Web Analytics Made Easy - Statcounter

چرا ویروس کرونا فقط در کشور‌های بزرگ اروپایی مانند آلمان، اسپانیا، فرانسه و ایتالیا و نیز ایران و چین شیوع پیدا کرده، در حالی‌که این ویروس تاکنون در کشور‌هایی مانند هند، پاکستان و کشور‌های آفریقای جنوبی، که نظام بهداشتی ضعیفی دارند، منتشر نشده است؟  به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، "عبدالباری عطوان" تحلیلگر برجسته جهان در سرمقاله روزنامه فرامنطقه‌ای "رأی‌الیوم" تئوری توطئه کرونا از سوی آمریکا را تأیید کرد و متذکر شد که آمریکا با تولید این کرونا، درصدد فلج کردن حکومت‌هایی از جمله چین، ایران و برخی کشور‌های قدرتمند اروپایی است که مخالف سیاست دولت فعلی واشنگتن هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



عطوان مقاله خود را طبق معمول با چند سؤال در عنوان آن منتشر کرده و نوشته است: لطفاً، ما فتوای بین‌المللی بی‌طرف می‌خواهیم، آیا ویروس کرونا "آمریکایی" است یا "چینی"؟ واقعیت آزمایشگاه نظامی آمریکایی "تولیدکننده" ویروس‌ها که اواخر سال گذشته میلادی به‌طور ناگهانی تعطیل شد، چیست؟ دوستم، که وکیل است، درباره تئوری توطئه به من چه گفت؟

عطوان نوشت: در حالی‌که درصدد نوشتن مقاله‌ای درباره شعله‌ور شدن آتش جنگ در پایگاه‌های آمریکایی در عراق در انتقام از ترور فرماندهان شهید "سردار قاسم سلیمانی" و "ابومهدی المهندس"، بودم دوستم که از اعضای کانون وکلای بین‌المللی است، با من تماس گرفت و گفت که تئوری توطئه در شیوع جهانی ویروس کرونا، به‌ویژه در چین و کشور‌های بزرگ اروپایی و همچنین ایران را بعید نمی‌داند؛ تمامی این کشور‌ها به‌عنوان قربانی تحریم‌های اقتصادی هستند که توسط دولت "دونالد ترامپ" رئیس‌جمهوری کنونی آمریکا برای تضعیف اقتصاد‌های آن‌ها به‌نفع تقویت اقتصاد آمریکا اعمال شده است.

این دوستم، که ترجیح می‌دهد در کانون توجهات قرار نگیرد، به من گفت که بسیاری از حوادثی که در گذشته به‌ویژه در خاورمیانه اتفاق افتاده، جای تردید و سؤال داشتند که بعداً معلوم شد این حوادث نتیجه طرح‌های توطئه آمیز بررسی‌شده بودند. او دراین‌باره دو مثال زد: نخست؛ سلاح‌های کشتار جمعی در عراق، و دوم؛ اظهارات نیرو‌های ائتلاف غربی در جنگ بوسنی. وی گفت که منابعی در این ائتلاف، که تحت امر آمریکا بودند، به او گفتند که طرحی برای نابود کردن ۴ کشور (سه کشور عربی و ایران) وجود دارد، و زمانی‌که او دلیل آن را پرسید، به او گفته شد که "دلایلش را بعداً خواهی فهمید. "

"رولاند دوما" وزیر خارجه اسبق فرانسه در گفت‌وگویی تلویزیونی عنوان کرد که دو سال قبل از جنگ در سوریه، از طرف‌های مختلف در دولت انگلیس با او تماس گرفته شد و از او و از تجربیاتش در پرونده سوریه درخواست کمک شد و زمانی‌که دلیل را سؤال کرد این‌گونه پاسخ داده شد که "طرحی" نظامی برای تغییر در سوریه وجود دارد. ولی وی این پیشنهاد را بدون قدردانی رد کرد، مثال در این باب زیاد است.

به ویروس کرونا و شدت گرفتن جنگ لفظی میان آمریکا و چین طی این روز‌ها برمی‌گردیم. این اتهام‌زنی‌ها با اظهارات سخنگوی وزارت خارجه چین به سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا "سیا" آغاز شد که طی آن، این سازمان را متهم می‌کند که از طریق سربازانش در اکتبر گذشته ویروس کُشنده کرونا را در شهر "ووهان" انتشار داده است. اوج این اتهام‌زنی‌ها زمانی شد که "دونالد ترامپ" رئیس‌جمهوری آمریکا این ویروس را "ویروس چینی" نامید و "مایک پامپئو" وزیر خارجه‌اش نیز همین توصیف را بار‌ها با هدف متهم کردن طرف چینی تکرار کرد، تسمیه‌ای که اوج نژادپرستی و سقوط اخلاقی آمریکایی‌ها را نشان می‌دهد.

