Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@22:04:33 GMT

هدیه اینترنت به معلمان و نادیده گرفتن دانش آموزان

تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۳۰۹۵۳۹

هدیه اینترنت به معلمان و نادیده گرفتن دانش آموزان

به گزارش خبرنگار مهر، پس از چند روز که از تعطیلی مدارس در اسفند سال جاری گذشت موضوعات زیرساختی آموزش مجازی که حالا دیگر به تنها روش در دسترس معلمان برای ارتباط و آموزش دانش آموزان تبدیل شده است، مطرح شد که یکی از آن مسائل این بود که معلمان گلایه داشتند که مصرف اینترنت آنها بالا رفته و این بخش را باید دولت جبران کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر خانواده‌ها نیز این گلایه را داشتند که مصرف اینترنت آنها به مراتب بیش از معلمان است چرا که دانلود دروسی که به صورت تصویری معلمان در شبکه‌های مجازی قرار می‌دهند، دانلود آموزش دروس از تلویزیون از یک سو و از سوی دیگر بیکاری دانش آموزان در منزل و استفاده سرسام آور آنها از شبکه‌های مجازی برای دیدن فیلم و انیمیشن یا بازی‌های کامپیوتری از سوی دیگر، هزینه‌ای مضاعف بر دوش خانواده‌ها گذاشته است.

البته خیلی نگذشت که محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از اختصاص ۱۰۰GB اینترنت رایگان خانگی تا آخر اسفند به خانواده‌ها خبر داد که گرچه محقق شد و شمولیت آن به تمامی اقشار جامعه اعم از معلم و دانش آموز رسید، اما گلایه مردم از اینکه سرعت اینترنت به شدن کاهش پیدا کرده احتمالاً سبب شد تا دیگر سخنی از اختصاص حجم رایگان اینترنت در ایام نوروز مطرح نباشد خصوصاً آنکه به صورت مجزا جهرمی اعلام کرد که معلم‌ها در فروردین یک هدیه ناقابل ۲۰GB اینترنت رایگان را دریافت خواهند کرد و باید برای دریافت آن از طریق یک سامانه ثبت نام کنند.

اما حالا چالش آموزش مجازی در بخش دانش آموزی همچنان پا بر جا می‌ماند. از یک سو خانواده‌ها و حتی بسیاری از معلمان در این یک روز و از طریق فضای مجازی گلایه کرده‌اند که چرا دانش آموزان مشمول این هدیه نشده‌اند چرا که اتفاقاً بار بیشتر استفاده اینترنت این روزها برای دانش آموزان است. فرض کنید یک معلم ریاضی پایه دهم فقط برای یک درس ویدئو تولید می‌کند و از طریق فضای مجازی آن را بارگذاری می‌کند و… اما یک دانش آموز در متوسطه اول و دوم حداقل با چند معلم در ارتباط است و روزانه حجم زیادی موارد آموزشی را باید دانلود کند و از سوی دیگر برنامه‌های درسی تلویزیون نیز هست که در ایام نوروز ادامه دارد و از آنجا که عموماً در ساعت صبح پخش می‌شود، بسیاری از دانش آموزان ترجیح می‌دهند از امکان دانلود این برنامه‌ها استفاده کنند تا اینکه ۸ صبح از خواب بیدار شوند و پای تلویزیون بنشینند. حتی دانش آموزانی که سر ساعت برنامه درسی را به صورت زنده مشاهده می‌کنند نیز شاید ترجیحشان دانلود و تکرار مشاهده تدریس باشد.

حال سوال این است که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات چه راهکاری برای کاهش هزینه‌های والدین و کمک به آموزش دانش آموزان دارد. واقعیت این است که در میان برخی اقشار جامعه دسترسی به اینترنت ثابت وجود ندارد و نهایتاً دانش آموزان از اینترنت گوشی‌های همراه استفاده می‌کنند. باز از سوی دیگر در میان بسیاری از اقشار جامعه اگر هزینه اینترنت از حدی بالاتر برود امکان شارژ آن وجود ندارد و اینگونه به راحتی دانش آموزان عطای آموزش مجازی را به لقایش می‌بخشند.

