Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرشاد مفاخر استادیار دانشگاه آزاد در گفت وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره رشد کمی تعداد دانشجویان و میزان انطباق آن با نیاز‌های جامعه اظهار کرد: زمانی نیاز داشتیم به دانشگا‌هایی که نسل یک و دو بودند و زمینه نیاز ما نیز آموزش و تحقیق بود. روسای دانشگاه در واقع مسئولیت و مدیریت دانشگاه را داشتند و آموزش ما صرفا مدرک گرفتن بود که در آن زمان جوابگوی نیاز‌ها بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مفاخر در ادامه با طرح این پرسش که ولی الان باید چه کنیم؟ گفت: فارغ التحصیلان کنونی دانشگاه به علت نقصی که در بازار کار وجود دارد تمایل دارند جذب هیات علمی بشوند، اما ما چه میزان به متخصص و پژوهشگر نیاز داریم؟ اگر شاخص مهم میزان نسبت محققان را به جمعیت در نظر بگیریم در کشور‌هایی مثل انگلستان و آمریکا هر هزار نفر چهار نفر محقق باید وجود داشته باشد در حالی که ۸۰ هزار هیات علمی داریم و ۱۰۰ هزار دانشجوی دکتری در کشور داریم. با توجه به آمار بالای فارغ التحصیلان با کمبود محقق مواجه هستیم.

مفاخر گفت: افزوده شدن تعداد دانشگا‌ها لطمه‌ای به این هدف نمی‌زند بلکه مسئله زیر ساخت و هدف این دانشگاه‌ها است و اینکه بتوانیم آموزش این دانشگاه‌ها را جهت دار کنیم. شاید بهتر باشد الگو‌های دانشگاه‌های دیگر را که انجام داده و موفق شده اند را بررسی کنیم. این کشور‌های ارتباط بازار جامعه و دانشگاه را سنجش کردند و در تعداد معدود افرادی را تربیت می‌کردند که وارد بازار کار شوند این افراد در کالج‌ها آموزش می‌دیدند نه دانشگاه که مدرگ بگیرند.

بیشتر بخوانید: تولید پروتئین نانوساختار که در دمای بالا مقاوم است

مفاخر با بیان اینکه دانشجویان خیلی با استعدادی داریم گفت: دانشجویان علاقه زیادی به کار دارند، ولی زیر ساخت آن در کشور فراهم نشده است. استاد‌ها باید بتوانند به شکل مستقل با دانشجو قرارداد ببندند و همچنین باید توانمند باشند که بتوانند پروژه‌ها را انجام دهند. عملا به شکل ناخودآگاه دانشجویان به سمتی پیش می‌روند که بهترین راه کپی پیست کردن پروژه‌ها است و با این کار خیلی راحت‌تر به مدرکشان می‌رسند، در حالی که خیلی به تحصیل و کار علاقه‌مند هستند.

او ادامه داد: دانشجویان باید با صنعت ارتباط داشته باشند یکی از عوامل این ارتباط دانستن زبان انگلیسی است، ولی این موضوع خیلی در دانشگاه های ما کمرنگ شده است و مورد دیگر این که دانشجو باید دانش روز دنیا را فرا بگیرد و از تجربیات خارجی نیز استفاده کنند.

این استاد دانشگاه بیان کرد: ما در کشور با کمبود محقق رو به رو به رو شده ایم، چون بسیاری از دانشجو‌های کنونی برای مدرک به دانشگاه آمده اند.
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار دانشگاهی دانشگاه مجازی دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۳۱۵۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر علوم: پلیس آمریکا آزادی را در برخورد با دانشجویان معترض لگدمال کرد

آفتاب‌‌نیوز :

محمدعلی زلفی‌گل در گفتگو با فارس در خصوص نوع برخورد پلیس آمریکا با دانشجویانی که معترض به نسل کشی رژیم اسرائیل هستند و مقایسه آن با برخوردی که پلیس ایران در اعتراضات سال ۱۴۰۱ داشت اظهار کرد: نوع برخورد ما نشان دهنده این است که جمهوری اسلامی برای علم و عالم و خانواده بزرگ و فهیم و فرزانه دانشگاهی جایگاهی خاص قائل است و بر همین اساس قانونی تصویب کرده که اجازه نمی‌دهد نیرو‌های امنیتی و نظامی وارد دانشگاه بشوند.

این در حالی است که در جریان اعتراضات دانشجویی در ایران نیز همواره برخوردهای تندی با معترضان می شود. سال گذشته نیز بسیاری از دانشجویان بازداشت، تعلیق و یا اخراج شده اند.

وزیر علوم تحقیقات و فناوری یادآور شد: عملکرد ما به دلیل آن است که برای جامعه دانشگاهی و علم و عالم جایگاه خاصی قائل هستیم و دیدید در سال ۱۴۰۱ که اعتراضات سه ماه طول کشید به جای اینکه پلیس وارد دانشگاه شود شخص وزیر علوم وارد دانشگاه شد.

زلفی گل افزود: در بحبوحه حوادث سال ۱۴۰۱ خودمان وارد دانشگاه صنعتی شریف شدیم و به میان دانشجویان رفتیم و صحبت‌های آن‌ها را شنیدیم و مدیریت کردیم.

وی در ادامه اظهارات خود با اشاره به تناقض رفتار کشور‌هایی که خود را مهد آزادی می‌دانند گفت: در دانشگاه‌های کشور‌هایی که مدعی مهد آزادی هستند می‌بینیم که با دانشجو و استاد چگونه برخورد می‌کنند و در حوادث اخیر دانشگاه‌های آمریکا دیدیم که آزادی لگدمال شد و چگونه با دانشجویان برخورد کردند.

وزیر علوم در ادامه افزود: دانشگاهیان ما چنین رفتار‌هایی را می‌بینند و به داشتن آزادی در دانشگاه‌های خودمان افتخار می‌کنیم.

زلفی گل تصریح کرد: دانشجویان و دانشگاهیان ایران اسلامی از دانشجویان و دانشگاهیان سایر کشور‌ها که به ندای وجدان خود پاسخ دادند و در قبال نسل کشی صهیونیست‌ها حساسیت به خرج می‌دهند تقدیر و تشکر می‌کند و یقیناً سازمان‌های بین‌المللی در مورد چنین خواسته‌ای از سوی قشر فرهیخته دانشجو و دانشگاهی تمکین خواهد کرد و صدای اعتراضات دانشجویان را خواهند شنید.

 وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: امروز هم خواهیم دید که در دانشگاه تهران و سایر دانشگاه‌های کشور برنامه‌هایی خواهند داشت و با دانشگاهیانی که با مظلومان فلسطینی همدردی کردند مکاتبه خواهد شد و با آن‌ها ارتباط برقرار می‌کنیم و یقین داریم که چنین حرکت‌های دانشگاهی در مقابله با رژیم ظالم صهیونیستی نتیجه بخش خواهد بود.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • تجمع دانشگاهیان سراسر کشور در حمایت از خیزش دانشجویان در آمریکا
  • برهم خوردن سخنرانی سفیر آلمان در پاکستان +فیلم
  • وزیر علوم: پلیس آمریکا آزادی را در برخورد با دانشجویان معترض لگدمال کرد
  • دانشجویان معترض در آمریکا آقازاده‌های این کشور هستند
  • آمریکای شعله‌ور!
  • برگزاری مسابقات موتورسواری و اتومبیلرانی با استقبال ویژه تماشاگران
  • سروری‌مجد: مدارس عالی مهارتی برای رفع نیاز صنایع تأسیس می‌شوند
  • دانشجویان سال سوم دانشگاه‌ها، بورسیه دانشگاه فرهنگیان می‌شوند
  • طوفانی که پرده از چهره غرب کنار زد
  • معرفی مراکز برتر مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های کشور