Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@12:07:11 GMT

چهره‌های خبرساز آموزش عالی در سالی که گذشت

تاریخ انتشار: ۳ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۴۴۰۱۲

چهره‌های خبرساز آموزش عالی در سالی که گذشت

به گزارش خبرنگار مهر، آموزش عالی در سال ۹۸، با حواشی متفاوتی رو به رو بود و برخی افراد به خبرسازترین چهره ها در این سال تبدیل شدند.

فارغ از رویدادها و اخبار متداول و معمول، افرادی همچون مسعود سلیمانی - استاد تمام دانشگاه تربیت مدرس، سهیلا صادقی - عضو هیات علمی دانشگاه تهران، محمد آقاجانی - رئیس پیشین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، باقر لاریجانی معاون آموزشی وزیر بهداشت و حسین توکلی - سخنگوی سازمان سنجش «چهره های خبرساز» آموزش عالی در سال گذشته بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش به دلایل خبرساز شدن این افراد می پردازیم.

سهیلا صادقی و رانت پژوهشی/انتشار پروژه های مشکوک پژوهشی

سهیلا صادقی، عضو هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران ۱۰ خردادماه در دیدار اساتید با رهبر معظم انقلاب، ضمن انقاد از رفتارهای سیاسی در دانشگاه ها، به رانت های پژوهشی اشاره کرد و در همین رابطه گفت که پژوهش دانشگاهی نیز تابع رانت بازی های سیاسی است و معمولا بودجه های پژوهشی کلان در اختیار افرادی خاص قرار می گیرد که در بیرون از دانشگاه، دارای اتصالات خاص هستند.

او همچنین در صحبت های خود به این موضوع اشاره کرده بود که حوزه پژوهش بعضا نه بر اساس نیازهای واقعی کشور و نه به دست متخصصان و صاحب نظران که برپایه کسب درامدهای غیر متعارف و به دست عده ای صاحب منصب نوپا و نوظهور می چرخد که تنها قابلیت آنها، جذب رانت های پژوهشی است.

صحبت های این استاد دانشگاه، یک جریان و خط خبری را با کلید واژه «رانت پژوهشی» در رسانه ها جاری کرد. حواشی و جرایانات مرتبط با این موضوع، واکنش رئیس نهاد رهبری در دانشگاه‌ها را نیز به همراه داشت. حجت‌الاسلام رستمی در پیامی که در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرد، ضمن تاکید بر لزوم شفافیت بودجه‌های پژوهشی، خواسته بود تا سامانه ای برای شفافیت بودجه های پژوهشی دانشگاه ها، ایجاد شود.

شریعتی نیاسر استعفا داد؛ خاکی صدیق معاون آموزشی وزیر علوم شد

یکی دیگر از چهره های خبرساز ۹۸، علی خاکی صدیق رئیس سابق دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی و معاون فعلی وزیر علوم است. پس از آنکه مجتبی شریعتی نیاسر از سمت خود به عنوان معاون آموزشی وزارت علوم استعفا داد، وزیر علوم در حکمی در تاریخ ۲۴ تیرماه علی خاکی صدیق را به عنوان معاون آموزشی خود انتخاب کرد. او که از سال ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۶ ریاست دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی را برعهده داشت، در اسفند ۱۳۹۱ به عنوان «استاد برجسته مهندسی ایران» در اولین دورهٔ معرفی این عنوان توسط فرهنگستان علوم نیز انتخاب شده بود. وی همچنین یکی از گزینه های اصلی وزارت علوم پیش از منصور غلامی بود.

۲ حاشیه جنجالی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی/آقای رئیس برکنار شد

دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال ۹۸، اتفاقات و حواشی را بخود دید که در نهایت منجر به برکناری محمد آقاجانی، رئیس این دانشگاه شد.
یکی از این حواشی، مربوط به ماجرای دانشجوی قلابی دندانپزشکی شهید بهشتی بود که شهریور ماه سال گذشته خبرساز شد. این دانشجو، ۲۶ شهریور ماه،  فیلمی در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرد و مدعی شد که به دلیل رزومه علمی پرباری که از کشورهای مختلف جهان داشته، با مجوز یکی از مسئولان دانشگاه، بدون کنکور سر کلاس‌های درس این دانشکده حاضر شده است. در ادامه این دانشجو، فهرست حضور و غیاب دانشگاه شهید بهشتی را در استوری اینستاگرام خود منتشر کرد؛ لیستی که نام او در آن به چشم می خورد.

از دیگر حواشی، می توان به انتصاب جلال الدین میرزای رزازف سرپرست دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه شهید بهشتی اشاره کرد؛ انتصابی که اعتراض اساتید و دانشجویان را در پی داشت،‌ به طوری که برخی دانشجویان، کلاس‌های درس را تحریم کرده و بعضی از اساتید نیز استعفا دادند.

و اما یکی از مهمترین موضوعاتی که باعث شد این دانشگاه و ریاست آن در سال گذشته در صدر اخبار قرار گیرد، حرف و حدیث هایی مبنی بر تخلف در پذیرش دانشجوی انتقالی از خارج بود.

در نهایت وزیر بهداشت، ۱۷ مهرماه، محمد آقاجانی را برکنار و علیرضا زالی، استاد دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی را به عنوان رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی منصوب کرد.

حبس غیرقانونی مسعود سلیمانی در آمریکا/آزادی پس از ۱۴ ماه بازداشت

مسعود سلیمانی از دیگر چهره های شاخص و خبرساز دانشگاهی در سالی که گذشت، بود. این پژوهشگر ایرانی که جزو دانشمندان یک درصد جهان به شمار می‌رود، حدود ۱۴ ماه در بازداشتگاهی در جنوب آتلانتا، زندانی بود.

ماجرا از آنجا شروع شد که مهرماه ۱۳۹۷ زمانی که او با دعوت رسمی «مایو کلینیک-یکی از مؤسسات آموزش عالی پزشکی ایالت متحده آمریکا» و با در دست داشتن روادید قانونی، قدم به فرودگاه شیکاگو گذاشت، مأموران فدرال مسلح، او را به اتهام واهی دور زدن تحریم‌ها، دستگیر و به بازداشتگاه منتقل کردند.

این دانشمند ایرانی در نهایت با تایید بی گناهی اش، از حبس غیر قانونی در آمریکا رهایی یافت و ۱۶ آذرماه ۹۸ به ایران بازگشت.

باقر لاریجانی پس از ۶ سال استعفا داد

یکی دیگر از چهره های خبرساز سال ۹۸، باقر لاریجانی، معاون آموزشی وزارت بهداشت بود. او که از سال ۱۳۹۲ همزمان با وزارت سیدحسن قاضی زاده هاشمی، به سمت معاونت آموزشی وزارت بهداشت منصوب شده بود، در دوره وزارت سعید نمکی نیز ابقا شد. او اما ۱۴ دی ماه از سمت خود کناره گیری کرد. لاریجانی بیماری همسرش را علت استعفای خود عنوان کرده بود. در بخشی از استعفا نامه او آمده است؛ «بروز شرایط ویژه برای بنده در طول یک سال گذشته به دلیل بیماری همسر و نیاز به مراقبت از ایشان، اوضاع را به گونه ای دشوار نموده است که بیش از این فرصت حضور تمام وقت و تمرکز مطلوب بر حوزه آموزش را برای بنده فراهم نمی نماید.»

این در حالی است که استعفای وی درست پس از ماجراهای جریان ساز مربوط به تخلفات پذیرش در دانشجوی پزشکی رخ داد.

پس از رفتن لاریجانی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در حکمی دکتر علی اکبر حقدوست را به عنوان معاون آموزشی این وزارتخانه منصوب کرد.

پدر کنکور برای همیشه از سازمان سنجش رفت 

بازنشسته شدن حسین توکلی؛ ملقب به «پدر کنکور ایران»، او را به یکی دیگر از چهره های خبرساز ۹۸ تبدیل کرد. توکلی از سال ۱۳۴۷ فعالیت خود را به صورت پاره وقت در سازمان سنجش آموزش کشور آغاز و در این مدت، در سمت‌های مختلفی نظیر معاون اجرایی سازمان سنجش، سخنگو و مشاور عالی رئیس سازمان فعالیت کرد.

۲۱ اسفند همزمان با بازنشسته شدن پدر کنکور، ابراهیم خدایی، رئیس سازمان سنجش، فاطمه زرین آمیزی را به سمت مدیر کلی روابط عمومی و سخنگوی این سازمان منصوب کرد.

مسن ترین و جوان ترین داوطلب کنکور ۹۸

در سال ۹۸ اما فارغ از تغییرات مدیریتی و حواشی های آن، افرادی به واسطه سنشان خبرساز شدند.

امین محمد کاملی با ۱۴ سال سن به عنوان جوان ترین شرکت کننده آزمون سراسری سال ۹۸ در گروه آزمایشی علوم تجربی شناخته شد. همچنین حسین دینوری نیز با ۸۱ سال سن به عنوان مسن ترین داوطلب کنکور در گروه آزمایشی علوم انسانی شرکت کرد.

کد خبر 4879653 مهتاب چابوک

منبع: مهر

کلیدواژه: مسعود سلیمانی دانشگاه ها باقر لاریجانی علیرضا زالی آموزش عالی ویروس کرونا وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی آموزش مجازی دانشگاه تهران دانشگاه ها دانشگاه های علوم پزشکی منصور غلامی سازمان سنجش دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشگاه تربیت مدرس دانشگاه امیرکبیر دانشگاه های ایران دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی چهره های خبرساز معاون آموزشی سازمان سنجش آموزش عالی سال گذشته چهره ها سال ۹۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۴۴۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری تفاهم‌نامه همکاری با هدف توسعه پایگاه جامع آمار و اطلاعات آموزش‌عالی و داشبورد‌های مربوطه و ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور بین مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی و مرکز رصد، برنامه‌ریزی و ارزیابی شورای عالی انقلاب فرهنگی منعقد شد.

به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، این تفاهم‌نامه به امضای علی باقر طاهری نیا معاون وزیر علوم و رئیس مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی و مسعود فیاضی قائم مقام دبیر و رئیس مرکز رصد، برنامه‌ریزی و ارزیابی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید.

از جمله مهم‌ترین زمینه‌های همکاری این تفاهم‌نامه می‌توان موارد زیر را برشمرد:

- ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور

شامل: پایش و رصد وضعیت دانشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی و مؤسسات پژوهشی مبتنی بر شاخص‌های مورد اشاره در اسناد بالادستی و اساسنامه­‌های مصوب به طور نظام­مند و در ابعاد مختلف (سطح کنشگران اعم از دانشجویان، اعضای هیئت علمی، دانش‌آموختگان، یاوران علمی و کارکنان و سطح داده‌های نهادی) بر اساس شاخص­‌های بیان شده در سند نقشه جامع علمی کشور و سند دانشگاه اسلامی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی

- استخراج روند‌های داخلی و بین‌المللی تغییرات در تولید علم و وضعیت دانشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی و مؤسسات پژوهشی

- ایجاد و توسعه پایگاه جامع آمار و اطلاعات آموزش عالی در محور‌های مختلف

- تأمین زیرساخت لازم برای پایش و رصد مستمر و استقرار اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی

- ایجاد و توسعه داشبورد‌های مدیریتی – تحلیلی برای بهره‌برداری مرکز، مدیران دانشگاهی و سایر ذینفعان نظام برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری آموزش‌عالی

- ارائه گزارش‌های مبتنی بر داده­‌ها و روند‌های رصدی به منظور استفاده در تصمیم­‌سازی­‌ها و تصمیم‌گیری‌ها به مرکز

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۱۲ حکم رئیس دانشگاه تهران برای بزرگداشت سنت دانشگاهی ایران صادر شد
  • بهره‌برداری از فاز اول سایت مجتمع آموزش عالی سراوان
  • برگزاری بیست و دومین نشست شورای عالی اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی
  • دستاوردهای آموزش عالی در ۴۰ سال گذشته در کشور بی‌نظیر بوده است
  • صعود دانشگاه جهرم به رتبه ۲۳ فهرست نیچر ایندکس در بین دانشگاه‌های کشور
  • امضای تفاهم نامه همکاری دانشگاه رضوی با مرکز کربلاء للدراسات والبحوث
  • انعقاد تفاهم‌نامه همکاری سه‌جانبه دانشگاه آزاد با دانشگاه باهنر و علوم پزشکی کرمان
  • ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور
  • نقشه فرهنگی کشور درحال بازنویسی است
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور