Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-05-07@09:43:43 GMT

افزایش مسافرت به استان‌های جنوبی

تاریخ انتشار: ۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۳۱۹۷۹

افزایش مسافرت به استان‌های جنوبی

تین نیوز

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت:‌ آمار سفرها و مراجعه به استان‌های جنوب کشور افزایش داشته است.

به گزارش تین نیوز به نقل از فارس، علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت در جلسه پرسش و پاسخ به سؤالات خبرنگاران که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد با بیان اینکه خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته در 13 استان کشور شاهد کاهش شیوع ابتلا به ویروس کرونا بوده‌ایم، اظهار داشت: ما بارها تاکید کرده‌ایم اگر تا دو هفته آینده مردم نکات بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند و از سفر کردن پرهیز کنند زنجیره انتقال کرونا قطع خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: موارد بسیاری مشاهده می‌کنیم که افراد زیر 14 سال ناقل این بیماری هستند که در هنگام سفر کردن و مراجعه به اماکن عمومی یا در دید و بازدیدها می‌توانند این بیماری را به افرادی که از سن و سال بالایی برخوردار هستند یا دارای بیماریهای زمینه‌ای هستند انتقال دهند.

 معاون بهداشت وزارت بهداشت با گلایه از هموطنانی که در این روزها بدون توجه به توصیه‌های پزشکان و وزارت بهداشت به مسافرت رفته‌اند اظهار داشت:‌ ما به این افراد توصیه می‌کنیم از تجمع و حضور در اماکن شلوغ پرهیز کنند و در صورت مشاهده هر گونه علائم بیماری با شماره تماس 4030 ارتباط برقرار کنند. همچنین لازم است این افراد در صورت مشاهده علائم اقدام به خود قرنطینگی در منزل کنند.

رئیسی با بیان اینکه کنترل و غربالگری دقیق در ورودی های استان‌ها در حال انجام است گفت: ما نمی‌توانیم اعلام کنیم با این اقدام صد در صد موارد ابتلا را شناسایی می‌کنیم اما کنترل نکردن بیماران و افراد ناقل نیز کاری اشتباه است. بسیاری از کشورهای اروپایی در حال حاضر در بحران شیوع کرونا قرار دارند و از قوه قهریه مانند جریمه برای پیشگیری از حضور افراد در تجمع‌ها استفاده می‌کنند اما ما تلاش کردیم با ارائه توصیه‌های بهداشتی مردم را آگاه کنیم. 

وی در پاسخ به این پرسش که چه تعداد از افراد مبتلا جزو ساکنان بومی شهرهای استان‌ها هستند توضیح داد: در حال حاضر اطلاعات دقیقی در این باره در دسترس نیست و ما در حال جمع‌آوری این اطلاعات از طریق اپلیکیشن‌ها و خانه‌های بهداشت هستیم. اما به طور کلی بار مراجعه به استان‌های شمالی کاهش یافته و با افزایش بار مراجعه به استان‌های جنوبی مواجه هستیم.به طور کلی در این 13 استانی که شاهد کاهش شیوع هستیم می‌توانیم اعلام کنیم چنین افرادی در منازل خود حضور بیشتری داشتند و از مسافرت کردن پرهیز کردند.

 معاون بهداشت وزارت بهداشت در پایان اظهار داشت: کیت تشخیص کرونا برخلاف ادعاهای مطرح شده در برخی رسانه‌ها از دو ماه قبل در کشور چین تولید شد و ما از یک ماه قبل این کیت‌ها را از چین تحویل گرفتیم و بلافاصله بعد از تشخیص بیماری نتایج را در رسانه‌ها اعلام کردیم. در مورد کیفیت کیت‌های داخلی و خارجی نمی‌توان به صورت دقیق اظهار نظر کرد اما در حال انجام آزمایش‌های بالینی هستیم تا در صورت تائید شدن کیفیت کیت‌های داخلی آزمایشات بیشتری را به صورت روزانه انجام دهیم. ما هنوز از پیک بیماری عبور نکرده‌ایم و اینکه در برخی استان‌ها شاهد کاهش شیوع بوده‌ایم به معنای این نیست که نباید نکات بهداشتی را رعایت کنیم. خوشبختانه درصدی از تخت‌های آی‌سی‌یو در استان‌هایی که در بحران قرار داشته‌اند طی روزهای اخیر خالی شده‌‌اند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: معاون بهداشت وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۳۱۹۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، دکتر امیرحسام علیرضایی به بهانه روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج و همچنین روز جهانی تالاسمی، با بیان اینکه ۱۸ اردیبهشت ماه به عنوان روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج نامگذاری شده درباره وضعیت بیماری‌هایی از این دست اظهار کرد: ام‌اس، تالاسمی، هموفیلی جزو موارد پرتکرار بیماری‌های خاص به حساب می‌آیند. بررسی‌ها بیانگر این است حدود ۱۰۰ هزار نفر در کشور به بیماری ام‌اس مبتلا هستند. همچنین میزان ابتلا به بیماری‌های تالاسمی و هموفیلی به ترتیب  ۱۸ هزار و ۸۰۰ نفر و ۱۴ هزار نفر است. سرطان جزو بیماری‌های صعب‌العلاج به حساب می‌آید و برآوردها حاکی از آن است حدود ۴۰۰ هزار نفر در کشور با این بیماری دست‌وپنجه نرم می‌کنند. 

