Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-03@23:35:03 GMT

سلاح های مدرن آتش‌نشان‌ها در جنگ با کرونا از کجا آمد؟

تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۳۰۸۱۴۱

سلاح های مدرن آتش‌نشان‌ها در جنگ با کرونا از کجا آمد؟

این روزها که شاهد استفاده آتش نشانان از تجهیزات جنگ نوین برای رفع آلودگی از فضاهای عمومی شهرها به منظور مقابله با ویروس کرونا هستیم شاید برای برخی سوال باشد که این تجهیزات از کجا آماده و چگونه در اختیار آتش نشانی‌ها قرار گرفته است؟!

به گزارش مشرق، چند سالی است است که با ظهور جنگ‌های نیابتی و پیدایش گروه‌های تروریستی و افزایش روزافزون حملات خشونت بار در نقاط مختلف دنیا لزوم توجه به جنگ‌های نوین مانند حملات بیوتروریستی و شیمیایی بیش از گذشته مورد توجه دولت‌ها واقع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرف دیگر جهت امدادرسانی به مصدومینی که در مشاغل خطرناک مانند آتش نشانی، نیروگاه‌های پتروشیمی، نیروگاه‌های اتمی، مراکز تحقیقات زیستی و مانند آن حضور دارند نیاز به آمادگی کامل وجود دارد.

بیشتر بخوانید شبیه سازی شیوع اپیدمی‌ها در سال ۱۳۹۶ در فرودگاه امام خمینی(ره)

در حوادثCBRNEمنشاء آلودگی‌ها نامشخص است و ممکن است باعث آلودگی دهها نفر و یا گسترش آن شود. بدین منظور پس از شناسایی عامل و نوع آن، امدادرسانی به موقع و قرنطینه مصدومین تا زمان رسیدن آنها به مراکز درمانی یک اقدام موثر است.

کشورهای مختلفی در دنیا مانند انگلیس و آلمان، برنامه‌های جامعی را جهت مقابله با این حوادث در دستور کار خود قرار داده‌اند. یکی از این برنامه‌ها، تجهیز یا ساخت خودروهای امدادی مخصوص این حملات است که در مواقع حادثه، نقش مهمی را در کنترل شرایط اولیه به عهده دارند. بسیاری از امدادگران و پزشکان در اولین برخوردها با مصدومانCBRNEاطلاعات ناچیزی از نوع تعامل دارند و در نتیجه نیز ممکن است در محافظت از خود و نیز نجات جان مصدومان یا حفاظت‌های مربوط به شیوع عامل دقت چندانی نداشته باشند. بنابراین طراحی ساخت و ارتقاء تجهیزاتCBRNEدر خودروهای آتش‌نشانی به این اقدام به عنوان یک عمل پدافندی می‌تواند در مواقع لزوم به کمک مصدومان خاص و کنترل بهینه شرایط بیانجامد.

بکارگیری تجهیزاتCBRNEدر آتش‌نشانی‌های شهرهای کشوربه همت سازمان پدافند غیرعامل کشور

این روزها شاهد انتشار تصاویری از نیروی خدوم آتش‌نشانی در شهرهای مختلف کشور هستیم که با تجهیزات ویژه مشغول ضدعفونی کردن خیابان‌های هستند. شاید برای بسیاری سوال باشد که این تجهیزات از کجا آماده و چگونه در اختیار آتش نشانی‌ها قرار گرفته است.

تجهیزاتCBRNEکه این روزها در اختیار آتش نشانی ها قرار دارداز جمله تجهیزاتی است که سازمان پدافند غیرعامل کشور با همکاری سازمان شهرداری­ها و دهیاری های وزارت کشور و وزارت دفاع در سال 97 در اختیار شهرداری‌ها قرار داده است.اولین خودرو نیز اسفند سال گذشته در اختیار شهرداری مشهد مقدس قرار گرفته است.

