Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-07@16:20:01 GMT

نکات مهم درباره آموکسی سیلین

تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۳۵۳۰۰

نکات مهم درباره آموکسی سیلین

خبرگزاری میزان- این دارو برای درمان عفونت‌های باکتریایی استفاده می‌شود. تاریخ انتشار: 09:01 - 02 فروردين 1399 - کد خبر: ۶۰۷۳۶۱

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، آموکسی سیلین یک آنتی بیوتیک پنی سیلین است که با باکتری‌ها مبارزه می‌کند. آموکسی سیلین برای درمان انواع مختلف عفونت ایجاد شده از باکتری‌ها مانند لوزه ها، برونشیت، ذات الریه و عفونت‌های گوش، گلو، بینی، پوست یا مجاری ادراری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آموکسی سیلین گاهی همراه با آنتی بیوتیک دیگری به نام کلاریترومایسین، برای درمان زخم معده استفاده می‌شود.

طریقه مصرف:

این مقدار برای بزرگسالان: ۵۰۰ میلی گرم هر ۱۸ تا ۲۴ در سه نوبت یا ۲۵۰ میلی گرم هر ۸ ساعت می‌باشد.

مقدار مصرف برای کودکان (حداقل ۴۰ کیلوگرم): ۲۵۰ میلی گرم خوراکی در هر ۸ ساعت یا ۸۷۵ میلی گرم در هر ۱۲ ساعت

احتیاط ها: اگر به آنتی بیوتیک‌های پنی سیلین حساسیت دارید، آن را به پزشک خود اطلاع دهید. آنتی بیوتیک‌های پنی سیلین شامل آمپی سیلین، دیکلوکساسیلین و پنی سیلین هستند. در صورت ابتلا به بیماری کبدی و کلیه، خونریزی و مونونوکلئوز با پزشک در میان بگذارید. این دارو تاثیر دارو‌های ضد بارداری را کم می‌کند. در طول درمان تا زمان بهبود کامل، راه‌های دیگری را برای کنترل بارداری انتخاب کنید. حتی اگر علائم بیماری تان با دیگری مشابه است، داروی خود را با سایر افراد به اشتراک نگذارید. در صورتی که بعد از درمان یا در طول درمان دچار اسهال خونی شدید، از دارو ضد اسهال استفاده نکنید و به پزشک مراجعه کنید. اسهال خونی ممکن است نشانه‌ی عفونت جدید در بدن شما باشد. قبل از مصرف، مایع درون ظرف را تکان دهید. در نظر داشته باشید، آموکسی سیلین عفونت ویروسی را درمان نمی‌کند. این دارو ممکن است در نتایج آزمایشات شما تاثیر بگذارد، پس باید مصرف آموکسی سیلین را به معالج خود گزارش دهید. اگر از آموکسی سیلین مایع در یخچال نگه داری می‌کنید، ۱۴ روز بعد از مخلوط کردن دور ریخته شود. اگر از آموکسی سیلین مایع در دمای اتاق نگه داری می‌کنید، ۷ روز پس از مخلوط، دیگر استفاده نشود. اگر یک نوبت را فراموش کردید، از مصرف هر دو نوبت باهم صرف نظر کنید و به مصرف ادامه‌ی دوز مصرفی بپردازید.
۶۰ درصد آن از طریق ادرار دفع می‌شود. نیمه عمر آن در بدن ۶۰ دقیقه است. این دارو برای کودکان و افراد مسن پیشنهاد نمی‌شود. می‌توان دارو را همراه غذا یا بدون غذا مصرف کرد. اگر در بلع دارو مشکل دارید، می‌توانید از قرص جویدنی استفاده کنید. اگر به دلیل شرایط درمانی، مجبور به مصرف طولانی مدت آموکسی سیلین هستید، در بازه‌های مختلف آزمایش دهید و سلامت کلیه و کبد خود را چک کنید. تاثیر دقیق این دارو روی بارداری و شیردهی مشخص نیست، در صورت بارداری یا شیردهی با پزشک خود مشورت کنید. محل و شرایط نگه داری:

دور از دسترس کودکان، در دمای ۱۵ تا ۲۰ درجه سانتی گراد نگه داری شود. دارو به هیچ عنوان نباید یخ بزند.

عوارض:

برخی عارضه‌های پدید آمده پس از مصرف آموکسی سیلین، نشانه‌های رفتار آلرژیک بدن شما نسبت به دارو است. این نشانه‌ها عبارتند از: کهیر، تنفس دشوار، تورم گلو و واکنش‌های شدید پوستی. موضوع مهم در مشاهده عوارض این است که ممکن است همه‌ی عوارض نام برده شده، در فرد مشاهده نشود، ولی بیشترین عارضه‌هایی که مشاهده شده است اسهال، بثورات و تهوع می‌باشد. در صورت مشاهده عوارض ذیل، باید فورا به پزشک مراجعه شود.

عوارض جانبی رایج:

مدفوع سیاه یا سفید، گرفتگی شکم و حساسیت معده به لمس، درد معده، خونریزی لثه، مشاهده تاول یا شل شدگی در پوست، نفخ، ادرار خونین، خون دماغ، تب، تورم عمومی بدن، سر درد، دوره‌ی قاعدگی سنگین، عطش، التهاب مفاصل، خارش، کاهش ناگهانی اشتها، حالت تهوع و استفراغ، درد قفسه سینه، لرز، مدفوع به رنگ خاک رس، سرفه، ادرار تیره، مشکل در تنفس، مشکل در بلع، سرگیجه، تپش قلب، احساس ناراحتی غیر متعارف، کمر درد، درد و سوزش هنگام ادرار کردن، رنگ پریدگی، پف کردن پلک، تورم زبان و لب و گلو، سرخی چشم، تنگی نفس، زخم شدن لب، پدید آمدن لکه‌ی سفید روی لب، تورم غدد لنفاوی، خون ریزی و کبودی غیر معمول، خستگی و خواب آلودگی شدید، کاهش وزن، استفراغ خونی، تغییر رنگ پوست و چشم به رنگ زرد.

بیشتر بخوانید: نکات مهم کرونایی درباره نحوه صحیح استفاده از ماسک

عوارض جانبی کمتر رایج:

احساس طعم بد و ناخوشایند در دهان، تغییر ناگهانی در رفتار، گیجی، تشنج، تغییر رنگ دندان، بی خوابی، مشکل در خواب، لکه سفید روی زبان و در گلو و بثورات.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: درمان دارو آموکسی سیلین آنتی بیوتیک پنی سیلین نگه داری میلی گرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۳۵۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تزریق این دارو فقط در بیمارستان انجام شود

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت گفت: تزریق آنتی‌بیوتیک "سفتریاکسون" فقط باید با تجویز پزشک و صرفاً در بیمارستان انجام شود.

به گزارش مشرق، زهرا جهانگرد با تاکید بر اینکه تزریق آنتی‌بیوتیک "سفتریاکسون" فقط باید با تجویز پزشک و صرفاً در بیمارستان (در مکان مجهز به تجهیزات احیاء و تیم متبحر برای انجام عملیات احیاء) انجام شود، اظهار کرد: در صورت مصرف دارو در مراکز فاقد تجهیزات، منجر به عوارض دارویی شده، جان بیمار در خطر خواهد بود.

وی افزود: به‌منظور پایش علائم بالینی و تحت‌نظر به‌منظور پایش وقوع عوارض ناخواسته احتمالی، بیماران باید حداقل ۳۰ دقیقه پس از تزریق تحت نظر باشند و در صورت بروز هرگونه علائم و نشانه‌های ازدیاد حساسیت، تزریق دارو قطع و اقدامات حمایتی و درمانی لازم بر اساس علائم بالینی انجام گیرد.

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت توصیه کرد: از تجویز و مصرف داروی سفتریاکسون در موارد مصرف تایید نشده و فاقد اندیکاسیون‌های تایید شده و همچنین مصرف خودسرانه و غیرمنطقی داروهای آنتی‌بیوتیک از جمله داروی سفتریاکسون اجتناب شود.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • آمار هولناک از فوت بیماران تالاسمی در ایران
  • توصیه به مصرف آب چاه به جای آب معدنی اشتباه است
  • واکنش سازمان غذا و دارو به توصیه به مصرف آب چاه
  • آب معدنی استفاده کنیم یا نه؟
  • هشدار؛ تزریق این دارو فقط باید در بیمارستان انجام شود
  • تزریق این دارو فقط در بیمارستان انجام شود
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • پرِگابالین چیست و چرا می‌تواند خطرناک باشد؟