Web Analytics Made Easy - Statcounter

اخیراً نمایندگان ارشد امور خارجه چین و آمریکا تلفنی با یکدیگر گفتگو کردند.

اخبار بین الملل- یانگ جیه چی عضو دفتر سیاسی و رئیس دفتر امور خارجی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین در گفتگوی تفلنی به مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا به طور جدی خاطر نشان ساخت، برخی سیاست‌بازان آمریکایی پی در پی مشغول سیاه نمایی درباره چین و تلاشهای چین برای پیشگیری و مهار شیوع کرونا هستند که این اقدام انزجار شدید مردم چین را به دنبال داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تاکید کرد آمریکا باید بی درنگ اشتباه خود را اصلاح کند و نسبت دادن اتهام های بی دلیل علیه چین خاتمه دهد. آمریکا باید بداند که هر گونه تلاش برای تهمت زدن و سیاه‎ نمایی درباره چین ناکام می ماند و هرگونه اقدامی که به منافع چین آسیب برساند پاسخ داده خواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه چین روز سه شنبه در پاسخ به پرسشی در مورد استفاده از عبارت «ویروس چین» از سوی ترامپ گفت: این کار یعنی انگ زدن به چین و ما خشم و مخالفت خود را با آن اعلام می‎کنیم. وی تاکید کرد سازمان بهداشت جهانی و جامعه جهانی به روشنی با ربط دادن یک ویروس با یک کشور و یا منطقه خاص و بدنام کردن آن از این طریق مخالفت کرده اند. آمریکا اول باید تلاش کند وظایف خود را به خوبی انجام دهد و در ادامه در همکاری بین المللی برای مقابله با کرونا و حفظ امنیت بهداشت عمومی جهانی نقش سازنده ای ایفا کند.

این مورد نادر از هشدار شدید چین به آمریکا نسبت به انگ زدن‎های آن کشور پس از شیوع کرونا مورد توجه بسیار جامعه جهانی قرار گرفته است.

خشم و انزجار چین قابل درک است. در طول بیش از یک ماه گذشته، مردم چین با فداکاری عظیم برای پیشگیری و مهار شیوع بیماری خط مقدم جبهه نبرد با کرونا را تشکیل دادند و زمانی ارزشمند را برای مردم جهان خریدند که مورد تائید عمومی جامعه جهانی قرار گرفته است اما در آن سوی اقیانوس آرام، برخی به جای تمرکز بر پیشگیری و مهار بیماری از شیوع این ویروس به عنوان ابزار برای صف کشی ایده‎لوژیک و دامن زدن به تبعیض نژادی و حمله ژئوپلیتیک استفاده می‎کنند. آنان قصد دارند مسئولیت ساخت کرونا را متوجه چین کنند و در مسیر پیشگیری و مهار شیوع کرونا و حتی صلح و توسعه جهان مانع‌تراشی می‎کنند.

برای نمونه،  پامپئو بارها ویروس کرونای جدید را ویروس ووهان خواند و اکنون مافوق او حتی پا را فراتر گذاشته در شبکه‎های اجتماعی آشکارا از عبارت «ویروس چین» استفاده کرد و باعث حیرت جهانیان شد. اقداماتشان از اصول علوم و منطق مغایر است و ازاصل سازمان جهانی بهداشت که نباید با فلان کشور یا منطقه نام ویروس را بگذارد، نقض کرده است.

با تشدید شیوع کرونا و نگرانی از ناکارآمدی دولت در پیشگیری و مهار این ویروس، بورس آمریکا در روزهای اخیر پیوسته شاهد افت بوده باعث ایجاد نوسات عظیم در بازارهای مالی جهان شده است. از یک سو ناکارآمدی دولت آمریکا در پیشگیری و مهار بیماری مورد انتقاد قرار گرفته و از سوی دیگر بازار سهام و اقتصاد پی در پی افت می‌کند. در برابر این بحران، روی آوردن به جوسازی با استفاده از عباراتی نظیر «ویروس چین» و شانه خالی کردن از زیر مسئولیت و تلاش برای مقصر جلوه دادن چین، گزینه عجولانه‎ای است که برخی آمریکایی‎ها آن را دنبال می‎کنند اما جامعه جهانی کاملاً از نیت شرورانه آنان باخبرند.