فصل اخیر این جنگ نیز درخواست کارشناسان چینی از کاخ سفید و کنگره برای ارائه توضیحاتی درباره دلایل بسته شدن مرکز تحقیقات پزشکی بیماری‌های واگیردار وابسته به ارتش آمریکا "فورت ویتریک" بوده است. این آزمایشگاه که در ایالت "مریلند" واقع است در اواخر سال گذشته میلادی به‌طور ناگهانی تعطیل شد.

پایگاه خبری "گلوبال تایمز" چین در گزارشی با عنوان "متوقف کردن تحقیقات درباره بیماری‌های کُشنده در آزمایشگاه متعلق به ارتش آمریکا به‌دلیل نگرانی‌های مربوط به سلامت" به‌نقل از کارشناسان چینی، که به مقاله منتشرشده در "نیویورک‌تایمز" در پنجم آگوست گذشته استناد کرده‌اند، نوشت از میان ویروس‌هایی که کارشناسان در حال انجام آزمایش درباره آن‌ها بودند، ویروس "ابولا" و "سارس" بودند. ولی سخنگوی این مرکز آزمایشگاهی در آن زمان در توجیه این بسته شدن و عدم انتشار هرگونه اطلاعاتی درباره دلایل این اقدام، "ضروریات مربوط به امنیت ملی آمریکا" را عنوان کرد. چگونه ۳۸ هزار نفر به‌دلیل وجود ویروسی مبهم کشته شدند و دولت آمریکا بر این موضوع سرپوش گذاشته ادعا کرد که این فوتی‌ها قربانیان بیماری آنفلوآنزا هستند.

چینی‌ها از هزاران سال پیش خفاش، سگ، گربه و موش را می‌خورند، درست همان‌طور که ما عرب‌ها ملخ، سوسمار و حتی جوجه‌تیغی هم می‌خوریم، ولی ویروس‌های کرونایی که خفاش‌ها منبع آن شمرده می‌شوند، جان صد‌ها هزار نفر را نگرفته‌اند ــ طبق ادعای آمریکایی‌ها ــ به‌ویژه این‌که صد‌ها میلیون چینی در فقری شدید زندگی می‌کنند و در معرض اشغالگری انگلیس بودند و شاهد چندین جنگ نظامی و افیونی (تریاک) و قحطی‌هایی بودند که مانع از آن می‌شد آن‌ها تا ۲۰ سال پیش به خوردن برنج در سه وعده غذایی بسنده کنند.

درست است که دانشمندان آمریکایی کشف کردند که خفاش‌ها (که در فهرست حیوانات و نه پرندگان طبقه‌بندی شده‌اند) یکی از اصلی‌ترین بستر‌های ویروس کرونا است، ولی خفاش این ویروس را به‌دلایلی به انسان منتقل نمی‌کند. حتی ویروسی، که گفته شده به‌روی یک موش آزمایشگاهی آزمایش شده و این ویروس به آن منتقل شده است، هیچ دلیلی علمی وجود ندارد که آن، همان ویروسی باشد که الآن شیوع پیدا کرده است.

ما در مورد دلایلی که باعث ایجاد این ویروس و اپیدمی ناشی از آن شده و فقط در کشور‌های بزرگ اروپایی، مانند آلمان، اسپانیا، فرانسه و ایتالیا به‌همراه ایران و چین شیوع پیدا کرده، می‌پرسیم. این کشور‌ها اختلاف‌نظر‌های شدیدی با دولت ترامپ دارند و تحت تحریم‌ها و جنگ‌های اقتصادی آن قرار دارند. درحالی‌که این ویروس تاکنون به کشور‌هایی مانند هند، پاکستان و بیشتر کشور‌های آفریقای جنوبی، با وجود مناسب نبودن سیستم‌های بهداشتی آنها، نرسیده است؟

ابهامات و معما‌هایی بسیاری وجود دارد که همچنان درک آن‌ها بسیار دشوار است و به تحقیقات بین‌المللی بی‌طرف برای رمزگشایی نیاز دارد، از جمله این‌که مشخص شود آیا همان‌طور که ترامپ می‌گوید این "ویروسی چینی" است یا طبق گفته مسئولان چینی، "آمریکایی" است؟

تا زمانی‌که این تحقیقات آغاز شود ما اذعان می‌کنیم که روایت چینی‌ها را بیشتر تأیید می‌کنیم، چرا که ما به رئیس‌جمهور فعلی آمریکا و دولتش و جنگ‌های نژادپرستانه فاشیستی و تحریم‌های آن علیه تقریباً یک سوم کشور‌های جهان اعتمادی نداریم. ترامپ، که شعار "آمریکا اول" را در بطن سیاست‌های دولتش و معیار تعامل با دیگران، به‌ویژه ملت‌های عربی و اسلامی و فقرای آسیا، آفریقا و آمریکای جنوبی قرار داده است و شاید تلاش ترامپ برای تصاحب کردن یک شرکت آلمانی، که در آستانه تولید واکسن کرونا است، یکی از مهم‌ترین دلایل در این خصوص باشد.

ما از دولت آلمان، که "نه" بزرگ به این اقدام فاشیستی آمریکا گفت: تا این اختراع خود در تولید واکسن را در خدمت تمام بشریت جهانی، بدون هیچ‌گونه تبعیض و استثنایی، قرار دهد، تشکر می‌کنیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: عبدالباری عطوان روزنامه رای الیوم ویروس کرونا بیماری کرونا ویروس کرونا کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۲۳۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنگ در اقتصاد دیجیتال دنیا ؛ تیک تاک در آمریکا می ماند؟

به گزارش همشهری آنلاین، از یک طرف تیک تاک خبر از عملیات انتحاری در بازار آمریکا می‌دهد و پیشروی برند هواوی باعت شده تا جنگ تراشه‌ها بین واشنگتن و پکن بالا بگیرد. شرکت مادر اپلیکیشن تیک‌تاک خبر داده که در در بدترین سناریو، این اپلیکیشن را در آمریکا تعطیل میکند تا اینکه آن را به یک خریدار بالقوه آمریکایی بفروشند.

مدیرعامل تیک‌تاک می‌گوید: تصمیم داریم در مبارزه حقوقی علیه قانونی که توسط رئیس جمهور آمریکا امضا شده و برنامه ویدئوی کوتاه محبوب ۱۷۰ میلیون آمریکایی را ممنوع می‌کند، پیروز شویم. از سوی دیگر تحیقیق‌ها نشان می‌دهد: جدیدترین گوشی‌های هوشمند هواوی، مجهز به مدلی از پردازنده پیشرفته ساخت چین هستند که توانایی این شرکت چینی برای حفظ تولید تراشه جنجالی را منعکس کرد. بر اساس گزارش بلومبرگ، برای هواوی، این گام دیگری به سوی بازسازی کسب و کاری است که با تحریم‌های دوران ترامپ، نابود شد.

این شرکت از نظر سهم بازار چین در سه ماهه اول امسال، با اپل برابری کرد که نشان دهنده ضعیف شدن سهم سازنده آیفون در این بازار طی ماههای اخیر بوده است. خبر دیگر اینکه بنیان‌گذار چینی برند شیائومی خبر داده که بیش از ۷۵ هزار سفارش برای خودروی SU۷ ثبت کرده و بیش از ۱۰ هزار تحویل در ژوئن را هدف قرار داده است. رویترز گزارش داده که این اقدام شیائومی به جنگ قیمت خودروهای برقی در بزرگترین بازار خودروی جهان دامن می‌زند.

اما به بازار انرژی دنیای نگاه کنید که وزارت اقتصاد روسیه اعلام کرده، صادرات گاز طبیعی مایع این کشور ممکن است در چهار سال آینده، متوقف شود. برخی گزارش‌ها هم حکایت از آن دارد که هیچ کشور غربی مهمی در میان شرکای تجاری اصلی روسیه باقی نمانده و آلمان با مبادلات تجاری 12 میلیارد دلاری، دیگر یکی از پنج کشور برتر جهان نیست و چین، هند قدرت های نوظهور هستند.

کد خبر 847318 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها تکنولوژی (فناوری) تکنولوژی (فناوری) - دیجیتال کامپیوتر - تراشه

دیگر خبرها

  • کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند
  • تنها نماینده اوکراینی الاصل کنگره آمریکا با تخصیص کمک به اوکراین مخالف است
  • چرا کارتر با تشکیل کشور فلسطین مخالف بود؟!
  • چین معافیت تعرفه‌ای واردات محصولات آمریکایی را تمدید می‌کند
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • هشدار صنعاء نسبت به توطئه‌های آمریکا برضد یمن
  • جنگ در اقتصاد دیجیتال دنیا ؛ تیک تاک در آمریکا می ماند؟
  • چه کسانی با مالیات بر عایدی سرمایه مخالف هستند؟
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد