Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@10:48:33 GMT

شناسایی ۲۴۰۰ مسافر با علائم مشکوک کرونا تا اول فروردین

تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۳۸۰۵۷

شناسایی ۲۴۰۰ مسافر با علائم مشکوک کرونا تا اول فروردین

به گزارش روز شنبه  پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر؛ کریم همتی با تبریک فرارسیدن عید باستانی نوروز به هم میهنان، گفت: این عید را به ویژه به دست اندرکاران بهداشت و درمان که این روزها از جان مایه می گذارند و هر آنچه دارند در طبق اخلاص گذاشته اند تبریک می گویم و دست تک تک آنها را می بوسم. همچنین سال نو را به همکاران گرانقدر خود در هلال احمر و خانواده ۲ میلیونی داوطلبان، جوانان و امدادگران این جمعیت تبریک می گویم و از خداوند می خواهم به عزیزان ما برای تمام زحماتی که می کشند و با تحمل سختی ها و مشقات فراوان، بهترین ساعات را در کنار مردم کشور هستند، بهترین ها را عطا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به عدم رعایت توصیه های وزارت بهداشت برای پیشگیری از شیوع بیشتر کرونا در کشور گفت: در وزارت بهداشت با اعلام شیوع ویروس، بلافاصله اقدامات لازم انجام شد و وزیر بهداشت از مردم کشور خواست به دلیل شیوع کرونا و برای حفظ سلامت خودشان به سفر نروند اما از روز ۲۷ اسفند تا امروز؛ اول فروردین ماه، ۹۷۰ هزار خودرو با ظرفیت حدود ۳ میلیون مسافر از استان های درگیر کرونا خارج شده اند که حدود ۲ هزار و ۴۰۰ نفر از این مسافران دارای علائم بیماری کرونا مثل تب و سایر علائم بوده اند. کسانی که خرده می گیرند چرا قم را قرنطینه نکردید، به توصیه های وزارت بهداشت هم توجهی نمی کنند در صورتی که همین ۲ هزار و ۴۰۰ نفر هر کدام می توانند سه نفر را درگیر بیماری کنند. خروجی شهرها بسته نشد اما انتظار این بود که مردم مراعات کنند. در حال حاضر درخواست ما از هموطنان این است که به سفر نروند تا بتوانیم زنجیره انتقال را قطع کنیم و در نیمه دوم فروردین ماه روزهای آرامتری در پیش داشته باشیم.


 
کرونا سیاسی نیست

وی همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص مهمترین توصیه ها در برابر شایعات، تحلیل ها و نگرانی های موجود در باره خطر بیماری کرونا، گفت: جمعیت هلال احمر و همه مجموعه سلامت باید به مردم آرامش بدهند، اضطراب اجتماعی را کم کنند و به شایعات که در بحران ها شدت می یابد، توجه نکنند. باید توجه داشته باشیم که کرونا به هیچ عنوان یک موضوع سیاسی نیست و با آن برخورد سیاسی نکنیم. کرونا، یک بیماری ویروسی است که اپیدمیک شده و کل دنیا را در برگرفته و مراودات فرهنگی و اقتصادی است که به گسترش این ویروس کمک می کند و ما باید کاری کنیم که زنجیره انتقال بیماری را قطع کنیم. 
 سرپرست جمعیت هلال احمر با تاکید بر ضرورت پرهیز از توهین به فرهنگ، آداب و سنن ملل دیگر گفت: اینکه به نوع غذای مردم یک کشور توهین کنیم اصلا پسندیده نیست ممکن است به بسیاری از انواع غذا در ایران هم ایراد وارد باشد ما باید این ویروس را یک بیماری با منشاء چین بدانیم اما انگ زنی در این زمینه مشکلی را حل نمی کند در مورد اینکه چرا از قم شروع شد هم به همبن ترتیب، انگ زنی پسندیده نیست ممکن بود این بیماری از ورامین و پاکدشت و یا حتی شمال کشور شروع شود. قم در شیوع این بیماری، هیچ شرایط خاصی نسبت به سایر استان های کشور، نه بستر ژنتیکی و نه بستر فرهنگی خاصی که منجر به شیوع این ویروس شود، نداشت. بنابراین لازم است از انگ زنی قومیت ها، ملل و نظایر آن جلوگیری کنیم و با پیروی از یک مرجعیتی همچون سخنان رهبر معظم انقلاب و یا مرجعی همچون توصیه های وزارت بهداشت را بپدیریم. از این منظر اینکه تمام اختیارات شورای امنیت ملی را در زمینه بیماری کرونا به این دبیرخانه سپرده شد نکته مثبتی بوده است.
 

