Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیوع کرونا در کشور، مشکلاتی را برای بخش‌های مختلف به وجود آورده است، به دور از اینکه دنبال مقصر باشیم هر یک از ما سهمی در کاهش مشکلات به وجود آمده بر عهده داریم.

سهم ما در کاهش ابتلای افراد به ویروس کرونا چیست، اقشار مختلف چه کارهایی باید انجام دهند تا مبتلا به ویروس نشده و عامل انتقال آن نباشند.

نویسندگان و اهالی قلم به عنوان گروهی پیشرو در جامعه، چه نقشی در قطع کردن زنجیره انتقال دارند، سه نویسنده مطرح مازندرانی درباره وظایف خود در پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و مبارزه با این ویروس، نکاتی را مطرح کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برگزاری نشست‌های مجازی

نویسنده کتاب گریز درباره مسئولیت اهالی قلم در پیشگیری از کرونا به ایرنا گفت: وظیفه و مسئولیت اولیه اهالی قلم، وظیفه عمومی شهروندی است.

رضا زرین‌کمر با بیان اینکه نویسندگان هم باید چون دیگر اقشار، بهداشت فردی را رعایت و از راهکارهای کنترل بیماری تبعیت کنند، افزود: در حد امکان از خانه خارج نشوند، در اجتماعات عادی و نوروزی شرکت نکنند و در صورت داشتن علائم بیماری مانع از سرایت آن به دیگران شوند.

وی با اشاره به اینکه  وظیفه ثانویه و حرفه‌ای اهالی قلم در ۲ بخش آنی و آتی قابل بیان است، اظهار کرد: وظیفه آنی نویسندگان،  تشویق دیگران و تبلیغ برای انجام وظایف اولیه است.

نویسنده کتاب هویت ملی و جام جهانی، تصریح کرد: آنها باید دیگران را نسبت به جدی بودن قضیه، لزوم پیشگیری و رفتارهای عمومی درمانی آگاه کنند،  در این راه، لطایف و ظرایف قلمی بسیار کارآ و موثر است.

زرین‌کمر با بیان اینکه همچنین در روزهایی که مردم باید هرچه بیشتر در خانه بمانند، اهالی قلم می‌توانند بکوشند تا اوقاتی خوش‌تر برای خانه‌نشینان فراهم شود، ادامه داد: در این مسیر فضای مجازی تسهیل‌گر و مدد رسان است.

وی با اشاره به اینکه  وظیفه آتی اهالی قلم توجه به رفتارهای درست و نادرست جامعه در قبال آزمون‌هایی مانند مسأله کرونا است، خاطرنشان کرد: این آخرین آزمون نخواهد بود و اصحاب قلم باید رفتارهای بهنجار برای کنترل و حل مسأله، همچنین ناهنجاری‌های منجر به شیوع و گستردگی مشکل را تحلیل کنند و پیش چشم جامعه قرار دهند.

این نویسنده مازندران با بیان اینکه اگر امروز گروهی از هم‌میهنان ما در جهت عکس سیاست‌های پیشگیری و کنترل بیماری حرکت می‌کنند و رشته‌های تلاش‌گران و دلسوزان را پنبه می‌کنند، بخشی از تقصیر بر گردن اهالی قلم است، یادآور شد: اینک بیش از همیشه حقانیت کلام شیخ اجل اثبات شده است که «بنی‌آدم اعضای یک دیگرند»؛ آشکار است که آسیب دیدن هرکس، موجبات آسیب دیدن دیگران را فراهم می‌کند.

زرین‌کمر ادامه داد: به گمانم فارسی زبانان، این کلام بلند و کاربردی سعدی را از برند؛ اما اگر در این بزنگاه حساس به آن عمل می‌کردند، وضعیت ما در برابر مسأله کرونا بسیار بهتر بود.
نویسنده کتاب آن سوی من، گفت:  امید است اهل قلم بتوانند هم‌میهنان را برای کنترل بیماری آگاه و تشویق کنند، همچنین در حد توان خویش، جامعه را برای مواجهه با مسائلی این‌چنینی آماده سازند.

وی خاطرنشان کرد: ما در مرکز فرهنگی مهرگان، نشست‌های حافظ‌ خوانی و مثنوی‌خوانی داریم که به دلیل شیوع کرونا، این برنامه‌ها را به شکل برنامه زنده اینستاگرام برگزار می‌کنیم تا ضمن جلوگیری از تجمع، دوستداران برنامه‌های فرهنگی، از این فضا دور نمانند.

نوروز در خانه می‌مانیم

دیگر نویسنده مازندرانی درباره مسئولیت اهالی قلم در پیشگیری از کرونا به ایرنا گفت: شیوع ویروس کرونا نشان داد که برخی از ما دچار بیماری‌های مزمن دیگری از جمله دوری از فرهنگ و آزار رساندن به دیگران هستیم.

فریده یوسفی افزود: در شرایطی که به دلیل شیوع کرونا اعلام شده مردم از رفت و آمد و سفرهای غیرضروری اجتناب کنند اما می‌بینیم که عده‌ای بی‌توجه به منافع ملی و دیگر مردم کشور، راهی سفر شده و یا در تدارک دید و بازدید نوروز هستند جز بیماری دوری از فرهنگ، چه می‌توان به اینها گفت.

نویسنده کتاب قصه‌های مادربزرگ با اشاره به اینکه امروز نیازمند همفکری و یاری یکدیگر هستیم، اظهار کرد: اگرچه مردم شمال کشور همواره با مهربانی و خوشرویی، میزبانی مردم سراسر ایران بوده اما در این روزها به دلیل شیوع ویروس کرونا، قادر به پذیرایی از مهمانان نیستیم و تقاضا داریم آنها که عزم سفر دارند این نکته را درک کنند که سفر آنها هم به خودشان و هم به دیگران آسیب وارد می‌کند.

یوسفی با بیان اینکه اهالی قلم و کتاب، خانواده‌های خود را قانع می‌کنند تا در خانه بمانند، افزود: در خانه بمانیم و کتاب بخوانیم، به جای اینکه عامل گسترش کرونا باشیم، زنجیره کتابخوانی را گسترش دهیم.

وی با اشاره به اینکه امروز کشور ما نیازمند رفتار فرهنگی و عاقلانه است تا بتوانیم در روزهای دیگر شاهد خوشبختی و لبخند هم‌میهنان باشیم، خاطرنشان کرد: نوروز امسال، بدون دید و بازدید حضوری، در خانه‌هایمان می‌مانیم و جشن می‌گیریم.

این نویسنده ادامه داد: اگر به سلامتی خود و خانواده و هموطنان علاقه‌مندیم و اگر می‌خواهیم در کنار پزشکان و پرستاران و دیگر کادر درمان و کارکنان بیمارستان‌ها، گامی مهم برای سلامت جامعه و بهبود بهداشت فردی و عمومی برداریم باید در خانه بمانیم تا زنجیره گسترش ویروس کرونا، قطع شود.

کتابخوانی خانوادگی

یک نویسنده دیگر هم در این راستا به ایرنا گفت: بهترین کار در ایامی که به دلیل شیوع ویروس کرونا مجبور هستیم در خانه بخوانیم، خواندن کتاب‌هایی است که شاید تاکنون فرصتی برای مطالعه آن کتاب‌ها نبود.

حسین اعتمادزاده با بیان اینکه خانواده‌ها می‌توانند در این روزها با نشستن در کنار هم، جمع‌خوانی کنند، افزود: هم کتاب خوانده می‌شود و فرهنگ مطالعه در خانواده گسترش می‌یابد.

وی با اشاره به اینکه به سهم خود، کارگاه‌های نقد داستان را تا اطلاع ثانوی تعطیل کردیم، ادامه داد: کتابی به تازگی منتشر کرده  و قرار بود مراسم رونمایی برگزار شود اما به دلیل شیوع کرونا و اولویت حفظ جان شهروندان، از این کار صرف نظر کرده و به زمان دیگری موکول کردیم.

نویسنده کتاب کال، خاطرنشان کرد: امروز باید در خانه بمانیم تا فردای روشن در انتظار فرزندان جامعه باشد.

منبع: جماران

کلیدواژه: بودجه 99 ویروس کرونا جام جهانی خانواده فضای مجازی ناهنجاری ویروس بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی شیوع ویروس کرونا نویسنده کتاب دلیل شیوع شیوع کرونا اهالی قلم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۱۹۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت

مورد تاسف‌بار مرد هلندی که بیش از یک سال‌ونیم به کووید-۱۹ مبتلا بود، در گزارش جدیدی مستند شده است. این مورد با ۶۱۳ روز ابتلا، طولانی‌ترین عفونت کووید است که از آن اطلاع داریم. درواقع این عفونت به‌قدری طولانی بود که ویروس فرصت داشت تا در بدن این مرد به واریانت جدیدی تبدیل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مرد ۷۲ ساله‌ی هلندی سابقه‌ی سلامتی پیچیده‌ای داشت. او قبلا برای درمان نوعی سرطان خون، پیوند سلول‌های بنیادی انجام داده بود؛ اما بعد‌ها سرطان دیگری به‌نام لنفوم بزرگ سلول بی منتشر (DLBL) در او تشخیص داده شد. این مرد در نتیجه‌ی دارو‌هایی که برای درمان بیماری خود مصرف می‌کرد به‌شدت دچار نقص سیستم ایمنی شد؛ به این معنی که مورد جدی ابتلا به کووید-۱۹ همیشه برای او به عنوان خطری بالقوه به‌شمار می‌رفت.

