Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، فراگیری جهانی کرونا طی یکی دو ماه گذشته منجر به لغو رویدادهای ورزشی داخلی و بین المللی زیادی در کشورهای مختلف شد اما مهمترین ضربه ای که گستردگی این ویروس به ورزش جهان زده مربوط به المپیک می شود و اما و اگرهای زیادی که در رابطه با برگزاری آن ایجاد کرده است.

کمیته بین المللی المپیک ۲۴ جولای تا ۹ آگوست (۳ تا ۱۹ مرادماه ۹۹) را برای برگزاری سی و دومین دوره بازی های المپیک تعیین کرده بود اما به محض گسترده شدن کرونا به خصوص در شرق آسیا، ابهامات در مورد بازی های ۲۰۲۰ المپیک و برگزاری آن در موعد مقرر شکل گرفت و حتی مسئولان ورزش لندن هم برای عهده دار شدن میزبانی این دوره بازی ها اعلام آمادگی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته حالا که شیوع کرونا کلِ جهان را درگیر کرده هیچ صحبتی حتی در حد گمانه زنی برای جابه جایی محل برگزاری دوره جدید بازی های المپیک مطرح نیست اما ابهامات در مورد برگزاری سرِ وقت این بازی ها کماکان به قوت خود باقی است.

کرونا تعیین کننده است یا IOC؟!
به دنبال ابهامات و اظهارنظرهای متفاوتی که در مورد برگزاری به موقع بازی های المپیک ۲۰۲۰ توکیو توسط مسئولان جهانی ورزش و برگزارکنندگان این بازی ها در ژاپن مطرح شد، کمیته بین‌المللی المپیک (IOC) تصمیم گیری قطعی در این زمینه را به ماه مِی (اردیبهشت ۹۹) موکول کرد. با این حال این کمیته در نشست اخیری که با نمایندگان فدراسیون های بین المللی داشت، اینگونه عنوان کرد که « نیازی نیست به دلیل همه‌گیری بیماری کرونا تغییر اساسی در برگزاری بازی‌های المپیک توکیو ٢٠٢٠ ایجاد شود».

این در حالی است که تا به امروز متخصاص و کارشناسان در سازمان جهانی بهداشت  نتوانسته اند در مورد زمان اتمام دوره ویروس کرونا و گسترش آن اظهارنظر قطعی داشته باشند. بنابراین بعید است که بتوان از این اعلام تلویحی کمیته بین‌المللی المپیک هم برداشتی مبنی بر «برگزاری قطعی بازی های المپیک در زمان مقرر اولیه» داشت.

به هر حال تصمیم گیری قطعی در مورد المپیک ۲۰۲۰ و زمان برگزاری آن به وضعیت کرونا و زمان فروکشِ گستردگی این ویروس بستگی دارد. این ویروس تا به امروز بیش از ۱۷۰ کشور جهان را درگیر خود کرده و با روندی که طی می کند احتمال افزایش تعداد کشورهای مبتلا به آن دور از ذهن نیست. بنابراین منطقی تر آن است که تصمیم دو ماه آینده IOC (ماه مِی) را مبنا قرار داد برای بازی های المپیک و برگزار شدن یا نشدن آن در مردادماه.

سی و دومین دوره بازی های المپیک تحت تاثیر ویروس کرونا قرار گرفته است

چهار سناریو برای المپیک سی و دوم
به گزارش خبرنگار مهر، مبنای کمیته بین المللی المپیک برگزاری هر چهار سال یکبار بازی های المپیک است. بر همین اساس از سال ۱۸۹۶ که اولین دوره بازی های المپیک تابستانی در آتن برگزار شد تا به امروز که ورزش جهان در آستانه برگزاری سی و دومین دوره این بازی ها قرار دارد، کشورهای مختلف در بازه زمانی ثابتِ چهارساله میزبان این رویداد بزرگ بوده اند.

در این میان هیچ اتفاق و بحرانی منجر به لغو بازی های المپیک نشد جز جنگ جهانی دوم که برگزاری دوازدهمین و سیزدهمین دوره بازی های المپیک (المپیک ۱۹۴۰ و ۱۹۴۴) در توکیو و لندن را منتفی کرد. با این حال IOC بازهم با حفظ قانون خودنوشته چهارساله اقدام به پیگیری بازی های المپیک کرد و چهاردهمین دوره این بازی ها را سال ۱۹۴۸ در لندن برگزار کرد.

IOC حتی بر همین مبنا زمان برگزاری المپیک های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۸ در پاریس و لس آنجلس را هم مشخص کرده است. همین مسئله پیش بینی برخی نسبت به جابه جایی در زمان برگزاری المپیک سال آینده را کمرنگ کرده است اما به هر حال با توجه به شرایط بحرانی ناشی از گستردگی ویروس کرونا، هرگونه تصمیم گیری در مورد این دوره بازی ها را محتمل کرده است.

«لغو کلی المپیک ۲۰۲۰» یکی از احتمالات در مورد این دوره بازی ها به حساب می آید که البته خیلی بعید است، حتی «توماس باخ» رئیس کمیته بین المللی المپیک هم در اظهارات اخیر خود این احتمال را رد کرده است. اما جز این، سه سناریوی دیگر را هم می توان برای المپیک تابستانی سال پیش رو متصور شد که یکی از آنها «تاخیر یک ساله» بازی هاست؛ برخی مسئولان تصمیم گیرنده در رابطه با المپیک در صحبت های خود به این مسئله اشاره داشته اند اما لحاظ کردن تاکیدی که IOC به برگزاری چهار سال یکبار بازی ها دارد و اینکه اعمال تاخیر یک ساله، برگزاری به موقع المپیک های آینده را هم تحت تاثیر قرار می دهد، احتمال اینگونه تصمیم گیری را هم کم می کند.

«تاخیر دو ماهه» دیگر تصمیم محتمل در مورد بازی های المپیک توکیو است، مسئله ای که وزیر ورزش کشور هم به آن اشاره کرده اما باید در نظر داشت که در این صورت برگزاری المپیک همزمان می شود با ماه های پُر بارش در توکیو و دردسرهایی که ژاپنی ها برای میزبانی بی دردسر با آن مواجه می شوند.

«برگزاری سرِوقت» هم دیگر سناریوی قابل پیش بینی در مورد المپیک است؛ موضوعی که طبق نشست اخیر مسئولان IOC با فدراسیون های جهانی خیلی دور از ذهن نیست هرچند که قطعی شدن این موضوع، نیازمند تصمیم گیری های جدید در رابطه با وضعیت سهمیه ها خواهد شد.

در هر صورت اینکه تصمیم کمیته بین المللی المپیک در مورد المپیک سی و دوم تعیین کننده خواهد بود اما تاثیرگذاری وضعیت کرونا در این تصمیم را نمی توان نادیده گرفت.

کد خبر 4882439 زینب حاجی حسینی

منبع: مهر

کلیدواژه: المپیک 2020 توکیو کسب سهمیه المپیک ویروس کرونا ویروس کرونا تیم فوتبال پرسپولیس تیم فوتبال استقلال تهران لیگ برتر فوتبال ایران وزارت ورزش و جوانان باشگاه پرسپولیس کسب سهمیه المپیک محمدحسن انصاریفرد فیفا کشتی فرنگی دوومیدانی فدراسیون کشتی المپیک 2020 توکیو مسعود سلطانی فر کمیته بین المللی المپیک دوره بازی های المپیک دوره بازی ها المپیک ۲۰۲۰ بازی ها تصمیم گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۳۵۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات سناریوی رژیم‌صهیونیستی برای حمله به رفح

روزنامه عرب زبان رای الیوم از سناریوی رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح پرده برداشت و نوشت که اطلاعات گروه های مقاومت درباره عملیات احتمالی به این شهر، گواه بر طرح ارائه شده از سوی تل آویو به طرف مصری و دولت آمریکا است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، به نقل از رای الیوم، همه اطلاعات طرف‌های اسرائیلی و مصری درباره اجرای قریب الوقوع عملیات نظامی در محور فیلادلفیا و حومه شهر رفح، گواه بر این است که طرف اسرائیلی به دنبال عملیات محدودی است که طی آن بمباران سنگین زیرساخت‌ها، مگر در موارد ضرورت انجام نخواهد شد و هدف این عملیات، چهار گردان مقاومت در شهر رفح است.

این رسانه نوشت: اطلاعات گروه‌های مقاومت درباره عملیات احتمالی رفح گواه بر طرح ارائه شده تل آویو به طرف مصری و دولت آمریکاست. بر اساس اطلاعات موجود، به نظر می‌رسد که آمریکا و مصر با طرحی موافقت کرده‌اند که از عملیات تدریجی حکایت دارد که از مناطق شرقی شهر رفح شروع می‌شود و با بمباران سنگین مگر مناطقی که ارتش رژیم صهیونیستی گمان کند رهبران حماس در آن مخفی شده باشند، همراه نخواهد بود و تل آویو به اطلاع مقامات آمریکایی و مصری رسانده که اطلاعات لازم را درباره زیرساخت‌های نظامی مقاومت در شهر رفح و زیر تونل‌ها، برخی محله‌ها و کوچه‌های این شهر، جمع آوری و نهایی کرده است.

رای الیوم افزود: صحبت از عملیات نظامی تدریجی است که گفته می‌شود با همکاری کمیته نظامی و امنیتی مصر از حیث نظامی و اطلاعاتی طراحی شده و این بدان مفهوم است که قاهره موافقت اولیه را داده و این عملیات منتظر دستور بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی است.

این رسانه ادامه داد: نتانیاهو به عامل وقت و فشار به منظور وادار کردن مقاومت برای قبول پیشنهاد جدید مصر در لحظات آخر درباره تبادل اسیران امید دارد تا از عملیات صرف نظر کند، اما طرح‌های عملیاتی آماده و روی کاغذ است و بُعد اطلاعاتی پایان یافته و صحبت از روند تدریجی درگیری برای تصرف مناطق و حمله به حماس است.

رای الیوم اضافه کرد: منابع وابسته به مقاومت از آمادگی کامل برای مقابله با دشمن صحبت به میان می‌آورند. چهار گردان القسام در شهر رفح طی هفت ماه گذشته در عملیات نظامی شرکت نکرده و آماده و سرحال برای درگیری و رویارویی هستند.

کد خبر 748638

دیگر خبرها

  • وحشت در محافل صهیونیستی بعد از تصمیم ضد اسرائیلی دادگاه لاهه
  • تابع فضاسازی ها تصمیم قضائی نمی گیریم
  • حسن یزدانی در المپیک پاریس برابر قاتل تیلور؛ اشتباه یا احترام؟
  • تعیین تکلیف حسن یزدانی برای المپیک پاریس
  • فوری: تصمیم نهایی کادرفنی درباره حسن یزدانی
  • تعیین تکلیف رینگ شهری یزد بعد از ۲۵ سال
  • جزئیات سناریوی رژیم‌صهیونیستی برای حمله به رفح
  • وحشت نتانیاهو از صدور حکم بازداشت از سوی دیوان بین‌المللی دادگستری
  • برگزاری نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • یونانی‌ها مشعل المپیک را به پاریس تحویل دادند