Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- ورود ویروس کرونا به کشور جنگزده افغانستان در کنار خشونتهای گروههای تروریستی به عامل تازه ای برای ایجاد هراس عمومی و بالا رفتن قیمت کالاهای اساسی به علت بستن مرزها تبدیل شده است. تاریخ انتشار: 07:31 - 28 اسفند 1398 - کد خبر: ۶۰۷۰۲۰

به گزارش خبرگزاری میزان به نقل از پایگاه خبری شبکه الجزیره ، کشور جنگزده افغانستان با ۲۲ مورد تایید شده آلودگی همچنان یکی از کشورهای با پایین ترین نرخ آلودگی به ویروس کرونا است اما تهدید این بیماری در برهه ای حساس در افغانستان مطرح شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش اخیر موارد مثبت آلودگی به ویروس کرونا – شش مورد جدید در سه استان افغانستان در مدت ۴۸ ساعت – موجب شده توجهات تا حدی از مسائل سیاسی و انتخاباتی با دو مراسم تحلیف در هفته گذشته به موضوعی جدید مرتبط با سلامتی معطوف شود.

هراس از کرونا همچنین در عناوین خبری روزنامه و رسانه های افغانستان تا حدی جای موضوع مذاکرات احتمالی بین گروه طالبان با سیاسیون متفرق افغانستان را گرفته است.

آمریکا ماه گذشته توافقنامه ای با گروه طالبان با هدف پایان دادن به جنگ ۱۸ ساله در افغانستان امضا کرد و مطابق این توافقنامه انتظار می رود که طالبان و دولت افغانستان مذاکراتی را آغاز کنند.

در چنین شرایطی و با جلب توجهات به موضوع بهداشتی و پزشکی ویروس کرونا ، پرسشهایی درباره توانایی دولت کابل برای اجرای مناسب تدابیر لازم برای کاهش خطر شیوع کرونا و همچنین ارائه خدمات درمانی لازم و تامین کالاهای مورد نیاز در این کشور ۳۲ میلیون نفری ایجاد کرده است.

در اقدامی برای افزایش آگاهی عمومی در این زمینه بتازگی تصویری از اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان در جلسه ای منتشر شد که همه افراد از جمله رئیس جمهوری دستکش و ماسک داشتند.

هفته گذشته گروهی از پزشکان خصوصی جلسه ای در کابل برای بررسی بهترین راه برخورد با ویروس کرونا در افغانستان تشکیل دادند اما گفتگوها به سرعت معطوف به کمبودها در نظام بهداشت و درمان افغانستان شد.

نجم السما شفاجو گفت: یک پزشک یا یک پرستار ممکن است بتواند دستکش و مواد ضدعفونی کننده برای خانه اش خریداری کند اما ما در کابل بیمارستانهایی داریم که آب سالم برای شستن دستان پزشکان ندارند. وی گفت که اگر پزشکان نتوانند بهداشت خودشان را تضمین کنند در این صورت بیماران نیز غیرممکن است که به آنها اعتماد کنند.

اما مشکل تنها به آب سالم محدود نمی شود. نظام بهداشت و درمان افغانستان همچنین باید مساله ازدحام بیماران در درمانگاه ها نیز برخورد کند که پیش از این نیز برای درمان شمار فزاینده غیرنظامیان تاثیر گرفته از جنگ و خشونت در این کشور دچار مشکل بودند.

در حال حاضر تنها یک بیمارستان در پایتخت افغانستان وجود دارد که می تواند به درستی ابتلای افراد به کرونا را تشخیص دهد . این بیمارستان در غرب کابل تنها قادر به درمان ۱۵۰ بیمار در یک زمان واحد است.

استان هرات در غرب افغانستان که با کشور ایران مرز مشترک دارد ، ۱۳ مورد مثبت ابتلا به کرونا را ثبت کرده که بیشترین آمار در این کشور است. بسیاری از این افراد آلوده به کرونا از ایران به افغانستان بازگشته اند و این درحالی است که ایران به شدت تحت تاثیر کرونا قرار گرفته است.

با انتشار گزارشهایی درباره جان باختن بیش از ۸۰۰ نفر بر اثر کرونا در ایران و ۱۸۴ مورد مثبت کرونا در پاکستان ، مردم افغانستان بیم دارند که با تبادل روزانه کالا و افراد از مرز دیورند با پاکستان و همچنین مرز ایران ، اکنون آنها در محاصره بیماری کرونا قرار گرفته اند.

از زمان شیوع ویروس کرونا تا کنون چندین گزارش درباره فرار بیماران از مراکز قرنطینه در بیمارستانها در دستکم سه استان مختلف افغانستان منتشر شده است. در تازه ترین مورد اوایل هفته جاری ۳۸ بیمار از جمله افرادی که تست کرونای آنها مثبت شده بود از بیمارستانی در شهر هرات فرار کردند. این چنین فرارهایی چالش دیگری در برابر توانایی دولت برای پرداختن مناسب به نگرانی ها درباره این بیماری ایجاد می کند.

یک مقام گمرکی گفته است که دولت در هفته گذشته حمل و نقل کالا از طریق گذرگاه مرزی اسلام قلعه بین افغانستان و ایران را ممنوع کرده است. گذرگاه مرزی تورخام بین افغانستان و پاکستان نیز در این هفته بسته و انتقال کالا متوقف شد. اکنون تنها امکان انتقال کالا از ازبکستان و ترکمنستان به افغانستان وجود دارد.

در روزهای اخیر با افزایش شمار موارد ابتلا به کرونا در افغانستان ، قیمت کالاهای اساسی از جمله مواد بهداشتی به شدت بالا رفته است. در داروخانه های شهر کابل اکنون قیمت ضدعفونی کننده های دست بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ افغانی (۵.۲۷ تا ۶.۵۹ دلار) است در حالی قیمت این مواد پیش از بحران اخیر ۱۰۰ افغانی بود. این درحالی است که بسیاری از مردم عادی از جمله کارگران قادر به پرداخت چنین قیمت هایی برای خرید ضدعفونی کننده های دست نیستند.

بستن مرزها با ایران و پاکستان نیز منجر به افزایش قیمت مواد غذایی شده بطوری که قیمت گندم و آرد تنها در یک روز حدود ۷۲ درصد بالا رفته است و وزارت کشور از پلیس خواسته که با افزایش قیمت ها برخورد کند.

بر اساس آمار سازمان ملل متحد ، تا کنون در سال ۲۰۲۰ دستکم ۶۴ هزار افغان از ایران اخراج شده یا داوطلبانه از این کشور بازگشته اند. وزیر بهداشت عمومی افغانستان در یک کنفرانس خبری گفت تمام موارد مثبت کرونا در افغانستان مربوط به افرادی است که از کشوری دیگر وارد افغانستان شده اند.

دولت افغانستان شروع به اجرای تدابیری برای محدود کردن امکان شیوع کرونا در این کشور کرده است. دولت دستور تعطیلی تمام مدارس دولتی و خصوصی را برای مدت دستکم یک ماه صادر کرده است. تمام رویدادهای بزرگ ورزشی لغو شده و مراسم های عروسی که می توانند تا یک هزار نفر را در یک جا جمع کنند نیز ممنوع شده است. مهمتر از همه اینکه مراسم سالانه جشن نوروز که هر سال موجب جذب هزاران نفر به شهر مزار شریف در شمال افغانستان می شود نیز لغو شده است.

این اقدامات در پی چند روز ابزار نگرانی مردم افغانستان در فضای مجازی انجام شده است. مردم احساس می کردند که دولت برای هشدار به مردم درباره جدی بودن این بیماری اقدام کافی انجام نداده است.

در این حال صفی شهروند مشاور دفتر ریاست جمهوری افغانستان گفت هرچند دولت اقداماتی برای پرداختن به این مساله انجام می دهد اما هرگونه اقدامی نیازمند تلاش جمعی است.

وی گفت: این مساله تنها مربوط به دولت نیست بلکه خود مردم و شرکتهای خصوصی و رسانه ها همگی باید نقش خود را ایفا کنند.در همین حال مقامات بهداشتی از مردم افغانستان می خواهند که احساس مسئولیت کنند و مسائل بهداشتی را رعایت کنند.

در همین حال به نوشته روزنامه نشنال امارات ، گروه طالبان نیز درباره خطر شیوع کرونا در زندانهای دولتی هشدار داده و در مناطق تحت کنترل خود در حال سازماندهی مراکزی برای نظارت و افزایش آگاهی درباره این بیماری است.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان روز یکشنبه گفت: در حدود ۴۰ هزار نفر در زندانهای تحت اداره دولت کابل به سر می برند که هیچ بهداشت یا امکانات درمانی وجود ندارد و این یک تهدید جدی است. وی افزود: این ویروس می تواند به سرعت شیوع پیدا کند و اگر مساله ای پیش بیاید مسئولیت آن با دولت کابل است.

بیشتر بخوانید: شیوع ویروس کرونا در چندین کشور جهان شورای امنیت ملی افغانستان اعلام کرد: مرز افغانستان و ایران باز شد
۸۰ درصد مبتلایان به کرونا بهبود می‌ یابند کرونا، تجارت "پاکستان و چین" را نشانه رفت آنچه روس‌ها برای مقابله با "شیوع کرونا" انجام دادند کرونا مرز پاکستان و افغانستان را هم بست طرح مقابله با شیوع کرونا به مدارس روسیه کشیده شد کرونا، تاجران پاکستانی را مجبور به تغییر مسیر صادرات کرد

سخنگوی طالبان از سازمان های بین المللی خواست که به جلوگیری از شیوع کرونا در زندانهای افغانستان کمک کنند. این در حالی است که گروه طالبان که حدود نیمی از افغانستان را تحت کنترل خود دارد ، ماه آوریل گذشته فعالیت سازمان بهداشت جهانی را به علت "اقدامات مشکوک" ممنوع کرده بود.

انتهای پیام/

ایرنا

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: افغانستان کابل ویروس کرونا گروه طالبان شیوع کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۰۶۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیوع بیماری‌های موجود در فضای سبز/ مقابله با هجوم مگس‌های سفید

به گزارش خبرنگار مهر، مگس سفید یا سفیدبالک حشراتی در خانواده سفیدبالکان هستند که بیش از ۱۵۵۰ گونه از این خانواده توصیف شده‌است. سفیدبالک‌ها حشرات ریزی هستند که در چند سال اخیر طی فصول گرم در تهران دیده می‌شوند.

مگس ها سفید یا همان سفید بالک‌ها حشره‌های کوچکی هستند که با حضور انبوه و ناخوانده خود علاوه بر خسارتی که می‌تواند به عنوان یک حشره گیاه‌خوار به فضای سبز شهر وارد کند، نوعی مزاحمت فیزیکی را در معابر، بوستان‌ها و سایر مکان‌های عمومی و خصوصی برای شهروندان به همراه داشته است.

به گفته کارشناسان خسارتی که این حشرات به گیاه وارد می‌کنند، به دو روش است؛ در روش اول که خسارت مستقیم است، آن‌ها با تغذیه از شیره گیاه باعث ضعف گیاه میزبان می‌شوند. در روش دوم سفیدبالک‌ها به طور غیرمستقیم نیز به گیاه میزبان صدمه وارد می‌کنند. این حشرات عسلک چسبنده‌ای ترشح می‌کنند که محیط مناسبی برای رشد قارچ‌های دوده یا فوماژین(Capnodium spp) فراهم می‌کند که به نوبه خود سبب اختلال در پدیده فتوسنتز می‌شود علاوه براین، سفیدبالک‌ها با انتقال بیماری‌های ویروسی به گیاه میزبان خسارت وارد می‌کنند.

بر اساس بررسی‌های انجام شده توسط محققان هیچکدام از سفیدبالک‌های شناسایی و گزارش شده در دنیا ناقل بیماری به انسان نیستند و یا بیماری را از انسانی به انسان دیگر منتقل نمی‌کنند. لذا از این نظر صدمه ای متوجه انسان نیست. تنها در صورت افزایش بیش از حد جمعیت حشرات کامل و پرواز آن‌ها در هوا، مزاحمت‌هایی را برای شهروندان ایجاد خواهد کرد و در صورت ورود آن‌ها به دستگاه تنفسی، ممکن است برخی تحریکات تنفسی ایجاد شود.

این نوع حشره در سال‌های گذشته درختان تهران به ویژه درختان توت را مورد هدف قرار دادند و گلایه شهروندان را به همراه داشته اند.

حالا با گرم‌شدن هوا به تهران و نزدیک شدن به میانه بهار علی محمد مختاری مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران، می گوید شهرداری تمهیدات لازم را در نظر گرفته است. وی در این زمینه بیان داشت: افزایش شهرنشینی و رشد جمعیت در کلان شهرهایی نظیر تهران و وجود آلودگی‌های زیست محیطی در این کلان شهرها، نیاز به فضای سبز و گسترش آن را به عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل موثر در کاهش آلاینده ها مطرح می کند.

از چالش های حائز اهمیت برای دست اندرکاران فضای سبز تا خسارات جبران ناپذیر آفات

وی افزود: آفات و بیماری‌ها یکی از عوامل خسارت برای فضای سبز شهری هستند که در صورت عدم کنترل می توانند سالانه خسارت جبران ناپذیری را وارد سازند. از این رو یکی از مسائل پر اهمیت در حوزه نگهداری و حفظ فضای سبز شهری حفاظت از گیاهان در برابر خسارت آفات و بیماریها است که یکی از چالش های حائز اهمیت برای دست اندرکاران فضای سبز شهری است. سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران در راستای حفاظت از محیط زیست و درختان در برابر آفات و بیماریهای موجود ، اقدام به انجام مدیریت تلفیقی با آفات و بیماریها (IPM) کرده که مقابله با آفات و بیماری‌ها تنها از طریق مبارزه تلفیقی و مکانیکی و بیولوژیکی انجام می پذیرد و در موارد حساس از سموم گیاهی استفاده می‌شود که برای عموم شهروندان و محیط زیست مضر نباشد.

۳ دلیل ایجاد بیماری در درختان

وی با تاکید بر اینکه سال های اخیر به دلیل افزایش بیماریهای ناشی از آلودگی‌ها، گرم شدن کره زمین، نبود زمستان های سرد تا حد زیادی بیماری های موجود در فضای سبز را افزایش داده است، ادامه داد: بیماری‌های مهمی همچون سفیدک ها، شانکرها و آفاتی همانند سفید بالک، سوسک برگ خوار نارون پسیل، زیتون سوسک چوبخوار و پوستخوار، شته و.... در این کلان شهر شیوع یافته اند که با انجام اقدامات تلفیقی مهار و تحت کنترل قرار می‌گیرند.

مختاری در ادامه برخی از آفات و بیماریهای شایع در فضای سبز شهر تهران را معرفی کرد و گفت: سفید بالک ها علائمی در زیر برگها و اطراف رگبرگها گیاه میزبان (توت زیتون) هستند و از شیره گیاه مکیده و از خود ماده چسبناک عسلک بجا می گذارند.

اقداماتی که برای مبارزه با سفیدبالک‌ها در فصل بهار لازم است

وی درخصوص روش‌های مبارزه با سفید بالک‌ها هم تصریح کرد: این کار دو روش دارد؛ مکانیکی و زراعی و از طریق پایش مستمر با نصب کارت و نوارهای زرد، آبشویی مستمر و منظم، روغن پاشی بهاره، حذف و امحاء پاجوش‌ها و تنه جوش ها و سرشاخه های آلوده، تغذیه و کوددهی و مواردی از این دست انجام می‌شود.

از سال ۹۳ جمعیت سفید بالک یا مگس‌های سفید در سطح شهر تهران افزایش و طغیان پیدا کرد و شهرداری در دوره‌های مختلف تمهیدات گوناگونی با اثر بخشی کم یا زیاد را در نظر گرفت و اکنون باید دید وضعیت تهران از میانه بهار و کل تابستان برای مقابله با این بیماری فضای سبز چگونه خواهد بود.

کد خبر 6093790 فائزه نجارزادگان

دیگر خبرها

  • ادامه موج گسترده مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس / در عمان حقوق یک پرستار ۶ برابر ایران است
  • محمدی: تحریم‌ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران شد
  • شیوع بیماری‌های موجود در فضای سبز/ مقابله با هجوم مگس‌های سفید
  • تحریم ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران
  • کارگران عامل مهم توسعه اقتصادی کشور هستند
  • واردات خودرو‌های کارکرده منتظر مصوبه دولت
  • وزیر صمت: واردات خودروهای کارکرده منتظر مصوبه دولت
  • وزیر صمت مطرح کرد: واردات خودروهای کارکرده منتظر مصوبه دولت
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند
  • قانون ضد مهاجرتی سوناک عامل تنش در روابط دوبلین-لندن