Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرآنلاین به نقل از  پایگاه اطلاع رسانی دفتر هیئت دولت، در آخرین جلسه هیات دولت در سال ۱۳۹۸ که صبح امروز به ریاست حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور برگزار شد، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گزارشی از دستاوردهای طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا به هیئت وزیران ارائه داد.

در این جلسه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن بیان آثار مثبت تعطیلی تعدادی از مراکز تجمع، از هیئت وزیران درخواست کرد که سایر مراکز تراکم جمعیتی تعطیل شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این راستا، رئیس جمهور دستور داد مراکز مورد درخواست را ستاد ملی مبارزه با کرونا مشخص کند تا بطور هدفمند و فقط به مدت محدود تعطیل شوند.

روحانی در پایان، با اشاره به بحران های سخت و متعددی که کشور در سال ۱۳۹۸ از سر گذراند، ضمن تشکر از اعضای دولت، کارکنان و کارمندان دولت، تصریح کرد: ما در برابر صبر، استقامت، همکاری و همراهی ملت عزیز و شریف ایران اظهار خضوع و خشوع می کنیم.

ارائه بسته کمک بلاعوض برای حدود سه میلیون نفر در چهار مرحله

هیئت وزیران در جلسه امروز خود، به منظور حمایت از خانوارهای کم درآمد و هم‌چنین، بخش ها و رسته های کسب و کارهای اقتصادی با بیشترین آسیب، تصمیمات کارگروه بررسی و مقابله با پیامدهای اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا را تصویب کرد.

بر همین اساس، حمایت های پیش بینی شده دولت برای کاهش اثرات اقتصادی شیوع بیماری کرونا معطوف به بخشهای غیردولتی بویژه بخش خصوصی شامل حمایت های بیمه تامین اجتماعی، استمهال هزینه های برق و گاز و عوارض شهرداری بوده و برای مشاغل زیر اختصاص می‌یابد:

مراکز تولید و توزیع غذاهای آماده اعم از رستورانها، بوفه ها، طباخی، تالارهای پذیرایی، قهوه خانه ها، اغذیه فروشی ها (و موارد مشابه به تشخیص وزارت صنعت، معدن و تجارت)

مراکز مربوط به گردشگری شامل هتل ها، هتل آپارتمانها، مجتمع های جهانگردی و گردشگری، مهامانپذیرها، مهمانسراها، مسافرخانه ها، زائر سراهاف مراکز بوم گردی، مراکز اقامتی و پذیرایی و تفریحی و خدماتی بین راهی (و موارد مشابه به تشخیص وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی)

حمل و نقل عمومی مسافر درون و برون شهری اعم از هوایی، جاده ای، ریلی، و دریایی (و موارد مشابه به تشخیص وزارت راه و شهرسازی)

دفاتر خدمات مسافرتی ، گردشگری و زیارتی
تولید و توزیع پوشاک
تولید و توزیع کیف و کفش
مراکز توزیع آجیل، خشکبار، قنادی و بستنی و آبمیوه
مراکز ، باشگاه ها، و مجتمع های ورزشی و تفریحی
مراکز و مجتمع های فرهنگی، آموزشی، هنری، رسانه ای (موارد مشابه به تشخیص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)
مراکز تولید ، توزیع و فروش صنایع دستی.

بر همین اساس، سازمان تامین اجتماعی نسبت به امهال سه ماهه (اسفند ۱۳۹۸ و فروردین و اردیبهشت ۹۹) حق بیمه کارفرما برای حمایت از کسب و کارهای نام برده اقدام می‌نماید.
افزون بر این، بانک رفاه کارگران مبلغ ۲۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات با اتکا به منابع داخلی، منابع بین بانکی و یا خط اعتباری در اختیار سازمان تامین اجتماعی قرار داده و سازمان برنامه و بودجه نیز مبلغ ۲۰ هزار میلیارد ریال از بدهی دولت به این سازمان را در سال سال ۹۹ پرداخت می‌نماید.

هم‌چنین، هزینه‌های برق و گاز مصرفی و عوارض شهرداری کسب و پیشه این کسب و کارها برای دوره سه ماهه منتهی به اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ استمهال می‌شود. گفتنی است، حمایت از خانوارهای کم درآمد در دو بخش اعطای بسته کمک بلاعوض و تسهیلات به این خانوارها اختصاص می‌یابد.

