Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-29@10:10:24 GMT

ظروف هفت سین امسال را خودتان بسازید

تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۳۰۹۶۸۱

ظروف هفت سین امسال را خودتان بسازید

ابتدا چند تکنیک را که می‌توانید روی ظروف مختلف پیاده کنید با هم مرور می‌کنیم؛ اما باید قبل از آن بدانید که چه ظروف و لوازمی برای هفت‌سین مناسب‌اند و از کجا باید خریداری شوند. ظرف‌های سفالی و پلی‌استر را از فروشگاه‌هایی که لوازم هنری می‌فروشند، تهیه کنید. ظرف‌های بلورین را هم از مغازه‌های لوازم‌خانگی بخرید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رنگ‌های آکریلیک و گواش هم مناسب کار روی سفال و پلی‌استر هستند. برای نقاشی روی شیشه و بلور هم به رنگ‌های ویترای نیاز دارید. بقیه لوازم را می‌توانید از خرازی‌ها تهیه کنید. حالا آماده ساخت ظروف هفت سین هستید.
تکنیک ویترای (نقاشی روی شیشه)
با این تکنیک شما می‌توانید ظرف‌های قدیمی خودتان را سروشکلی جدید بدهید و آن‌ها را برای تزئین سفره هفت سین استفاده کنید. مثلاً نیم لیوان‌ها، کاسه‌های آجیل یا ماست‌خوری، گیلاس‌ها و بستنی‌خوری‌ها را می‌توانید رنگ کنید و به شکلی جدید درآورید. رنگ‌های مخصوص نقاشی روی شیشه بانام «ویترای» به فروش می‌رسند و دو نوع پایه آب و پایه تینر دارند؛ یعنی حلال آن‌ها آب یا تیتر است. برای این‌که رنگ‌های کنار هم با یکدیگر ترکیب نشوند و کار خطوط واضحی داشته باشد باید از خمیر دور گیر استفاده کرد. ابتدا نقش دلخواه را با این خمیر‌ها که رنگ‌های مختلف دارند، روی ظرف بکشید و بعد از خشک شدن لاینر (همان خمیر دور گیر)، رنگ‌آمیزی طرح را شروع کنید. بعد از مدتی نه‌چندان زیاد خشک می‌شوند و اگر با اسفنج و نرم و سریع شسته شوند، رنگ‌ها پاک نمی‌شوند.

تکنیک دکوپاژ
در این سبک‌کار‌های هنری معمولاً طرح یا نقشی روی ظرف چسبانده می‌شود. در بازار و فروشگاه‌های لوازم هنری برگه‌هایی با طرح‌ها و نقش‌های متنوع مخصوص دکوپاژ به فروش می‌رسند که کافی است نقش را با قیچی ببرید و آن را در آب خیس کنید. کاغذ زیرین نقش جدا می‌شود و طرح موردنظر که معمولاً روی زمینه بی‌رنگی چاپ‌شده است، باکمی چسب در پشت آن، آماده است که روی سطح دلخواه چسبیده شود. بعدازاین مرحله باید روی نقش دکوپاژ را با چسب مخصوص پوشاند. این چسب بعد از خشک شدن بی‌رنگ می‌شود و برای ثابت کردن طرح روی ظرف ضروری است. فقط باید دقت کرد که برای کار‌های ابتدایی طرح دکوپاژ را کوچک برش بزنید که چسباندن آن راحت باشد و موقع گذاشتن روی بدنه ظرف، زیر کاغذ نقش دار حباب ایجاد نشود. این تکنیک را حتی روی ظروف شیشه‌ای هم می‌شود اجرا کرد. برای پیاده کردن این تکنیک روی ظروف سفالی یا پلی‌استر بهتر است ظرف ابتدا رنگ شود. البته این را هم باید اضافه کرد که با دستمال‌های سفره طرح دار و چسب چوب هنری رقیق‌شده هم می‌شود این تکنیک را اجرا کرد؛ اما باید لایه‌های اضافی و بدون طرح دستمال را جدا کرد. ساخت این ظروف هفت سین بسیار ساده، اما زیباست.

تکنیک پتینه
این تکنیک بر روی ظرف‌های سفالی و پلی‌استر اجرا می‌شود. ابتدا باید زمینه ظرف را به رنگی ساده رنگ‌آمیزی کنید. بعد از خشک شدن رنگ زمینه با وسایلی مانند قلم­های نوک پهن، قلم­های چتری، اسفنج، گلوله پارچه‌ای ضخیم یا مقداری فویل آلومینیوم مچاله شده و آغشته کردن آن‌ها به رنگی دیگر که بهتر است متضاد یا تیره‌تر از رنگ زمینه باشد، به‌صورت ضربه‌ای روی ظرف ضربه زده، آن را منقش کنید. اگر از رنگ‌های مسی، طلایی یا نقره‌ای برای پتینه کردن استفاده کنید ظروفی که برای تزئین سفره‌هفت سین درست کرده‌اید جلوه‌ای اشرافی پیدا می‌کنند.


موزاییک‌کاری
خرده‌های سرامیک، کاشی یا آیینه هم برای تزئین ظروف سفالی یا پلی‌استر به کار می‌روند. البته کار با آن‌ها به کمی صبر و حوصله و مهارت نیاز دارد، اما نتیجه بسیار جذاب خواهد شد. برای اجرای این تکنیک باید تکه‌های شکسته سرامیک و کاشی را با چسب مخصوص این کار روی ظروف چسبانده و بعد با بتونه‌ای خاص فضای بین آن‌ها را پرکرده و در آخر با سمباده سطح را صاف کنید. مرحله شکستن کاشی، کار هرکسی نیست، اما اگر توانستید کاشی شکسته ریز پیدا کنید بد نیست برای چیدمان سفره هفت سین امسالتان این تکنیک را هم امتحان کنید.


ایده‌های دیگر برای سفره هفت سین:
بعد از آشنا شدن با این تکنیک‌ها و دیدن تصاویر مرتبط با آن‌ها بیایید تعدادی دیگر ایده تزئین هفت سین ببینید و کمی درباره‌شان بخوانید:

- ظروف سفالی را به شکل چهل‌تکه طرح بزنید و رنگ کنید. رنگ‌های تند و گرم به کار ببرید تا هفت‌سین شادی داشته باشید.
- اگر اهل دوخت‌ودوز و کار با نمد هستید کل سفره هفت‌سین را با نمد و به‌صورت نمادین درست کنید.
- در ایده نمدی دیگری می‌توانید با نمد و روبان کاسه‌هایی برای تزئین هفت سین درست کنید که داخل آن‌ها سیر و سیب و سرکه و بقیه خانواده را بریزید.
- اگر به هنر بافتن و قلاب‌بافی وارد هستید امسال برای تزئین سفره هفت سین از این هنر بهره بگیرید و همه سفره یا برخی از وسایل یا تزئینات آن را باهنرتان مزین کنید.
- اگر وقت یا حوصله بافتن در این حجم زیاد و در این مدت کم را ندارید حداقل یک عروسک به شکل نماد سال (که امسال سگ نماد سال است) ببافید.
- در کنار دیگر تزئینات سفره هفت سین یک موش نمدی هم درست کنید تا با گذاشتن آن در کنار دیگر اجزا، عکسی که کنار سفره می‌گیرید مشخص‌کننده نماد سال ۹۹ باشد.

تزیین هفت سین با نمد و قلاب بافی

- کاسه‌ها یا ظروف قدیمی‌تان را با چسباندن پارچه، تور، روبان، نوار‌های کنفی یا کتان، گل‌های پارچه‌ای و انواع دکمه، مروارید‌های ریزودرشت، پولک و مهره‌های شیشه‌ای تزئین کنید.
- اگر به هنر خمیر (چینی، عروسک‌سازی یا فیمو) تسلط دارید. همه یا بعضی از وسایل سفره هفت سین را با خمیر درست کنید.
- برای تزئین هفت سین، تنگ ماهی یا تخم‌مرغ‌های سفره وسایل آن از تور، روبان و دیگر وسایل خرازی استفاده کنید.
- به‌جای ظروف تکی برای اجزاء سفره هفت سین می‌توانید از ظروف شیرینی‌خوری چند خانه، طبقاتی یا اردورخوری هم استفاده کنید.
- با نخ‌های ضخیم نمدی و مقداری چسب چوب کاسه‌های نمدی درست کنید. باید برای این کار یک‌کاسه را به‌عنوان قالب بردارید و از کف آن نخ‌ها را بچسبانید و دورهم بپیچید. به همین ترتیب باید لایه‌های نخ را روی یکدیگر و به شکل کاسه به هم بچسبانید.
- اگر ظرف‌های سفال یا پلی‌استر گرفته‌اید، اما دیگر حوصله یا وقتی برای رنگ کردن یا دیگر تزئینات روی آن‌ها ندارید، نگران نشوید. با مقداری پارچه و چسب حرارتی می‌توانید کل ظرف را پارچه پیچ کنید و با چسباندن کمی تور به لبه آن‌ها تزئینشان کنید و برای چیدمان سفره هفت سین از آن‌ها استفاده کنید.
- اگر از آن خانم‌های هنرمندی هستید که در زمینه شیرینی‌پزی و فوندانت تبحر دارید هفت سینتان را با فوندات بر روی کاپ کیک درست کنید.
- اینکه سفره نوروزی‌تان را کجا بچینید که در طول تعطیلات و رفت‌وآمد‌های نوروزی هم توی دست‌وپا نباشد و درعین‌حال در معرض دید قرار گیرد، نکته‌ای است که باید قبل از اقدام به تزئین سفره هفت سین به آن توجه کنید. بهتر است آن را جایی بچینید که گوشه‌ای از اتاق پذیرایی باشد و خیلی هم وسیع و جلوی راه نباشد.
- برای تزئینات سفره هفت سین شمع و شمعدان را فراموش نکنید که حضور آن‌ها و نور ملایمشان قطعاً نمایی زیبا و جذاب به سفره نوروزی‌تان می‌بخشد.       منبع:نی نی سایت