سازمان پدافند غیرعامل کشور و ارتقای تاب آوری ملی در برابر تهدیدات نوین

سازمان پدافند غیرعامل کشور به عنوان یک سازمان حاکمیتی که وظیفه ارتقای تاب آوری ملی را دارد طی چند سال گذشته تلاش کرده است تا سطح تجهیزات مراکز عملیاتی را در مقابل تهدیدات نوین ارتقا بخشد. یکی از اقدامات مثبت این سازمان، تجهیز نیروهای آتش‌نشانی45شهر پرجمعیت و5ایستگاه آتش‌نشانی شهر تهران به وسائل مدرن مقابله با تهدیدات نوین بوده است.

کاربردهای تجهیزات تخصصی برای مقابله با تهدیدات نوین

این تجهیزات که در قالب چند خودروی آتش نشانی در اختیار نیروهای عملیاتی قرار گرفته است در حوزه‌های دفاع زیستی، شیمیایی، پرتوی، جنگ نوین و غیره قابلیت عملیاتی شدن را دارد.

همچنین خودروهای آتش نشانی مجهز به تجهیزات پدافند نوین می‌توانند در مجاورت مناطقی که دچار آلودگی میکروبی یا شیمیایی شده‌اند مستقر و برای نمونه‌برداری و آزمایش از مصدومین احتمالی مشغول فعالیت شوند.

سازمان پدافند غیرعامل کشور چه تجهیزاتی را در اختیار آتشنشانی قرار داده است؟

تجهیزات پدافند نوین که از سوی سازمان پدافند غیرعامل کشور در اختیار آتش نشانی ها قرار گرفته است شامل تجهیزات حفاظت فردی مانند البسه محافظ آلودگی زیستی (فشار مثبت زیستی)، کیت حفاظت فردی بیمارستانی و عملیاتی، ماسک و فیلتر نفسیNBCو ... است.

همچنین در زمینه آشکارسازی، تجهیزاتی از قبیل، کیت آشکارسازی عوامل شیمیایی، ترمومتر محیطی، مجوعه پایش محیطی، دزیمتر پرتوی و کارتTLDدر اختیار آتش نشانان قرار گرفته است.تجهیزات امداد و انتقال، رفع آلودگی شامل دستگاه، کپسول، پودرها و مایع رفع آلودگی از جمله لوازمی است که آتش نشانی ها به آن مجهز شده‌اند.

در زمینه تجهیزات امداد و انتقال؛می توان به برانکاردهای حمل بیماران عفونی اشاره کرد. برانکارد ایزوله فضای محصور شده است که برای حمل و نگهداری مصدومان ناشی از حوادث زیستی طراحی و ساخته شده است. فیلترهایNBCدر قسمت بالای سر و پایین پای برانکارد تعبیه شده تا هوای پاک برای تنفس مصدوم داخل برانکارد فراهم شود و همچنین هوای بازدم و هر نوع هوای آلوده داخل برانکارد به صورت فیلتر شده از آن خارج شود.

مجموعه رفع آلودگی از نفراتنیز از تجهیزاتی است که در اختیار شهرداری ها قرار گرفته است که می‌تواند جهت رفع آلودگی پرسنل درگیر در عملیات استفاده شود.

دستگاه رفع آلودگی بیرونی از تجهیزات (مه­پاش)نیز از جمله تجهیزات مهمی است که جهت رفع آلودگی فضاهای سرپوشیده و همچنین فضاهای محدود محیط می‌توان استفاده کرد در این روزهایی که به واسطه ویروس کرونا، مناطق مختلف شهری از جمله مکان‌های عمومی نیازمند گندزدایی هستند این دستگاه بسیار کاربردی و راهگشاست و اصلی ترین سلاح نیروهای آتش نشان محسوب می شود.

از دیگر تجهیزاتCBRNEکه به ویژه این روزها بسیار کارآمد استکپسول رفع آلودگی 300 میلی لیتریاست. توضیح اینکه ماده موثره این کپسول قادر است طیف وسیعی از عوامل بیماری‌های میکروبی را در کمتر از5دقیقه از بین برده و ماده موثر این محصول بر اساس استانداردهای بین المللی بر روی عواملی همچون ویروسهای ابولا، آنفلوآنزایH1N1،کرونا و انواع باکتری ها و قارچ ها موثر است.

سخن پایانی

گرچه شیوع ویروس کرونا در کشور و از دست دادن تعدادی از هم وطنان بسیار آزاردهنده و تاسف آور است با این حال انتظار می رود با این اتفاق تلخ، سطح اولویت پدافند غیرعامل در ذهن مسئولان کشور ارتقا یابد و بیش از پیش این مساله را جدی گیرند و سطح آمادگی های خود را ارتقا دهند.

امروز کشور ما به غیر از تهدیدات طبیعی مانند سیل، زلزله و ... در معرض تهدیدات نوینی همچون حملات بیوتروریستی و... است و اگر امروز فکر چاره نکنیم حتما فردا دچار مشکل خواهیم شد.

متاسفانه در سال های اخیر برای برخی از مسئولان رعایت الزامات پدافند غیرعامل یک هزینه گزاف به حساب آمده است درحالی که تجربه اخیر نشان داد هزینه پیشگیری بسیار کمتر از درمان و وقوع با حوادث تلخ است.

منبع : پدافند غیر عامل

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا سازمان پدافند غیرعامل کشور وزارت دفاع سازمان شهرداری ها جنگ نوین وزارت کشور ویروس کرونا سازمان پدافند غیرعامل کشور تهدیدات نوین رفع آلودگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۰۸۱۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس

با آن که کشور با کمبود ۱۰۰ هزار پرستار مواجه است، وزارت بهداشت حاضر نیست حدود ۲۰ هزار پرستارِ طرحی را که طرح خود را گذرانده‌اند و در دوره کرونا نیز سنگ تمام گذاشتند، به کار گیرد.

به گزارش همشهری آنلاین، ساعت‌های کاری زیاد، حجم سنگین کار، شیفت‌ها و اضافه‌کاری‌های اجباری و با دستمزد اندک، فرسایشی بودن این شغل، اجرا نشدن قوانین اصلاح حقوق و مزایا، تاخیر‌های همیشگی در پرداخت معوقه‌ها، کارانه‌های زیر یک میلیون تومان و حقوق‌های ناچیز ۱۲ تا ۱۴ میلیون تومانی موجب شده که خیلی از پرستاران با وجود علاقه به حرفه‌شان و با این که در این زمینه تحصیلات و دانش دارند، عطای این شغل را به لقایش ببخشند.

طی سال‌های اخیر شاهد چندین موج مهاجرت پرستاران از کشور و یا تغییر شغل آن‌ها بوده‌ایم. مشکلات شغلی پرستاران تا حدی طاقت‌فرسا شده که این روز‌ها مدام خبر استعفای دسته جمعی آن‌ها از مراکز درمانی را می‌خوانیم و می‌شنویم. هفته گذشته بود که ۴۳ نفر از پرستاران اتاق عمل و بیهوشی بیمارستان شهدای تجریش تهران استعفای دسته‌جمعی دادند. اواخر فروردین هم ۲۲ پرستار بیمارستان تخصصی طالقانی چالوس به صورت گروهی استعفا دادند. به این لیست باید پرستاران بیمارستان طالقانی آبادان و چند مرکز درمانی یزد را هم اضافه کرد که استعفای دسته‌جمعی‌شان در ماه‌های گذشته خبرساز شد. اتفاقی که در یک سال گذشته بار‌ها در مراکز درمانی مختلف رخ داد.

۲۰ هزار پرستار طرحیِ بلاتکلیف

سوی دیگر این ماجرا پرستارانی هستند که دوره طرح خود را در دوران پاندمی کرونا گذراندند و وزارت بهداشت نیز قول جذب و استخدام آن‌ها را داد، اما بعد از فروکش کردن کرونا به وعده‌های خود عمل نکرد و آن‌ها را به حال خود رها کرد. پرستارانی که جان خود را کف دست گرفتند و حتی تعداد زیادی از آن‌ها به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.

سید محمد علوی، پرستار بالین و فعال صنفی حوزه پرستاران به این موضوع اشاره می‌کند که با وجودِ کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور، وزارت بهداشت حاضر نیست ۲۰ هزار پرستار را که طرح خود را در دوره کرونا گذرانده‌اند و به پرستاران طرحی شناخته می‌شوند، جذب کند.

علوی می‌گوید: این پرستاران در دوره مخوف کرونا ایثار کردند و به جامعه خدمت کردند. آن‌ها می‌توانستند طرح‌شان را به تعویق بیندازند، اما ازخودگذشتگی کردند و طرح خود را زودهنگام شروع کردند که کار‌ها روی زمین نماند. ما تعداد زیادی دانشجوی ترم ۸ داشتیم که درس‌شان تمام‌نشده، طرح‌شان را شروع کردند و در دل کرونا رفتند.

پرستارانی که با سابقه ۲۰ ساله، شرکتی هستند

در دوره کرونا تعدادی از پرستاران به تازگی طرح خود را به اتمام رسانده بودند، اما مسئولان با دادن فراخوان و بستن قراداد‌های کوتاه‌مدت ۶ ماهه و وعده استخدام و تامین امنیت شغلی، آن‌ها را هم نگه داشتند. چون بیمارستان‌ها به شدت دچار کمبود نیرو بود. این را علوی می‌گوید و ادامه می‌دهد: وعده‌ها باعث شد که خیلی از پرستار‌ها با وجود اتمام طرح‌شان ماندند و کار کردند. اما بعد از پاندمی کرونا با کم‌لطفی و بی‌مهری مسئولان مواجه شدند.

این فعال صنفی پرستاران می‌گوید: ما الان حدود ۲۰ هزار نیروی پرستار کارکشته داریم که ۴ سال درس خوانده‌اند و برادری خود را هم در بحران کرونا ثابت کردند، اما وزارت بهداشت آن‌ها را به کار نمی‌گیرد. در این میان پرستارانی هم داریم که بیش از ۲۰ سال سابقه کار دارند، اما هنوز شرکتی هستند و تبدیل وضعیت نشده‌اند.

از تغییر شغل تا مهاجرت به کشور‌های عربی

میانگین حقوق پرستاران با در نظر گرفتن سابقه فعالیت آن‌ها بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان است. این را فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید و ادامه می‌دهد: پرستاران باید چند جا کار کنند تا بتوانند زندگی خود را بگذرانند. خیلی از آن‌ها هم تغییر شغل داده‌اند؛ در تاکسی اینترنتی کار می‌کنند، آنلاین‌شاپ زده‌اند و .... فقط هم معیشت پرستاران مشکل ندارد. ما همکار پزشک داریم که هنوز پروانه مطب خود را نگرفته و بعد از شیفت درمانگاه مسافرکشی می‌کند.

علوی می‌گوید: مشکلات معیشتی پرستاران و عدم اجرای تبدیل وضعیت آن‌ها باعث شده که خیلی از آن‌ها اقدام به مهاجرت کنند. حقوق و مزایای پرستارانی که به عمان مهاجرت کرده‌اند، ۶ برابر حقوق یک پرستارِ فعال در ایران است.

او می‌گوید: متاسفانه پرستارانِ کشور‌های حاشیه خلیج فارس را ایران دارد تامین می‌کند. چون الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشور‌های حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آن‌ها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم و خودمان دچار کمبود باشیم. مساله این است که کمبود پرستار در نهایت به سلامت مردم آسیب می‌زند. نه به کس دیگری.

هر ساعت اضافه‌کاری ۱۵ هزار تومان!

قانون تعرفه خدمات پرستاری، یکی از قوانین اصلاح حقوق پرستاران بود که در سال ۱۳۸۶ به تصویب رسید، اما هرگز عملیاتی نشد. تا این که در سال ۱۴۰۰ خود مقام معظم رهبری ورود کردند. با این حال این قانون هرگز به سرانجام نرسید. فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: این قانون که گفته می‌شود اجرایی شده، با چیزی که در شیوه‌نامه آن آمده است، خیلی تفاوت دارد. درواقع فقط دارند کارانه ادوار قبل را به اسم تعرفه خدمات پرستاری پرداخت می‌کنند.

الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشور‌های حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آن‌ها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم

علوی توضیح می‌دهد: تعرفه خدمات پرستاری، یک قانون است که ده‌ها بار از سوی خود حاکمیت ضمانت اجرایی گرفته است. مقام معظم رهبری بار‌ها در روز‌های پرستارِ سال‌های مختلف به مسئولان تاکید کردند که این قانون را اجرا کنند. با این حال این قانون هنوز اجرا نشده است. یکی از تاکید‌های رهبری این بود که: «با کادر سلامت ایام کرونا نباید مانند کارگر فصلی رفتار شود.»، اما متاسفانه وزارت بهداشت دقیقا فصلی برخورد کرد و بعد رفع نیازش در دوره کرونا به آن‌ها گفت: «به سلامت»!

به گفته علوی، هر پرستار علاوه بر ۱۷۰ تا ۱۸۰ ساعت کار موظفی در ماه، باید ۱۵۰ تا ۲۰۰ ساعت هم اضافه‌کاری داشته باشد. اما مبنای پرداخت هر ساعت اضافه‌کاری آن‌ها فقط ۱۵ هزار تومان است! آیا این مبلغ با این حجم از فشار کار و فرسایشی بودن این شغل عادلانه است؟ این نشان می‌دهد که نظام پرداخت وزارت بهداشت نیاز به بازنگری جدی دارد.

لزوم احیای قانون حمایت از مدافعان سلامتِ ایام کرونا

وزارت بهداشت به تازگی اعلام کرده که در سال ۱۴۰۳ قصد استخدام ۲۵ هزار نیرو را دارد. در این میان، تعدادی از فعالان صنفی پرستاری در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری از او خواسته‌اند که برای حل مشکل شغلی پرستاران، طرح استفساریه‌ای به مجلس ارائه دهد و این استفساریه پس از دریافت موافقت مجلس، به وزرات بهداشت ابلاغ شود و دستور دهد که وزارت بهداشت از منابع مالی خود، پرستاران طرحی را به کارگیری کند.

علوی می‌گوید: وزارت بهداشت هم توان اجرایی این کار را دارد و هم پولش را. حتی اصرار داریم که این استفساریه در لایحه بودجه سالانه هم گنجانده شود. اگر این اتفاق رخ دهد، گام بزرگی در جهت کاهش مشکلات جامعه پرستاری برداشته خواهد شد.

این فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: درضمن ما قانونی داریم که در دوران کرونا به نام قانون "حمایت از ایثارگران و مدافعان سلامت در ایام کرونا" که در ستاد ملی کرونا وضع شد. خواسته ما احیای این قانون است. البته بدون برگزاری هیچ آزمونی برای پرستاران. آزمون این نیرو‌ها همان کرونا بود و نیاز نیست دوباره در آزمونی شرکت کنند. حتی اگر مهارت نداشتند، در دوره کرونا کاملا کارآزموده و کارشناس شدند و اتفاقا الان به درد دسیستم می‌خورند.

دیگر خبرها

  • جانمایی نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری برخط کشور در قشم
  • راه اندازی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری برخط کشور در قشم
  • جانمایی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری برخط کشور در قشم
  • لندن: اوکراین می‌تواند از سلاح‌های انگلیسی برای حمله در داخل روسیه استفاده کند
  • دیوید کامرون: اوکراین می‌تواند از سلاح‌های انگلیس برای حمله در داخل روسیه استفاده کند
  • ارتش ایران در اوج آمادگی و اقتدار است
  • خودکفایی ارتش در ساخت تجهیزات و ادوات مورد نیاز
  • ارتش به خودکفایی در ساخت تجهیزات و ادوات رسیده است
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