برهمین اساس، بسته کمک بلاعوض برای حدود ۳ میلیون نفر در چهار مرحله شامل اسفند ماه ۱۳۹۸ و سه ماهه اول سال ۱۳۹۹ از مبلغ دو تا شش میلیون ریال برحسب بعد خانوار جمعا به مبلغ ۳.۲۸۰ میلیارد ریال پرداخت می‌شود.

افزون بر این، تسهیلات یک تا دو میلیون تومانی بر حسب بعد خانوار به حدود ۴ میلیون سرپرست خانوار کم درآمد با تشخیص وزارت تعاون، رفاه و کار اجتماعی با نرخ سود ۱۲ درصد (۸ واحد درصد به عنوان یارانه مابه التفاوت سود سازمان برنامه و بودجه و ۴ درصد توسط تسهیلات گیرنده) بدون معرفی ضامن اعطا خواهد شد.

تصویب طرح خرید اعتباری اضطراری به منظور حمایت از اقشار آسیب پذیرتر

هیئت وزیران با توجه به مشکلات پیش آمده ناشی از شیوع بیماری کرونا و به منظور حمایت از اقشار آسیب پذیرتر، "طرح خرید اعتباری اضطراری" را برای حمایت مالی از  چهار میلیون خانوار تصویب کرد.

بر همین اساس، اقشار فاقد درآمد ثابت از قبیل رانندگان تاکسی، دستفروشان و کارگران فصلی روزمزد تا سقف چهار میلیون خانوار "به تشخیص وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی" مشمول برخورداری از مزایای این طرح می باشند؛ شاغلین دارای درآمد ثابت از قبیل کارکنان دولت، مستمری بگیران صندوق های بازنشستگی و همچنین مستمری بگیران تحت پوشش نهادهای حمایتی مشمول این طرح نیستند.

هم‌چنین، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف است اقشار مشمول این مصوبه را از طریق "ثبت نام" یا "پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان" شناسایی و جهت واریز مبلغ خرید اعتباری به "بانک های عامل" معرفی نماید.

"بانک‌های عامل" موظفند ظرف ۴۸ ساعت پس از اعلام "وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی" برای خانوارهای یک نفره ۱۰ میلیون ریال و برای سایر خانوارها مبلغ ۲۰ میلیون ریال اعتبار خرید منظور نمایند تا از محل یارانه واریزی بصورت اقساط تسویه گردد.

 تصویب سود بازرگانی کالاها در سال آینده

با تصویب دولت، تغییرات سود بازرگانی کالاها برای سال ۱۳۹۹ به تصویب رسید.

اصلاح فوق ­العاده جذب کارکنان وزارت امورخارجه

با تصویب دولت، فوق­العاده جذب کارکنان مشمول قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت در وزارت امور خارجه تا میزان ۵۰ درصد افزایش می ­یابد.

 تعیین تکلیف تسویه بدهی شرکت های تابعه سازمان تأمین اجتماعی به وزارت ارتباطات

هیئت وزیران به استناد قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور درخصوص تسویه بدهی شرکت‌های تابعه سازمان تأمین اجتماعی به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات (سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی) تصمیم‌گیری کرد.

بر این اساس، مبلغ ارائه حق امتیاز خدمات تلفن همراه ـ ثابت به شرکت‌های تابعه سازمان تأمین اجتماعی، حداکثر تا مبلغ هشت هزار و  ۱۳۴ میلیارد ریال از سوی وزارت ارتباطات با اصل مطالبات سازمان تأمین اجتماعی از دولت تسویه می‌شود.

شرکت‌های خدمات ارتباطی رایتل و انتقال داده‌های رهام داتک مکلفند مبالغ مربوط را به حساب سازمان تأمین اجتماعی، واریز و با آن سازمان، تسویه حساب نمایند.

 تصویب بودجه سال ۱۳۹۹ و اصلاحیه بودجه سال ۱۳۹۸ سازمان‌های مناطق آزاد تجاری- صنعتی

هیئت دولت بودجه سال ۱۳۹۹ سازمان‌های مناطق آزاد تجاری- صنعتی کیش، قشم، چابهار، ارس، اروند، انزلی و ماکو و شرکت‌های تابع آن‌ها و اصلاحیه بودجه سال ۱۳۹۸ سازمان‌های مناطق یاد شده را تعیین کرد.

 تمدید یک ماهه دوره سرد سال به منظور احتساب مصرف گاز طبیعی

با تصویب هیئت وزیران، به منظور تعیین الگوی مصرف گاز طبیعی در بخش خانگی و جرایم مصارف مازاد بر الگو، دوره سرد همه اقلیم‌ها تا ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ تمدید می‌شود.

گفتنی است، با توجه به شرایط ناشی از انتشار بیماری کرونا درکشور و عدم امکان قرائت سیستم‌های اندازه‌گیری ازیکسو و لزوم بستن حساب‌های فروش گاز طبیعی با کمترین تعدیلات احتمالی به دلیل پایان دوره سرد و آغاز دوره گرم از سوی دیگر، تمدید یک ماهه دوره سرد سال از تاریخ ۱۳۹۹/۱/۱۵ تا تاریخ ۱۳۹۹/۲/۱۵ مورد موافقت اعضای دولت قرار گرفت.

۲۷۲۱۵

کد خبر 1366581

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: دولت دوازدهم ویروس کرونا سازمان تأمین اجتماعی میلیارد ریال وزارت تعاون هیئت وزیران بودجه سال سال ۱۳۹۹ دوره سرد سال ۱۳۹۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۱۳۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنترل و مدیریت آسیب‌های اجتماعی زنان سرپرست خانوار

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، زنان به عنوان نیمی از پیکرۀ هر جامعه‌ به تناسب نقش خود، نقش‌های بسیار مهمی را در زندگی اجتماعی ایفا می‌کنند و باید گفت زنان از مهم‌ترین مخاطبان و گروه‌های اجتماعی مؤثر در فرایند توسعه به در اجتماع هستند و در هر جامعه‌ای عامل مؤثری در پیش‌برد اهداف توسعه‌اند.

صالح‌الدین قادری (دانشیار جامعه‌شناسی دانشگاه خوارزمی) در مقاله‌ای با عنوان «کنترل و مدیریت آسیب‌های اجتماعی زنان سرپرست خانوار» به این موضوع می‌پردازد که زنان سرپرست خانوار یکی از گروه‌های اجتماعی هستند که ازنظر اجتماعی وظیفه‌های زیادی دارند و توانمندی آنها به قدرتمندی اعضای خانواده می‌انجامد.

قادری در پژوهشی به واکاوی طرح «سپکم» که اختصار «سامانه/ اپلیکشن پایش، کنترل و مدیریت آسیب‌های اجتماعی زنان سرپرست خانوار» است، می‌پردازد، قادری به این نکته اشاره می‌کند که این سامانه خروجی نتایج یک پژوهش تجربی در مورد زنان سرپرست خانوار در استان البرز است که با مشارکت شهرداری و شورای شهر کرج، دانشگاه خوارزمی، امور بانوان استانداری البرز، کمیتۀ امداد، سازمان بهزیستی، انجمن‌های مردم‌نهاد حوزه زنان سرپرست خانوار، خیریه‌های حوزه زنان سرپرست خانوار و مصاحبه با خود زنان سرپرست خانوار انجام گرفته است.

* طراحی اپلیکشن در راستای خدمات به زنان سرپرست خانوار

این پژوهشگر در این مقاله به این موضوع اشاره می‌کند که در جهت ارائە خدمات به زنان سرپرست خانوار سامانه/ اپلیکشن با استفاده از بستر‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات با این اهداف طراحی شد:

 سازمان‌دهی این گروه اجتماعی،  هم‌افزایی در ارائە خدمات به آنها، جلوگیری از هدررفت منابع، سوءاستفاده‌های خاص ازمنابع و...، به روزکردن اطلاعات پایه‌ای از زنان سرپرست خانوار و نیاز‌ها و مشکلات آنها مبتنی بر خروجی‌های نقش‌های طراحی شد. سامانه/اپلیکشن امکان دسترسی زنان به خدمات و اطلاع از مراکز خدمات‌رسان   را فراهم می کند


* تاثیر سامانه بر پیشبرد اهداف زنان سرپرست خانوار

به زعم این پژوهشگر در پی طراحی یک سامانه/ اپلیکشن امکان دسترسی زنان به خدمات و اطلاع از مراکز خدمات‌رسان شناسایی مسائل و نیاز‌ها را فراهم می‌شود که در راستای آن این سامانه، سازمان‌های خدمات‌رسان را به گروه هدف هدایت و عامل ایجاد هم‌افزایی و شراکت منجر به تحقق تقسیم کار ملی در زمینۀ آسیب‌های اجتماعی می‌شود.

او در ادامه می‌نویسد در این راستا یک بستر مناسب برای پایش استفاده از سامانه/ اپلیکشن با کمک هوش مصنوعی و مشخص‌کردن ابعاد مورد استفاده از این فناوری در زمینۀ تشخیص و اجرا در تمامی مراحل فراهم خواهد شد.

از نظر این پژوهشگربرای طراحی یک سامانه/ اپلکیشن مناسب زنان سرپرست خانوار گروه‌های متخصصان حوزه آسیب‌های اجتماعی، فعالان مدنی، متخصصان حوزه کسب‌وکار‌های خُرد و متخصصان فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات در کنار هم فعالیت می‌کنند.

* تشکیل بانک اطلاعات زنان سرپرست خانوار 

به گفته این پژوهشگر با استفاده از اپلیکشن و با پُرکردن پرسش‌نامه به صورت خوداظهار اطلاعات زنان سرپرست خانوار وارد می‌شود و سپس اطلاعات مددجویان مختلف سازمان‌های دولتی و عمومی و خصوصی بارگذاری می‌شود.

قادری بیان می‌کند ازطریق هوش مصنوعی اطلاعات با لینک شدن به بانک اطلاعات ثبت احوال و سازمان خصوصی‌سازی و متوالی هدفمندسازی یارانه و سازمان‌های خدمات رسان راستی‌آزمایی می‌شود و اطلاعات خوداظهاری شامل خود فرد و اعضای تحت سرپرستی گردآوری می‌شود و در نهایت نیاز‌ها به تفکیک حوزه‌های معیشتی، مسکن، بهداشت و درمان، اشتغال و کارآفرینی، مناسبات و روابط اجتماعی و... دسته‌بندی می‌شوند.


* بستر اشتراک‌گذاری و اطلاع‌رسانی در مورد نوع و مکان و زمان خدمات نهاد‌ها و افراد خدمات‌رسان

قادری در ادامه این موضوع را مطرح می‌کند که بارگذاری اطلاعات دقیق و جامع در یک سامانه/ اپلکیشن  برای به اشتراک‌گزاری خدمات موجود برای زنان سرپرست خانواده اهمیت زیادی دارد و به‌ اشتراک‌گذاشتن فعالیت‌های خدماتی که ارائه می‌شود برای جلوگیری از هم‌پوشانی و ارتقاء هم‌افزایی بسیار مهم است.

لازم به ذکر است تعیین مسئولیت‌های سازمانی و نهادی براساس تقسیم کار ملی آسیب‌های اجتماعی و پایش و ارزیابی این نهاد‌های خدمات‌رسانی در این امر بسیار تاثیر‌گزار است.


* ارائه تجارب و راهکار‌های جدید مبتنی بر پژوهش‌های به‌روز برای ارائه به خدمات‌دهندگان و خدمات‌گیرندگان

به زعم قادری با استفاده از هوش مصنوعی به صورت مداوم داده‌های سامانه استخراج، تحلیل و دسته‌بندی خواهد شد و به صورت مداوم توسط یک تیم پژوهشی تجارب و دانش و اطلاعات جدید برای استفاده کاربران سازمانی و خود زنان سرپرست خانوار ارائه می‌شود و این بخش می‌تواند شامل آموزش و توانمندسازی، ارتباط‌گیری و ... باشد.

براساس پیشنهادات پژوهش، اولین اقدام در راستای بهبود زنان سرپرست خانوار تشکیل یک بستر و سامانه‌ای است که وضیعت پراکنده، آشفته و غیرهمگرای خدمات را مدیریت و کنترل کند. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سخنگوی دولت: هیچ مرجعی معطل تصویب قانون جدید حجاب نیست
  • بهادری جهرمی: هیچ مرجعی معطل تصویب قانون جدید برای ساماندهی حجاب نیست
  • روایت عجیب از تلاش‌ها برای تعطیلی خانه امن زنان | درها را قفل کردیم، دخترها در آشپزخانه جمع شده و گریه می‌کردند!
  • اساسنامه صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ابلاغ شد
  • تصویب اساسنامه صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان
  • اساسنامه صندوق حمایت از قهرمانان تصویب شد
  • اساسنامه صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش تصویب شد
  • ضرورت جبران تأخیر در اجرای سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی
  • بازدید میدانی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از بنا‌های آسیب دیده زلزله ۹۶
  • کنترل و مدیریت آسیب‌های اجتماعی زنان سرپرست خانوار