Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از روزنامه‌نگاران و نویسندگان کشور با بیان این‌که کرونا اگرچه مرگبار، اما پیام‌آور ضرورت رویکرد به واقع‌گرایی و عقلانیت است، گفت: "ما مردمان، همه روزان و شبان‌مان را در عرصه زیست جمعی، گرفتار پیچ و گردنه و دره‌های هولناک بوده‌ایم. یکسره غصه خورده‌ایم و چشم تر داشته‌ایم. خنده را به نسیان سپرده‌ایم و با بغض در گلو، لقمه خاردار فرو داده و پیری زودرس را تجربه کرده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این همه، همواره در روزهایی چنین دشوار، غم همدیگر خورده‌ایم. بیشتر از همیشه، هوای هم را داشته‌ایم. جان پناه همدیگر بوده‌ایم و همانند همیشه از عشق و مهر برای یکدیگر دریغ نکرده‌ایم."

به گزارش ایسنا، رضا خاکی‌نژاد، روزنامه‌نگار و نویسنده با پیوستن به پویش #علمی_شو کرسی یونسکو در ترویج علم، یادداشتی را در صفحه اینستاگرامی "کرسی یونسکو در ترویج علم" منتشر کرده که در این یادداشت آمده است:

«کرونا عجالتاً میدان‌دار معرکه است. هر چه هست در تنگنا و تنگجای غریبی گرفتار آمده‌ایم. در گرماگرم همین بگیر و ببند مرگبار بیماری است که تماشاگر تقابلی بی‌سابقه بین خردورزی و خرد ستیزی، اندیشه‌ورزی و اندیشه‌ستیزی و در نهایت، منطق زیست گیتی‌یانه و مینوی هستیم. وحشتی که این قدر قدرت پنهان و ناپیدا در دل جمعیت چند میلیارد نفری جهان از جمله ایرانیان افکنده، هم اینک به پارادوکس غریبی بدل شده است: "مرگبار، اما پیام‌آور ضرورت رویکرد به واقع‌گرایی و عقلانیت."

به‌ویژه برای مطلق‌انگاران جزم‌اندیش تا دمی از عرش به فرش آمده و از توهم و خرافه به واقع‌گرایی میل کنند. تا مگر دریابند عصر حجر به دلیل تمام شدن سنگ نبوده که به پایان رسیده است. دریابند زمانه، دیگر زمانه دون کیشوت‌وار تاخت آوردن و با تفنگ سر پر، دبه باروت به لیفه تنبان آویختن و به سیاق دایی جان ناپلئون، شارت و شورت کردن و هل من مبارز طلبیدن نیست. حالا این کروناست که چوب تعلیمی به یک دست و شابلون بهداشتی رفتار درست با طبیعت انسانی به دست دیگر، امر و نهی می‌کند و فرمان می‌دهد و  در عین حال، چندان عدالتخواه است که زندانی و زندانبان را از هم باز نمی‌شناسد.

کرونا ویروسی نیست که سنگی به ترازوی کسی بگذارد و تره برای کسی دیگر خرد کند. آن‌ها که در مقام و منصبی، کیا و بیا و ید بیضایی داشته‌اند و دارند و بیدی نبوده‌اند که به هر بادی بلرزند، حالا در برابر ویروسی ناپیدا و نادیدنی، تن لرزه گرفته‌اند. حتی در مواردی قدر قدرتان و نره شیرهای بیشه دلاوری، زاد و رودشان را برداشته و به سویی گریخته‌اند تا مگر از چشم تیزبین ویروس دور بمانند. غافل از این که کرونا مثل گاو حاج میرزا آقاسی، سرزده و بی هوا به هر جایی وارد می‌شود و خواب خوش خواب سنگین‌ها را آشفته می‌کند. کرونا حالا به صاحبان عقل گرد و پوزه دراز، هشدار می‌دهد خرد پیشه کنند و به حکم عقل، فرمانبر منطق باشند و همه چیز را با چوب تقدیر و سرنوشت از صحنه نرانند. بدیهی است جز این، مصداق همان حکایت معروف خواهند بود که:

" گفت: دمر آب نخور، عقلت کم می‌شود. گفت: عقل چیست ؟ گفت: بخور جانم. بخور ... "

و اما توده‌های عظیم مردمان رنج دیده و رنجیده سرزمین عزیزمان ایران. آنان که سالیان درازی است یک چشم اشک و یک چشم دیگر، خونابه دارند. با این همه، این بار هم باور دارند پیچ و گردنه پرخطر کرونا را سرانجام پشت سر خواهند گذاشت. سفر در مسیرهایی چنین سخت گذر، حکایت دیروز و امروزمان نبوده است و نیست. ما مردمان، همه روزان و شبان‌مان را در عرصه زیست جمعی، گرفتار پیچ و گردنه و دره‌های هولناک بوده‌ایم. یکسره غصه خورده‌ایم و چشم تر داشته‌ایم. خنده را به نسیان سپرده‌ایم و با بغض در گلو، لقمه خاردار فرو داده و پیری زودرس را تجربه کرده‌ایم. با این همه، همواره در روزهایی چنین دشوار، غم  همدیگر خورده‌ایم. بیشتر از همیشه، هوای هم را داشته‌ایم. جان پناه همدیگر بوده‌ایم و همانند همیشه از عشق و مهر برای یکدیگر دریغ نکرده‌ایم.

امروز ، قلب تک تک ایرانیان پاک‌نهاد، ریشاریش اندوهی سترگ است. مردمان ایران زمین، این خانه نیک‌اندیشان و نیکخواهان، به فرمان عقل، درایت و منطق، قبراق و حاضر یراق، کمر همت بسته‌اند تا بلا و پلیدی را از سر این سرزمین، برانند، ریشه‌کن و بیخ بر کنند. ما در این نبرد، پیروزیم ... .»

به گزارش ایسنا، کرسی یونسکو در ترویج علم به منظور مقابله با شبه علم، اخبار غیرعلمی و باورهای غلطی که این روزها پیرامون کرونا ویروس جدید در جامعه منتشر شده، پویشی را به نام «#علمی_شو» راه‌اندازی کرده و از همه علاقه‌مندان به مباحث علمی درست، دعوت می‌کند با تولید و ارسال پیام‌های کوتاه صوتی، تصویری و متنی، در راستای جایگزینی اندیشه و رفتار صحیح علمی در جامعه به جای هراس از این بحران، این پویش را یاری کنند.

کرسی یونسکو در ترویج علم از صاحبنظران، متخصصان و نیک اندیشان دعوت کرده است از طریق ایمیل کرسی به نشانی unescocps@gmail.com، صفحه اینستاگرام unescocps و کانال تلگرامی @unescocps به پویش "#علمی_شو" بپیوندند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کرسی یونسکو در ترویج علم مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور کروناویروس کرسی یونسکو در ترویج علم داشته ایم خورده ایم بوده ایم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۳۵۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!

اخیرا محققان هلندی خبر فوت مردی که ۶۱۳ روز به بیماری کرونا مبتلا بود گزارش کردند. این مرد به‌دلیل ابتلا به نقص ایمنی نتوانست بیماری کرونا را شکست دهد.

این مرد ۷۲ ساله هلندی، که نام او فاش نشده است، به نقص ایمنی شدیدی مبتلا بود و سال ۲۰۲۲ گرفتار یکی از گونه‌های ویروس کرونای اُ-میکرون شد. او پیش از ابتلا چند بار واکسن کوید۱۹ هم زده بود. از همان زمان او هر بار که آزمایش کرونا می‌داد، مثبت می‌شد و این بیماری آنقدر ادامه یافت تا سرانجام مرد نگون‌بخت اکتبر سال گذشته فوت کرد.

بیماری کرونای این مرد ۲۰ ماه طول کشید که طولانی‌ترین مورد در نوع خود بوده است. پزشکان برای کمک به او درمان‌های گوناگونی را پیشنهاد داده بودند که متاسفانه هیچ‌کدام فایده نداشت.

سیستم ایمنی بدن او آنقدر قوی نبود تا بتواند با ویروس کرونا مبارزه کند. حتی داروهای پادتن هم به‌کارش نیامدند.

بیماران مبتلا به کرونا معمولا پس از گذشت چند روز یا نهایت چند هفته درمان می‌شوند اما این مرد ۷۲ ساله، ۶۱۳ روز گرفتار این بیماری بود.

محققان در بررسی‌های این بیمار متوجه وجود حدود ۵۰ جهش ویروس کرونا در بدن شده بودند. این جهش‌ها توانسته بودند در سیستم ایمنی بدن این مرد اختلال ایجاد کنند که در نهایت جان او را گرفتند.

دیگر خبرها

  • صاحبان صنایع استان بوشهر برای جذب دانشجویان بورسیه اقدام کنند
  • اعزام ۳ هزار زائر از استان همدان در قالب کاروان راهیان نور
  • جذب دانشجویان توسط صاحبان صنایع از طریق سامانه سیب
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • قطع خدمات دولتی برای صاحبان مجوزی که شناسه یکتا ندارند
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • بازدید بیش از ۳میلیون زائر از یادمان‌های شهدا
  • پیش بینی صعود ۴۰هزار نفری به ارتفاعات بازی دراز
  • امسال هم صعود بازی دراز از راه رسید/ آمادگی دستگاه های اجرایی برای این صعود باشکوه
  • هشدار ارزی قالیباف به دولت