Web Analytics Made Easy - Statcounter

در روزهای سخت کرونایی، معلمان پابه‌پای مردم کشور در جهت پیشگیری از شیوع کرونا تلاش می‌کنند؛ از آموزش در فضای مجازی گرفته تا بخشش شهریه مدرسه غیردولتی و تولید ماسک.

خبرگزاری فارس ـ گروه آموزش و پرورش: احساس خوبی ندارد؛ نگران بچه‌هاست؛ مدتی است که مدارس تعطیل است و این تعطیلی مدام تمدید می‌شود؛ آرام و قرار ندارد و می‌داند که در این روزها با نیم ساعت برنامه تلویزیون، جبران کسری ساعت آموزشی برای دانش‌آموزانش نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غمگین به پُشتی خانه تکیه می‌دهد و به صفحه تلویزیون خیره می‌شود؛ این رزوها که مدارس به دلیل پیشگیری از شیوع کرونا تعطیل است، او و خانواده‌اش هم در خانه هستند اما خودش نمی‌داند چرا انقدر بی‌قرار است. 

کلافه شده است؛ سرش را میان دستانش می‌گیرد و با خود فکر می‌کند؛ آری او نمی‌تواند بی‌تفاوت نسبت به شاگردانش باشد؛ حالا که بچه‌ها دسترسی به اینترنت ندارد، او خودش باید فکری کند؛ صبح فردا راهی روستای محل خدمتش می‌شود و تا به خانه دانش‌آموزانش برود و نگذارد که بچه‌های کلاس از درس و مشق عقب بیفتند....

امین مرادی مدیر آموزگار دبستان عشایری «حر شورقویی» شهرستان جعفرآباد استان اردبیل وقتی می‌بیند که دانش‌آموزانش از امکانات اینترنتی محروم هستند، با حضور در منازلشان به آموزش آنان می پردازد.

آقای مرادی ضمن تماس‌های مکرر تلفنی و ارسال پیامک به دانش‌آموزان جهت اطلاع رسانی آموزش از طریق شبکه‌های تلویزیونی، با حضور در منازل دانش‌آموزان، از نزدیک وضعیت تحصیلی، تربیتی و بهداشتی آنان را در کنار خانواده جویا می‌شود.

معلمان بازنشسته هم در این روزهای کرونایی پای کار آمدند؛ محرمعلی مسلمی آموزگار  بازنشسته‌ای است که بعد از گذشت 20 سال از دوران بازنشستگی‌اش در این ایام بحرانی کشور به پویش «آموزش تعطیل نیست» پیوسته و به صورت داوطلبانه  و به خاطر احساس مسؤولیت، مقابل دوربین کلاس آنلاین آموزش مجازی منطقه میانه از توابع استان آذربایجان شرقی قرار گرفت تا با ادامه آموزش از طریق فضای مجازی ضمن ارتباط با دانش‌آموزان و جبران عقب ماندگی تحصیلی آنها ، نشاط و امید را به خانه آنها ببرد.

 وی که هم اکنون معلم مدرسه غیردولتی است، با تأکید بر استفاده از فرصت‌های به‌روز برای یادگیری می‌گوید: آموزش هیچوقت تعطیل نمی‌شود و دانش آموزان باید از ظرفیت‌های به وجود آمده برای تداوم آموزش استفاده کنند.

در مسیر آموزش دانش‌آموزان، معلمان از ابتکاراتی هم بهره می‌گیرند به عنوان مثال صنم قربانی معلم ابتدایی مدرسه غیردولتی در کهگیلویه و بویراحمد در ابتکاری ارزشمند دروس پایه دوم ابتدایی را با لباس محلی و در قالب داستان تهیه و در فضای مجازی به اشتراک می‌گذارد.

معصومه عنصری آموزگار پایه سوم دبستانی شهر حمیدیه از بدنه سفید یخچال به‌ عنوان تخته کلاس استفاده می‌کند؛ خانم معلم با نوشتن عبارات و مفاهیم درسی بر روی یخچال خانه‌اش از آنان ویدئو تهیه می‌کند و برای دانش‌آموزانش در فضای مجازی ارسال می‌کند.

یا سهیلا طاهری آموزگار دبستان الزهرا شهرستان دره شهر استان ایلام برای استمرار آموزش به دانش‌آموزان روزانه دروس را روی درِ کمد منزل نوشته و از طریق فضای مجازی به دست دانش‌آموزان می‌رساند.

اما روایت عشق معلمی فقط در تدریس خلاصه نمی‌شود؛ عبدالمحمد شعرانی که یادتان هست؛ همان سربازمعلم کوچکترین مدرسه جهان در روستای کالو؛ او در حال حاضر مؤسس مدرسه غیردولتی شهید فخرایی در بوشهر است.

در این روزهای سخت کرونایی که مشاغل مرتبط با کسب و کار بازار دچار افت درآمد و کساد در فعالیت اقتصادی خود شده‌اند، این دبستان، خانواده‌هایی که فرزندانشان در این مدرسه تحصیل می‌کنند را تا بازگشت وضعیت جامعه به روال عادی، از پرداخت شهریه معاف کرده است.

البته این مدرسه  جشن سالانه نوروز خود را لغو و هزینه این مراسم را به خیریه‌های حوزه سلامت و تندرستی اختصاص داده است.

معلمان در کنار تدریس، برای پیشگیری از کرونا کارهای دیگری هم انجام دادند؛ به عنوان مثال معلمان در تولید ماسک کمک می‌کنند.

عباس مطهری رئیس سازمان بسیج فرهنگیان کشور در گفت‌وگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس به اقدامات بسیج فرهنگیان در ایام پیشگیری از شیوع کرونا، اظهار کرد: فرهنگیان و معلمان بسیجی در دو قالب تیم‌های مدرسه‌ای و گروه‌های جهادی، خدماتی را ارائه می‌کند و این اقدامات علاوه بر فعالیت‌های آموزشی آنهاست.

وی در زمینه بهداشت و سلامتی از تولید ماسک در هنرستان‌ها توسط فرهنگیان بسیجی خبر داد و گفت: فرهنگیان و معلمان بسیجی به ضدعفونی کردن مدارس، ادارات و محله‌ها می‌پردازند؛ ضمن اینکه توزیع اقلام بهداشتی بین مردم می‌پردازند و همچنین اقلام معیشتی برای خانواده‌هایی که مسن هستند، توزیع می‌کنند. 

چندی پیش، کارگاه تولید ماسک با همت مدیریت آموزش و پرورش ناحیه ۴ کرج و کانون بسیج فرهنگیان یاوران حضرت مهدی(عج) و همه فرهنگیان بسیجی جهت شکست ویروس کرونا آغاز به کارکرد.

این کارگاه هم به آموزش و هم تولید ماسک می‌پردازد و هدف این است که در جهت شکست ویروس کرونا قدمی را بردارد.

خانواده‌های معلمان نیز پای کار آمدند و همانطور که در آموزش دروس هوای معلمان را دارند، در کارهای خیرشان نیز همدوش آنها هستند.

تعدادی از فرهنگیان بسیجی تهران بزرگ با همراهی خانواده‌های‌شان الفبای ایثار و همدلی را به همگان می‌آموزند و در کنار ایجاد نشاط، امید و مهارت آموزی برای دانش‌آموزان در فضای مجازی، خود نیز پشتیبان جهادگران عرصه بهداشت و سلامتند.

اما همانطور که عنوان شد، معلمان در عرصه‌های مختلف در این روزها حضور پررنگ دارند و یکی دیگر از این عرصه‌ها، توزیع بسته‌های معیشتی بین نیازمندان است.

معلمان جهادگر در این روزهای کرونایی و در آستانه عید، بسته‌‌های معیشتی را بین خانواده‌های نیازمند توزیع می‌کنند.

آری در این روزهای سخت که همه تلاش می‌کنند تا کرونا را شکست دهیم، معلمان هم پا به پای مردم تلاش می‌کنند.

خداقوت به پزشکان، پرستاران و همه مردمی که در این روزها در جهت پیشگیری از کرونا و سلامت مردم تلاش می‌کنند.

انتهای چیام. 

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آموزش و پرورش عشق روایت مدارس مدرسه غیردولتی فضای مجازی دانش آموزانش تلاش می کنند دانش آموزان تولید ماسک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۲۳۸۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت حفظ حرمت مراکز آموزشی، دانش‌آموزان و فرهنگیان

رئیس قوه قضائیه گفت: حرمت مراکز آموزشی و فعالان آن از جمله دانش‌آموزان و فرهنگیان باید حفظ شود و مشارکت فرهنگیان برای افزایش دانش حقوقی دانش‌آموزان یکی از عرصه‌های همکاری میان نهاد قضا و آموزش‌ و پرورش است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در نشست با جمعی فرهنگیان و معلمان نمونه سراسر کشور، با اشاره به کلام حضرت علی (ع) مبنی بر «مَن عَلَّمَنی حَرفاً فَقَد صَیَّرَنی عَبداً»، اظهار کرد: جایگاه معلم در جامعه ما جایگاه رفیعی است، اما باید ببینیم که آیا در عمل توانسته‌ایم این جایگاه رفیع را پاس بداریم؟ آیا تخصیص سهم و اعتبار و بودجه به آموزش‌وپرورش ما هم‌تراز با اهمیت بالای نهاد آموزش و تربیت است؟ علت پایین بودن امکانات مالی و تجهیزاتی آموزش و پرورش نسبت به دیگر دستگاه‌ها چیست؟ مگر غیر از این است که هر میزان هزینه‌کرد در آموزش‌وپرورش، به مثابه سرمایه‌گذاری است؟ اگر تغییر و جابه‌جایی وزرای آموزش‌وپرورش در ادوار مختلف زیاد بوده است، علت آن ناشی از اهمیت و عظمت کار در این وزارتخانه است یا نقصان کارکردی مطرح است؟

وی افزود: خوب دفاع کردن از منافع دستگاه متبوع در جلسات مسئله مهمی است، وزیر آموزش و پرورش فردی دلسوز، تلاشگر، آشنا و عالم به مأموریت خود است.

رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: خوب دفاع کردن از منافع دستگاه متبوع در جلسات مسئله مهمی است، وزیر آموزش و پرورش فردی دلسوز، تلاشگر، آشنا و عالم به مأموریت خود است، همچنین حرمت مراکز آموزشی و حریم خصوصی افراد باید حفظ شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه با تاکید بر تکریم جایگاه و مقام رفیع معلم و مدرسه گفت: حرمت مراکز آموزشی و فعالان آن اعم از دانش‌آموزان و معلمان و فرهنگیان، باید حفظ شود، همان‌طور که حریم خصوصی آن‌ها نیز باید حفظ شود؛ شکستن این حرمت و این حریم از هیچ شخص و هیچ بخشی قابل قبول نیست؛ در وهله نخست خود معلمان و فرهنگیان باید پاسدار حرمت و حریم نهاد آموزش و مرکز آموزشی و دانش‌آموز باشند؛ در اینجا باید رسیدگی صورت گیرد تا حق و حقوقی از کسی ضایع نشود.

وی در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به برخی نکات مطرح شده در جلسه در مورد ورود ضابطین برای بازداشت محکومان به داخل مدرسه گفت: بر قوه قضائیه، ضابطان دستگاه قضا و دستگاه‌های امنیتی واجب است که حرمت و حریم مراکز آموزشی و اعضای آن را پاس بدارند، تردیدی در این مقوله وجود ندارد، در این خصوص نیز آماده شنیدن پیشنهادها هستیم.

رئیس دستگاه قضا در ادامه با اشاره به عرصه‌های گسترده و فراخِ تعامل و همکاری میان نهاد قضا و نهاد آموزش‌وپرورش در کشور، بیان کرد: مشارکت فعالانه معلمان و فرهنگیان در راستای افزایش سطح دانش حقوقی و قضائی دانش‌آموزان و والدین آن‌ها، یکی از عرصه‌های تعامل و همکاری میان نهاد قضا و نهاد آموزش‌وپرورش است؛ شما معلمان و فرهنگیان می‌توانید دانش‌آموزان را با حقوق و تکالیف اجتماعی و شهروندیشان آشنا کنید تا از این طریق از وقوع تخلف و جرم پیشگیری به عمل آید.

اجرای سلیقه‌ای قانون مشکل‌زا است

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای افزود: خود شما معلمان و فرهنگیان باید در مقام آموزش حقوق و قضا به دانش‌آموزان، نسبت به حیطه‌های قانونی عنایت و اِشراف داشته باشید؛ در همین نشست دو نفر از معلمان از عبارت «ترک فعل» استفاده کردند، در اینجا باید توجه شود که مقوله «ترک فعل» شقوقِ مختلفی دارد؛ یک ترک فعل، منجر به جرم می‌شود و یک ترک فعل نیز مستلزم جرم است و به‌طور مستقل جرم محسوب نمی‌شود، در این موارد قوه قضائیه باید ورود و برخورد قانونی کند. یک نوع ترک فعل هم وجود دارد که سبب تضییع امور می‌شود، این ترک فعل ممکن است جرم نباشد، اما از باب حقوق مدنی می‌توان به آن رسیدگی کرد، از سوی دیگر، باید دید شخصی که ترک فعل کرده، آیا قدرت اجرایی داشته یا خیر؟ گاهی یک مدیر یا مسئول می‌خواهد کاری را انجام دهد، اما امکانات آن را ندارد، بنابراین باید به این نکته نیز توجه شود. لفظ «ترک فعل» بسیار در حال مطرح شدن در جامعه است، بدون آنکه ابعاد و شقوق آن تبیین شود. شما معلمان و فرهنگیان در این زمینه می‌توانید اثرگذار باشید.

وی با اشاره به پرونده‌هایی که در دیوان عدالت در خصوص معلمان و آموزش‌وپرورش مطرح است، گفت: وزارت آموزش‌وپرورش نمایندگانی را معرفی کند تا به پیگیری دادخواست‌هایی بپردازند که در خصوص مقولات مرتبط با آموزش‌وپرورش، تسلیم دیوان عدالت اداری می‌شوند؛ حجت‌الاسلام والمسلمین مظفری رئیس دیوان نیز نسبت به این موضوع و رفع مسائل حوزه آموزش و پرورش، اهتمام دارد.

رئیس قوه قضائیه اضافه کرد: مطابق گزارش‌های رسیده از سازمان بازرسی کل کشور، جهت‌گیری اقدامات این سازمانِ نظارتی، همواره در راستای تأمین منافع وزارت آموزش‌وپرورش بوده است؛ سازمان بازرسی در موارد متعددی، پیگیرِ قوانین و بخشنامه‌های معطل‌مانده حوزه آموزش‌وپرورش بوده است و مکاتبه این سازمان با مجلس در رابطه با رتبه‌بندی معلمان، اقدامی اثرگذار در این حوزه بوده است؛ در اینجا نیز دوباره تاکید داریم که هر مقدار از قوانین در حوزه کاری آموزش‌وپرورش که اجرا نمی‌شوند یا به نحو مطلوب اجرا نمی‌شوند را به سازمان بازرسی برای پیگیری معرفی کنید.

حضور دانش‌آموزان و معلم‌ها در جلسه‌های دیوان عالی کشور یا دیوان عدالت اداری بلامانع است

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای بیان داشت: بدون تردید حوزه همکاری و تعامل آموزش‌وپرورش و «معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه» نیز بسیار گسترده و مبسوط است؛ حضور قضات و حقوقدانان در مدارس، با هدف ارتقای آگاهی‌های حقوقی و قضائی دانش‌آموزان و معلمان و تجویز و ترویج راهکارهای پیشگیری از وقوع جرم در میان قشر گسترده مرتبط با نهاد مدرسه، از جمله دانش‌آموزان، اولیای آن‌ها، معلمان، فرهنگیان و خانواده‌هایشان، اقدامی اثرگذار است، همچنین حضور دانش‌آموزان و معلمان در محاکم قضائی یا جلسات هیئت عمومی دیوان عالی یا دیوان عدالت اداری در چارچوب ضوابط، امری بلامانع، نافذ و مفید است.

وی با اشاره به پیشنهاد مطرح شده در جلسه ناظر بر تجهیز هنرستان‌ها از طریق عوائد و منابع حاصل از اموال تملیکی، گفت: در این حوزه، اختیار عمل با دولت است، اما چنانچه قوه قضائیه بتواند کمکی ارائه دهد، دریغ نخواهیم کرد، چرا که همان‌طور که تاکید کردم ما هزینه‌کرد در آموزش‌وپرورش را به مثابه سرمایه‌گذاری تلقی می‌کنیم.

انتقاد جدی دادستان کل کشور به رها شدن مدارس دولتی و بی‌عدالتی آموزشی و تربیتی در مدارس

حجت‌الاسلام والمسلمین موحدی، دادستان کل کشور ضمن انتقاد از نحوه رسیدگی به مدارس دولتی و توسعه مدارس غیرانتفاعی، اظهار کرد: ما به عنوان نظام اسلامی وظیفه داریم شرایط و زمینه شکوفایی استعدادهای فرزندان این جامعه را فراهم کنیم، اما این شرایط در اغلب موارد در مدارس دولتی فراهم نیست.

وی ادامه داد: انتظار ما این است که مدارس دولتی، مأمن و پناهگاهی برای خانواده‌هایی که از لحاظ مالی تمکن و امکانات لازم را ندارند، اما دغدغه تربیت فرزندانشان را دارند، باشد.

کد خبر 751385

دیگر خبرها

  • روایت تسنیم از اشتیاق معلم نمونه کشور برای تعلیم و تربیت
  • معلمی که امید و عشق را در دل دانش آموزان معنا کرد
  • ضرورت حفظ حرمت مراکز آموزشی، دانش‌آموزان و فرهنگیان
  • از تأثیر معلمان بر لوح سفید کودکان نباید غافل شویم
  • ۲ دهه خدمت در منطقه محروم / روایت معلم غلامانی از زندگی معلمی
  • کاهش‌ شهریه برخی مدارس غیردولتی | امسال افزایش شهریه درصدی نیست بلکه... | هزینه فوق برنامه چند درصد شهریه است؟
  • نرخ شهریه مدارس غیردولتی چه زمانی اعلام می شود؟/ امکان کاهش‌ شهریه برخی مدارس
  • «شهریه» مدارس غیردولتی تا ۳۱ اردیبهشت تعیین می شود/ معلمان مدارس غیر دولتی بیمه کامل می‌شوند
  • تعیین «شهریه» مدارس غیردولتی ۳۱ اردیبهشت
  • تعیین «شهریه» مدارس غیردولتی تا ۳۱ اردیبهشت / معلمان مدارس غیر دولتی بیمه کامل می‌شوند