Web Analytics Made Easy - Statcounter

در نشست ویدیوکنفرانس با حضور معاون بهداشتی وزارت بهداشت و هیئت‌رئیسه چند دانشگاه علوم پزشکی کشور ازجمله استان گیلان، علاوه بر تشریح سیاست‌های راهبردی حوزه بهداشت در مقابله با کرونا، آخرین وضعیت شیوع و کنترل این بیماری در استان‌های درگیر ازجمله گیلان مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری برنا از گیلان ؛ دکتر علی‌رضا رئیسی، معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عصر امروز(چهارشنبه)، در نشست ویدیوکنفرانس با هیئت‌رئیسه چند دانشگاه علوم پزشکی کشور ازجمله استان گیلان، علاوه بر تشریح سیاست‌های راهبردی حوزه بهداشت در مقابله با کرونا، در جریان آخرین وضعیت شیوع و کنترل این بیماری در استان‌های درگیر ازجمله گیلان قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غربالگری 22.5 میلیون نفر ایرانی در طرح بسیج ملی مقابله با کرونا

معاون بهداشتی وزیر بهداشت و درمان در این ویدیو کنفرانس با اشاره به پیشرفت حوزه بهداشتی کشور در جهت غربالگری بیماران کرونایی، اظهار کرد: در طرح بسیج ملی بیش از 22 میلیون و 500 هزار نفر غربالگری شده‌اند که ازاین‌بین یک‌میلیون و 500 هزار نفر در صف پیگیری هستند.

دکتر علیرضا رئیسی با تأکید بر اینکه افراد شناسایی‌شده باید سریعاً مورد پایش قرار بگیرند، افزود: دانشگاه‌های علوم پزشکی باید در فرایند شناسایی بیماران کرونایی، کسانی را که نیاز به «پیگیری فوری» دارند را طی 24 ساعت و افراد با نیاز به «پیگیری» را 48 ساعته مورد پایش و ارزیابی قرار دهند.

وی ضمن تقدیر از فعالیت و همکاری تنگاتنگ سپاه و بسیج، بر لزوم استفاده بهینه و هدفمند از این بازوی پرتوان تأکید کرد و گفت: علیرغم فعال شدن مراکز 16 ساعته در بسیاری از دانشگاه‌ها، برخی استان‌ها هنوز نتوانسته‌اند مراکز خود را فعال نگه‌دارند درحالی‌که سپاه و بسیج اعلام کرده ظرفیت فراهم آوری 1000 درمانگاه را دارد.

عملکرد بسیار مطلوب گیلان در اجرای طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا

معاون بهداشتی وزارت بهداشت و درمان با ابراز نگرانی از سرعت نامطلوب برخی از دانشگاه‌ها علوم پزشکی در غربالگری بیماران کرونایی، تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی گیلان در اجرای طرح بسیج ملی بسیار خوب عمل کرده و باید سایر دانشگاه‌های علوم پزشکی خود را به استان‌های مطلوب برسانند.

رئیسی با بیان اینکه علیرغم هشدارهای جدی نسبت به شیوع کرونا، مردم در برخی از استان‌ها کرونا را جدی نگرفته‌اند، خاطرنشان کرد: دادستان کل، دادستان‌های سراسر کشور را بر همراهی و هماهنگی با دانشگاه‌های علوم پزشکی مکلف کرده بنابراین اگر در سطح هر استانی قهوه‌خانه‌ای باز باشد از قصورات دانشگاه علوم پزشکی است.

تلفات سنگین در ماه‌های آتی در صورت عدم کنترل کرونا ویروس تا دو هفته آینده

وی با هشدار بر لزوم به‌کارگیری تمامی ظرفیت‌های در جهت کنترل کرونا ویروس طی 15 روز آینده، تصریح کرد: دو هفته اخیر فرصت بسیار خوبی برای کنترل شیوع کرونا است، در غیر این صورت تا دو ماه دیگر نیز درگیر کرونا با تلفات بسیار سنگین خواهیم بود.

استمرار فعالیت حوزه سلامت در تعطیلات نوروز

معاون بهداشتی وزیر بهداشت و درمان با تأکید بر اینکه در تعطیلات پیش رو، به‌هیچ‌وجه دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور تعطیل نیستند، گفت: بهورزان و مراقبین سلامت که جمعیت بین 500 تا دو هزار و 500 نفر را تحت پوشش‌دارند باید شبکه شناسایی، ارائه مشاوره و انتقال بیماران مشکوک را با سرعت بیشتری انجام دهند.

رئیسی با تأکید بر اینکه معاونان بهداشتی باید دستورات و شیوه‌نامه‌های جدید مقابله با کرونا را جدی بگیرند، تصریح کرد: مطالعه دقیق دستورالعمل‌های صادره از وزارت بهداشت و همچنین سرکشی مداوم و مستمر در عین تحلیل شرایط روزانه از مهم‌ترین وظایف دانشگاه‌های علوم پزشکی ازجمله حوزه بهداشت است.

وی با تأکید بر رعایت بهداشت عمومی و گندزدایی معابر عمومی، افزود: رعایت بهداشت محیط با کمک بسیج از دیگر رویکردهای وزارت بهداشت است که باید در کنار نظارت همه‌جانبه و آموزش همگانی موردتوجه قرار بگیرد.

تعطیلی مراکز استان‌ها درگیر با کرونا در پی تصمیم ستاد ملی

معاون بهداشتی وزیر بهداشت و درمان از تصمیمات جدید ستاد ملی مقابله با کرونا خبر داد و گفت: بنا بر درخواست وزیر بهداشت از رئیس‌جمهور مقررشده طی چهار سطح در استان‌های درگیر ازجمله مراکز استان‌ها بازار، مجموعه‌های ورزشی، فرهنگی و تفریحی جز مراکز عرضه ملزومات اساسی تعطیل شوند.

نماینده تام‌الاختیار وزیر بهداشت و درمان در امور کرونا در گیلان نیز در این نشست با تأکید بر توزیع عادلانه و بر مبنای نیاز تجهیزات بهداشت فردی در مراکز درمانی، اظهار کرد: توزیع تجهیزات در گیلان باید به‌صورت سامانه‌ای و بنا بر میزان تخت و بیمار بستری‌شده توزیع شود.

مصیبت عظمی در گیلان به جهت ورود مسافران نوروزی در شرایط فعلی

محمدحسین قربانی با بیان اینکه ورود مسافران به گیلان مصیبت عظمی در شرایط کنونی است، افزود: حضور مسافران در گیلان یک بحران جدیدی را قرار است در استان به وجود بیاورد ازاین‌رو باید آمادگی مراکز درمانی و بیمارستانی برای روزهای آینده بیشتر شود.

پای‌کار بودن دانشگاه علوم پزشکی گیلان در ایام تعطیل قابل‌تحسین است

وی اعلام آمادگی دانشگاه علوم پزشکی گیلان برای ارائه خدمات مداوم تا پایان شکست کرونا را قابل‌تحسین برشمرد و گفت: تصمیم دانشگاه علوم پزشکی گیلان مبنی بر اینکه مدیران ستادی و معاونین دانشگاه علوم پزشکی در ایام نوروز به خدمات‌رسانی به مردم مشغول هستند، بسیار مبارک و دلگرم‌کننده است.

خط تولید ماسک N95 در گیلان آغاز می‌شود

نماینده تام‌الاختیار وزیر بهداشت در گیلان از تولید ماسک N95 خبر داد و گفت: تولید ماسک N95 در گیلان با درایت استاندار و همکاری صمت آغازشده و ظرف هفته آینده تولیدات آن برای تأمین نیاز استان و کشور شروع می‌شود.

لغو مرخصی مدیران و معاونین ستادی در ایام عید نوروز

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در این نشست از استمرار آماده‌باش حوزه سلامت گیلان خبر داد و اظهار کرد: به جهت شکست کامل کرونا ویروس در گیلان تمامی معاونین و مدیران ستادی در صف مقدم هستند و در ایام نوروز نیز به مرخصی نخواهند رفت.

مراکز درمانی گیلان پذیرای مسافران نیست

ارسلان سالاری با تأکید بر رعایت بهداشت فردی و قرنطینه اختیاری گیلانیان، افزود: ظرفیت مراکز درمانی دولتی و خصوصی در گیلان کامل شده و نمی‌تواند میزبان بیماران دیگر ازجمله مسافرین به این استان باشند.

