Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام دکتر ارزانی با بیان‌اینکه ماندن در منزل در ایام مبارزه با کرونا فرصت مغتنم برای اجرای طرح «مکمل» است، گفت: با این طرح هم به مناجات با خدا و کسب لذت‌های حلال می‌پردازیم و هم مهارت ارتباط با دیگران و حل مسئله را فرا می‌گیریم.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر «حبیب رضا ارزانی» در گفت وگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان درباره بهره وری از فرصت حضور در منزل در ایام شیوع کرونا و تبدیل هر خانه به یک مسجد در این روزهای تعطیلی و محدودیت فعالیت مساجد، اظهار کرد: در روایات اسلامی تصریح شده: «المومنُ الکیس» یعنی مومن زیرک است همچنین تاکید شده «اغتنموا الفرص الخیر» یعنی از فرصت های خیرِ پیش آمده استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور ادامه داد: همچنین، بنابر آموزه های دینی همه آنچه در عالم اتفاق می افتد بر اساس نظام اصلح و شایسته تر بوده و آنچه خدا برای انسان رقم می زند، خیر است. البته به تعبیر قرآن، اگر بدی ای به ما می رسد از خودمان و اعمال مان است و اگر خیری به ما می رسد از جانب خدای متعال است.

 

وی با اشاره به شیوع ویروس کرونا و توصیه متخصصان به در خانه ماندن، تصریح کرد: باید از این فرصت حضور در خانه بهترین استفاده ها را داشت. امام کاظم(ع) که سال جدید را با سالروز شهادت ایشان آغاز کردیم، می فرمایند: اوقات روز را به چهار بخش تقسیم کنید، بخشی را به مناجات با خدا، بخشی را به کسب و کار و تامین معاش، بخشی دیگر را به معاشرت با مردم و نهایتا بخشی را به لذت های حلال اختصاص دهید.

 

حجت الاسلام دکتر ارزانی در ادامه بیان کرد: شخصا بر اساس این روایات شریف طرحی با عنوان «مکمل» طراحی کرده ام؛ «م» برای مناجات با خدا، «کاف» کسب و کار و تامین معاش، «م» دوم برای معاشرت با مردم و آشنایان است که حضرت موسی بن جعفر(ع) تاکید دارند با کسانی معاشرت کنید که به درستی خوبی و بدی شما را بیان می کنند و در دوستی با شما خالص هستند، و نهایتا «لام» شامل لذت های حلال می شود.

 

وی افزود: البته این بدان معنا نیست که میزان وقت اختصاص داده شده به هر چهار بخش، یکسان باشد بلکه برای شان زمانی را در طول روز در نظر گرفت. برای مثال در بحث مناجات می توان تفکر را هم گنجاند چراکه در روایت آمده یک سال تفکر بالاتر از 70 سال عبادت است. پس چه خوب است در این ایام حضور در منزل برای مبارزه با شیوع کرونا، تفکر کنیم که چقدر برای جامعه مفید بوده ایم و چه باید انجام دهیم و در این مدت خود را برای فعالیت دوباره و اثرگذار بازسازی کنیم.

 

این مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در این ایام می توان نماز و روزه های قرضی را به جا آورد، گفت: همچنین، می توان با خانواده به ارتباط بیشتر پرداخت. اگرچه اکنون شاید فرصت حضور در محل کار محدود شده، می توان مهارت های حل مسئله، ارتباط با دیگران، مدیریت جلسات، کنترل خشم و استرس و ... را در اعضای خانواده ایجاد کرد و افزایش داد.

 

وی با اشاره به کاهش معاشرت ها به منظور قطع زنجیره ابتلا به کرونا، ابراز کرد: در بخش معاشرت با مردم اکنون که ارتباط ها به دلیل شیوع کرونا محدود شده، می توان از فضای نامه نگاری، مجازی و ارتباط تلفنی برای معاشرت با اقوام و آشنایان (حتی کمی دورتر) و دوستان استفاده کرد حتی می توان برای پدر و مادر، همسر و فرزندان نامه نوشت و بدون محدودیت های کلامی آنچه را در ذهن داریم، بیان کنیم.

 

حجت الاسلام دکتر ارزانی با بیان اینکه به تعبیر امام کاظم(ع) اگر بخش لذت های حلال نباشد نمی توان دیگر امور را هم به نیکی انجام داد، خاطرنشان کرد: مطالعه کتاب، تماشای تلویزیون، اجرای نمایش های خانوادگی با محوریت حماسه های دینی ملی، انجام بازی های فکری و امثال آن در این ایام می تواند فرصت لذت و فرح در بستر خانواده را ایجاد کند.

 

 

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: طرح مکمل مبارزه با کرونا سبک زندگی اسلامی لذت های حلال حجت الاسلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۳۶۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است

ایتنا - سازمان جهانی بهداشت گزارشی را منتشر کرده است که تأیید می‌کند بین همه‌گیری کووید-۱۹ و افزایش نرخ چاقی کودکان ارتباط وجود دارد.
بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت، یافته‌های این مطالعه که روی ۵۰ هزار کودک در ۱۷ کشور اروپایی بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ انجام شده است نشان می‌دهد شیوع کرونا منجر به زمان شرکت کودکان در فعالیت بدنی، صرف زمان بیشتر پای صفحه نمایش‌های الکترونیکی و در نتیجه افزایش چاقی کودکان در سراسر اروپا شده است.

این سازمان می‌گوید این چاقی در پسران و دختران ۷ تا ۹ ساله شایع بوده است.

این مطالعه نشان داد که در طول مدت همه‌گیری و قرنطینه‌های ناشی از آن، بیش از یک سوم از کودکان (۳۶ درصد) زمان بیشتری را برای حضور آنلاین، انجام بازی‌های کامپیوتری، استفاده از رسانه‌های اجتماعی یا تماشای تلویزیون در روزهای هفته گذرانده‌اند.

۳۴ درصد از کودکان ۷ تا ۹ ساله نیز در روزهای شنبه و یکشنبه زمان این فعالیت‌های خود را افزایش دادند.

طبق یافته‌های منتشره، تقریباً یک سوم (۲۸ درصد) از کودکان به طور قابل توجهی زمان کمتری را در فعالیت‌های خارج از منزل در طول هفته و تقریباً یک چهارم (۲۳ درصد) زمان کمتری را در تعطیلات آخر هفته در خارج از منزل گذرانده‌اند.

با این حال همه نتایج این تحقیق تلخ نیست. برخی از جنبه‌های مثبت همه‌گیری کووید-۱۹ این بوده که تقریباً یک سوم (۳۰٪) خانواده‌ها افزایش در تهیه غذاهای خانگی را گزارش کردند. امری که نشان از مصرف غذاهای سالم‌تر به جای غذاهای فرآوری شده و حاوی درصد بیشتری نمک و شکر بوده است.

 

۲۹ درصد از پاسخ دهندگان گفته‌اند که به عنوان یک خانواده با هم غذا می‌خورده‌اند و ۲۶ درصد نیز گفته‌اند هم‌اکنون نیز به برخی عادات شکل‌گرفته در طول همه‌گیری از جمله آشپزی و پختن غذا با فرزندان خود ادامه می‌دهند.

دکتر کرملین ویکراماسینگ، مشاور منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در امور تغذیه، فعالیت بدنی و چاقی، در این باره گفت: «چشم‌اندازی که این گزارش ترسیم می‌کند بسیار ظریف است؛ در برخی کشورها تغییرات مثبتی رخ داده است مانند اینکه خانواده‌ها بیشتر با هم غذا می‌خورند، اما یافته‌های نگران‌کننده‌ای نیز وجود دارد از جمله افزایش عادات غذایی ناسالم و زمان بی‌تحرکی.»

وی اضافه کرد: «ما نمی‌توانیم این روندها را نادیده بگیریم. امیدوارم این گزارش زنگ خطری را به صدا درآورد و ما را وادار به انجام اقدامات فوری برای بهبود الگوهای تغذیه و فعالیت بدنی کند.»

دکتر آنا ریتو، رئیس مرکز همکاری سازمان بهداشت جهانی برای تغذیه و چاقی کودکان، نیز گفت: «این مطالعه و یافته‌های آن اولین دیدگاه در نوع خود را از پیامدهای جسمی و روانی همه‌گیری برای کودکان مدرسه‌ای با تمرکز بر بیماری طولانی‌مدت و پرخطر چاقی به ما می‌دهد.»

وی که در تهیه این گزارش مشارکت داشته است اضافه کرد: «اطلاع‌رسانی به کشورهای عضو درباره شواهد ملموس از پیامدهای مشکل‌ساز تغییرات رفتاری مبتنی بر بیماری همه‌گیر جهانی، ما را قادر می‌سازد تا با استراتژی بهتر و همدلی بیشتری برای بحران‌های بهداشتی آینده آماده شویم.»

پیش از این نیز گزارش شده بود که کووید-۱۹ با تاخیر رشد در کودکان صفر تا ۵ ساله مرتبط است.

دیگر خبرها

  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس
  • ماندن توماس توخل در بایرن مونیخ، احتمالی که دیگر نمی‌توان آن را رد کرد
  • مکمل‌های ورزشی فقط باید در داروخانه‌ها عرضه شود
  • عرضه مکمل‌های ورزشی تنها از طریق داروخانه‌ها مجاز است
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • بهترین زمان استفاده از ویتامین‌ها چه ساعتی است؟
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • ببینید | لحظه در هوا ماندن کامیون حین تخلیه بار!
  • حمایت از تولید؛ اولویت سازمان غذا و دارو