این شایعه که مقامات وزارت بهداشت می دانستند این ویروس در قم شیوع پیدا کرده اما به دلیل انتخابات، وجود و شیوع آن را کتمان کرده اند، درست نیست. دو تا سه روز پیش از انتخابات مجلس و زمانی که بیماری و در نهایت مرگ دو نفر بر اثر ابتلا به کرونا در قم تایید شد، وزیر بهداشت با معاون اول رئیس جمهوری جلسه فوق العاده داشت و توصیه ها و مواردی که باید رعایت شود، متذکر شد. بنابراین وزارت بهداشت بعد از به یقین رسیدن در مورد شیوع کرونا سلامت مردم را در نظر گرفته و مراتب و توصیه های لازم را به اطلاع  همگان رساند.

وی در مورد قرنطینه نشدن شهر قم با وجود شیوع کرونا در این استان گفت: برای اجرای قرنطینه، شرایط خاص هر کشور را باید در نظر بگیریم. در این خصوص هیچ نسخه واحدی وجود ندارد. باید بسترهای جامعه شناختی خاص هر کشور و ظرفیت های آن کشور را در نظر بگیریم در چین با شیوع کرونا حکومت نظامی اعلام شد، در اروپا که فرهنگ خاصی وجود دارد؛ مردم فرانسه در پی شیوع کرونا، از در منزل خود کنترل می شوند. اما این موارد در کشور ما قابل اجرا نبود. بحث قرنطینه یک بحث علمی است، باید جمیع جهات در نظر گرفته شود. شرایط خاص کشور ما، پیش زمینه ها و مشکلات اقتصادی و مشکلات فرهنگی منجر به این شد که قرنطینه در کشور اجرایی نشود ممکن بود شیوع کرونا مثلا در استان قزوین رخ می داد باز هم هیچ تفاوتی نداشت و قرنطینه اجرا نمی شد  و ... به هرحال فرهنگ ما، ویژگی های جامعه شناختی مردم کشور ایران با کشورهای دیگر متفاوت است و نه در مرحله پیشگیری و نه در مرحله درمان نمی توان از نسخه کشور چین یا کشورهای دیگر پیروی کرد. بنابراین در این خصوص، چگونگی قطع زنجیره انتقال را مد نظر قرار دادیم.  
 
 
چرا ماسک به چین هدیه دادیم؟

وی همچنین در خصوص انتقادات موجود در زمینه اهدای ماسک از سوی هلال احمر ایران به چین همزمان با بحران شیوع کرونا در این کشور گفت: نکته مهم این است که ما باید درک کنیم در یک دهکده جهانی زندگی می کنیم مشکلات ما بی ارتباط به مشکلات عراق و افغانستان و یا حتی چین در آن سوی دنیا نیست و همه در یک زنجیره هستیم. یکی از اصول هفتگانه هلال احمر، اصل جهانشمولی است یعنی همین بحث که وقتی چین گرفتار شد ما حدود ۲۰۰ میلیون تومان ماسک اهدا کردیم اما زمانی که شیوع این ویروس در ایران گسترش یافت، کشور چین محموله ای به ارزش حدودی ۱.۳ میلیون دلار به ایران شامل کالا، تجهیزات پزشکی، ماسک و گان پزشکی اهدا کرد. همچنین یک تیم ۵ نفره از متخصصان این کشور برای مشاوره و کمک به کنترل بیماری به ایران آمدند و هنوز مراودات و تعاملات با این تیم ادامه دارد. علاوه بر این، بسیاری از کشورهایی که حتی با ما ارتباط سیاسی خیلی خوبی هم ندارند مثل کشور امارات در حال حاضر برای کمک به کنترل این بیماری به ایران کمک مالی داشته اند. باید در نظر داشت که در حال حاضر وارد یک جنگ شده ایم. تعداد تلفاتی که کرونا در کل دنیا می دهد از جنگ هم بیشتر است. در این شرایط، یک اصل پذیرفته شده این است که به هر کسی در هر جای دنیا که گرفتار شده است، کمک کنیم. 
 
کمبودی وجود ندارد

سرپرست جمعیت هلال احمر با بیان اینکه وضع اقتصادی کشور ایران به اندازه اروپا و آمریکا مناسب نیست اما بیماری کرونا برای این کشورها هم مشکلات بیشماری پدید آورده، افزود: با وجود مشکلات اقتصادی، اعتماد خوبی میان مردم و مسئولان در ایران ایجاد شده است. ما با دستان خالی اما با وجود مردم مهربان و گرانقدری که پای کار آمده اند و بسیج تمام امکانات مجموعه نظام، تاخیر در تامین وسایل و تجهیزات لازم در چند روز ابتدایی شیوع ویروس، برطرف شده و کمبود جدی ای در این حوزه نداریم.
 
وی اقدامات هلال احمر در حوزه مقابله با ویروس کرونا را نیز برشمرد و گفت: هلال احمر روزانه ۱۰ تا ۱۵ هزار ماسک و به همین میزان هم مواد ضدعفونی کننده تولید می کند. همچنین گان های پزشکی با کمک هلال احمر و دیگر دستگاه ها در حال تولید است. البته جمعیت هلال احمر بلافاصله پس از شیوع کرونا در چین در چند زمینه فعالیت خود را آغاز کرده بود؛ مطالب آموزشی مهم در زمینه پیشگیری از کرونا قبل از شیوع این بیماری در ایران آماده شده و در فضای مجازی در اختیار مردم قرار داده شده بود. این نکات آموزشی ۳۷ میلیون بار تاکنون دیده شده است. همچنین با همکاری سازمان نظام پزشکی حدود ۳۷۰ تا ۳۸۰ هزار نفر در یک سامانه آنلاین آموزش های لازم برای پیشگیری از بیماری را فرا گرفته بودند.
 
غربالگری خروجی ۱۳ استان

وی افزود: در حال حاضر غربالگری مسافران خروجی استانها بنا به تصمیم ستاد مدیریت بیماری کرونا به هلال احمر سپرده شده و هلال احمر با استقرار ۴۰۰ پایگاه، مسئول پایش سلامت مسافران در خروجی ۱۳ استان کشور با همکاری نیروی انتظامی، دانشگاه علوم پزشکی و راهداری هاست. هلال احمر همچنین در موضوع نقاهتگاه بیماران مبتلا به کرونا هم ورود کرده و از ۱۰ هزار تخت مورد نیاز برای این بیماران، تامین ۲ هزار و ۶۰۰ تخت به هلال احمر سپرده شده است علاوه بر این، بیمارستان نورافشار جمعیت هلال احمر را در شهر تهران به عنوان معیین بیمارستان مسیح دانشوری در نظر گرفتیم.
سرپرست جمعیت هلال احمر در پایان ابراز امیدواری کرد که در دوره مدیریت جدید، اعتماد میان هلال احمر و مردم به بالاترین سطح ممکن برسد.

برچسب‌ها ویروس کرونا قم قرنطینه سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر چین

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا قم قرنطینه سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر چین فرانسه عراق افغانستان آمریکا ویروس کرونا قم قرنطینه سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر چین جمعیت هلال احمر وزارت بهداشت بیماری کرونا هلال احمر حال حاضر شیوع کرونا توصیه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۳۸۰۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علل پرش و اسپاسم عضلانی

شما بدون فکر کردن در مورد کاری به ماهیچه های خود می گویید چه کاری انجام دهند. اما گاهی اوقات آن ها کار خود را انجام می دهند و ممکن است نبض داشته، منقبض شوند و نتوانند آرام شوند.

به گزارش وی کلینیک، انقباضات و اسپاسم ها بیشتر در ران ها، ساق پا، دست ها، بازو ها، شکم، قفسه سینه و قوس های پا دیده می شوند و می توانند بخشی از یک عضله، همه آن یا گروهی از عضلات را درگیر کنند. پزشکان در مورد دلیل رخداد آن مطمئن نیستند، اما چند محرک رایج می‌تواند موجب آن شوند.

پرش پلک

احساس می کنید پلک شما می پرد؟ به آن میوکیمیا می گویند. این انقباضات تصادفی، که می‌توانند باعث احساس ضعف یا آزار شما شوند، در پلک بالایی یا پایینی رخ می‌دهند. استرس، سیگار، باد، نور شدید، مصرف کافئین زیاد و کمبود خواب محرک های پرش پلک هستند. با وجود آزاردهنده بودن، اما این انقباضات بی ضرر هستند و معمولاً به سرعت از بین می روند، اما می توانند چند روز بعد برگردند.

پرش چشم ادامه دار

انقباضاتی که بیش از چند روز طول بکشد می تواند نشانه مشکلی مانند خشکی چشم یا گلوکوم باشد. همچنین وجود مشکل تاثیر گذار بر عضلات صورت می تواند موجب آن شود. در مواردی نادر، پرش چشم می تواند نشانه ای از اختلالات مغزی یا عصبی مانند فلج بل، مولتیپل اسکلروزیس (ام اس) و سندرم تورت باشد. اما این مشکلات علائم دیگری نیز ایجاد خواهند کرد.

دارای الکترولیت کم هستید

ماهیچه ها برای عملکرد صحیح به مواد معدنی مانند پتاسیم و منیزیم نیاز دارند. اگر مصرف آن ها کم شده باشد، بدن پیامی همراه با گرفتگی و اسپاسم برای شما ارسال می کند. ورزش یا تعریق شدید و یا برخی دارو ها می تواند شما را ضعیف کند. همچنین ممکن است پس از یک دوره اسهال یا استفراغ الکترولیت از دست بدهید.

آب کافی مصرف نکردید

اگر به اندازه کافی نوشیدنی نخورید، ماهیچه های شما بیشتر دچار انقباض و اسپاسم می شوند. فقط هم نخوردن مقدار کافی آب نیست، وقتی زیاد عرق می‌کنید یا در هنگام بیماری مایعات بدنتان را از دست می‌دهید، الکترولیت ها را نیز از دست می‌دهید که یکی دیگر از دلایل رایج برای انقباض عضلات است.

فشار

گاهی اوقات استرس عامل سردرد یا بی خوابی است، اما می تواند باعث تنش و درد در عضلات شما نیز شود. تکنیک های آرامش بخش مانند ماساژ یا مدیتیشن را برای برطرف کردن آن امتحان کنید.

کافئین بیش از حد

کافئین می تواند باعث سرحالی در صبح شده و شما را از کسالت بعد از ظهر بیرون بیاورد. اما مصرف بیش از حد آن می تواند باعث انقباض عضلانی در قسمت های مختلف بدن شود. سایر دارو های محرک مانند آمفتامین ها نیز همین اثر را دارند.

کمبود خواب و خستگی

اگر خسته هستید و نیاز به استراحت دارید بدن با پرش و اسپاسم آن را به شما اطلاع خواهد داد. همچنین ممکن است عضلات شما احساس درد داشته یا به طور کلی ضعیف شوند.

بدن شما از فرم خارج شده است

اگر بعد از تمرین یا پیاده روی متوجه اسپاسم شدید، ممکن است لازم باشد زمان بیشتری را برای پرورش عضلات خود صرف کنید. وقتی به اندازه کافی با آن ها کار نمی کنید، به احتمال زیاد بیش از حد خسته شده و دچار گرفتگی می شوند. حداقل دو بار در هفته تمرینات قدرتی را به برنامه خود اضافه کنید.

دارو

اگر فشار خون بالا یا بیماری قلبی دارید، پزشک از شما می خواهد تا از قرص های آب یا همان دیورتیک استفاده کنید که باعث می شوند تا بیشتر ادرار کنید. این امر باعث کاهش میزان پتاسیم در بدن شما می شود و می تواند اسپاسم عضلانی را در پی داشته باشد. سایر دارو ها، مانند برخی از دارو های ضد افسردگی نیز می توانند باعث پرش شوند. همچنین برخی از دارو های صرع و روانپریشی نیز ممکن است موجب پرش پلک شوند.

سندرم سروتونین

اگر چند ساعت پس از مصرف داروی جدید یا تغییر دوزدارویی، دچار انقباض در ماهیچه های خود شدید با پزشک خود تماس بگیرید. شما زمانی دچار این عارضه می شوید که برخی داروها یا مکمل ها باعث می شوند مقدار زیادی از سروتونین شیمیایی مغز در بدن انباشته شود. این مشکل جدی است و معمولاً با تب بسیار بالا و سایر علائم همراه بوده و نیاز به مراقبت پزشکی دارد.

بیماری کلیوی

کلیه ها اغلب علائم هشدار دهنده اولیه نشان دهنده کند شدن فعالیت خود را نشان نمی دهند. آن ها هنگامی که مقدار زیادی از توانایی کار خود را از دست دادند، ممکن است گرفتگی عضلات، همراه با علائم دیگر را نشان دهند. اگر دیابت، فشار خون بالا یا سایر مشکلات مرتبط با کلیه دارید، در صورت شروع اسپاسم با پزشک خود مشورت کنید.

بیماری لو گریگ (ALS)

انقباض عضلات دست و پا می تواند یکی از علائم اولیه این بیماری باشد که به آن اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS) نیز می گویند. دلیل این اتفاق از کار افتادگی اعصابی است که پیام هایی را از مغز و نخاع به ماهیچه ها می‌فرستند. در این بیماری قبل از اینکه اعصاب ارسال این پیام ها را به طور کامل متوقف کنند، پیام های نامنظم ارسال می کنند.

گیر افتادگی عصب نخاعی (Pinched Spinal Nerve)

هنگامی که اعصاب نخاعی از نخاع خارج می شوند از بین استخوان های ستون فقرات راهی قسمت های خاصی از بدن می شوند. گاهی اوقات دیسک های بین استخوان ها می لغزند یا پاره می شوند و حرکت می کنند و در این فرآیند عصب نخاعی را نیشگون می‌گیرند. در این حالت ممکن است تغییراتی را در عضلاتی که عصب آن ها را  کنترل می کند احساس کنید. پزشک می تواند این مشکل را در طول معاینه فیزیکی یا با ام آر آی یا سی تی اسکن تشخیص دهد.

نوروپاتی (Neuropathy)

هنگامی که سلول های عصبی آسیب می بینند، نحوه ارتباط آن ها با یکدیگر و با مغز تغییر می کند. انقباضات و اسپاسم می توانند علائم هشدار دهنده ای باشند که نشان دهند اعصاب کنترل کننده عضلات آسیب دیده اند. برخی از افراد با این مشکل متولد می شوند، اما همچنین ممکن است به دلیل آسیب، عفونت، بیماری، اعتیاد به الکل و برخی دارو ها اتفاق بیافتد. دیابت علت اصلی نوروپاتی است.

سندرم ایساک (Isaacs’ Syndrome)

این بیماری نادر که به عنوان نورومیوتونیا یا سندرم ایزاکس-مرتنس نیز شناخته می شود زمانی اتفاق می‌افتد که حتی اگر مغز یا نخاع دستور نداده باشد اعصاب شما به ارسال سیگنال هایی ادامه می دهند که عضلات را به حرکت در می آورد. این امر باعث انقباض عضلانی، گرفتگی و سفتی می شود. همچنین ممکن است ماهیچه های شما را موجی شکل کند مانند چیزی که زیر پوست حرکت می کند. این علائم زمانی که شما در خواب یا تحت بیهوشی عمومی هستید نیز ممکن است ادامه یابد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • مردم‌محور بودن اساس و پایه فعالیت‌های جمعیت هلال‌احمر است
  • ایستادگی مردم غزه برگرفته از ایثارگری‌های شهدای انقلاب اسلامی است
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • کرمانشاه به مرکز امداد منطقه غرب کشور تبدیل شود
  • شیوع بیماری ناشناخته در بدخشان
  • امداد رسانی به بیش از ۵۷ هزار آسیب دیده سیلاب سیستان و بلوچستان
  • علل پرش و اسپاسم عضلانی
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • مصوبات کمیسیون‌ها درباره اسقاط خودرو و قیمت‌گذاری آرد و نان