از سوی دیگر می‌دانیم جمعیت ۱۳ میلیونی دانش آموزان یعنی یک پوشش حداکثری ارائه هدیه اینترنت رایگان به جامعه و این موضوع همان می‌شود که در روزهای اسفند شاهد بودیم: کاهش سرعت اینترنت در کل کشور!

اینها چالش‌های جدی آموزش مجازی است که تنها در صورتی می‌تواند رفع شود که در مرحله نخست شبکه اینترنت داخلی رایگان و در دسترس برای ارتباط معلمان و دانش آموزان فراهم باشد و دوم اینکه امکان دانلود برنامه‌های آموزشی تلویزیون رایگان صورت می‌گرفت.

کد خبر 4881595 آزاده سهرابی

منبع: مهر

کلیدواژه: آموزش مجازی آموزش مکمل اینترنت ویروس کرونا شهرداری تهران وزارت آموزش و پرورش شورای شهر تهران نوروز شهر تهران آموزش مکمل احتکار ضدعفونی نیروی انتظامی دستگیری سارق آتش نشانی تعطیلی مدارس محسن هاشمی دانش آموزان آموزش مجازی سوی دیگر خانواده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۰۹۵۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت

اینترنت و فضای مجازی به همان میزان که مفید و سودمند است، می‌تواند مخرب باشد به‌خصوص برای کودکان و نوجوان که نمی‌توانند محتوای نامناسب و مناسب را از یکدیگر تشخیص دهند و این امر نیازمند کنترل مستقیم از سوی والدین و آموزش‌ از سوی معلمان است. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، در عصر تکنولوژی و فناوری استفاده از تبلت و گوشی میان کودکان و نوجوانان رواج پیدا کرد؛ اما استفاده از فناوری چه اندازه کنترل شده است تا کودکان محتوا‌های مربوط به سنین خود را مشاهده کنند؟

اینترنت و فضای مجازی به همان میزان که مفید و سودمند است، می‌تواند مخرب هم باشد به خصوص برای کودکان و نوجوان که نمی‌توانند محتوای نامناسب و مناسب از یکدیگر تمییز و تشخیص دهند و نیازمند کنترل مستقیم از سوی والدین هستند؛ اما این کنترل نمی‌تواند به صورت مستمر صورت بگیرد از طرفی رهاشدن در این فضا خطراتی به همراه دارد.

حفاظت از کودکان اینترنت در کشور‌ها با وضع قوانین سختگیرانه

با پررنگ شدن استفاده از اینترنت در سراسر جهان کشورها به سمت وضع قوانینی رفتند تا فضای مناسب تری جهت استفاده کودکان و نوجوانان فراهم کنند. مثلا یکی از ایالات امریکا کودکان زیر 18 سال را بین ساعت 10:30 شب تا 6:30 صبح از استفاده رسانه‌های اجتماعی منع  کرده و استفاده از رسانه‌های اجتماعی در این ایالت برای کودکان نیاز به تأیید سن دارد. برخی قوانین در دیگر ایالت‌های امریکا نشان می‌دهد که والدین می‌توانند به حساب‌های فرزندشان دسترسی داشته باشند و شرکت‌ها از جمع‌آوری اطلاعات مربوط به کودکان زیر 13 سال بدون رضایت والدین منع شده‌اند.سنگپور

در سنگاپور نیز قوانینی برای مقابله آزار آنلاین کودکان در نظر گرفته شد، طبق این قوانین پلتفرم‌های آنلاین موظف هستند در صورت گزارش محتوای مخرب اقداماتی انجام دهند و سیستم‌هایی مانند فیلتر‌های مختلف برای محافظت از کودکان به کار گیرند.

اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا استراتژی بهتری در این زمینه در نظر گرفته و این استراتژی مجموعه‌ای از اقدامات پیشنهاد می‌‌کند که نخستین گام آن تولید محتوای آنلاین خلاقانه و آموزشی برای کودکان است که تنظیمات حریم خصوصی با استفاده از کنترل والدین انجام می‌شود. لایحه‌ای نیز برای جلوگیری و مبارزه با سوءاستفاده جنسی از کودکان در فضای آنلاین ارائه شده است.

فرانسه

فرانسه تولیدکنندگان موبایل و رایانه مانند اپل و ... را وادار می‌کند گزینه‌ای برای محدودکردن دسترسی کودکان به اینترنت را برای والدین فراهم کنند. این قانون به طور کاملاً واضح استفاده و جمع آوری اطلاعات شخصی کاربران زیر سن قانونی را برای مقاصد تجاری مانند بازاریابی مستقیم ممنوع کرده است.

هند

کشور هند دستورالعملی را برای معلمان و والدین درباره ایمنی بازی‌های آنلاین صادر کرده است. طبق این دستورالعمل خرید دراپ‌های بازی بدون تاییدیه والدین مجاز نیست و باید از روش‌های پرداخت با رمز یکبار مصرف استفاده شود. والدین و معلمان باید به کودک آموزش دهند تا حریم خصوصی خود را در فضای آنلاین محافظت کنند.

استرالیا

استرالیا پیش نویس قانونی را ارائه کرده تا شبکه‌های اجتماعی را وادار کند برای کاربران کمتر از 16 سال رضایت والدین را دریافت کنند. به این ترتیب استرالیا نیز به جمع کشور‌هایی می‌پیوندد که مشغول کنترل سنی شبکه‌های اجتماعی هستند و تلاش دارند قدرت شرکت‌های فناوری بزرگ را کنترل کنند.

انگلیس و آمریکا

سال گذشته میلادی انگلیس قانونی شامل 15 استاندارد را اجرا کرد که هدف آن حفظ حریم خصوصی برای کودکان در فضای آنلاین است.در این میان آمریکا نیز در کنار اروپا و آسیا سعی دارد از کودکان محافظت کند. طی این لایحه پلتفرم‌های آنلاین موظف می‌شوند به والدین برای کنترل بهتر فعالیت‌های آنلاین فرزندانشان کمک کنند.همچنین ابزار‌هایی در اختیار والدین کودکان زیر 16 سال قرار می‌گیرد تا از آنها محافظت شود.

چین
چین اقداماتی سختگیرانه علیه شرکت‌های فناوری بزرگ را آغاز کرد که پلتفرم‌های بزرگ باید به طور مرتب میزان حفاظت سایبری از افراد زیر سن قانونی را ارزیابی کنند تا محیطی سالم برای آنها فراهم شود. چین قوانینی برای محدود کردن وقت گذرانی افراد زیر 18 سال در بازی‌های ویدئویی نیز وضع کرد و مدت زمان مجاز برای این گروه سنی را به 3 ساعت در هفته کاهش داد.

ایران و اینترنت کودکان

سال گذشته در کشور ما با راه‌اندازی سرویس اینترنت کودک و نوجوان (سرویس 456) برای خانواده‌ها سه روش به‌منظور حفاظت از کودکان در فضای مجازی فراهم کرد که نخست با شماره‌گیری #456*، دوم از طریق سایت و سوم از طریق اپلیکیشن 456 این امکان برای خانواده‌ها فراهم‌شده تا دسترسی کودکان و نوجوانان خود به اینترنت را متناسب با سن و شرایط هر کدام تعریف و مدیریت کنند. زیرا حفاظت از کودکان در محیط اینترنت نیازمند تلاش هماهنگ والدین، تولیدکنندگان، ارائه‌کنندگان خدمات و قانونگذاران است.      

فراهم سازی فضای مجازی ویژه کودکان و نوجوانان در چارچوب فرهنگ 

در دولت سیزدهم صیانت به منظور ایجاد شرایط مناسب برای استفاده مفید، سالم کودکان و نوجوانان از فضای مجازی و مراقبت از آنان در برابر آسیب‌های ناشی از آن انجام می‌شود. از جمله اهداف اجرای طرح صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی می‌توان به فراهم سازی فضای مجازی ویژه خردسالان، کودکان و نوجوانان در چارچوب فرهنگ اسلامی-ایرانی برای استفاده مناسب از فضای مجازی و پیشگیری از آسیب‌های احتمالی آن اشاره کرد.

عیسی زارع پور وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات با توجه به اینکه حوزه کودک و نوجوان در فضای مجازی حوزه بسیار مهمی است اما آن‌چنان‌که باید و شاید به آن پرداخته نشده است گفته بود که سابقه بحث حفاظت از کودکان در فضای مجازی قریب به دو دهه است که در دنیا دنبال می‌شود و در اواخر دهه هشتاد و اوایل دهه نود هم فعالیت‌های خوبی در کشور انجام شد البته در ادامه کمتر به این حوزه توجه شده است و اقدامات انجام‌ شده یا کافی نبوده یا متناسب با چارچوب‌های فرهنگی کشورمان نبوده است.

تکالیف در نظر گرفته‌شده در سند صیانت از کودکان در فضای مجازی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف شده تا با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر نهادهای فرهنگی یک محیط امن در فضای مجازی برای کودکان فراهم کند تا آن‌ها کمتر در معرض محتواهای نامناسب قرار گیرند. همچنین فراهم سازی محیط امن متناسب با سن و محتوایی که در اختیار کاربر قرار می گیرد، از دیگر تکالیف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است که با همکاری خیلی خوب خانواده ارتباطات کشور و در رأس آن اپراتورهای تلفن همراه این امکان فراهم شده است.

سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی یکی از مهمترین سند‌هایی است که در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری در مورد رها بودن فضای مجازی تدوین شده است

سند صیانت از کودکان در فضای مجازی
سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی یکی از مهمترین سند‌هایی است که در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری در مورد رها بودن فضای مجازی تدوین شده چرا که بر آسیب پذیرترین بخش جامعه که کودکان هستند تاکید داشته و برای کاهش آسیب پذیری در این حوزه موثر است. 

سند حمایت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی، از سال 1398 در دستور کار شورای عالی فضای مجازی قرار گرفته بود تا به واسطه آن اینترنت کودکان از اینترنت عمومی جامعه مستقل شود و هم تولید محتوای گسترده‌ای مخصوص کودکان و نوجوانان در فضای اینترنت انجام شود سند صیانت از کودکان در فضای مجازی خردادماه سال 1400 به تصویب رسید. 

این سند مصوب شورای عالی فضای مجازی خالق الگوی ملی برای نظم بخشی حقوقی و مدیریت فضای مجازی در ارتباط با کودکان و نوجوانان ایرانی است؛ و اصل این سند، ایجاد محیط مجازی صیانت شده برای کودکان و نوجوانان است.

کلام آخر 

محافظت از کودکان و نوجوانان در فضای اینترنت لازم و ضروری است و باید همه نهادهای مربوطه از جمله وزارت ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی و وزارت فرهنگ پای کار باشند اما این نقش پررنگ والدین است که می تواند نتیجه مطلبوب را ارائه دهد و از آن مهم‌تر آموزش به کودکان و نوجوان از سوی خانواده و معلمان نکته پررنگی است که باید به صورت ویژه به آن پرداخت.

منبع: آنا

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مشکل رفت‌وآمد دانش آموزان شهرستان دیر حل شود
  • معلمین نقش و رسالت سترگ تربیتی را عهده‌دار هستند
  • همایش تجلیل از سفیران معروف
  • اولویت بومی گزینی در استخدام نیروهای آموزش و پرورش بهارستان
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت
  • اصفهان مهد نیروهای فرهنگی و فکری است/دانش آموزان و نوجوانان مخاطبان اصلی برنامه‌های فرهنگی
  • جای خالی معلمان ماهر مجازی
  • سرکوب دانشجویان آمریکایی نماد دموکراسی دروغین غرب است
  • کلاس‌های تخریبی دانش‌آموزان و معلمان را عذاب می‌دهد
  • مهمترین مأموریت آموزش و پرورش تربیت تمام ساحتی است