Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@07:08:38 GMT

یکجانبه‌گرایی آمریکا و پیام ایران به مردم جهان

تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۳۱۳۲۹۲

یکجانبه‌گرایی آمریکا و پیام ایران به مردم جهان

امروزه آمریکا کانون یکجانبه گرایی جهان است. پس از فروپاشی نظام دو قطبی، جهان به همکاری مشترک و چند جانبه گرایی رو آورد. تاسیس سازمان جهانی تجارت و تجارت آزاد و حذف موانع تعرفه ای و سیاست‌های حمایت گرایانه مشخصه نظم جهان نو شد. 
آزادی تجارت، سرریز سرمایه و ورود سایر کشورها به حوزه علم و تکنولوژی باعث نگرانی آمریکا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازارهای آمریکا از فولاد تا پارچه و اتومبیل و صنایع کوچک و بزرگ در حال تسخیر توسط سایر کشورها بود. آمریکایی که به اول بودن عادت کرده است احساس می کند که با این روند دیگر نه می‌تواند اول جهان باشد و نه در آینده می تواند به صنعت و تکنولوژی خود افتخار کند. در چنین وضعیتی ترامپ که نماینده و سمبل الیگارشی سفید آمریکایی است ظهور کرد و اولین شعار او " اول آمریکا" بود. 
آمریکا یکی از علت‌های اصلی وضعیت ضعیف خود را در چند جانبه گرایی و تعهدات بین المللی که پذیرفته است می بیند. لذا ترامپ بلافاصله سعی نمود به تعهدات بین المللی پشت کرده و به یکجانبه گرایی رو بیاورد. تحریم‌های یکجانبه و سیاست‌های خصمانه آمریکا نسبت به سایر کشورها حتی دوستان خود بخشی از اقدامات یکجانبه این کشور محسوب می‌شود.
مجموعه ای از عوامل باعث شده است که آمریکا بتواند از تحریمهای اقتصادی خود علیه سایر کشورها بیشترین سوء استفاده را بعمل آورد. پس از جنگ جهانی دوم آمریکا کشوری بود که کمترین آسیب را در جنگ دید. آب، خاک و مواد معدنی، نیروی انسانی کارآمد که از سایر کشورها به آنجا مهاجرت کرده اند آمریکا را به کشوری غنی و قدرتمند تبدیل کرده اند. در فضای بعد از جنگ جهانی دوم سایر کشورها غفلت کردند و بیش از اندازه به آمریکا اعتماد کردند. این غفلت باعث شد که این کشورها بر بانکداری و بازار پولی و مالیه جهان اختاپوس وار مسلط شود. دلار بعنوان ارز معتبر و وسیله تبادلات جهانی تبدیل شد. جهان غافل از این بود که چنانچه آمریکا احساس خطر کند ممکن است از این برتری خود بعنوان سلاحی برنده علیه همگان استفاده نماید. از طرفی مصرف‌گرایی بیش از حد در میان مردم همه جهان شیوع پیدا کرده است بنحوی که تحریم یا کاهش کالاهای مصرفی به‌ هر نحوی می تواند در هر کشوری بحران‌های اجتماعی در پی داشته باشد. مصرف گرایی بزرگترین نقطه ضعف مردم جهان است و آمریکا بیشترین فشار خود بر جهان را بر همین نقطه ضعف استوار کرده است.
ایران یکی از بزرگترین قربانیان اقدامات خصمانه یکجانبه آمریکا است. ما توانسته ایم در مقابل آمریکا مقاومت کنیم و به مقاومت خود ادامه خواهیم داد. ایران حین مقاومت خود در مجامع و محاکم بین المللی برای افشا و مقابله با اقدامات یکحانبه آمریکا همه توان خود را به کار گرفته و با کشورهای دیگر مشارکت فعالی در این زمینه داشته است.
اما در روزهای اخیر که اقدامات یکجانبه و تحریم‌های آمریکا مبارزه با ویروس کووید- ۱۹ را دشوار نموده است دکتر ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پیام دیگری نیز به جهانیان می فرستد. پیام ما این است که اقدامات  یکجانبه آمریکا غیرقانونی و نقض حقوق بین الملل است. آمریکا باید از اقدامات یکجانبه خود دست بردارد به ایران و سایر کشورها احترام بگذارد و به تعامل محترمانه با جهان رو بیاورد. در عین حال به اعتقاد ما کشورها و سایر اعضای جامعه بین المللی نیز مسئولیت دارند که در مقابل اقدامات یکجانبه آمریکا تسلیم نشوند و از حقوق و ارزش‌های جامعه بین المللی دفاع کنند.
نقض قانون و عمل متخلفانه همانطور که با فعل شخص متخلف ممکن است رخ دهد با ترک فعل و بی عملی او نیز به همان اندازه اتفاق می افتد. در نتیجه به نظر ما عدم اقدام، کمک، بی‌تفاوتی یا تشویق اقدامات یکجانبه آمریکا خود نوعی اقدام یکجانبه است که ما آن را " یکجانبه گرایی منفعلانه"  passive unilateralism می نامیم. 
ما معتقدیم که انفعال در مقابل یکجانبه گرایی و اعمال غیر قانونی آمریکا خود نوع جدیدی از یکجانبه گرایی و عملی متخلفانه است.لذا دستگاه دیپلماسی ایران همواره تلاش می کند که به کشورهای دیگر این پیام را برساند که یکجانبه گرایی یک بلیه جهانی است و فقط مختص ایران یا چند کشور معدود نیست. اگر امروز در مقابل یکجانبه گرایی آمریکا علیه دیگران ایستادگی نکنید فردا دامنگیر شما هم خواهد شد. کما اینکه اکنون این اقدامات علیه کشورهای اروپایی که روزی خود را متحد آمریکا می دانستند در حال انجام است. تهدیدها و اقدامات روزمره ترامپ علیه کشورهای اروپایی مسئله پنهانی نیست. 
بعضی از کشورها بخاطر منافع کوته بینانه خود در مقابل اقدامات یکجانبه آمریکا چشم خود را بر نقض قوانین بین المللی و پایمال شدن عرف و ارزشهای جامعه بین المللی توسط این کشور فرو بسته اند تا از شر و خباثت او مصون بمانند. غافل از اینکه هر آینه که بخواهند به هر دلیلی بنوعی از منافع خود دفاع کرده و شان حاکمیتی خود را به منصه ظهور برسانند آمریکا همان بلا را بر سر آنها خواهد آورد. 
در نظام بین الملل تسلیم در مقابل زور و بدتر از آن تشویق زورگو و جایزه دادن به او باعث کاهش زورگویی نمی‌شود بلکه برعکس باعث افزایش روزمره زورگویی خواهد بود. کوتاه آمدن در مقابل زور مانند غذا دادن به تمساح است. تمساح حیوانی است که به سادگی سیر نمی شود. برخی برای اینکه او را آرام کنند تکه گوشتی به دهان او پرت می کنند ولی اشتهای حیوان را تحریک می کند و باعث می شود که با دهان باز به طرف آنها بیاید. هر چه این کار را تکرار کنیم تمساح نزدیکتر و ولع او بیشتر می شود بطوری‌که اگر گوشت‌ها تمام شود تمساح ممکن است خود شخص را هم ببلعد. جایی باید در مقابل زورگویان ایستاد. 
پیامی که این روزها ایران سعی می کند به سایر کشورها برساند این است که آمریکا با زورگویی و یکجانبه گرایی خود در حال نجات از افول با هزینه سایر کشورها است. او شاید اعتنایی به درخواست دیگران برای توقف اعمال یکجانبه‌گرایانه خود گوش نکند چون سود او در این اقدام است. پس بجای کمک به این اقدامات یا سکوت در مقابل آنها یا جایزه دادن به کشور زورگوی یکجانبه گرا باید در مقابل آن ایستاد. 
مکانیسم‌های قدیمی که بنای خود را بر اعتماد به آمریکا بنا شده بود و دلاری که اکنون تبدیل به سلاح علیه سایرین شده است دیگر ابزاری نیستند که کشورها آزادنه بتوانند با آنها به تجارت آزاد و تعاملات چند جانبه بین المللی بپردازند. جهان باید به مکانیسم‌ها و ارزهای جدید برای مبادلات رو آورد. کشورها لازم دارند که مکانیسم‌های جدید دو جانبه، منطقه ای و چند جانبه جدید روی آورند وگرنه دیر یا زود هژمونی آمریکا جهان را فرا گرفته و هویت ملی همه کشورها را به تاراج خواهد برد.

معاون وزیر امور خارجه در امور حقوقی و بین المللی

برچسب‌ها تحریم تحریم های دارویی آمریکا وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا پروندهٔ خبری رایزنی های دیپلماتیک ایران برای مقابله با کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تحریم تحریم های دارویی آمریکا وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا آمریکا آمریکا آمریکا آمریکا آمریکا آمریکا آمریکا آمریکا آمریکا آمریکا آمریکا آمریکا آمریکا آمریکا آمریکا آمریکا آمریکا آمریکا آمریکا آمریکا آمریکا آمریکا آمریکا آمریکا آمریکا آمریکا آمریکا آمریکا تحریم تحریم های دارویی آمریکا وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا اقدامات یکجانبه یکجانبه آمریکا یکجانبه گرایی سایر کشورها جانبه گرایی بین المللی چند جانبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۱۳۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایروانی: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد پیرامون: وضعیت خاورمیانه گفت ایران خواستار لغو فوری تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد پیرامون وضعیت خاورمیانه گفت ایران خواستار لغو فوری تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه است. 


متن سخنرانی نماینده ایران به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم 
  
خانم رئیس، 
وضعیت انسانی در سوریه همچنان وخیم است. مردم سوریه از چالش‌های اقتصادی عمیقی رنج می‌برند. بر اساس آخرین گزارش سازمان ملل متحد، 16.7 میلیون نفر، یعنی نزدیک به 70 درصد جمعیت سوریه، به کمک‌های بشردوستانه فوری نیاز دارند. سطح بودجه فعلی تخصیص‌یافته برای رسیدگی به بحران انسانی در سوریه نگران‌کننده است. 

گزارش سازمان ملل تاکید می‌کند که برای اجرای کامل طرح واکنش بشردوستانه سوریه در مجموع 4.07 میلیارد دلار نیاز است. این مبلغ جهت برآورده‌سازی نیازهای فوری 10.8 میلیون فرد آسیب‌پذیر از میان این 16.7 میلیون نفر، مورد نیاز است.
 
خانم رئیس، 
ارائه کمک‌های فوری بسیار مهم است، با این حال، این یک راه حل پایدار در دراز مدت نیست. تلاش‌ها باید بر بازسازی زیرساخت‌های حیاتی، ایجاد شرایط برای بازگشت امن پناهندگان و آوارگان داخلی و پیشبرد روند سیاسی متمرکز شود. متأسفانه ایالات متحده و متحدانش تصمیم گرفته‌اند چشمان خود را بر وضعیت انسانی ببندند و به برنامه سیاسی خود در سوریه ادامه دهند. آن‌ها از تحریم‌ها به‌عنوان ابزاری برای دستیابی به اهدافی استفاده می‌کنند که از طریق مجاری نظامی یا دیپلماتیک نتوانسته‌اند به آن دست یابند. 

همچنین، آن‌ها تلاش‌های مذبوحانه‌ای مانند سیاسی کردن کمک‌های بشردوستانه و ممانعت از بازگشت آوارگان انجام دادند. چنین اقدامات غیرقانونی تنها می‌تواند به طولانی‌تر شدن بحران و تشدید رنجی که مردم سوریه متحمل شده‌اند کمک کند.
 
جمهوری اسلامی ایران خواستار لغو فوری تحریم‌های یکجانبه است. تداوم چنین اقدامات غیرانسانی حقوق اولیه بشری مردم سوریه را نقض می‌کند، کل جمعیت سوریه را مجازات می‌کند و وضعیت اسفبار آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه را تشدید می‌کند.
 
خانم رئیس، 
جمهوری اسلامی ایران از دولت سوریه به دلیل همکاری با سازمان ملل متحد و سایر نهادهای بین‌المللی، که تسهیلات ضروری برای امدادرسانی و کمک به مناطق آسیب‌دیده از بحران را فراهم می‌کند، قدردانی می‌کند. هر مکانیسم کمکی باید با هماهنگی نزدیک با دولت سوریه اجرا شود و نهایت احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه را تضمین نماید.
 
خانم رئیس، 
جمهوری اسلامی ایران بار دیگر حملات تروریستی بزدلانه رژیم اسرائیل در 1 آوریل 2024 علیه اماکن دیپلماتیک ما در دمشق را به شدت محکوم می‌کند.
 
رژیم اسرائیل مرتکب نقض آشکار منشور ملل متحد، به‌ویژه ماده 2 (4) منشور سازمان ملل متحد، قوانین بین‌المللی، حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه شد. این نقض فاحش نیز نقض مصونیت نمایندگان و اماکن دیپلماتیک و کنسولی بود. ما همچنین اقدامات تجاوزکارانه رژیم تروریستی اسرائیل علیه حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه را که با مصونیت کامل و بدون هیچ واکنشی از سوی شورای امنیت ادامه دارد، به شدت محکوم می‌کنیم.
 
خانم رئیس، 
جمهوری اسلامی ایران متعهد به حل این بحران از طریق راه حل سیاسی است. ایران به حمایت از یک فرآیند سیاسی که به‌صورت واقعی تحت رهبری و مالکیت سوریه و با تسهیل سازمان ملل، و همچنین کمک به مردم و دولت سوریه برای بازگرداندن وحدت و تمامیت ارضی کشورشان، قرار دارد ادامه خواهد داد.
 
ما به حمایت خود از تلاش‌های آقای پدرسون، فرستاده ویژه، برای از سرگیری جلسات کمیته قانون اساسی به عنوان مکانیزمی موثر برای پیشبرد روند سیاسی ادامه می‌دهیم. 

احیای تمامیت ارضی سوریه مستلزم تلاش‌های بی‌وقفه برای مبارزه مداوم با تمامی گروه‌های تروریستی است. در این زمینه، جمهوری اسلامی ایران به‌طور کامل از دولت سوریه در تلاش‌های ضد تروریسم حمایت و کمک می‌کند.
 
با این حال، ضروری است که حفاظت از غیرنظامیان در طول تلاش‌های ضد تروریسم مورد توجه ویژه قرار گیرد.
 
جمهوری اسلامی ایران بار دیگر درخواست خود را برای خروج فوری تمامی نیروهای نظامی آمریکا از سوریه که بخش‌هایی از خاک این کشور را اشغال کرده‌اند، تکرار می‌کند. ادامه حضور غیرقانونی نیروهای آمریکایی در سوریه نه تنها حاکمیت و خاک سوریه را نقض می‌کند، بلکه منشأ اصلی بی‌ثباتی و ناامنی در این کشور است و تنها فضا را برای گروه‌های تروریستی فراهم می‌کند تا موقعیت خود را مستحکم نموده و جنایات بیشتری مرتکب شوند. 

خانم رئیس، 
همراه با شرکای خود در فرایند آستانه، جمهوری اسلامی ایران متعهد به کار در جهت عادی‌سازی شرایط به صورت طولانی‌مدت و پایدار در داخل و اطراف سوریه است. همچنین بسیار مهم است که تمام تلاش ممکن را برای تسهیل بازگشت امن و شرافتمندانه آوارگان سوری به وطن خود و رفع نیازهای بشردوستانه آن‌ها انجام دهیم.
 
در پایان، تنها راه عملی برای بازگرداندن صلح و امنیت به منطقه این است که شورای امنیت رژیم سرکش اسرائیل را مجبور کند تا فورا جنگ و نسل‌کشی در غزه را متوقف نموده، آتش‌بس فوری و دائمی برقرار کند و به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده‌اش در منطقه پایان دهد.

پیام‌های حمله به پایگاه‌های آمریکا در شرق سوریهرئیسی فرا رسیدن روز ملی جمهوری عربی سوریه را تبریک گفتفرود مشکوک بالگردهای آمریکایی در دیرالزور سوریه

 

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • تقدیر مردم غزه از جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین در جهان
  • کنعانی: اگر رشادت مستشاران سپاه نبود داعش تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ می‌کرد
  • جنبش «همبستگی با غزه» گوش مدعیان دموکراسی را کر کرده است
  • باقری کنی: بریکس برای تحرک کشورهای عضو در چارچوب چندجانبه گرایی ابتکار عمل دارد
  • باقری: بریکس در چندجانبه‌گرایی دارای ابتکار عمل است
  • بریکس برای تحرک کشور‌های عضو در چارچوب چندجانبه گرایی ابتکار عمل دارد
  • ایروانی: تحریم های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود
  • ایروانی: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود
  • بحرینی: چندجانبه‌گرایی ستون اساسی برای تقویت صلح است
  • وزیر جهادکشاورزی؛ بر اقدام فوری مشترک کشورها برای مقابه با تخریب سرزمینی تاکید کرد