برخی کاربران کشورهای خارجی با لحنی طنزآلود نوشته‎اند با این حساب ویروس آنفلونزای H1N1 ، آنفلونزای خوکی و بیماری تنفسی سفید نیز باید همگی به ویروس آمریکا تغییر نام دهند. تبعیض نژادی در جامعه آمریکا نیز باید ویروس آمریکا نام بگیرد. جنگ افروزی آمریکا نیز باید ویروس آمریکا خوانده شود. برخی کاربران آمریکایی نوشته‎اند ویروس کرونای جدید ویروس چین نیست، این بیماری یک همه‌گیری جهانی است و در حقیقت ما به خاطر ناآماده بودن خودمان به این ویروس مبتلا شده ایم، دلیل آن ناکارآمدی دولت است نه چین.

علت دیگری که سیاست‌بازان آمریکا با تمام نیرو در حال تلاش برای انگ زدن به چین هستند، پنهان کردن منشاء واقعی این ویروس است. شواهد بسیاری دال بر آن است که منشاء ویروس کرونای جدید به احتمال زیاد خود آمریکا است.

در حال حاضر وضعیت پیشگیری و مهار شیوع ویروس کرونای جدید پیچیده و جدی است. 16 مارس ، تعداد مبتلایان به این بیماری در دیگر کشورهای جهان از چین فراتر رفت و کشورهای اروپایی و آمریکایی تبدیل به کانون شیوع بیماری شدند. در چنین شرایطی اصلی‎ترین وظیفه همه کشورها همکاری برای مبارزه با کرونا است.

سرانجام باید گفت که منشا ویروس را تحقیقات علمی مشخص خواهد کرد. آن گروه از سیاست‌بازان آمریکایی که می‎خواهند بدون هیچ دلیلی به چین انگ بزنند و دیگران را مقصر جلوه دهند حتما به سزای رفتار خود خواهند رسید و نه تنها نمی‌توانند با ناکارآمدی از زیر بار مسئولیت شانه خالی کنند بلکه یک رکورد جدید را در دروغگویی و فریبکاری از خود بر جای خواهند گذاشت.

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: آمریکا مایک پامپئو وزارت خارجه چین شیوع کرونا پامپئو چین ویروس کرونا مایک پامپئو وزارت خارجه چین پیشگیری و مهار شیوع ویروس کرونای جدید ویروس کرونا جامعه جهانی شیوع کرونا ویروس چین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۱۲۳۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام وزیر بهداشت به‌مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پیامی به مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای، تقویت مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه‌ای و ایجاد محیط کار ایمن و بهداشتی به عنوان یک حق اساسی در محل کار را چارچوبی برای مقابله با خطرات نوظهور ناشی از تغییرات آب و هوایی برای سلامت کارگران، عنوان کرد.

به گزارش ایسنا بنابر اعلام وبدا، متن کامل بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت به شرح زیر است:

«نهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ مصادف با ۲۸ آوریل ۲۰۲۴ میلادی، روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ ای است و سازمان بین ‌المللی کار در یک حرکت جهانی، شعار امسال را "زمان رو به اتمام است؛ در شرایط تغییر اقلیم، هم اکنون از ایمنی و بهداشت حرفه‌ای محیط کار اطمینان حاصل کنیم" اعلام کرده است.

تغییرات الگوهای آب و هوایی، تأثیرات قابل توجهی بر نیروی کار به ویژه ایمنی و سلامت کارگران برجای می‌گذارد و کارگران در مواجهه با سطوح بالاتری از عوامل مخاطره آمیز در محیط کار قرار می‌گیرند؛ این عوامل از جمله افزایش مواجهه با استرس گرمایی، اشعه فرابنفش، آلودگی هوا، مواجهه با مواد شیمیایی، وقوع حوادث بزرگ صنعتی، رویدادهای شدید آب و هوایی و افزایش بیماری‌های منتقله از طریق ناقلین می‌توانند در هر زمان با ایجاد بیماری‌های شناخته شده یا عوارض ناشناخته، سلامتی و ایمنی کارگران را به خطر بیندازند.

امروزه ۱.۲ میلیارد شغل یا به عبارتی۴۰ درصد از نیروی کار در جهان به دلیل تخریب محیط زیست در معرض خطر هستند. در فاصله سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵ میلادی نیز سالانه ۲۳ میلیون سال عمر کاری به دلیل خطرات مختلف مرتبط با محیط زیست ناشی از فعالیت‌های انسانی یا تشدید آن، از بین رفته ‌است.

کارگران در اغلب موارد اولین کسانی هستند که برای مدت طولانی و با شدت بیشتر در معرض اثرات تغییرات آب و هوایی قرار می‌گیرند و اغلب در معرض شرایطی هستند که عموم مردم می‌توانند از آن اجتناب کنند. بیماری‌های متعددی از جمله بیماری‌های ناشی از تنش‌های گرمایی، سرطان، بیماری‌های قلبی عروقی و بیماری‌های تنفسی در کارگران با تغییرات آب و هوایی مرتبط است. بنابراین برای کاهش اثرات مخاطره آمیز و مخرب تغییرات اقلیم بر سلامت نیروی کار، باید اقدام فوری انجام داد.

تقویت مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ‌ای و ایجاد محیط کار ایمن و بهداشتی به عنوان یک حق اساسی در محل کار، چارچوبی برای مقابله با خطرات نوظهور ناشی از تغییرات آب و هوایی برای سلامت کارگران فراهم می‌کند.

در همین راستا جمهوری اسلامی ایران نیز همگام با حرکت‌های جهانی با استقرار سازوکارهای ایمنی و بهداشت حرفه‌ ای در مجموعه‌های تولیدی دولتی و غیر دولتی برای اجرای مؤثر سیاست‌های ملی و برنامه‌های بهداشت حرفه ‌ای به منظور کنترل عوامل زیان ‌آور و شرایط مخاطره آمیز محیط کار و به حداقل رساندن اثرات تغییر اقلیم بر روی سلامت شاغلین اقدامات قابل توجهی را سامان داده است.

البته این مهم همچنان نیازمند سیاستگذاری مؤثر و کارآمد از طریق شفاف سازی، جلب مشارکت عمومی و افزایش مسئولیت پذیری همه ذینفعان و شرکای اجتماعی با بهبود قوانین و اجرای آنها می‌باشد تا در سایه صیانت از سرمایه‌های انسانی کشور به عنوان محور توسعه پایدار به اهداف مدنظر مقام معظم رهبری (مدظله‌ العالی) در راستای جهش تولید با مشارکت مردم و رشد اقتصادی در کشور نائل شویم.

اینجانب ضمن تبریک روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای به تمامی همکارانی که این عرصه را برای خدمت به مردم عزیز کشورمان برگزیده‌اند و تقدیر از تلاش‌ها و زحمات آنان، از درگاه خداوند متعال بهروزی، موفقیت و توفیق روزافزون برای همه عزیزان، همکاران و خدمتگزاران جامعه بهداشت حرفه‌ ای را خواستارم.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • پیام وزیر بهداشت به‌مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • ارتباط بیماری‌های کارگران با تغییرات آب و هوایی
  • سلامت کارگران تحت تاثیر بیماری‌های مرتبط با تغییرات آب و هوایی
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • شانه‌زدن مو‌های آقای رئیس‌جمهور سوژه شد (فیلم)
  • شیوع بیماری ناشناخته در بدخشان
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد