Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-01@07:46:17 GMT

بازارسهام پاریس و مادرید سبزپوش شدند

تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۳۲۵۹۴۸

بازارسهام پاریس و مادرید سبزپوش شدند

ساعت 24- بانک مرکزی اروپا روز پنج‌شنبه ۱۸ مارس (۲۸ اسفند) از طرح خرید عظیم اوراق قرضه به ارزش ۷۵۰ میلیارد یورو(۸۲۰ میلیارد دلار) رونمایی کرد. اما این «طرح فراگیر خرید اضطراری» چیست و چگونه به اقتصاد ۱۹ کشور منطقه یورو کمک خواهد کرد تا از رکود اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا نجات یابند؟

بر اساس این طرح بانک مرکزی اروپا اقدام به خرید بدهی‌های دولت‌ها و شرکت‌ها در قالب اوراق قرضه خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به تعهد پیشین این بانک برای خرید اوراق بدهی، مجموع خرید اوراق قرضه توسط بانک مرکزی اروپا در سال جاری میلادی به ۱.۱ تریلیون یورو می‌رسد که معادل ۶ درصد تولید ناخالص داخلی منطقه یوروست.هر چند این طرح موقت خواهد بود ولی تا زمان پایان بحران اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا در منطقه یورو ادامه خواهد داشت به طوری که هیات مدیره بانک مرکزی اروپا در بیانیه رسمی خود تصریح کرده که اجرای آن در هر صورت پیش از پایان سال میلادی جاری متوقف نخواهد شد. در این بیانیه همچنین تاکید شده که خرید اوراق بدهی به هر میزان و تا هر زمانی که لازم باشد، ادامه خواهد یافت.سیاست خرید پرحجم اوراق قرضه توسط بانک‌های مرکزی که با نام «سیاست تسهیل کمّی یا مقداری» شناخته می‌شود یکی از ابزارهای سیاست پولی است که به افزایش نقدینگی منجر می‌شود. رخدادی که بانک‌ها را به اعطای وام تشویق و سرمایه‌گذاری‌ها را ترغیب می‌کند.امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه ضمن حمایت قاطع از طرح بانک مرکزی اروپا با انتشار توییتی خواستار اقدامات بودجه‌ای و همبستگی مالی بیشتر کشورهای منطقه یورو شد؛ اقدامی که به زعم او نیاز مردم و اقتصاد این کشورهاست.کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا نیز در صفحه توییتر خود نوشت:«شرایط ویژه نیازمند اقدام‌های ویژه است. بدون هیچ محدودیتی به یورو متعهدیم. ما مصمم هستیم که از تمامی پتانسیل ابزارهای خود، در چارچوب اختیاری که داریم استفاده کنیم.»کریستوس استایکوراس، وزیر دارایی یونان نیز اعلام کرد اقدام بانک مرکزی اروپا یک حمایت حیاتی از اقتصاد کشوری است که به درآمد صنعت گردشگری وابسته است. بانک مرکزی اروپا در طرح جدید خود بار دیگر خرید اوراق بدهی دولت یونان را به ارزش ۱۲ میلیارد یورو آغاز خواهد کرد.در همین حال، پیتر آلتمایر، وزیر اقتصاد آلمان نیز با استقبال از تصمیم بانک مرکزی اروپا ابراز امیدواری کرد این اقدام موجب بازگشت رونق به بازارهای مالی منطقه یورو شود.با شروع معاملات روز پنج‌شنبه بازارهای سهام اروپا، شاخص بورس پاریس و اسپانیا بار دیگر روند صعودی در پیش گرفتند و افت شاخص بورس آلمان نیز به ۸۵ صدم درصد کاهش یافت. این سه شاخص طی یک ماه گذشته بیش از ۳۷ درصد سقوط کرده بودند.اجرای قرنطینه و اعمال محدودیت‌های گسترده توسط دولت‌ها ی اروپایی که با هدف متوقف کردن شیوع شتابان ویروس کرونا آغاز شده، ضمن توقف فعالیت بسیاری از کسب و کارها به افت شاخص سهام در بازارهای سهام دامن زده است. در چنین شرایطی، انجمن بانک‌های آلمان‌(BdB) پیش‌بینی کرده که با ادامه روند فعلی تولید قدرتمندترین اقتصاد اروپا در سال ۲۰۲۰ حدود ۵ درصد کاهش یابدکارشناسان اقتصادی معتقدند، رکود ناشی از شیوع ویروس کرونا می‌تواند عمق رکود اقتصادی در جهان را به سطح سال ۲۰۰۸ میلادی برساند. بر همین اساس افزون بر بانک مرکزی اروپا، بانک‌های مرکزی آمریکا، بریتانیا و ژاپن نیز ناگزیر از اعمال سیاست های حمایتی شده‌اند.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: بانک مرکزی اروپا ویروس کرونا منطقه یورو اوراق قرضه خرید اوراق بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۲۵۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ علت خرید اتوبوس شهری از چین | تفاوت اتوبوس داخلی با چینی چقدر است؟

همشهری آنلاین- مهدی اسماعیل پور: شهردار تهران در جریان بخشی از صحبت هایش در جلسه شورای اسلامی شهر تهران و در پاسخ به برخی از اعضا که ایراد ها و انتقاد هایی از قرارداد منعقد شده با طرف چینی داشتند، توضیحاتی را ارائه کرد که بخشی از آن در قالب یک ویدئوی کوتاه با عنوان " چرا ناراحتند؟" در فضای رسانه و مجازی دست به دست می شود. علیرضا زاکانی در این برش کوتاه از صحبت هایش می گوید: «چرا ناراحتند که قرار است ما ماشین با کیفیت ارزان در اختیار مردم قرار دهیم؟ خودرویی که ما در چین با تامین قطعات آن درشهر تهران قرارداد بستیم ۲۲۰ هزار یورو است. جرم ما این است که پا در کفش عده ای کرده ایم که اصلا علاقه ندارند تا بازی شان در کشور بهم بخورد.»

اتوبوس برقی داخلی ۱۵ میلیارد، نه ۱۲ میلیارد تومان

از جمله موارد و شبهات مطرح شده در این رابطه قیمت اتوبوس برقی داخلی است و مدعی شده اند که برخلاف آنچه که شهردار تهران گفته است، قیمت داخلی این خودرو ها ۱۲ میلیارد تومان و معادل ۱۸۱ هزار یورو است! نکته اول؛ کلانشهر در فروردین ماه امسال با کمک دولت از ۴۰ اتوبوس برقی داخلی رونمایی کرد،در همین رابطه علی قاسم‌پور عضو شورای اسلامی شهر کرج که این قیمت هر دستگاه اتوبوس برقی را ۱۵ میلیارد تومان اعلام کرده است، نه ۱۲ میلیارد تومان که این روزها برخی ها روی این قیمت مانور می دهند.

قیمت اتوبوس های برقی داخلی ۳۳۳ هزار یورو

با توجه به نرخ یورو در ارز مبادله ای در این روزها که حدود ۴۵ هزار تومان است، حتی معادل ارزی همان قیمت ۱۲ میلیارد تومان ادعایی هم ۲۶۶ هزار یورو می شود، اما افرادی که به شهردار تهران ایراد گرفته اند ومثلا نکته بین هستند، معادل ارزی این مبلغ را ۱۸۱ هزار یورو به خورد مخاطب خود می دهند! حالا اگر معادل ارزی همین حدود ۱۵ میلیارد تومان قیمت واقعی که عضو شورای اسلامی شهر کرج برای هرکدام از اتوبوس های برقی خریداری شده عنوان کرده است را محاسبه کنیم، رقمی درحدود ۳۳۳ هزار یورو می شود. یعنی تقریبا ۱۵۲ هزار یورو کمتر از قیمت واقعی!

۳۲۳ هزار یورو قیمت درج شده در قرارداد

حالا این حساب و کتاب های فرضی را کنار می گذاریم و برای پی بردن به اصل ماجرا سراغ برگه قراردادی می رویم که در وزارت کشور به امضا رسیده است. در این برگه مبلغ قرارداد هر دستگاه اتوبوس برقی داخلی ۳۲۳ هزار یورو است. این در شرایطی است که قیمت هر دستگاه اتوبوس برقی ساخت چین جدا از اینکه کیفیت و خدمات پس از فروش بهتری دارد، ۲۲۰ هزار یورو است؛ یعنی حدود ۱۰۳ هزار یورو ارزان تر!

اتوبوس های چینی حدود ۵ میلیارد تومان ارزان تر

به عبارت دیگر تفاوت ریالی اتوبوس برقی داخلی و چینی جدا از دیگر فاکتورها از جمله کیفیت، خدمات پس از فروش و سرعت تحویل، به نرخ امروز حدود ۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیارد تومان ارزان تر است. اینکه شهردار تهران اعلام کرده اتوبوس های چینی ارزان تر از نمونه های داخلی است حرف امروز نیست. زاکانی در اول اسفند سال گذشته هم عنوان کرده بود که تفاوت قیمت اتوبوس‌های برقی چینی با اتوبوس‌های برقی داخلی بین حدود ۵ میلیارد تومان در هر اتوبوس است، در این رابطه گفته بود: «اتوبوس‌های چینی به مراتب ارزان‌تر از اتوبوس‌های داخلی هستند.»

کلاهی که می‌خواهند بر سر مردم بگذارند

به این ترتیب مشخص می شود که مخالفان و منتقدان سیاسی شهرداری و البته افرادی که منافع شان با بحث واردات خودروی ارزان قیمت و با کیفیت تر چینی به خطر افتاده تلاش دارند تا به مخاطبان و افکار عمومی القا کنند که با قرارداد چین کلاه گشادی بر سرشان رفته است و خرید اتوبوس های برقی بی کیفیت و گران تر مونتاژکاران داخلی به سرعت تحویل بسیار پایین به سود تهران و تهرانی ها است! در واقع کسانی که می‌خواهند سر مردم کلاه بگذارند و در راستای منافع خودشان از جیب مردم پول بردارند همان هایی هستند که برای کنسل شدن قرارداد واردات خودرو و اتوبوس برقی از چین تلاش می کنند و دست و پا می زنند!

کد خبر 848534 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها حمل و نقل خودروی برقی علیرضا زاکانی اتوبوس - شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه شهرداری شهردارى تهران تهران مافیا

دیگر خبرها

  • ۵ علت خرید اتوبوس شهری از چین | تفاوت اتوبوس داخلی با چینی چقدر است؟
  • تبعات بند مشکل ساز بودجه بر صنعت بیمه و پیشنهاد عدم لحاظ بر درآمدها
  • بررسی قرارداد خرید ۴۰ هزار دستگاه اتوبوس، ون و تاکسی از چین 
  • اختصاص ۵۰۰ یورو به زائران حج تمتع ۱۴۰۳
  • جنوا و فعال کردن بند خرید 8 میلیون یورویی کُنی دی وینتر از یوونتوس
  • انتشار اوراق گواهی سپرده خاص بانک رفاه کارگران تمدید شد
  • موافقت بانک مرکزی با عرضه ۵۰۰ یورو به زئران حج ۱۴۰۳
  • موافقت بانک مرکزی با عرضه 500 یورو به زئران حج 1403
  • برگزاری اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
  • جزییات برگزاری اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