Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@19:59:36 GMT

بارندگی‌های اخیر به معنای پایان دوران خشکسالی نیست

تاریخ انتشار: ۳ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۴۳۹۴۲

بارندگی‌های اخیر به معنای پایان دوران خشکسالی نیست

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوان‌داری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری با تاکید بر اینکه بارندگی‌های اخیر نباید ما از مسیر مدیریت آب منحرف کند، گفت: این بارندگی‌ها به معنای پایان دوره‌های خشکسالی نیست.

ابوالقاسم حسین‌پور در گفت و گو با ایسنا ضمن اشاره به اینکه بارش‌های خوبی در کشور طی دو سال اخیر داشتیم، اظهار کرد: این بارش‌ها نشانه‌هایی از نوسانات اقلیمی است و به هیچ عنوان نمی‌توان ادعا کرد که دوره‌های خشکسالی کشور پایان یافته است و وارد دوره ترسالی شده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حسین‌پور ادامه داد: خشکسالی و کم‌بارشی یک واقعیت اقلیمی برای کشور ما است و برنامه‌ریزی ما باید در جهت مدیریت سیلاب و پذیرش کم آبی کشور باشد بنابراین بارندگی‌های اخیر نباید ما را از مسیر حفظ، صرفه‌جویی و مدیریت آب دور کند.

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوان‌داری سازمان جنگل‌ها با بیان اینکه در سال آبی ۹۷- ۹۶ ما یکی از خشک‌ترین دوره‌های ۵۰ سال اخیر را تجربه کردیم، تصریح کرد: بلافاصله پس از آن در سال آبی ۹۸- ۹۷ یکی از پربارش‌ترین دوره‌های نیم قرن اخیر را داشتیم. تجربه دو واقعه حدی خشکسالی و پربارشی پشت سر هم نشان می‌دهد که نباید از خشکسالی کشور غفلت کنیم.

وی با تاکید بر اینکه باید از ظرفیت بارش‌ها و سیلاب‌ها در کشور استفاده کنیم، گفت: تغییر الگوی بارش‌ها، کاهش بارش برف و افزایش شدت بارش‌ها (بارش‌های رگباری) می‌طلبد که تمهیدات ویژه‌ای را از جمله پیشگیری از خسارات سیل، افزایش ایمنی زیرساخت‌ها و همزیستی با سیلاب را اتخاذ کنیم.

حسین‌پور افزود؛ متاسفانه بخشی از بارش‌ها به دلیل سیلاب از دسترس خارج می‌شود این درحالیست که ۶۳ میلیون از اراضی کشور ما نفوذپذیر هستند و می‌توان در آن‌ها با اجرای عملیات آبخوان‌داری باران را زیرزمین ذخیره کرد.

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوان‌داری سازمان جنگل‌ها در ادامه گفت: باوجود بارش‌های اخیر  آبخوان‌های ما در کشور همچنان به مدیریت و کنترل نیاز دارند. بخشی از این مدیریت و کنترل مربوط به مسائل فنی و فیزیکی و بخش دیگر آن با مسائل اجتماعی مرتبط است. بهره‌برداران و ذی‌نغعان از آبخوان‌ها باید پایداری این منبع آبی را یک اصل مهم برای خود قرار دهند. دولت و وزارت نیرو برنامه‌های خوبی را در این زمینه طراحی کرده است که امیدواریم به درستی اجرا شوند.

حسین‌پور با اشاره به ارزیابی اثربخشی طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری تصریح کرد: در مناطقی که این فعالیت‌ها انجام شده است توانسته‌اند به سهم خود بخشی از سیلاب را به درون زمین نفوذ دهند که علاوه بر حفظ آب در چرخه طبیعت سبب حفظ رطوبت خاک و جلوگیری از گسترش کانون‌های گرد و غبار می‌شود. ارزیابی افزایش آبدهی چشمه‌ها و قنات ها نشان می‌دهد که به علت انجام فعالیت‌های آبخیزداری در نقاط بالادست، آبدهی قنوات در پایین دست به طور متوسط سه برابر افزایش پیدا کرده است.

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوان‌داری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری در پایان با تاکید بر اینکه اگر تمام حوزه‌های آبخیز ما تحت فعالیت آبخیزداری و آبخوان‌داری قرار بگیرد می‌تواند افزایش پایداری آب در رودخانه‌های کشور را به دنبال داشته باشد. متاسفانه آبی که در سدها جاری است به سرعت از دسترس خارج و به دریاها تخلیه می‌شود همچنین بخش عمده‌ای آب سدها تبخیر می‌شود بنابراین در ایران بهترین راه ذخیره سازی آب درون زمین است و می‌توانیم با این روش تهدید سیلاب را به فرصت تبدیل کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: خشكسالي ترسالی سیلاب مدیریت آب تغییرات اقلیمی بارندگی ها حسین پور بارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۴۳۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامانه بارشی اخیر میانگین ۴۸ میلی مترباران در استان کرمانشاه  برجای گذاشت


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، سعید قاسمی گفت :  بیشترین میزان بارندگی از شهر روانسر با ۱۰۰ میلی متر گزارش شده است .
شهر‌های ماهیدشت با ۷۴، کرمانشاه با ۶۷، پاوه با ۶۶ و جوانرود با ۶۵ میلی متر بارندگی در رتبه‌های بعدی پربارش‌ترین نقاط استان بودند.
کمترین میزان آن در ایستگاه سومار و به میزان سه میلی متر به ثبت رسیده است.
این سامانه تا عصر امروز در استان فعال خواهد بود
از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون به طور میانگین ۴۴۸ میلی متر بارندگی در استان به ثبت رسیده است که در مقایسه با سال زراعی گذشته این میزان ۲۲ و در مقایسه با دوره بلند مدت ۱۱ درصد افزایش نشان می‌دهد.
قاسمی یادآور شد: این سامانه بارشی در شهر کرمانشاه نیز موجب ۶۷ میلی متر بارش شد که با احتساب این میزان مجموع بارش‌های سال زراعی جاری در این شهر به ۴۷۳ میلی متر رسید که در مقایسه با سال زراعی گذشته ۲۹ درصد افزایش نشان می‌دهد.
قاسمی افزود :  در روز یکشنبه موقتاً از شدت بارندگی در سطح استان کاسته می‌شود؛ اما در روز‌های دوشنبه و سه شنبه، با گذر موج ناپایدار دیگری، مجدداً شاهد بارش‌هایی همراه با رعدوبرق بخصوص در روز دوشنبه و در نیمه شمالی استان خواهیم بود.

دیگر خبرها

  • خسارت ۲۵۳ میلیارد تومانی بارش‌های اخیر به کشاورزی کرمانشاه
  • امدادرسانی به بیش از ۲۰۰۰ نفر در بارندگی اخیر خوزستان
  • با همه بارش‌ها، ۲۲ استان هنوز دچار خشکسالی است
  • انتقال آب از سد دز به سد کرخه در بارندگی اخیر
  • خشکسالی در ۲۲ استان کشور؛ کاهش ۸.۹ درصدی بارش‌ها!
  • خشکسالی در 22 استان کشور! بارش‌ها 8.9 درصد کاهش یافت
  • خسارت بارش اخیر به ۹۰ درصد راه های عشایری گچساران
  • سامانه بارشی اخیر میانگین ۴۸ میلی مترباران در استان کرمانشاه  برجای گذاشت
  • جاری شدن سیلاب در البرز
  • تلف شدن ۳۰ راس گوسفنددر پی بارش‌های سیل آسا در خوزستان