Web Analytics Made Easy - Statcounter

عدم دریافت به موقع مبالغ صادرات برق ایران به عراق باعث شد تا وزارت نیرو در اقدامی عجولانه ماموریت دریافت مطالبات را به سندیکای برق محول کند درحالی که هنوز یک ریال هم از این مطالبات دریافت نشده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس،در حال حاضر ایران با کشورهای متفاوتی ارتباطات برقی دارد و این مزیت منطقه‌ای است که می‌تواند ایران را به عنوان هاب انرژی در منطقه تبدیل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما همواره بحث دریافت مبالغ صادرات برق یکی از موضوعات مهمی بود که ایران و به خصوص وزارت نیرو بر آن تاکید داشته و هر بار دچار مشکل شده است.

یکی از کشورهایی که همواره به برق ایران نیازمند است عراق است و به دلیل تخریب زیرساخت های این کشور در دوران حمله آمریکا یه این کشور ،عراق همواره در تامین برق خود دچار مشکل شده است.

کسری تامین برق پایدار در این کشور باعث شد که حتی آمریکا چندین بار واردات و تامین برق از ایران را تمدید کند.

اما نکته ای که هر بار در صادرات برق ایران به عراق مطرح بوده عدم پرداخت مطالبات این کشور از بابت خرید برق بوده است.این عدم پرداخت پول برق نیز باعث شد تا حتی سه سال پیش ایران مجبور شد صادرات برق به این کشور را قطع کند.

عراق در همان دوران که برق صادراتی از ایران را قطع شده دید بلافاصله گروهی را برای حل این مشکل به تهران فرستاد و در همان روزها که عراق بیش از یک میلیارد دلار بدهکار بود با پذیرش اینکه بدهی خود را در چند قسط پرداخت کند مجددا برق ایران به این کشور صادر شود.اما در همان دوران نیز تنها یک قسط پرداخت شد و مطالبات به حال خود رها شد.

ظاهرا مشکل پرداخت پول برق ایران از سوی عراق تمامی ندارد  19 بهمن ماه سال گذشته بود که لوی الخطیب وزیر برق کشور عراق با حضور در ایران برنامه اجرایی تفاهمنامه گسترش همکاری های دو کشور در زمینه تولید، صادرات و انتقال تکنولوژی صنعت برق را در محل پژوهشگاه نیرو با رضا اردکانیان وزیر نیرو امضا کرد.این قرارداد صادرات برق ایران به عراق را با حضور وزیر نیروی ایران و وزیر برق عراق بین شرکت توانیر و طرف عراقی در حالی برای یک سال تمدید کرد که یک هفته قبل از آن همتی رییس کل بانک مرکزی با وزیر برق دارایی عراق تفاهمنامه ای را با وزیر دارایی عراق امضاء کرده بود و سازوکار پرداخت مالی جدید میان دو کشور تعیین و پرداخت بدهی های برق عراق به ایران تسریع می شد.

اما به هر سوی از همان زمان هیچ پرداختی از سوی وزارت برق عراق صورت نگرفته و وزارت نیرو نیز مجبور شد بارها با ارسال پیام های متفاوت عراق را نسبت به پرداخت این مطالبات ترغیب کند.

ورود سندیکای برق هم کارساز نشد

 ایران که سالانه 1200 مگاوات برق از طریق سه خط انتقالی در بصره، دیاله و عماره به عراق صادر می کند چند صد میلیون  دلار از عراق بابت صادرات برق طلب دارد به همین منظور وزارت نیرو در تازه ترین اقدام خود تلاش کرد تا از طریق سندیکای صنعت برق این مطالبات را دریافت کند.

بعد از این اتفاقات بود که وزارت نیرو و شرکت توانیر دست به دامان سندیکای برق شود و عدم موفقیت در دریافت مطالبات باعث شد تا علی بخشی رییس سندیکای صنعت برق نیز در نامه ای به شرکت توانیر اعلام کند که با این ماموریت تازه محوله همواره تلاش کرد تمامی مسیرهای ممکن برای دریافت مطالبات و انتقال از بانک عراقی را بررسی کند اما نتیجه بخش نبود.

اخذ مطالبات وزارت نیرو و شرکت توانیر از دولت عراقی بابت صادرات برق خارج از مسئولیت و اختیارات این سندیکا و به تبع آن فعالان بخش خصوصی است. 

وی می گوید:هر روز که می گذرد و مطالبات بخش خصوصی از شرکتهای تابعه توانیر و وزارت نیرو معوق می شود سازندگان و پیمانکاران صنعت برق دچار ورشکستگی می شوند.

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: عراق وزارت نیرو برق صادرات برق ایران شرکت توانیر سندیکای برق وزارت نیرو صادرات برق صنعت برق باعث شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۲۱۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی ایران برای صادرات تجهیزات پزشکی به آفریقا

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ آصف مهدوی دبیر شورای سیاستگذاری صادرات سازمان غذا و دارو گفت: ایران در زمینه تولید تجهیزات پزشکی توانمند است و ۱۷۰۰ تولید کننده تجهیزات پزشکی در ایران مشغول فعالیت هستند از این رو ایران می تواند این محصولات را به کشور‌های حوزه آفریقایی صادر کند.

دبیر شورای سیاستگذاری صادرات سازمان غذا و دارو درباره صادرات تجهیزات پزشکی ایران به دیگر کشورها  افزود: هم اکنون تجهیزات و ملزومات پزشکی تولیدی ایران به کشور‌های مختلفی در منطقه خاورمیانه، آسیا  حتی اروپا صادر می‌شود و امکان همکاری در حوزه  تنظیم گری برای تسهیل صادرات ملزومات پزشکی به آفریقا نیز مهیاست.

آصف مهدوی گفت: تولیدکنندگان ایرانی می‌توانند در حوزه انتقال فن آوری ساخت تجهیزات و همچنین تأمین کمبود‌های این حوزه به کشور‌های آفریقایی کمک کنند.

دیگر خبرها

  • انتقاد امام جمعه اردبیل از وزارت نیرو در مدیریت سدها
  • بدهی ۶۰ همتی به شرکت گاز مربوط به صنایع عمده کشور است، نه فقط پتروشیمی ها
  • اعلام آمادگی ایران برای صادرات تجهیزات پزشکی به آفریقا
  • درخواست فدراسیون تیراندازی عراق از ایران
  • مردم این کشورها کُشته مُرده بستنی ایرانی هستند
  • تأکید عراق بر پایبندی به توافق امنیتی با ایران
  • بمباران شمال عراق از سوی ترکیه
  • توافقات جدید گمرکی ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • رئیسی پروژه‌ای که در دولت روحانی افتتاح شده بود را دوباره افتتاح کرد!
  • وزیر صمت: تراکتورهای وارداتی توان رقابت با تولیدات داخلی را ندارند