Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-29@20:10:19 GMT

رقابت الکل و کرونا در اهواز برای گرفتن جان انسان‌ها

تاریخ انتشار: ۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۳۱۲۰۹

رقابت الکل و کرونا در اهواز برای گرفتن جان انسان‌ها

 

به گزارش تابناک به نقل از مهر، از اواخر بهمن‌ماه ویروس کرونا به ایران رسید و بعد از آن مقابله با این ویروس خطرناک در صدر امور مسئولان ملی قرار گرفت؛ در روزهای نخستین کمبود اقلام بهداشتی به ویژه ماسک، ژل ضدعفونی‌کننده، دستکش و الکل در داروخانه‌ها نمایان شد.

پیدا کردن دستکش و الکل در فروشگاه‌های مختلف از پلاسکو گرفته تا لوازم ایمنی، کار سختی نبود ولی کمبود الکل همچنان به معضلی برای مردم تبدیل شد؛ تا قبل از راه‌اندازی چندین خط تولید الکل این کمبود مردم را آزار می‌داد، هرچند که هنوز هم شاهد عرضه نامتناسب با نیاز مردم هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما بعد از کرونا ویروسی که مهم‌ترین اخبار این ایام را به سلطه خودش درآورده بود، پای مصرف الکل‌های تقلبی به صورت خوراکی در کشور به میان آمد؛ در استان خوزستان آمار متفاوتی به ثبت رسیده است.

بر اساس آخرین آمار دانشگاه علوم پزشکی اهواز ۶۴۷ نفر بر اثر مصرف مشروبات الکل تقلبی در خوزستان مسموم شده‌اند و ۶۲ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

خبر تأسف بارتر اینکه در میان افراد مسموم شده با الکل در خوزستان بانوان و نوجوانان زیر ۱۸ سال هم بوده‌اند که این استفاده غلط از الکل به قیمت جان آنها تمام شده است.

اینکه سودجویان کمبود الکل را به حیات خلوتی مرگبار مبدل کردند، جای خود دارد ولی چرا درست بعد از این ویروس باید شاهد این حادثه هولناک باشیم که الکل تقلبی (صنعتی) به راحتی عرضه می‌شود؟

چرا با همه آگاه‌سازی‌های جدید و انتشار روزانه آمار مسمومیت‌ها، کوری و مرگ‌ومیرهای ناشی از آن باز هم روزانه به تعداد آنها اضافه می‌شد؟

سازندگان این محلول‌های مرگبار یک‌سوی ماجرا، عرضه‌کنندگان آن یک‌سو و قطعاً خود مصرف‌کنندگان محور اصلی هستند.

بیمارستان امام اهواز

با توجه به شیوع ویروس کرونا، کلونی جمعیت بستری برای انتشار این ویروس همه‌گیر است، بنابراین ورودی اورژانس بیمارستان امام با سخت‌گیری بیشتری نسبت به قبل محافظت شده و از خانواده‌ها درخواست می‌شود که اصلاً مقابل بیمارستان در انتظار نباشند.

ورودی اورژانس که قبلاً یک حراست داشت، این روزها به دلیل مراجعه‌های بسیار بیماران مسمومیت الکل تقلبی آن هم به همراه طیف گسترده‌ای از اعضای خانواده به دو ورودی افزایش پیدا کرده است؛ نیروهای بسیج و مأموران انتظامی نیز به کمک حراست بیمارستان آمده‌اند.

اگر بیمارستان رازی به سد کرونا در استان خوزستان تبدیل شده و به عنوان بیمارستان معین در این زمینه فعالیت دارد، این روزها بیمارستان امام هم میزبان جمعیت زیادی از مصرف‌کنندگان الکل تقلبی است که با این کار خود نه تنها خانواده‌های بسیاری را داغدار کردند بلکه خودشان هم از بینایی و یا از ناحیه کلیه دچار آسیب‌های جدی شده‌اند.

در بخش دیالیز بیماران بسیاری روی تخت به دستگاه دیالیز متصل شده‌اند؛ هرچند بین آنها افراد میانسال و حتی مسن بالای ۷۰ سال دیده می‌شود ولی اکثر بیماران، رده سنی زیادی ندارند و جوان هستند.

پسری که با الکل نابینا شده بود

حواسش به پرستاران است، مدام با دستگاه ور می‌رفت و نمی‌دانست که به طور دقیق تنظیماتش را چطور باید تغییر دهد؛ پرستار هم به او می‌گوید که «دست نزند» ولی گویا گوشش بدهکار نیست! چون درد زیادی دارد.

پسری ۲۹ ساله از یک محله محروم اهواز که به دلیل مصرف الکل برای پیشگیری از ابتلاء به ویروس کرونا در بیمارستان امام بستری شده است، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر می‌گوید: این الکل‌ها را از بازار آزاد خریدم و حالا سه روزی می‌شود که در بیمارستان امام بستری هستم.

او ادامه می‌دهد: مصرف این الکل‌های تقلبی به کلیه‌های ما آسیب وارد کرده و حالا باید دیالیز شوم؛ نمی دانم کلیه‌هایم برای همیشه از کار ایستاده‌اند یا نه ولی واقعاً درد زیادی دارم و از کار خود به شدت پشیمان هستم.

این جوان اهوازی یادآور می‌شود: روز اول که به بیمارستان آمده بودم به خاطر مصرف این الکل‌های تقلبی نابینا شدم ولی بعد از چند روز تازه بینایی خود را به دست آوردم ولی هنوز بدنم از ناحیه کلیه درد می‌کشد.

کرونا بگیرند بهتر از مسمومیت است!

کمی از درد ناله می‌کند، روی تخت بیمارستان دراز کشیده و شاید هرگز تصور نمی‌کرد که در اوج جوانی به جای اینکه مهیای آمدن فصل قشنگ بهار و رویش غنچه‌های رنگارنگ عیدانه باشد، باید روی تخت بیمارستان در انتظار درمان باشد.

پسر ۲۴ ساله‌ای که برای سومین بار دیالیز می‌شود، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر می‌گوید: هر دو کلیه‌ام بر اثر استفاده از الکل تقلبی آسیب دیده‌اند و این روزها برایم دردآور است.

او با اشک ادامه می‌دهد: از همه جوانان هم سن و سال خود خواهش می‌کنم که هرگز مشروب نخورند تا مثل ما به این حال و روز گرفتار نشوند؛ ما می‌توانستیم این روزها را کنار خانواده خود هرچند نه در مسافرت (به خاطر کرونا) ولی در خانه باشیم ولی با یک سهل‌انگاری باید در بیمارستان روزگار خود را بگذرانیم.

این جوان که بر اثر استفاده از الکل تقلبی مسموم شده می‌گوید: این وضعیت چنان عذاب آور است که می گویم «ای کاش کرونا بگیرند ولی مشروب نخورند» چون این حال امروزمان بدتر از کرونا است.

او در پایان یادآور می‌شود: کرونا زود می‌کشد ولی این دردهای امروز ما عذاب تدریجی است؛ از همه افراد با هر سن و سالی که هستند می‌خواهم که هرگز الکل نخورند و دور مشروبات الکلی را خط قرمز بکشند.

از حال ما درس عبرت بگیرند

خیلی آرام و بی‌صدا روی تخت دراز کشیده و گاهی به دستگاه دیالیز زل زده و بعد هم نگاهش را از دستگاه دزدیده و به بیرون از پنجره خیره می‌شود؛ چشمانش بین بیمارستان و رنگ آسمان بیرون از بیمارستان در رفت‌وآمد هستند.

مردی ۳۵ ساله اهل یک منطقه بالای شهر اهواز که از مصرف الکل پشیمان است، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر می‌گوید: برخی‌ها با تفکر اینکه الکل برای مقابله با ویروس کرونا خوب است آن را مصرف کرده‌اند ولی باید از این حال و روز امروز ما درس عبرت بگیرند.

دوباره خیره به بیرون نگاه کرده و با حسرت می‌گوید: یک خطا که دیگر این همه سوال و جواب ندارد؛ به سراغ بیمار دیگری برو من همه حرفم را زده‌ام و آن هم این است که هرگز کسی سراغ الکل نرود.

مشغول بازی با گوشی است، سن و سالی ندارد ولی کیسه تصفیه خون متصل به دستگاه دیالیز این روزها رنگ قرمز بیشتر از هر زمان دیگری برای او تداعی می‌شود.

این دختر ۱۷ ساله منطقه شهرک نفت اهواز می‌گوید: کلیه‌هایم باید دیالیز شود تا خون کثیف شده‌ای را که بر اثر مصرف الکل تقلبی در بدنم وجود دارد، خارج کند.

به گزارش خبرنگار مهر، سؤالی که همچنان باقی‌مانده این است که دلیل به وجود آمدن چنین مشکلی آن هم در این روزهای پر دغدغه چیست؟ و چرا باید سودجویان در این روزها دست به چنین کاری زده و بیش از گذشته با جان مردم به خصوص جوانان بازی کنند؟ جوانانی که خواسته یا ناخواسته از روی بی‌توجهی یا ناآگاهی و شاید هم آگاهانه کام خود را با نوشیدن این الکل‌های تقلبی دست‌ساز آلوده و تلخ کرده‌اند.

آیا با توجه به این پیشامدهای ناگوار و مراجعه آسیب دیدگان الکی به بیمارستان‌ها در زمانی که با کمبود امکانات پزشکی و شاهد پرکاری کادر زحمتکش بیمارستان‌ها هستیم، می‌توان به روند کاهش کرونا در استان سرعت بخشید؟ ضمن اینکه مراسم عزاداری جان‌باختگان باعث ایجاد کلونی جمعیت و بستری برای شیوع ویروس خواهد بود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: کروناویروس نوروز 99 حمید کهرام جهش تولید پاندمی ملی شدن صنعت نفت الکل کرونا کروناویروس اهواز مسمومیت الکلی الکل تقلبی کروناویروس نوروز 99 حمید کهرام جهش تولید پاندمی ملی شدن صنعت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۳۱۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟

آیا این امکان وجود دارد که نانوذرات از دستگاه گوارش عبور کرده و دارو را مستقیم به بافت مغز برسانند؟ محققان دانشگاه ایالتی میشیگان می‌گویند بله و انتظار می‌رود آخرین یافته‌های آنها برای بیماران مبتلا به اختلالات نورودژنراتیو مانند مولتیپل اسکلروزیس یا ام‌اس، اسکلروز جانبی آمیوتروفیک یا ALS و بیماری پارکینسون یا PD مفید باشد. این کار با همکاری شرکت کلین نانومدیسین انجام شده است.

به گزارش ایسنا، مرتضی محمودی، دانشیار گروه رادیولوژی در کالج‌های پزشکی استئوپاتی و پزشکی انسانی و سلامت دقیق دانشگاه ایالتی میشیگان می‌گوید: ما بر روی شناسایی هویت بیولوژیکی نانوذرات از جمله نوعی از پروتئین‌ها که به سطح می‌آیند، متمرکز هستیم. این موضوع مهم است زیرا نوع پروتئین‌هایی که به سطح می‌آیند، الگوی منحصربه‌فردی را ارائه می‌دهند که می‌تواند ما را برای عبور از سد خونی مغز و کار مستقیم در بافت‌های مغز یاری کند.

محمودی و تیم تحقیقاتی او دو مقاله در مورد هویت بیولوژیکی نانوذرات منتشر کرده‌اند. اولین مورد با عنوان «Measurements of heterogeneity in proteomics analysis of the nanoparticle protein corona across core facilities » در سال ۲۰۲۲ در نشریه Nature Communications منتشر شد.

دومین مقاله این گروه با عنوان « A uniform data processing pipeline enables harmonized nanoparticle protein corona analysis across proteomics core facilities » در ماه ژانویه ۲۰۲۴ در Nature Communications منتشر شد.

محمودی می‌گوید: نانوذرات یکسان با پروتئین کرونا را تهیه و به ۱۷ مرکز ارزیابی مختلف ارسال کردیم. ما تنوع داده‌های قابل‌توجهی را از پروتئین‌های ارسالی دریافت کردیم، بنابراین روشی برای تجزیه و تحلیل برای کمک به آزمایشگاه‌ها در بازتولید دقیق‌تر داده‌ها از هویت بیولوژیکی نانوذرات ایجاد کردیم. این ابزار به جامعه علمی کمک می‌کند تا در تحلیل نتایج هماهنگ‌تر شوند.

محمودی می‌گوید: از آنجایی که ما بیش از ۱۵ سال تجربه تجزیه و تحلیل قوی کرونا پروتئین را داریم، توانستیم با شرکت کلین نانومدیسین (Clene Nanomedicine) برای روشن کردن هویت بیولوژیکی نانوذرات آنها همکاری کنیم.

CNM-Au۸ سوسپانسیونی از نانوبلورهای طلا است که بیماران می‌توانند به صورت خوراکی مصرف کنند. نانوکریستال‌ها از طریق دستگاه گوارش عبور کرده و وارد سیستم گردش خون بدن می‌شوند، جایی که با پروتئین‌های خون و سایر مولکول‌های زیستی برهم‌کنش می‌کنند و توسط آنها پوشانده می‌شوند.

به نقل از ستاد نانو، محمودی توضیح داد که این ترکیب توانایی نانوبلورها را برای عبور از سد خونی مغزی افزایش می‌دهد. تحقیقات ما نشان می‌دهد که این نانوبلورهای طلا که با استفاده از روشی جدید برای تشکیل ساختارهای خاص و بدون سورفکتانت‌ها ساخته شده‌اند، می‌توانند یک کرونا پروتئین متمایز تشکیل دهند که دسترسی به بافت مغز را تسهیل ‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گردوغبار ۱۰۶۹ نفر را در خوزستان راهی بیمارستان کرد
  • جزئیات تازه از مسمومیت پزشکان با مشروبات الکلی تقلبی در شیراز
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • برای خواب خوب مقررات بگذارید
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • تاریخ و ساعت دقیق پخش فینال جام ملت‌های فوتسال بین ایران و تایلند
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • چهار فوتی در دو حادثه رانندگی در محور‌های خوزستان
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد