Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-04@23:30:32 GMT

ترکیب عسل و ماست، درمانی مؤثر برای یک مشکل زنانه

تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۳۱۵۰۸۴

ترکیب عسل و ماست، درمانی مؤثر برای یک مشکل زنانه

رویداد۲۴ واژینیت کاندیدایی یکی از شایع‌ترین عفونت‌های دسـتگاه تناسلی در زنان سنین باروری است. به‌طوری‌که ۷۵ درصـد زنان در طول زندگی خود حداقل یک‌بار و ۴۵ درصـد زنـان دو یا بیش از دو بار دچـار ایـن عفونت می‌شوند.

در ایران، نیز مطالعات مختلف، شیوع بیماری فوق را بـین ۵ تا ۷۵ درصد گزارش کرده‌اند. عامل ایجاد این بیماری، قارچی به نام کاندیدا آلبیکنس است که معمولاً به‌طور طبیعــی در واژن وجود دارد و مســئول ۸۵ تا ۹۰ درصــد عفونت‌های قارچی مربوطه اسـت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ولی قارچ‌های دیگری با نام کاندیدا گلابراتـا، کاندیـدا کروزه ای، کاندیدا تروپیکالیس و کاندیدا پاراپسیلوزیس نیز از عوامل دیگر ایجادکننده این بیماری به‌حساب می‌آیند.

محققان می‌گویند عوامل اقتصادی، اجتماعی، سن، بـارداری، روابـط جنسـی، روش پیشگیری از بـارداری، نقـص سیسـتم ایمنـی، مصـرف آنتی‌بیوتیک‌ها و دارو‌های سرکوب‌کننده سیسـتم ایمنـی و بیماری‌های زمینه‌ای بر بروز واژینیت کاندیدایی مؤثر هستند.

خـارش، بـارزترین علامـت واژینیـت کاندیـدایی اسـت. ولی این بیماری با نشانه‌های دیگری، چون سـوزش اندام تناسلی و واژن به‌خصوص هنگـام تماس با ادرار و همچنین تورم و بروز ترشحات آبکی تا غلیظ واژینال، زنان مبتلا را آزار می‌دهد و لازم است برای رفع آن چاره‌ای اندیشید. بدین منظور علاوه بر مصرف دارو‌های شیمیایی، می‌توان از روش‌هایی دیگر نیز استفاده کرد.

یکی از این روش‌ها، استفاده از موادی است که در طب سنتی نیز جایگاه ویژه‌ای دارند. در این خصوص، محققانی از دانشگاه علوم پزشکی سبزوار و دانشگاه علوم پزشکی مشهد تحقیقی را به انجام رسانده‌اند که در آن، تأثیر ترکیب عسل و ماست بر رفع این بیماری بررسی شده است.

در این مطالعه، محققان با بررسی جامع پایگاه‌های علمی بین‌المللی با استفاده از کلیدواژه‌های مرتبط با بیماری فوق، کلیه اطلاعات مورد نیاز را استخراج کرده و مورد تجزیه تحلیل قرار دادند.

نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که تأثیر عسل و ماست بر بهبود بیماری واژینیت کاندیدایی مؤثر است و این ترکیب، می‌تواند به‌عنوان یک درمان جایگزین برای دارو‌های ضد قارچ شیمیایی و یا همراه با آن‌ها، در درمان بیماری آزاردهنده فوق مورد استفاده قرار گیرد.

در این رابطه، حمیده یزدی مقدم، پژوهشگر مرکز تحقیقات سلامت سالمندان دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار و همکارانش اظهار کردند: «مخلوط عسل و ماست و هم‌چنین عسل به‌تنهایی، بر کـاهش و بهبود واژینیت کاندیدایی مؤثر بوده و موفقیـت ایـن روش درمانی طبیعی، در مطالعات مختلفی گزارش شده است».

طبق یافته‌های این تحقیق، استفاده از مخلوط عسل و ماست حتی در دوران بـارداری نیـز در درمان واژینیت کاندیدایی نتایج چشمگیری داشته و ازنظر علمی تائید شده است.

یزدی مقدم و همکارانش می‌گویند: «حال با توجه به این‌که داروهـای شـیمیایی به‌خصوص در دوران بارداری دارای عـوارض جـانبی بـوده و حتـی در بسـیاری از بیمــاران بــه دلایــل مختلــف، مقاومــت در برابــر داروهــای ضدقارچی وجود دارد و همچنین از آنجائی کـه عسـل به‌تن‌هایی یـا همراه با ماست، یک ماده در دسـترس بـوده و ازنظر هزینـه نیز مقرون‌به‌صرفه است، چنین ترکیبی می‌تواند به‌عنوان جانشــینی مناســب بــرای دارو‌های ضد قارچ شیمیایی یا همراه با دارو‌های ضد قارچی برای رفع بیماری مورد اشاره استفاده شود».

این یافته‌ها در مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان منتشر شده‌اند.

لینک کوتاه: www.rouydad24.ir/000s7l خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 بیماری واژن عفونت واژن دانشگاه علوم پزشکی واژینیت کاندیدایی عسل و ماست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۱۵۰۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر دهقانی از اختلال کم کاری تیروئید یا تیروئید پرکار به عنوان یکی از بیماری‌های شایع غدد نام برد و افزود: بیماری کم کاری تیروئید در نتیجه‌ی کاهش تولید و ترشح هورمون‌های تیروئیدی حاصل می‌شود و عموماً زنان باردار و افراد بالای ۶۰ سال، در معرض ابتلا به آن هستند.

این متخصص داخلی در خصوص نحوه درمان بیماری کم کاری تیروئید نیز گفت: درمان این بیماری تقریبا ساده بوده و مصرف قرص‌های حاوی هورمون تیروئید می‌تواند، هورمون‌های مورد نیاز بدن را تأمین کند که در اکثر موارد برای بیماران قرص لوتیروکسین تجویز می‌شود.

وی اضافه کرد: این دارو روزانه یک بار مصرف می‌شود که برای تأثیرگذاری بیشتر باید به صورت ناشتا و یک ساعت قبل از مصرف صبحانه مصرف شود. همچنین مصرف همزمان برخی دارو‌ها مانند پنتوپرازول، قرص آهن، کلسیم و... می‌تواند در میزان تأثیرگذاری قرص لووتیروکسین سدیم اثر منفی داشته باشد، لذا توصیه می‌شود، با فاصله حدود یک ساعت با دارو‌های ذکر شده، قرص کم کاری تیروئید مصرف شود.

دکتر دهقانی خاطر نشان کرد: بیمار ممکن است ظرف ۱ تا ۲ هفته پس از شروع درمان، پاسخ اندکی را احساس کند، اما پاسخ کامل به درمان با هورمون تیروئید اغلب تأخیر دارد و ممکن است چندین هفته طول بکشد. ضمن اینکه اکثر بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید، لازم است مصرف دارو را برای باقی عمر ادامه دهند، اما گاهی تعدیل و یا افزایش دوز مصرفی تحت نظر پزشک متخصص اتفاق می‌افتد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • با این عرقیجات از شر سنگ کلیه در امان بمانید
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»
  • چالش‌های فراوان بیماران خاص و صعب العلاج در ایران/ وقتی مشکلات بیماران هموفیلی دیده نمی‌شود
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • جذب یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای بیماران خاص و صعب العلاج
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • چرا بدن‌درد می‌گیریم؟
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • افتتاح بیمارستان درمان تالاسمی در ننگرهار
  • مردم مشکل جدی کمبود دارو دارند، دولت لاپوشانی می‌کند