Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@16:29:35 GMT

تب کرونا، کالبد اقتصاد را لرزاند

تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۳۲۳۷۴۸

تب کرونا، کالبد اقتصاد را لرزاند

این روزها کرونا، سایه شوم خود را بر تمام جهان گسترانیده و حیات جامعه را از جوانب مختلف تحت تاثیر قرار داده است. در این میان اقتصاد را می‌توان یکی از آن بخش‌ها و البته مهم‌ترین‌شان عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس از خرم‌آباد، رسانه‌ها و تحلیل‌گران مسائل اقتصادی پیامدهای احتمالی شیوع این بیماری را بر روی اقتصاد جهانی در کانون توجه قرار داده‌اند و تخمین زده می‌شود که اگر این بیماری طی روزهای آینده کنترل و مهار نشود، اقتصاد تمام جهان از نفس خواهد افتاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شیوع کرونا ویروس صداقت این گفته که اگر چین عطسه کند، اقتصاد جهان سخت بیمار می‌شود را ثابت کرده و امروز شاهد تاثیر‌پذیری بنگاه‌های خرد و متوسط از این ویروس با تعطیل شدن و یا تعدیل نیروی‌شان هستیم.

در این میان کشور ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست و شرایطی به مراتب بدتر را با وجود تحریم‌های جهانی تجربه خواهد کرد.

متاسفانه شمار تولیدکننده‌هایی که در شرایط فعلی متضرر می‌شوند به مراتب بسیار بیش‌تر از آنهایی است که سود می‌برند و اگر فکری به حال این وضعیت نشود قطعا آینده روشنی پیش روی اقتصاد نباید متصور شد.

 

تاثیر کرونا بر اقتصاد از سایر بیماری‌ها شدیدتر است

در این باره سعید میر، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی لرستان به خبرنگار فارس از خرم‌آباد گفت: بیماری‌های همه‌گیر از سالیان دور تاکنون جان بسیاری را در مناطق جغرافیایی مختلف گرفته است و در این میان بیماری کرونا از همه به لحاظ تاثیرگذاری شدیدتر بوده است چراکه هم‌اکنون با شیوع این ویروس شاخص‌های اقتصادی جهان با ریزش چشم‌گیری روبه رو بوده و تخمین‌ها از تاثیرات بسیار گسترده‌تر کووید ۱۹ نسبت به ویروس‌های همه‌گیر در گذشته خبر می‌دهند.

وی ادامه داد: در حقیقت هم‌اکنون چین با سرمایه‌گذاری در کشورهای دیگر اقتصاد آنها را نیز به خود وابسته کرده و حساسیت بازارهای سهام در دنیا و بازار پناهگاه‌های امن دارایی به وضعیت این کشور بسیار زیاد است.

به بیانی دیگر شیوع ویروس کرونا در چین باعث افزایش سطح نااطمینانی اقتصادی شده است. هر گونه خلل در روند اقتصاد چین کل اقتصاد دنیا را به لرزه درمی‌آورد.

به گفته میر در حال حاضر این کشور دومین قطب اقتصادی دنیاست که اقتصادهای کوچک زیادی به آن وابسته هستند؛ برای همین هر گونه خلل در اقتصاد آن آسیب‌های شدیدی به صنایع خرد وارد می‌کند.

این دکترای مدیریت با بیان اینکه جامعه نه تنها به لحاظ سلامت در خطر است بلکه از دیدگاه اقتصادی نیز تحت تاثیر این ویروس قرار خواهد گرفت، افزود: چرخه تامین و تقاضای کالا تاثیر گرفته‌ و متاسفانه شاهد افزایش نرخ بیکاری در ماه‌های پیش رو خواهیم بود.

وی اظهار کرد: در ایران، سال ۹۸ با مسئله کاهش درآمدهای نفتی و چالش‌های بودجه‌ای آغاز شد و این نگرانی‌ها با ورود ویروس کرونا طی روزهای پایانی سال به کشور شدت گرفت.

 

این پژوهشگر حوزه مدیریت خاطرنشان کرد: طی سال‌های گذشته و بر اساس آخرین آمارها تورم در اقتصاد ایران نرخ بالایی را به خود گرفته و از طرفی تحریم‌های تحمیلی، توان صادرات و فروش نفت را تقلیل داده است. تنها در صورتی که صادرات غیرنفتی کشور روند افزایشی داشته باشد احتمال بهبود وجود دارد اما این ویروس قطعا مانع بزرگی را ایجاد می‌کند.

وی با اشاره به اینکه در این روزهای پایانی که هر ساله اوج فعالیت اقتصادی بود حال دغدغه اکثریت کسب و کارها جلوگیری از زیان بیشتر است، اضافه کرد: بسیاری از مشاغل، خود را برای فروش‌های ویژه و ایده‌آل پایان سال آماده می‌کردند اما حال ناچار به فعالیت با حداقل نیرو هستند و حتی به تعطیلی کشیده شده‌اند.

میر بیان کرد: تعطیلی کارخانه‌ها و شهرها، بسته شدن مرزها و مبادی کشور و نهایتا لغو پروازها و حمل‌ونقل‌، خسارات زیادی به همراه خواهد داشت.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی لرستان با بیان اینکه وضعیت گروه‌های کالایی چندان مناسب نیست و با کاهش مواجه هستند، گفت: با توجه به گزارش اتاق اصناف ایران، احتمال بیکاری یک میلیون و ۶۰۰ هزار شاغل واحدهای صنفی به خاطر کرونا وجود دارد که بیشترین اثرگذاری شیوع این بیماری بر رستوران‌ها، خشک‌شویی، عکاسی، غذا، قنادی، قهوه‌خانه، کیف و کفش، مبلمان،آرایشگری، آجیل و خشکبار، تالار جشن و پذیرایی است.

 

وی تصریح کرد: به نظر می‌رسد برای برون‌رفت از این وضعیت نیازمند به تحلیل‌های مناسب و صحیح هستیم تا بتوانیم تصمیمات موثری در راستای کاهش تبعات این بیماری بر اقتصاد کشور باشیم.

میر عنوان کرد: در این راستا باید تمهیداتی برای سال ۹۹ اندیشیده شود تا بنگاه‌های متاثر از وضعیت فعلی کمترین اثرگذاری را داشته باشند. این هدف‌گذاری‌ها را می‌توان در حوزه‌های مالیاتی، بیمه‌ای و تسهیلات مدنظر قرار داد و با دادن پکیج‌های حمایتی و معافیتی یاری‌گر آنها بود.

در پایان باید گفت که اقتصاد ایران سال جدید را با ویروس سمج کرونا آغاز می‌کند و قطعا از همان ابتدای سال نرخ بالای بیکاری دور از تصور نخواهد بود. سمت و سوی تقاضا به دلیل کاهش درآمدها، انقباضی کم‌سابقه را تجربه خواهد کرد؛ برای همین دولت‌مردان باید هر چه سریع‌تر راهکاری اساسی برای اقتصاد بیمار از کرونا داشته باشند.

گزارش از سمیرا عزیزی

منبع: فارس

کلیدواژه: اقتصاد چین بیماری کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۲۳۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون با آزمایش مولکولی

به گزارش خبرگزاری مهر، بشیر حاجی بیگی، با اشاره به دستاوردهای نوین سازمان انتقال خون که در سال گذشته آغاز شد، گفت: اقدامات نوین سازمان انتقال خون باعث شد رتبه اعتباری ما در میان کشورهای پیشرفته تثبیت شود و در منطقه نیز کماکان با فاصله بسیار زیاد به عنوان مرجع آموزش سازمان بهداشت جهانی در زمینه طب انتقال خون باشیم.

وی افزود: از جمله اقدامات ارزشمند، انجام آزمایشات غربالگری مولکولی (NAT) است که نقش اساسی در حذف انتقال ویروس‌های خطرناکی نظیر ایدز و هپاتیت از طریق خون و داروهای مشتق از پلاسمای خون دارد. همچنین، انجام آزمایش غربالگری آنتی بادی جهت انطباق صد در صدی گیرنده و اهداکننده و پیشگیری از بروز عوارض ناشی از تزریق خون و نیز آزمایش توالی یابی ژنتیکی (HLA) به روش (NGS) جهت بررسی سازگاری بافتی و تسهیل انجام پیوند سلول‌های بنیادی خونساز برای بیماران نیازمند به آن در داخل کشور از فعالیت‌هایی بود که از سال گذشته در دستور کار قرار گرفته و گسترش خدمات نوین و توسعه کمّیت و کیفیت این خدمات وابسته به این حمایت و تخصیص اعتبارات مناسب برای تأمین ملزومات مرتبط است.

حاجی بیگی با اشاره به جایگاه ممتاز سازمان انتقال خون در تأمین خون سالم و صد درصد داوطلبانه در میان کشورهای منطقه و جهان و تأمین صد درصدی نیازهای بیمارستانی در مورد خون و فراورده، گفت: تمامی این افتخارات مرهون همراهی مردم نوع دوست و حمایت‌های مسئولان اجرایی کشور و نمایندگان مجلس است و انتظار داریم در آینده نیز از این حمایت‌ها برخوردار شویم.

کد خبر 6091919 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون با آزمایش مولکولی
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • زمین لرزه ای به بزرگی ۳.۴ ریشتر شهرستان نقده را لرزاند
  • دمیده شدن دوباره امید در کالبد دریاچه ارومیه/ حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان