Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: معاون بین‌الملل دانشکده بهداشت علوم پزشکی تهران با کمک همکاران خود، مقاله‌ای با عنوان «مبارزه با کووید ۱۹ در جریان سخت‌ترین تحریم‌ها علیه ایران» را در لنست منتشر کرد.
به گزارش خرداد به نقل از ایسنا، با توجه به تداوم شیوع بیماری کووید ۱۹ در بسیاری از کشورها، پیامد ناشی از تحریم‌ها، موانع بسیاری را برای نظام سلامت کشورمان در مقابله با این بیماری ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ازاین ‌رو، جامعه دانشگاهی، در کنار سایر وظایف خود، دست ‌به‌ کارشده تا فعالان سلامت و سیاست را در جامعه جهانی نسبت به پیامدهای تحریم‌ها هوشیار کنند.
دکتر امیرحسین تکیان در خصوص این نوشتار که در ژورنال لنست، یکی از معتبرترین نشریات پزشکی جهان، ۲۷ اسفند ۱۳۹۸ منتشر شد، توضیح داد و گفت: دنیاگیری بیماری کووید ۱۹ پیامدهای شدیدی در کشورمان ایجاد کرده است. شواهد موجود نشان می‌دهد تحریم‌های ناجوانمردانه که به‌ صورت یک‌طرفه از سوی ایالات ‌متحده امریکا از ماه می ۲۰۱۹ (اردیبهشت ۱۳۹۷) علیه کشورمان آغازشده، نظام سلامت را نیز تحت تأثیر منفی خود قرار داده است.
وی با بیان اینکه کووید ۱۹ در بسیاری از کشورهای جهان، بار بسیار قابل‌توجهی را ایجاد کرده که شاید در دهه‌های اخیر بی‌سابقه بوده است، افزود: شیوع این بیماری باعث شده، کمبود بعضی داروها و تجهیزات پزشکی در کشورمان بیشتر خودنمایی کند. با وجود تلاش همکاران فداکارمان در نظام  سلامت، به‌ویژه در خط مقدم مراکز درمانی در کنترل و کاهش عوارض همه‌گیری ویروس کرونا بسیار مؤثر بوده است، اما ایران به دلیل تحریم‌های ناجوانمردانه، بار مضاعفی را تحمل می‌کند و بسیاری از همکاران درمان و مراقبت، به همراه مردم عزیزمان در این مسیر دشوار و طاقت‌فرسا جان‌باخته‌اند.
وی افزود: به‌رغم آن‌که گفته می‌شود تحریم‌ها، دارو و تجهیزات پزشکی را دربر نمی‌گیرد؛ اما در اثر دشواری‌های پرشمار در هرگونه تبادلات مالی و تجاری با عمده کشورهای دنیا، برخی داروهای اساسی، تجهیزات پزشکی و مواد حفاظتی مورد استفاده پرسنل خط مقدم درمان به‌اندازه کافی در دسترس نیست و جان این عزیزان را با خطر مواجه کرده است.
دانشیار و رییس گروه سلامت جهانی و سیاست‌گذاری دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه وظیفه ما دانشگاهیان است به‌عنوان فعال نظام سلامت، ندای این مظلومیت را به گوش جهانیان برسانیم، افزود: تحریم‌ها باید برداشته شود و ایران از طریق مبادلات بین‌المللی و آزاد شدن منابع مالی خود بتواند دارو و تجهیزات موردنیاز را برای مبارزه با اپیدمی بیماری کووید ۱۹ که به‌شدت کشورمان را تحت تأثیر قرار داده، تأمین کند.
دکتر تکیان با بیان اینکه نوشتاری که امروز به ‌صورت آنلاین همزمان در سراسر دنیا منتشر می‌شود و در تاریخ ۸ فروردین ۱۳۹۹ به‌ صورت نسخه چاپی در لنست انتشار می‌یابد، صدای جامعه سلامت ایران است، افزود: در این مقاله به خسارت‌های اقتصادی و انسانی ناشی کووید ۱۹ همزمان با اعمال سخت‌ترین تحریم‌های سیاسی در تاریخ کشورمان اشاره‌ شده است.
وی افزود: تحریم‌های یک‌جانبه اخیر دشواری‌هایی در اقتصاد و نظام سلامت ایران ایجاد کرده است که نه‌فقط شرکت‌های آمریکایی، بلکه شرکت‌های اکثر کشورها نیز نمی‌توانند با ایران وارد دادوستد شوند.
عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به دیگر نکاتی که در این مقاله به آن توجه شده، گفت: در این متن عنوان‌شده، نظام سلامت ایران بااینکه یکی از کارآمدترین و تاب‌آورترین نظام‌های سلامت در سطح منطقه مدیترانه شرقی است، اما از این تحریم‌ها متأثر شده و در  بحران کووید ۱۹، برخی تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی و تجهیزات پوششی و حفاظتی مانند گان، ماسک و داروهای ضروری به‌اندازه کافی در دسترس نیست. با وجود اینکه سازمان‌های جهانی بهداشت و دیگر سازمان‌های بین‌المللی و برخی کشورها، کمک‌های بشردوستانه‌ای را ارائه کردند، ولی متأسفانه تحریم‌ها سبب کاهش دسترسی به بعضی داروها و تجهیزات حیاتی شده است.
وی افزود: ما در این متن نوشته‌ایم؛ "شرم‌آور است بگوییم در دنیایی زندگی می‌کنیم که زندگی بسیاری از آدمیان در اثر این ویروس کشنده، درخطر است و تحریم‌ها اگرچه به‌ظاهر سلاح جنگی نیستند، اما بیشتر از سلاح جنگی کشنده هستند". ازاین‌رو به خطر انداختن سلامت بشری برای اهداف سیاسی نه ‌تنها غیرقانونی، بلکه وحشیانه و غیرانسانی است و از جامعه سلامت جهانی می‌خواهد که اجازه ندهند تاریخ تکرار شود.
دکتر تکیان با یادآوری تأثیر تحریم‌ها در کشورهای دیگر، تحریم‌ها را نوعی جنایت جنگی دانست و گفت: در سال ۱۹۹۴ و در زمانی که کشور عراق در تحریم قرار داشت، نزدیک به نیم میلیون کودک عراقی در اثر تحریم‌ها و کاهش دسترسی به خدمات سلامت فوت کردند. بر اساس آمارهای رسمی سازمان ملل متحد دو سال پیش، در ونزوئلا نیز حدود ۴۰ هزار نفر از مردم در نتیجه تحریم‌های امریکا و شورای امنیت سازمان ملل جان خود را از دست دادند. ما درخواست می‌کنیم جامعه جهانی سلامت، این تحریم‌ها را جنایت جنگی تلقی کند و اجازه ندهد که امریکا آن را ادامه دهد.
وی افزود: لازم است شورای امنیت سازمان ملل و ایالات‌متحده، هرچند به ‌صورت موقت، در زمان فعلی موانع تأمین تجهیزات پزشکی و حیاتی را برای ایران رفع کنند. اثرات این تحریم‌ها نباید به کمک‌های بشردوستانه برسد. اگر این‌گونه پیش برود، ممکن است تحریم‌ها، کمک‌های بشردوستانه را نیز هدف قرار دهد که متأسفانه می‌تواند زندگی بسیاری از انسان‌ها را تحت تأثیر قرار ‌دهد.
دکتر تکیان تصریح کرد: مقاله با این جمله به پایان می‌رسد که اگر ویروس‌ها، هیچ تبعیضی قائل نمی‌شوند، انسان‌ها نیز نباید برای رسیدن کمک‌های بشردوستانه تبعیض قائل شوند.
معاون بین‌الملل دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران ابراز امیدواری کرد، این نوشتار در کنار تلاش‌های جامعه مدنی و اصحاب سیاست، فتح بابی شود تا جامعه جهانی را علیه تحریم‌ها هم‌صدا کند.
بر اساس اعلام وبدا، وی تصریح کرد: ایران عزیزمان در حال تجربه یکی از دشوارترین آزمون‌های سده اخیر نظام سلامت خود است که چه‌بسا شبیه شرایط جنگی است. ما می‌خواهیم در کنار تلاش‌های دیگری که درحال انجام است، جامعه جهانی را بیدار کنیم که آمریکا را تحت‌فشار بگذارد تا تحریم‌های یک‌سویه برداشته شود. برای کنترل همه‌گیری کرونا، ایران باید بتواند آزادانه به تجهیزات پزشکی و کالاهای موردنیاز سلامت دسترسی داشته باشد و جامعه جهانی موظف است از این ندای بشردوستانه حمایت کند، فردا دیر است. برچسب ها: کووید ۱۹ ، ایران ، تحریم

منبع: خرداد

کلیدواژه: کووید ۱۹ ایران تحریم کمک های بشردوستانه علوم پزشکی تهران تجهیزات پزشکی جامعه جهانی کووید ۱۹ ایجاد کرده نظام سلامت تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۲۵۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران هلث ۱۴۰۳ محفل توسعه تعاملات بین المللی فناورانه

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پارک فناوری پردیس، امیرحسین میرآبادی رییس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری گفت: نکته بسیار مهمی که در شعار سال بارها و به صورت شفاف مورد تاکید مقام معظم رهبری قرار گرفته مسئله رشد تولید و در سال جدید جهش تولید است. اما تولید نیازمند بازار است و زمانی رشد و جهش اتفاق می افتد که بازارهای بزرگتری داشته باشیم. تولیدکنندگان همیشه به دنبال بازارهایی می گردند که بتوانند ظرفیت های تولیدی خود را افزایش دهند و یکی از مهمترین آن بازارهای بین المللی است.

وی در پاسخ به سوال اهمیت بازارهای بین المللی برای صنعت تجهیزات پزشکی گفت: این بازارها از این جهت مهم هستند که حضور یک کالا در بازارهای بین المللی شرایطی همچون استاندارهای خاص، کیفیت ویژه، خدمات پس از فروش و ضمانت لازم داشته و حتی در بعد طراحی صنعتی و زیبایی باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد. همچنین سبد محصولاتی که به عنوان توانمندی عرضه می شود سبد بزرگتری خواهد بود و شانس موفقیت در شکل گیری تعاملات اقتصادی بالاتر خواهد رفت.

رییس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی ادامه داد: اگر بتوانیم برای شرکت‌های حوزه تجهیزات پزشکی فضایی را جهت حضور فعال تر در عرصه بین المللی فراهم کنیم درحقیقت با دسترسی به بازارهای جدید با افزایش تولید روبه رو خواهند شد و از طرفی الزامات بازار ایجاب می کند که شرکتهای تولیدی کیفیت محصولات را ارتقا داده و نتیجه اولیه آن بهبود وضعیت اقتصادی شرکت ها و در نهایت کمک به اقتصاد دانش بنیان کشور است. به همین منظور در تعاملات با کشورهای مختلف، ورود به حوزه های سلامت و تجهیزات پزشکی را دستور کار قرار دادیم که پیشتر آن کشورها مورد توجه قرار نمی گرفتند و بررسی های ما نشان داده بیشتر آنها جذاب، بزرگ و دارای فرصتهای طلایی هستند.

میرآبادی افزود: نمایشگاه ایران هلث به عنوان بزرگترین رویداد کشور در حوزه تجهیزات پزشکی یکی از محفل های موثر برای توسعه همکاری ها و ایجاد تعاملات بین المللی مبتنی بر فناوری های حوزه سلامت است.

رییس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی در خصوص نقش آن مجموعه در برگزاری نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۳ گفت: این سازمان با دعوت از مهمانان خارجی برای حضور در نمایشگاه و همچنین پشتیبانی از شرکتهای دانش بنیان برای شکل دادن ارتباطات خارجی و ایجاد زمینه برای ورود به بازارهای صادراتی جدید با تعامل با دستگاهای مختلفی که در حوزه بین الملل کار می کنند تلاش نموده تا بر غنای نمایشگاه افزوده تا شرکتهای حاضر در نمایشگاه بتوانند از فرصت ایجاد شده حداکثر استفاده را ببرند.

میرآبادی گفت: یکی دیگر از حوزه های حمایتی و تقویت بعد بین المللی این سازمان، اعطای امتیاز ویژه و اولویت به شرکتهای برتر حاضر در نمایشگاه ایران هلث در برنامه های اعزام به خارج از کشور در سال جاری در قالب اعزامهای مستقل یا حضور در پاویون ایران در نمایشگاه های خارجی خواهد بود.

وی در پایان افزود: ایران هلث به عنوان مهمترین رویدادی که در حوزه تجهیزات پزشکی برگزار می شود بستر بسیار خوب برای تعامل با فعالان اقتصادی این حوزه هست و مشارکت در نمایشگاه قطعا ارزش افزوده ای را برای شرکتها به همراه خواهد داشت.

بر اساس این گزارش، بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، دارویی و آزمایشگاهی ۲۹ اردیبهشت تا ۱ خرداد در محل دایمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران برگزار می گردد.

کد خبر 6090981 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • چاپلوسی فرانسه برای تل آویو: به دنبال تحریم‌های جدید علیه ایران هستیم
  • طنز امروز باید به استاندارد طنز گل‌آقا برسد/ما در جریان کاستی‌های حوزه طنز هستیم و برای جبران آن تلاش می‌کنیم
  • نقش ایران در تأمین دارو و تجهیزات پزشکی بازار سوریه
  • ایران به‌دنبال همکاری و کمک به سوریه در تولید دارو است
  • نقش مهم ایران در تأمین دارو و تجهیزات پزشکی بازار سوریه
  • ضرورت تشکیل کمیسیون مشترک برای پیگیری موافقتنامه‌های دوجانبه بین ایران و اوگاندا
  • ایران هلث ۱۴۰۳ محفل توسعه تعاملات بین المللی فناورانه
  • حضور بیش از ۶۵۰ شرکت دانش‌بنیان داخلی و خارجی در نمایشگاه ایران‌هلث ۱۴۰۳
  • تبدیل ایران به صادرکننده تجهیزات پزشکی
  • تاکید رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بر تلاش تجهیزات موجود و اتقاء کمی و کیفی ارائه خدمات