Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: سال 1398 سال پرباری برای شرکت‌های دانش‌بنیان بود، و با وجود تحریم‌های سنگین در حدود 5 هزار شرکت دانش‌بنیان درآمدی بیش از 120 هزار میلیارد تومان ایجاد کردند.

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با تبریک سال نو در صفحه اینستاگرام خود عنوان کرد: سال ۱۳۹۸ سال پرباری برای شرکت‌های دانش‌بنیان بود، البته توقع خیلی بیشتری داشتیم اما باوجود تحریم‌های سنگین شرکت‌ها به صورت قابل توجهی توسعه پیدا کردند و در حدود ۵ هزار شرکت دانش‌بنیان درآمدی بیش از ۱۲۰ هزار میلیارد تومان ایجاد کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

پیشرفت قابل توجه شرکت‌‌های دانش‌بنیان در مواجهه با تحریم‌ها

وی افزود: به دلیل تحریم‌‌های ظالمانه آمریکا پیشرفت‌های قابل توجهی در بسیاری از حوزه‌‌ها داشتیم و یکی از برنامه‌های جدی و اصلی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مقابله با مشکلات تحریمی بود که در تهیه اقلام تحریمی، مشکلاتی که در صنایع مختلف وجود داشت و حتی در حوزه‌های خاصی مانند بهداشتی، درمانی و سلامت مردم بسیار اتفاقات خوبی افتاد.

ستاری گفت: اکوسیستم خوبی در حوزه دانش‌‌بنیان در کشور در حال شکل‌گیری است. باید از چندین هزار استارتاپی که در دانشگاه‌ها و مدارس کشور تحصیل می‌کنند حمایت شود و حمایت از این اکوسیستم، استارتاپ‌ها و دانش‌بنیان‌ها باعث بلوغ این شرکت‌ها می‌شود که توسط جوانان ایجاد شده است. 

تولید ۹۸ درصد داروهای کشور توسط شرکت‌های دانش‌بنیان

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: در ارتباط با اتفاقاتی که اخیرا در کشور رخ داده و با ویروس کرونا مواجه شده‌ایم می‌بینیم که این اکوسیستم  به خوبی کار می‌کند و چه شرکت‌هایی که در حوزه ICT و بیوتکنولوژی مشغول هستند که این محققان، پزشکان و پرستاران در همین کشور بزرگ شده‌اند و آموزش دیده و تحصیل کرده‌اند. 

وی افزود: در حال حاضر تقریبا بیش از ۹۸ درصد داروهای کشور را شرکت‌های دانش‌بنیان تولید می‌کنند و داروهای مقابله با ویروس کرونا  و دستگاه‌های پیشرفته آزمایشگاهی و پزشکی که در ICUها کاربرد دارند در داخل کشور توسط شرکت‌های دانش‌بنیان ساخته می‌شوند.

تقویت اقتصاد بیوتکنولوژی 

ستاری افزود: امیدوارم به جایی برسیم که بیش از ۱۰ درصد اقتصاد کشور را اقتصاد بیوتکنولوژی تشکیل دهد به طوری که شرکت‌های فوق‌العاده‌ فعالی در بیوتکنولوژی داریم که بزرگترین حوزه تکنولوژی کشور ا ست. 

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: اتفاقات این روزها نشان می‌دهد برای امنیت زیستی نیاز داریم به صورت جدی از حوزه بیوتکنولوژی حمایت کنیم و  نتایج اتفاقاتی که سال‌های گذشته رخ داده را امروز در مقابل بیماری کرونا شاهدیم و می‌توانیم پروتکل‌های جدید دارویی، درمانی و مواد دیگر را به نام خودمان عرضه کنیم و مردم نیز باید از این زیست بوم که توسط فرزندان خودشان در بخش خصوصی واقع شده حمایت کنند.  

وی گفت: سعی می‌کنیم تمام امکانات لازم را برای فعالیت جوانان و اینکه بتوانند جزئی از فرهنگ و اقتصادمان باشند را فراهم کنیم به طوری که شرایط فعلی کشور خاص است که تمام این موارد با تدبیر و صبر حل می‌شود و کلیدش در ا ختیار دانش است. کشوری که صاحب دانش و نیروی خلاق باشد می‌تواند مشکلات را به خوبی حل کند. 

وی در پایان گفت: با توکل به خداوند، صبر و با تکیه بر دانش ما می‌توانیم این مسائل را را پشت سر بگذاریم همانطور تا به حال بر آن فائل آمده‌ایم. سال آینده سال بزرگی برای شرکت‌های دانش‌بنیان خواهدبود و رشد قبال توجهی باید در این حوزه داشته باشیم و فکر می‌کنم این اکوسیستم اماده است باری اینکه یک جهش کیفی داشته باشد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری دانش بنیان استارتاپ اکوسیستم معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری شرکت های دانش بنیان دانش بنیان شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۲۵۴۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه ۱۵۰۰ محصول فناورانه دانش بنیان در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، امیرحسین میرابادی اظهار داشت: طی این چند روز شاهد برگزاری مهم‌ترین و بزرگترین رویداد صادراتی جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه توانمدی های صادراتی (ایران اکسپو) بودیم. هدف اصلی نمایشگاه، معرفی و نمایش آخرین دستاوردها و محصولات ایرانی برای مجموعه‌های خارجی است.

به گفته او، این رویداد بستر و ظرفیت خوبی را برای ارائه توانمندی شرکت‌ها و صنایع ایرانی به کشورهای مختلف دنیا در قالب بازدید هیأت‌های تجاری فراهم کرده و آی‌هیت نیز به عنوان بستر اصلی شرکت‌های دانش‌بنیان در این نمایشگاه نقش موثری را ایفا کرد.

وی “نقش شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور” را یکی از بخش های بسیار مهم در حوزه تعاملات بین‌المللی خواند و افزود: بدون شک دستاوردهای درخشان علمی کشورمان و صنعتی سازی این دستاوردها طی سال‌های گذشته ظرفیتی بی نظیر را برای رشد صادرات ایران فراهم کرده است. نمایشگاه اکسپو با معرفی این تولیدات و دستاوردها به بازار جهانی نقش به سزایی در جهش شرکت های دانش بنیان خواهد داشت.

به گفته رییس سازمان توسعه همکاری های علمی و فناورانه بین‌المللی در ایران اکسپو، شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی حضور فعالی داشتند و تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان به نسبت دوره‌ پیشین، رشد ۴۰ درصدی را تجربه کردند.

میرآبادی ادامه داد: در این نمایشگاه، ۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان با توانمندی صادراتی، دستاوردهای علمی و فناورانه خود را به نمایش گذاشتند.

وی، این رشد را تنها از منظر کمی ندانست و به رشد کیفی محصولات نیز اشاره کرد و افزود : در ششمین نمایشگاه ایران اکسپو کیفیت و تنوع محصولات دانش‌بنیان ایرانی نیز تقویت چشم‌گیری داشت؛ در نمایشگاه ایران اکسپوی امسال هزار و ۵۰۰ محصول فناورانه حوزه‌های مختلف به نمایش درآمده است.

به گفته او، این نمایشگاه علاوه بر اینکه ظرفیت و فرصت بی نظیری را به صنعتگران و شرکت های دانش بنیان ایرانی برای معرفی خود به بازارهای هدف جهانی و مشتریان بین المللی کالا و خدمات آنها می دهد، بستر بی نظیری برای نمایش فرهنگ و تمدن ایرانی به شرکت کنندگان خارجی و همچنین ایجاد و توسعه دیپلماسی فرهنگی و همچنین علمی بین ایران و دیگر کشورهای جهان به شمار می آید.

پر رنگ شدن اقتصاد دانش‌بنیان در سبد اقتصاد کشور

وی ضمن اشاره به رشد سه برابری صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۲، گفت: سال گذشته میزان صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان‌ دو میلیارد دلار را رد کرد که نویدبخش اتفاقات بسیار خوبی از جمله نقش آفرینی بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان در اقتصاد کلان کشور است.

میرآبادی ادامه داد: هدف ما در سال ۱۴۰۳ ادامه این مسیر با قوت بیشتر است. در همین راستا موضوع حمایت از تنوع بخشی به مقاصد صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان، ایجاد بازارهای جدید، رفع موانع پیش‌روی شرکت‌های دانش‌بنیان برای توسعه صادرات و توسعه بازار بین‌الملل از جمله ظرفیت‌هایی است در دستور اقدام قرار داده‌ایم.

وی افزود: امید است در پایان سال ۱۴۰۳ شاهد رشد ۵۰ درصدی صادرات دانش‌بنیان‌ها به نسبت سال ۱۴۰۲ باشیم.

میرآبادی در بخش پایانی سخنان خود، حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در تعاملات خارجی‌ را سبب ارتقا جایگاه جمهوری اسلامی ایران در تعاملات بین‌المللی و شناخته شدن بیشتر کشورمان به عنوان یک کشور پیشرفته فناور دانست و بیان کرد: این موضوع مورد توجه و تاکید بسیار رییس جمهوری اسلامی ایران هم قرار گرفت و در افتتاحیه نمایشگاه اکسپو نیز به این موضوع اشاره داشتند.

کد خبر 6094242 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • حضور دانش‌بنیان‌های ایرانی در اوگاندا برای توسعه ICT
  • باید از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای ارتقای ارزش افزوده و جلوگیری از خام‌فروشی استفاده شود
  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی
  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی 
  • هزار و ۵۰۰ قلم محصول فناورانه در نمایشگاه «ایران اکسپو» ارائه شد
  • ۱۵۰۰ قلم محصول فناورانه در نمایشگاه «ایران اکسپو» ارائه شد
  • عرضه ۱۵۰۰ محصول فناورانه دانش بنیان در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • حمایت معاونت علمی از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری استان سمنان
  • گسترش بازار صادراتی دانش بنیان‌های ایرانی در ۱۶ کشور دنیا
  • ایران اکسپو سکوی صادرات دانش‌بنیان‌ها