وی ادامه داد: در حال حاضر، ۳۸ هزار و ۹۵۱ بیمار دیالیزی در ۶۸۲ بخش دیالیز تحت درمان قرار دارند. همچنین تعداد تخت و دستگاه‌های دیالیزی موجود در کشور معادل ۹ هزار و ۱۹۹ مورد است. ۵ قلم از لوازم مصرفی دیالیز، تولید داخلی است و ۲نوع دستگاه دیالیز در کشور تولید می‌شود. 

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره وضعیت دارویی بیماران دیالیزی گفت: داروهای اساسی بیماران دیالیزی به صورت رایگان در اختیار آنها قرار می‌گیرد. 

بیمه رایگان برای تمام بیماران خاص

علیرضایی با اشاره به وضعیت پوشش بیمه‌ای بیماران خاص و صعب‌العلاج اظهار کرد: تمام بیماران خاص از پوشش بیمه‌ای رایگان برخوردار هستند. اعتبار ۷ هزار میلیارد تومانی برای صندوق بیماری‌های خاص‌ و صعب‌العلاج در سال ۱۴۰۲ درنظر گرفته شده بود اما با توجه به افزایش تعداد بسته‌های خدمتی، این مبلغ به افزایش بیشتر در سال ۱۴۰۳ نیاز دارد. 

وی درباره اقدامات وزارت بهداشت در ارتباط با بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج توضیح داد: «تدوین بسته‌های جامع تشخیص و درمان بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج  با پوشش حمایتی از محل بیمه‌های پایه و صندوق بیماران صعب العلاج»، «افزایش تعداد بیماری‌های تحت پوشش»، «افزایش خدمات در هر بسته حمایتی» و «تشکیل کمیته های مشورتی علمی مرتبط در معاونت درمان» جزو اقدامات وزارت بهداشت در زمینه بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج به حساب می‌آید. 

برنامه وزارت بهداشت برای افزایش حمایت‌ها از بیماران خاص و صعب‌العلاج

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت درباره اقدامات وزارت بهداشت در خصوص بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج در سال جاری گفت:  «افزایش حفاظت مالی»، «کمک به تامین هزینه‌ها از محل اعتبارات بیمه پایه و صندوق بیماران خاص» و «افزایش بیماری‌های تحت پوشش» از برنامه‌های وزارت بهداشت در سال جاری به حساب می‌آید. 

وضعیت ابتلا به  تالاسمی در کشور

وی با بیان اینکه ۱۸ اردیبهشت، روز جهانی تالاسمی است، اظهار کرد: در حال حاضر، حدود ۱۹ هزار بیمار در سامانه تالاسمی کشور ثبت‌شده‌اند که ۱۵هزار و ۵۰۰ نفر از این تعداد جزو «تالاسمی ماژور» هستند. همچنین ۲ هزار و ۸۰۰ نفر جزو بیماران «اینترمدیا» و یک هزار بیمار نیز جزو «سیکل‌سل» و سایر اختلالات هموگلوبینوپاتی هستند. 

علیرضایی درباره مراکز خدمات تخصصی تزریق خون در کشور برای بیماران تالاسمی نیز گفت: ۲۴۰ بخش مرکز خدمات تخصصی تزریق خون در بیمارستان‌های دولتی به بیماران خدمات مورد نیاز را ارائه می‌دهند. خدمات مراکز تخصصی تزریق خون شامل تزریق خون ،  تزریق داروهای ویژه آهن‌زدا و  سایرخدمات روتین می‌شود. همچنین آزمایش‌های تخصصی مانند فریتین، MRI.T۲، توانبخشی و دندانپزشکی در ۳۰ قطب دانشگاهی انجام می‌شود. 

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره جامعه آماری مبتلایان به بیماری تالاسمی گفت: ۵ استان سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان، خوزستان، گیلان و مازندران نسبت به سایر استان‌ها با بیماری تالاسمی بیشتر مواجه هستند. 

چگونگی دسترسی و پوشش بیمه‌ای داروهای تالاسمی

وی درباره دسترسی به داروهای مورد نیاز بیماران تالاسمی گفت: داروهای آهن‌زدای تولید داخل شامل داروهای خوراکی و تزریقی به میزان کافی موجود است. همچنین داروهای برند خارجی بر اساس  مقررات در دسترس بیمارانی که به این داروها نیاز دارند، قرار می‌گیرد و به میزان ۹۷ درصد تحت پوشش بیمه‌ای قرار دارند.  

علیرضایی درباره کیفیت داروهای داخلی در مقایسه با داروهای خارجی گفت: بررسی و تایید کیفیت داروهای تولید داخل توسط ادارات ذی‌ربط در سازمان غذا و دارو انجام می‌شود.

اهمیت غربالگری بیماری تالاسمی در زوج‌ها

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره غربالگری بیماری تالاسمی در کشور گفت: پیش از ازدواج، غربالگری زوج‌ها انجام می‌شود و در صورت ناقل بودن زوج و تمایل به ازدواج، آزمایش ژنتیک والدین و جنین در مراکز دولتی با پوشش کامل بیمه‌ای انجام می‌شود. 

دیگر خبرها

  • افزایش سرطان‌های سطح چشم / تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا
  • چگونگی نشان‌دار شدن بیماران صعب‌العلاج
  • کمک ۱۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج در استان تهران
  • ارزیابی آمادگی ۴۰۰۰ خانوار قزوینی برای مواجهه با مخاطرات
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان از امروز
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان با شعار «دهان دریچه سلامت» از امروز
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد
  • اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت
  • پویش سلامت دهان و دندان