200 هزار گیلانی هنوز در سامانه سیب ثبت‌نام نکرده‌اند

وی با بیان اینکه بالغ‌بر 300 هزار نفر از مجموع ثبت‌نام کنندگان در طرح بسیج ملی فاقد شماره تماس برای پیگیری و اقدامات درمانی هستند، گفت: 200 هزار نفر از گیلانیان هنوز در سامانه سیب ثبت‌نام نکرده‌اند و لازم هست اطلاعات تماس با آن‌ها از طرق مختلف برای غربالگری در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار بگیرد

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی گیلان دانشگاه های علوم پزشکی وزیر بهداشت و درمان مقابله با کرونا معاون بهداشتی مراکز درمانی وزارت بهداشت طرح بسیج ملی حوزه بهداشت دانشگاه ها استان ها هزار نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۱۸۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دخالت نابجا در حوزه سلامت از دست وزارت بهداشت خارج شده است

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد رئیس زاده، روز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ در چهل و پنجمین کنگره جامعه جراحان ایران، افزود: درباره جایگاه پزشک در ایران باید گفت زمانی که از نقش پزشک صحبت می‌کنیم منظورمان تنها نقش درمانگر در بیمارستان و اتاق عمل نیست بلکه طبیبان حافظان تار و پود سلامت مردم و جامعه هستند.

وی ادامه داد: جایگاه پزشکی در کشور و سرزمین ما با تار و پود سرزمین ما به شکل جدایی ناپذیر تنیده است. تلاش برخی رسانه‌ها و تریبون‌ها که از جایگاه پزشک خبر ندارند، هزینه زا خواهد بود، اما راه به جایی نخواهند برد.

رئیس زاده گفت: جامعه پزشکی در نیم قرن اخیر رشد بسیار درخشان و زبانزدی داشته است و به قول استاد ایرج فاضل این درخت تنومند حسودان و دشمنانی هم دارد.

وی افزود: حفظ جایگاه، شأن و عظمت پزشک نیازمند تلاش پیوسته و توجه عمیق همگان است. جامعه پزشکی باید متولی حفظ و حراست و شأن رشته خود باشد.

رئیس زاده تاکید کرد: سیاست گذاران و مجریان باید متوجه اعمال و رفتار و کنش خود با جامعه پزشکی باشند. با این جامعه فرهیخته و وظیفه خطیر آن نمی‌توان کُشتی گرفت و شوخی کرد. بعضی از شوخی‌ها و ندانم کاری‌ها با جامعه پزشکی جدی جدی، سلامت مردم را دستخوش تغییر خواهد کرد.

وی افزود: اعتقاد و اعتماد راسخ مردم به جراحان ایرانی ابدی نخواهد بود اگر مدیریت نکنیم. در مخیله هیچ ایرانی وجود ندارد که برای عمل پیچیده قلب و تومور مغزی و اطفال در اروپا یا آمریکا خدمت بهتری می‌گیرم، اما این همیشگی نخواهد بود.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران ادامه داد: فعالیت عامدانه و غیرعامدانه در جهت تخریب جامعه پزشکی در جریان است. ایجاد دو قطبی جعلی با هدف رو در رو قرار دادن پزشک و مردم در کنار خلاف عرف عده معدودی از جامعه پزشکی منجر به ایجاد ذهنیت‌های نادرست شده است.

وی افزود: جایگاه پزشکان در کشور ما ریشه فرهنگی و تاریخی دارد و این جایگاه قابل خدشه دار شدن نخواهد بود.

رئیس زاده گفت: روند حرکات جهانی به سمت کمبود نیروی متخصص در افق ۲۰۳۰ است، در کشور ما شاید چالش اساسی پیش روی ما نباشد، اما زمانی که در کشور توسعه یافته کمبود نیرو اتفاق می‌افتد این جبران از کشور‌های در حال توسعه صورت می‌گیرد.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران افزود: تأمین نیروی تخصصی در بازه ۷ ساله عملی نیست سیاست گذاران باید نسبت به سیاست‌های تثبیت و تشویقی و انگیزه ماندگاری توجه کنند وگرنه سیاست افزایش ظرفیت راه به جایی نخواهد برد و تبدیل به کشت «فرارسرزمینی» برای کشور‌های دیگر خواهد کرد.

وی گفت: کاهش اقبال به رشته علوم پزشکی در کشور ما و جهان و برخی کشور‌های توسعه یافته قابل توجه است برخی تخمین‌ها در سال ۲۰۳۰ حکایت از این دارد جهان با ۱۸ میلیون کمبود کادر درمان مواجه خواهد شد. در آمریکا کمبود بیش از ۳۰۰ هزار متخصص پزشکی وجود خواهد داشت در این کشور‌ها تمایل به رشته‌های پیچیده به طرز معناداری کاهش پیدا کرده است.

رئیس زاده اظهار داشت: چالش درون پزشکی ما ضعیف شدن اخلاق حرفه‌ای و اخلاق پزشکی است که نگرانی بسیار جدی است که اخلاق حرفه‌ای در هیاهوی نابسامانی‌های اقتصادی و مدیریتی خودش را نشان می‌دهد. وظیفه ما و انجمن‌های علمی این است که نسبت به تقویت اخلاق حرفه‌ای تاکید کنند ما در این زمینه سابقه تاریخی درخشان و اساتید بزرگ و الگو داریم.

وی گفت: ما با وضعیت نابسامانی در اقتصاد سلامت در رشته‌های مختلف پزشکی مواجه هستیم و این نابسامانی در عدالت بین رشته‌ای روز به روز تشدید می‌شود که باید مدیریت کنیم.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران ادامه داد: تعارضات بین رشته‌ای در کشور ما به بدترین شکل مدیریت می‌شود. وزارت بهداشت کمیسیون تعیین حدود صلاحیت‌های حرفه‌ای را به رغم قانون مجلس شورای اسلامی در سازمان نظام پزشکی تعطیل کرده است.

وی افزود: اساتید اذعان دارند، کیفیت آموزش در حوزه علوم پایه و رزیدنتی و تخصصی و فوق تخصصی به سمت مطلوب حرکت نمی‌کند. انگیزه دانشجویان و تمرکز برای یادگیری دچار روند منفی شده است.

رئیس زاده گفت: دخالت نابجا در حوزه سلامت امروز از هر زمان دیگری گسیخته شده و از دست وزارت بهداشت خارج شده است.

وی اظهار داشت: مداخلات غیر مجاز در جامعه پزشکی چالش جدی دیگری است. برخی از همکاران ما تکنسین پرور هستند از آن سو قانون ضعیف و غیر بازدارنده ورود سونامی گونه تکنسین‌ها را در امر مداخلات غیر مجاز تسهیل کرده است ما دو سال است با تمام توان در مجلس به دنبال تغییر این قانون هستیم.

رئیس زاده افزود: ورود مداخلات غیر آکادمیک که به اسم طب سنتی رایج شده و قوانین پوشش بیمه‌ای درست می‌کنند مورد تأیید جامعه پزشکی نیست و خطر جدی برای سلامت مردم است. بیش از ۵ هزار سایت در حوزه زیبایی تبلیغ می‌کنند و قوانین بازدارنده برای برخورد وجود ندارد.

وی افزود: تعرفه دستوری مالیات ندارد. وقتی تعرفه‌ها را با فرسنگ‌ها فاصله از قیمت واقعی تعیین می‌کنید یعنی مالیات را پیشاپیش گرفتید. بعد از آن همین تعرفه را وارد طرح پلکان و قاصدک می‌کنید و بعد مالیات اخذ می‌کنید و چند ماهه بعد پرداخت می‌کنید این ظلم مضاعف به جامعه پزشکی است که در هیچ صنف دیگری وجود ندارد و چالش اصلی حتماً متوجه سلامت مردم خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امیدوارم بتوانیم حقوق دستیاران را به ۲۰ میلیون برسانیم
  • دخالت نابجا در حوزه سلامت از دست وزارت بهداشت خارج شده است
  • کمبود نیروی انسانی ماندگار چالش اصلی بهداشت ودرمان هرمزگان
  • صدور ۱۰ مجوز فعالیت گردشگری سلامت در مشهد
  • صدور ۱۰ مجوز جدید فعالیت در حوزه گردشگری سلامت در خراسان رضوی
  • پروژه‌های سلامت محور گیلان در انتظار اعتبار ۱۰۲۵ میلیارد تومانی
  • تشدید نظارت بر فعالیت مراکز سرگرمی «اتاق فرار» در استان تهران
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان، از امروز
  • پیشرفت‌های خیره کننده ایران در حوزه سلامت مادران
  • بیش از ۱۵۰ بهورز در سال جاری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد جذب می‌شوند