منبع: پارسینه

کلیدواژه: هفت سین پارسی خبر سفره هفت سین تزئین سفره هفت سین استفاده کنید برای تزئین درست کنید پلی استر روی ظروف کاسه ها روی ظرف رنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۰۹۶۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ کنسرت «اشعار نو از نغمه‌های کهن» در نوزدهمین شب موسیقی فرهنگسرای ارسباران در شب‌های پنج شنبه و جمعه، ۶ و ۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برگزار شد. در این کنسرت که به سرپرستی محمدرضا برزین و خوانندگی صادق شیخ زاده اجرا شد، تصنیف‌ها و قطعات پیش در آمد اصفهان، شاه ختایی، پنبه جاری، المنت و لله، کهربا، نخجیر، ریشه در خاک، حریم یار، کردی و آفتابکاران با آهنگسازی علی اصغر بهاری، محمد رضا برزین، صادق شیخ زاده و قطعاتی با ملودی‌های قدیمی و محلی بر اساس اشعاری ازهوشنگ ابتهاج، فریدون مشیری، فاضل نظری، علی حاتمی، حامد عسگری و اشعار محلی اجرا شد.

صادق شیخ زاده خواننده درباره این کنسرت گفت‌وگویی با خبرگزاری آنا انجام داده که مشروح آن را می‌خوانید:

لطفا درباره جزییات این کنسرت برایمان توضیح بدهید .

کنسرت نغمه‌های کهن یا اشعاری نو از نغمه‌های کهن یک اجرای دغدغه انگیز برای شنیده شدن نغمه‌های با اصالت است، آنچه که امروزه بیشتر مردم در ارتباط با گذشته با آن در ارتباط هستند. تمام تلاشمان این بود که بتوانیم در قالب یک موسیقی اصیل به بازخوانی نغمه‌هایی بپردازیم که برگرفته از موسیقی فولکلور، موسیقی دستگاهی یا برگرفته از رسوم و آیین‌های مناطق مختلف  هستند تا با اشاعه آنها مردم شعر تازه بشنوند و فضایی تداعی کنیم که اگر چه به جهت کلامی به مردم نزدیکتر است، اما ممکن است نغمه‌های آن در طول سالیان سال فراموش شده باشد.

چطور شد در فرهنگسرای ارسباران اجرا رفتید؟

از سویی به جهت حمایت‌های فرهنگسرای ارسباران و اینکه تصمیم گرفتیم جایی اجرا برویم که مردم هم قدرت خرید داشته باشند و بتوانند در این کنسرت شرکت کنند و خوشبختانه استقبال هم از کنسرت خوب بود به طوریکه یک سانس را به دو سانس در دو شب رساندیم ، امیدواریم این استقبال ادامه پیدا کند و بتوانیم در روزهای دیگر هم اجرا داشته باشیم

درباره قطعات و سازندگان آن هم برایمان توضیح دهید؟

اجرا توسط قطعات تنظیم و یا ساخته شده محمدرضا برزین اتفاق می‌افتد که نوازنده خوبی در ساز سه تار است، سنتور را سوها شمعدانی،‌عود آناهیتا نصیریان، سازهای کوبه‌ای پویان توکلی ، تنبک امیرحسین تات و ساز سه تار با مسعود صادقی است.

با توجه به مبالغ بالای کنسرت‌ها در این ایام، چقدر قدرت خرید مردم و حضور عموم برای شرکت در این کنسرت برایتان اولویت داشت؟

در واقع این نکته برایمان حائز اهمیت بود، چقدر هم خوب است که دولت و حاکمیت بخشی از هزینه‌های کنسرت‌ها را تقبل کند. بدون تعارف این تعداد کنسرتی که هر شب در کشور برگزار می‌شود اگر بخشی از هزینه‌ها را هم دولت بدهد، خیلی استقبال چشمگیر می‌شود، بنابراین سر سفره فرهنگی مردم باید یارانه‌های دولتی با حمایت‌هایی این چنین داشته باشیم که خوشبختانه ما توانستیم از آن برخوردار شویم.

ما امروز می‌بینیم که حتی خواننده‌های شهیر موسیقی ایرانی روی به موسیقی‌های الکترونیک و موسیقی‌های غیر ایرانی می‌آورند، حتی به نظر من آن موسیقی‌ها موسیقی‌های پاپ نیست همانطور که بهتر از من می‌دانید موسیقی پاپ موسیقی مردمی هست بنابراین یک موسیقی می‌تواند موسیقی کلاسیک باشد، فولکلور باشد حتی سنتی باشد به خاطر فرم اجرا ولی پاپ تلقی شود، یعنی جمیع مردم با آن احساس نزدیکی کنند، حتی این موسیقی‌هایی که توسط بعضی از خواننده‌ها اجرا می‌شود و به روی صحنه می‌رود موسیقی‌های پاپ نیستند.

البته برخی هم موسیقی خاص هستند، موسیقی که در ژانر موسیقی الکترونیک، موسیقی کلاسیک، حتی موسیقی کلاسیک غربی است ولی باز این حرف به این منظور و به این مفهوم نیست که آن‌ها نباید باشد چرا آنها هم باید باشند، اما اقبال صد درصدی خوانندگان موسیقی اصیل ایرانی به آن موسیقی‌ها منجر به این می‌شود که این سمت ما خیلی خالی باشیم ما خیلی تنها و معدود باشیم امروزه شما می‌شنوید که توسط یک سلسله از هنرمندان عزیز و گرامی ابراز نگرانی درباره تئاتر وجود دارد،‌ این هم به جا است اما واقعا باید بگویم که مظلوم‌ تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است حتی موسیقی سنتی هم نه، موسیقی اصیل ایرانی.

متأسفانه به دلیل ذائقه‌ای که توسط عده‌ای بین مردم ایجاد شده، دافعه نسبت به سازهایی چون سه تار، سنتور،‌عود، سازها کوبه‌ای و آواز ایرانی ایجاد شده است، در صورتی که اینها شاخه‌های موسیقی اصیل ایرانی هستند. 

شما سالهاست که در عرصه آواز ایرانی فعالیت می‌کند، دراین باره چه تجربیاتی دارد و برایمان بگویید.

به عنوان کسی که برنامه های مختلف داشته‌ام می‌گویم، که اتفاقاً مردم در مناسبت‌های آیینی خودشان بسیار هم علاقمند این موسیقی و آواز‌ها هستند، اگر این آواز‌ها درست طراحی شود برای لحظات خلوت آدمی فوق العاده است.

ما انسان‌ها دارای حالت‌های مختلف، متنوع و گوناگونی به جهت روانی هستیم و برای هر کدام از این حالت‌ها موسیقی خاص خود را طلب می‌کنیم و مثل یک نوع تغذیه روحی است، به همین دلیل ما به تمام فرهنگ‌ها که از دل فرهنگ خودمان بیرون می‌آید ادای دین می‌کنیم و به آن اصالت می‌دهیم و در این مواجهه هم نیاز داریم که هر کدام از آنها را مصرف کنیم اتفاقاً موسیقی جدی هم موسیقی مصرفی است، اما موسیقی مصرف شده برای حالات خاص آدمی و هر آدمی البته حالات خاص خودش را دارد اما این طیف حالت‌ها از چند گونه بیرون نیست و من امیدوارم که این نوع اجراها مورد حمایت قرار بگیرد.

بنابراین اگر حمایت درستی صورت گیرد، اقبال مردمی هم زیاد می‌شود و ما با فوجی از مخاطب روبه رو می‌شویم، در حال حاضر کنسرت‌هایی که در سالن‌های مجلل برگزار می‌شوند که بعضا حتی استانداردهای ابتدایی موسیقی را هم ندارند. ما سالن تخصصی اجرای کنسرت کم داریم اما هستند اندازه‌ای که کارمان راه بیافتد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پس‌لرزه عروسی دختر در هتل گران | تکلیف خودتان را از حیث اقتصادی روشن کنید | چرا همیشه صحبت شما و فرزندانتان است؟
  • مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/ تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم
  • مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم
  • روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ چیزی جز گوشی لازم نیست
  • چند حقیقت شگفت انگیز درباره کشور هند و فرهنگ مردم آن
  • موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند | واقعیت سفره مردم را هم منعکس نمی‌کنند
  • ظریف، همچون بند زدن برگ گل! | چینی‌بندزن! یه دل شکسته رو هم بند می‌زنی؟
  • روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم نیست
  • سفره همدانی‌ها با نان سبوس‌دار کامل می‌شود
  • رنگین شدن سفره‌های مردم مراغه با گیاهان کوهی