Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@05:16:20 GMT

پایبندی به اصول

تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۳۱۸۳۴۲

پایبندی به اصول

جهانگیری در سال ۱۳۰۸ در قریه ضیاءآباد از توابع قزوین به دنیا آمد. شش ساله بود که در مکتب‌خانه قرآن آموخت و پس از اتمام دوره دبستان، راهی قم شد تا شور و شوق خود برای تحصیل علوم دینی را پی بگیرد. چند سالی در قم ماند و بعد به تهران بازگشت تا دوره دبیرستان را بخواند. در سال ۱۳۳۳ به عنوان دانشجوی فلسفه وارد دانشگاه تهران شد و در سال ۱۳۵۲ از تز دکتری فلسفه خود با عنوان «مقایسه وحدت وجود در عرفان ابن‌عربی و وحدت جوهر در فلسفه اسپینوزا» دفاع کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر جهانگیری بلافاصله پس از فارغ‌التحصیلی در دانشگاه شهید بهشتی فلسفه درس داد و از سال ۱۳۵۴ تدریس در دانشگاه تهران را آغاز کرد که تا آخر عمر وی ادامه داشت.

پروفسور جهانگیری، چنان‌که خود گفته است، در آغاز کارش در دانشگاه تهران «تاریخ فلسفه اروپا از بیکن تا هیوم» درس داده است و چون منابع چندانی در این باره وجود نداشت دست به تالیف زده و کتابی با عنوان «احوال و آثار و آراء فرانسیس بیکن» نگاشت که توسط انتشارات علمی و فرهنگی منتشر شد. بعدها کتاب «اخلاق» اسپینوزا را که در تاریخ فلسفه از اهمیت بسیاری برخوردار است، ترجمه کرد که توسط مرکز نشر دانشگاهی منتشر شد. او خود درباره چرایی ترجمه این کتاب گفته است: «اولاً فلسفه اسپینوزا موضوع پایان نامه دکتری من بود. ثانیاً او از فیلسوفان بزرگ عقلی مذهب غرب است که او را هرکول عقلی انسانی نامیده‌اند. ثالثاً او انسانی وارسته و شایسته است. فیلسوفی صریح و صادق است. ظاهر و باطنش یکسان است، زندگی‌اش نشان‌دهنده‌ اندیشه و فلسفه‌اش است . با بی‌غرضی و بی‌نظری کتاب نوشته و سخن گفته. درباره‌اش گفته‌اند: "شریف‌ترین و دوست‌داشتنی‌ترین فلاسفه بزرگ غرب است."» با این‌همه اما علاقه‌اش به عرفان و فلسفه اسلامی افزون بود. هنگامی که از پرسیده بودند دوست داشتید اسپینوزا می‌بودید یا ابن عربی؛ پاسخ داده بود ابن عربی و بعد که از او پرسیده بودند اگر می‌شد جای مولوی می‌نشستید یا دکارت؟ گفته بود مولوی.

دکتر جهانگیری به گواه شاگردانش استادی جدی، منضبط، و پای‌بند به اصول بود؛ به حضور و پرسش دانشجویان اهمیت می‌داد و هیچ‌گاه کلاس‌هایش را تعطیل نمی‌کرد. جهانگیری از نسل اساتیدی بود که فلسفه را جدی می‌گرفتند و به آن نه صرفا به‌عنوان رشته‌ای دانشگاهی بلکه راه و رسمی برای زندگی می‌نگریستند.

برچسب‌ها دانشگاه تهران محسن جهانگیری قزوین ایران‌ شناسی پروندهٔ خبری یاد بعضی نفرات (یادبود درگذشتگان فرهنگ و هنر در سال ۱۳۹۸)

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه تهران محسن جهانگیری قزوین ایران شناسی دانشگاه تهران محسن جهانگیری قزوین ایران شناسی دانشگاه تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۱۸۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد تند چمران از سه بانک اصلی در تهران | نمای شیشه‌ای ساختمان‌هایتان دهن کجی به اصول معماری است

به گزارش همشهری آنلاین، مهدی چمران در جریان دویست و سی‌امین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران گفت: متاسفانه با وجود تذکراتی که در دوره‌های گذشته نیز داده شده است، شاهد ساخت ساختمان‌ها و نمای شیشه‌ای بوده‌ایم. به عنوان مثال می‌توان به ساختمان شیشه‌ای وزارت نیرو اشاره کرد که قطعا برای تأمین این انرژی در این ساختمان باید هزینه و انرژی زیادی صرف شود.

او افزود: یکی دیگر از ساختمان‌ها و نمای شیشه‌ای به ساختمان بانک مرکزی مربوط می‌شود و علیرغم اینکه تذکر داده‌ایم ساختمان دیگری با این نما ساخته نشود اما باز هم شاهد هستیم که ساختمان دیگری با نمای شیشه‌ای در حال ساخت است.

رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: سایر بانک‌ها از جمله بانک ملت و تجارت نیز از نماهای شیشه‌ای برای ساختمان‌های خود استفاده کرده‌اند به طوری که در خیابان طالقانی، نمای شیشه‌ای از این ساختمان‌ها وجود دارد که قطعا این اقدام آنها دهن کجی به اصول معماری است.

او با اشاره به فعالیت کمیته نما در مناطق تهران تأکید کرد: این مجموعه تا حدی توانسته است این موارد را مهار و اصلاح کند و ان‌شاءالله امیدواریم ادامه پیدا کند.

کد خبر 846640 منبع: ایسنا برچسب‌ها شوراى شهر تهران مهدی چمران

دیگر خبرها

  • برگزاری نمایشگاه و جشنواره سلامت در بندرعباس
  • مستند «عشق و فلسفه» در مورد زندگی «نادیا مفتونی» استاد فلسفه دانشگاه تهران
  • انتقاد چمران به نمای شیشه ای ساختمان بانک ها
  • روایت عشق و فلسفه؛ پرتره نادیا مفتونی استاد فلسفه دانشگاه تهران
  • نمای شیشه‌ای ساختمان‌ها دهن کجی به اصول معماری است
  • انتقاد تند چمران از سه بانک اصلی در تهران | نمای شیشه‌ای ساختمان‌هایتان دهن کجی به اصول معماری است
  • انتقاد چمران به نمای شیشه‌ای ساختمان بانک‌ها
  • انتقاد چمران به نمای شیشه‌ای ساختمان برخی دستگاه‌های دولتی و بانک‌ها
  • دهن‌کجی به اصول معماری از سوی بانک‌های تجارت و ملت
  • فلسفه ظرفیتی در اختیار قرار می‌دهد که از نگاه انحصارگرا خارج شویم