود کمک‌های انسانی است، اما به نظر می رسد آمریکا و اسرائیل در پی اشغال سواحل غزه هستند.

این کارشناس لبنانی افزود، سال ۱۹۸۲، زمانی که ارتش رژیم اشغالگر به لبنان حمله کرد و به بیروت رسید، تل‌آویو به بهانه محافظت از غیرنظامیان پیشنهاد استقرار نیروهای چندملیتی به رهبری یک آمریکایی شامل نیروهای انگلیسی، فرانسوی و ایتالیایی را داد تا مأموریت اشغال را تکمیل کند و اما اشغال به علت عملیات مقاومت ادامه نیافت و آنها مجبور به ترک لبنان شدند.

پنتاگون اعلام کرد، بیش از هزار نظامی آمریکایی در ساخت اسکله غزه مشارکت دارند. تاکنون بیش از ۳۲۰ میلیون دلار هزینه داشته.

فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا نخستین در روزهای اخیر تصاویری از اسکله دریایی غزه را منتشر کرد.

پرسش‌های بی پاسخ!

عصمت منصور کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی در گفتگو با مشرق از رام الله گفت، اعتماد به طرح‌های بشردوستانه آمریکا بسیار دشوار است،‌ زیرا واشنگتن به بهانه های اقدامات بشردوستانه، اهداف خاص خود را دنبال می کند.

این کارشناس فلسطینی افزود، اسکله در ساحل غزه، تحت عنوان ورود کمک های بشردوستانه به نوار غزه ساخته شده، آمریکایی‌ها می خواهند این اسکله جایگزین گذرگاه های زمینی نوار غزه کنند. اما سوال مهم این است، که این اسکله جایگزین گذرگاه رفح خواهد بود، یا مقدمه حضور نظامی آمریکا در غزه است، یا این که آنها می خواهند از طریق آن فلسطینیان را از غزه خارج کنند. اما آنچه مسلم است این اسکله به بهانه نیازهای بشردوستانه ساخته شده، ولی آنچه که قطعی است، حضور آمریکا در نوار غزه چه با سلاح و چه بدون سلاح است.

وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد، این طرح شامل دو بخش اصلی است که باید به هم وصل شوند. یک اسکله شناور بزرگ که از قطعات فولادی تشکیل شده و یک گذرگاه و اسکله دو طرفه ۵۴۸ متری.

این گذرگاه از اتصال قطعات فولادی ۱۲ متری تشکیل شده است که تا ساحل ادامه دارد.

دیگر خبرها

  • حمله به پایگاه آمریکا در شرق سوریه
  • تحرکات آمریکا در نیجر از بیم حضور روسیه در ساحل
  • پنتاگون اعلام کرد پدافند هوایی اردن را تقویت می‌کند
  • احرکات آمریکا در نیجر از بیم حضور روسیه در ساحل
  •  دولت بایدن و عربستان در آستانه یک توافق امنیتی
  • واکنش وزیر دفاع آمریکا به ورود نیروهای روسی به پایگاه نظامی نیامی
  • دست رد امارات بر سینه پنتاگون/ چراغ سبز دوحه به استقرار جنگنده‌ها
  • نظامیان آمریکا و روسیه در نیجر در پایگاهی واحد مستقر هستند
  • آستین: نیرو‌های روسیه در نیجر به نیرو‌های آمریکایی دسترسی ندارند
  • هدف آمریکا از ساخت اسکله غزه چیست؟ / نگرانی از پروژه امنیتی جدید آمریکا و رژیم صهیونیستی در قالب «مهاجرت داوطلبانه» +عکس و فیلم