مرد هلندی در فوریه‌ی ۲۰۲۲ به کووید مبتلا شد و با ترکیبی از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و استروئید‌ها تحت درمان قرار گرفت؛ اما متاسفانه دارو‌ها اثر نکردند و عفونت او ماندگار شد. اگرچه این مرد پیش از ابتلا به بیماری چندین دوز واکسن کووید دریافت کرده بود، هیچ شواهدی مبنی‌بر پاسخ آنتی‌بادی در بدن او مشاهده نشد.

بیمار برای بیش‌از ۶۰۰ روز آلوده به ویروس باقی ماند و مجبور شد چندین‌بار در بیمارستان بستری شود؛ اما خیلی زود و تنها ۲۱ روز پس از نخستین درمان، علائم جهش ویروس در او مشاهده شد. در ابتدا تعیین توالی نشان داد که ویروس در بدن مرد جهشی پیدا کرده که با سوتروویماب (یکی از دارو‌هایی که بیمار با آن تحت درمان قرار گرفته بود) مرتبط است.

ویروس در بدن بیمار بیش از ۵۰ بار جهش داشت

تجزیه‌وتحلیل‌های بیشتر ۲۷ سواب بینی جمع‌آوری‌شده بین فوریه‌ی ۲۰۲۲ تا سپتامبر ۲۰۲۳ حکایت از این داشت که ویروس در بدن این مرد بیش از ۵۰ بار جهش داشته است. برخی از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده بود؛ اتفاقی که نشان می‌دهد ویروس درحال سازگاری برای فرار از سیستم ایمنی بدن انسان است.

مشکلات سلامتی اساسی در مورد مرد هلندی به این معنی بود که سیستم ایمنی بدن او درواقع هرگز فرصتی برای پاکسازی ویروس نداشت. بستری‌شدن طولانی مدت در بیمارستان، همراه با نیاز به انجام اقدامات احتیاطی بیشتر برای جلوگیری از آلوده‌شدن دیگران، کیفیت زندگی مرد را تحت‌تاثیر قرار داده بود. به‌گفته‌ی تیم پزشکی، هیچ مدرکی وجود ندارد که واریانت جهش‌یافته در بدن این مرد، افراد دیگری را در جامعه آلوده کرده باشد.

بیمار در ماه اکتبر ۲۰۲۳ و در نتیجه‌ی عود بیماری زمینه‌ای خود از دنیا رفت. تاکنون هیچ موردی مشاهده نشده که تا این حد طولانی‌مدت دوام آورده باشد و از طرفی عفونت‌های پایدار پدیده‌ی شناخته‌شده‌ای هستند که با ویروس کرونای عامل کووید ۱۹ ارتباط دارند. برخی از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که از هر ۱۰۰ عفونت، تنها سه مورد ممکن است بیش از یک ماه باقی بماند.

مشکل این است که هرچه ویروس به‌مدت طولانی‌تری در بدن انسان تکثیر شود و تکامل یابد، شانس بیشتری برای ایجاد جهش‌های فرار ایمنی وجود دارد. این یکی از تئوری‌های مطرح‌شده در مورد چگونگی پیدایش اومیکرون است. باید توجه داشت که هر گونه‌ی جهش‌یافته به واریانتی نگران‌کننده تبدیل نمی‌شود؛ اما همچنان مهم است که عفونت‌های مداوم تحت نظر قرار گیرند و بیمارانی که از قبل با سایر مسایل پزشکی درگیر بوده‌اند، بهترین مراقبت‌های ممکن را دریافت کنند.

نویسندگان مقاله در بیانیه‌ای می‌گویند: «مدت زمان عفونت کووید در مورد مرد هلندی بسیار زیاد بود؛ اما عفونت‌های طولانی‌مدت در بیماران دارای نقص ایمنی در مقایسه با عموم افراد جامعه شایع‌تر است. کار بیشتر تیم ما شامل توصیف گروهی از عفونت‌های طولانی‌مدت بین یک ماه تا دوسال در بیماران نقص ایمنی بستری در بیمارستان بود. بااین‌حال به‌طور کلی عفونت‌های طولانی‌مدت اتفاق نادری است؛ چراکه افراد دارای نقص ایمنی تنها درصد بسیار کمی از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.»

مورد مرد هلندی در کنفرانس جهانی ESCMID ارائه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • کتابی پر ازجاهای خالی!
  • مجموعه دفتر یادداشت روزانه داستایوفسکی به چاپ سوم رسید
  • کتاب تاریخ مفهوم عدالت اجتماعی در دوران مشروطه نقد می شود
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • موزه نادر، خانه‌ای برای ادب‌ورزی/ مهمانی هر روز هفته با یار مهربان
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • بررسی آثار کلر ژوبرت نویسنده و تصویرگر مسلمان شده فرانسوی
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • اجرای بیش از ۱۰ عنوان برنامه در هفته عقیدتی و سیاسی مهرستان
  • اولین نشست مجازی مدیر عامل در سال ۱۴۰۳ با کارکنان صندوق