Web Analytics Made Easy - Statcounter

وحید شالچی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در خصوص شیوع کرونا در کشور و شرایط مواجهه و برون رفت از این وضعیت اظهار داشت: وقتی مساله‌ای در اندازه‌های یک بحران ملی مطرح می‌شود، مواجهه با آن هم باید در سطح ملی باشد و این به این معنی است که نه تنها بخش‌های مختلف حاکمیت و نظام باید خودشان را برای روبه رو شدن با آن چالش آماده کنند بلکه بخش‌های مختلف جامعه هم باید با موضوع درگیر شده و برای حل مساله همراهی با حاکمیت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی، همراهی جامعه با حاکمیت را دارای پیش‌شرط‌هایی دانست و افزود:یکی از پیش شرطهای همراهی جامعه با حاکمیت این است که همه جامعه آن‌را به صورت یکسان، یک بحران ملی ببینند و خود را درگیر آن بدانند.

عضو هیات علمی دانشگاه طباطبایی به نقش رسانه‌ها در همراه کردن مردم با حاکمیت در شرایط بحرانی اشاره کرد و گفت: آسیب ما حوزه رسانه است و متاسفانه بخش مهمی از مخاطبان‌مان را به رسانه‌های برون‌مرزی واگذار کرده‌ایم و با توجه به نوع سیاست‌های خصمانه‌ای که آنها دارند دچار مشکل هستیم.

شالچی با بیان اینکه رسانه‌ها در ایجاد اجماع و وفاق ملی نقش محوری دارند، افزود: ما باید در پی تقویت رسانه‌های داخلی به عنوان یکی از پیش شرط‌های حل بحران باشیم تا اعتماد عمومی و در نهایت مشارکت جمعی در مواجه با آن چالش شکل بگیرد.

 این استاد دانشگاه تصریح کرد: باید «ما» ی ملی تقویت شود و در این مسیر نه تنها نباید شکاف‌های اجتماعی را فعال کرد، بلکه شکاف‌های اجتماعی موجود را باید به حداقل رساند زیرا فعال کردن این شکاف‌ها به شدت آسیب‌زاست.

این جامعه‌شناس درباره پیش شرط‌های تقویت «ما» ی ملی نیز گفت: باید اطلاعات به گونه شفاف به جریان بیافتد و در پرتو یک گفت‌وگوی جمعی برای یافتن راه‌ها، این اجماع ملی را شکل دهیم.

شالچی با بیان اینکه علاوه بر شفاف شدن اطلاعات، ایجاد اعتماد نسبت به اطلاعات هم مهم است، تصریح کرد: بخش‌های مختلف جامعه باید خود را در فرایند تصمیم‌گیری حاضر ببینند. علاوه بر این سازوکارهای تصمیم‌گیری باید به شکلی باشد بخش‌های مختلف جامعه به نمایندگی درگیر باشند تا حس هویت جمعی ایجاد شود.

این کارشناس ارشد مسائل اجتماعی با بیان اینکه اگر حس هویت جمعی شکل نگیرد، امکان وفاق جمعی هم نخواهد بود، گفت: ما باید سعی کنیم در تصمیم‌گیری‌ها، نهادهای مدنی و بخش‌های مختلف جامعه را مشارکت دهیم.

شالچی، ایجاد حس اطمینان به مدیریت را دیگر چالشی دانست که باید تصمیم‌گیران کشور برای ایجاد وفاق ملی برای آن چاره‌یابی کنند.

بخشی از دنیای امروز در فضای مجازی جریان دارد

وی درباره نقش فضای مجازی در مواجهه با بحران‌های کشور نیز گفت: فضای مجازی هم نکات مثبتی داشته و هم چالش‌هایی ایجاد کرده است. واقعیت این است که ما در یک دهه اخیر وارد دنیایی شدیم که بخش زیادی از آن در فضای مجازی در جریان است اما هنوز بسیاری از شهروندان ما مهارت‌های لازم برای زیستن در فضای مجازی را به دست نیاورده‌اند. به طوری که هنوز بخشی از مردم نمی‌دانند چگونه می‌شود به اخبار مختلف اعتماد کرد یا از بین اخبار مختلف، اخبار خوب را گزینش کرد و اینکه چگونه باید به منابع معتبر خبر مراجعه کرد.

 شالچی با بیان اینکه در روزهای اول شیوع کرونا، فضای مجازی، بیشتر در جهت وارد کردن خدشه به اعتماد مردم به نهادها حرکت کرد، گفت: فضای مجازی در ابتدا اضطراب زیادی ایجاد کرد بدون اینکه بتواند راهبردی برای برون رفت از این شرایط ارائه کند اما کم کم خود مردم توانستند مقداری فضا را به سمت تبادل اطلاعات مفید ببرند.

این جامعه شناس گفت: در اوایل شیوع کرونا، فضای مجازی چالش جدی ایجاد کرد و به جای اینکه برای روبرو شدن با چالش جدید در ما اراده جمعی ایجاد کند، چالش‌هایی که قبلا در حوزه سیاسی وجود داشت را زنده کرد و فضای مجازی به محل تصفیه‌حساب‌های سیاسی تبدیل شد.

شالچی با یادآوری عملکرد فضای مجازی در گذشته گفت: در دوره‌های مختلف، فضای مجازی به شکاف‌ها دامن زد و وفاق ملی را تضعیف و و بر حجم بی اعتمادی ها افزود.

نخبگان متعهد به وفاق ملی را بها دهیم

 وی در خصوص نقش گروه‌های مرجع در بحران‌ها نیز گفت: ما هر چقدر به نخبگانی که به انسجام ملی متعهد هستند بیشتر بها دهیم، آنها ابزارهای مهمی برای کنترل این چالش‌ها و ایجاد وفاق ملی و کانالیزه کردن مشارکت عمومی در حل مسائل هستند.

استاد جامعه‌شناسی دانشگاه علامه طباطبایی، نقش نخبگان دانشگاهی و غیردانشگاهی در همه سطوح از جمله حوزه هنر و سلامت را در بحران‌ها سازنده توصیف کرد.

توان حل مشکلات اقتصادی مردم وجود دارد

شالچی با اشاره به زیان‌های اقتصادی شیوع کرونا برای بخشی از مردم گفت: شیوع کرونا صدمات اقتصادی جدی به بخش‌هایی از اقتصاد ما وارد کرده که در این شرایط تحریم، جبران آن‌ها برای دولت بسیار دشوار است و بخش‌هایی از جامعه دراین شرایط، حتی از برآوردن نیازهای اولیه هم ناتوان هستند.

وی، بحران اقتصادی ناشی از شیوع کرونا را عامل بحران‌های دیگر اجتماعی دانست و افزود: تامین حداقل‌های زندگی برای بخشی از فرودستان جامعه واقعا در این شرایط فراهم نخواهد شد و این چالشی است که باید با اتخاذ سیاست‌های اقتصادی ترمیمی برای حل آن تلاش کنیم.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه جامعه ایران را جامعه‌ای قوی می‌بینم که می‌تواند با بحران‌ها رو به رو شود و امکان چاره یابی دارد، گفت: اگرچه منابع اقتصادی ما ضعیف است اما منابع فرهنگی و تمدنی قوی داریم که می‌تواند در این شرایط سخت به ما کمک کند.

شالچی به ظرفیت‌های داخلی کشور در حوزه کسب‌وکارهای کوچک اشاره کرد و گفت: این نوع کسب‌وکارها که کمتر نیازمند مراودات بین‌المللی هستند و به بازار ۸۵ میلیونی داخلی متکی هستند، ظرفیت‌های زیادی دارند و باید آنها را تقویت کنیم.

وی از مسئولان ارشد کشور خواست تا شخصا در جلسات مدیریت بحران کرونا حضور پیدا کنند و با خبرنگاران و مردم در تماس باشند و افزود: نوع حضور مسئولان در تقویت حس اعتماد عمومی بسیار موثر است. مسئولان ارشد کشور لازم است دیدارهای روزانه داشته باشند و با مردم در این باره گفت‌وگو کنند.

برچسب‌ها ویروس کرونا فضای مجازی آسیب ها وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی پروندهٔ خبری پویش اجتماعیِ سهم من در کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا فضای مجازی آسیب ها وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ویروس کرونا فضای مجازی آسیب ها وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بخش های مختلف جامعه فضای مجازی شیوع کرونا وفاق ملی بحران ها رسانه ها شکاف ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۳۵۲۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت با ایده‌هایی عملگرایانه سیاست‌های جمعیتی را تقویت کند

به گزارش خبرگزاری مهر، محمود پاک نیت بازیگر شناخته شده سینما، تئاتر و تلویزیون عنوان کرد: قطعاً سیاست های جمعیتی برای فرزندآوری موثر است منتها دولت می تواند این سیاست ها را تقویت کند و زمینه‌هایی برای فرزندآوری بیشتر با ایده‌هایی عملگرایانه فراهم کند.

وی در ادامه عنوان کرد: الان از دغدغه های زوج ها امرار معاش و معیشتشان است، هر زوجی نیاز به حداقل‌هایی برای خانه و مسکن و مادیات دارد. اضافه کردن نسل هم مشکلات خاص خود را دارد اما قطعاً مشکلاتش کمتر از پیری جمعیت است

وی با اشاره به غریزه قوی مادری در بین زنان جوان گفت: زنان جوان ایرانی همه فرزند دوست هستند، نباید طوری شود که نسل آتی در زمان کهنسالی هیچکس را نداشته باشد که به او رسیدگی کند. زوجین جوان باید به این مسایل توجه کنند که همانطور که گذشته های ما نیاز به فرزند در سنین بالا داشتند، نها هم همینطور هستند.

وی با اشاره به تهدیدات پیری جمعیت در جامعه اظهار داشت: وقتی سن ازدواج بالا می رود و جوانان ازدواج کرده هم تمایل به فرزند پیدا نمی‌کنند به مروری کهن سالی جمعیت رخ می دهد. باید برای سال های آتی تمهیدی بیاندیشیم تا مشکلاتی از این دست گریبان جامعه مان را نگیرد، هنرمندان هم پای کار بیایند تا ترسیمی از فضای درست خانوادگی برای نسل جوان داشته باشند. به هر حال هنرمندان هم الگوی جامعه هستند.

ضرورت اجرای قانون جوانی جمعیت به طور کامل

همچنینانسیه شاه حسینی کارگردان و فیلمنامه نویس با تأکید بر سرعت افزایش جمعیت سالمندان در جامعه گفت: این امر باعث می‌شود که کاهش زاد و ولد به چشم بیاید و یک زنگ خطر برای کارشناسان حوزه سلامت و جمعیت محسوب شود و سال‌هاست که در این عرصه هم صحبت‌های زیادی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه قانون جوانی جمعیت باید به طور کامل و درست اجرا شود، گفت: همین جایزه می‌تواند راهگشایی در این عرصه باشد هر چند که حل مسئله نیست بلکه یک راهبرد است

شاه حسینی با اشاره به اینکه دستگاه‌های مسئول در اجرای قانون جوانی جمعیت باید نهایت تلاششان را اتخاذ کنند، یادآور شد: این مسوولیت هم تنها با یک دستگاه نیست، دستگاه‌های زیادی می‌توانند فعال شوند.

خود فرهنگ‌سازی در جامعه خیلی اثرگذار است تا این شعار دو فرزندی یا تک فرزندی که بلای جامعه شده، از اذهان پاک شود. شاه حسینی در پاسخ به این سوال که اگر فیلمی در این رابطه به او پیشنهاد شود، می‌پذیرد، گفت: بله قطعاً در این فضا که هر کشوری برای خود سیاستی دارد هنرمندان ما هم بنا اقتضائات جامعه کاری انجام دهند.

وی با اشاره به تهدیدات نیروی کار جوان در سال‌های آتی و بحران سالمندی اظهار داشت: این را در نظر داشته باشیم که تنها شعار خانواده محوری و نگرانی کاری از پیش نمی‌برد، قانون جوانی جمعیت می‌بایست به طور کامل اجرا شود خوشبختانه دبیرخانه ستاد ملی جمعیت هم این روزها خیلی خوب مشغول به فعالیت است.

دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخش های خانواده، رسانه، سازمان های مردم نهاد، دستگاهای اجرایی، شرکت ها و موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری با شعار سهم من از جوانی ایران برگزار خواهد شد.

علاقه مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانند به سایت jameyat.ir مراجعه کنند.

کد خبر 6092956

دیگر خبرها

  • ظرفیت تمامی ادارات برای کاهش فقر در جامعه به کار گرفته شود
  • کارگران پیشروان میدانی تولید ثروت هستند
  • امکانات اطفای حریق در مراتع و جنگل‌ها به خصوص در سمیرم تقویت شود
  • تقویت مرزبانی سبب گستردگی توسعه و پیشرفت همه جانبه جامعه می‌شود
  • تقویت مرزبانی سبب گستردگی توسعه جامعه می‌شود
  • دولت با ایده‌هایی عملگرایانه سیاست‌های جمعیتی را تقویت کند
  • سید محمد خاتمی: کشور در شرایط حساسی به سر می‌برد/ چشم امید ما برای عبور از بحران‌ها و گشودن افق‌ها به دانشگاه است/ اولین کار مجلس هفتم تثبیت قیمت‌ها بود و دیدیم که تورم روز به روز افزایش پیدا کرد
  • سید محمد خاتمی: کشور در شرایط حساسی به سر می‌برد/ چشم امید ما برای عبور از بحران‌ها و گشودن افق‌ها به نهاد دانشگاه و دانشگاهیان است/ اولین کار مجلس هفتم تثبیت قیمت‌ها بود و دیدیم که تورم روز به روز افزایش پیدا کرد
  • بارش‌های رگباری پنجشنبه دراصفهان می‌بارد/آماده باش نیروهای امدادی
  • نیازمند تقویت اقناع در دولت هستیم