Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا و به نقل از رویترز از واشنگتن/هوستون، مقام‌های آمریکایی روز جمعه (یکم فروردین‌ماه ۹۹) گفتند: دولت ترامپ قصد دارد یک فرستاده ویژه انرژی به عربستان بفرستد تا با پادشاهی این کشور درباره ثبات بازارهای جهانی نفت مذاکره کند.

این اقدام در حالی است که تنظیم‌گران در ایالات تگزاس آمریکا برای نخستین بار در نزدیک به ۵۰ سال گذشته محدودیت‌هایی را برای مهار تولید در نظر گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قیمت نفت‌خام برنت در طول دو هفته‌ گذشته بیش از نیمی از ارزش خود از دست داده‌ است. در این مدت عربستان و روسیه جنگ قیمت را آغاز کردند و ازسوی دیگر همه‌گیری ویروس کرونا هم سبب تضعیف شدید تقاضا شده است، هم‌اکنون نفت خام آمریکا با قیمت کمتر از ۲۳ دلار در هر بشکه معامله می‌شود.

سقوط قیمت، پس از اینکه شکست مذاکرات اعضای اوپک با تولیدکنندگان غیرعضو این سازمان به‌ویژه روسیه، متعجب کرد. حال هر تولیدکننده‌ای به هر مقدار که می‌تواند نفت به بازارهای جهانی عرضه می‌کند.

مقام‌های آمریکایی روز جمعه اعلام کردند که این کشور نماینده ویژه‌ای را برای مذاکره با مسئولان ریاض به عربستان اعزام خواهد کرد. این خبر پس از آن اعلام شد که پادشاهی عربستان تولید خود را با نادیده گرفتن نقش چند ساله‌ خود به عنوان تعدیل کننده بازار، با تمام قدرت رها کرده و بازار را بیش از حد اشباع کرده است.

عربستان و روسیه پس از اینکه توافق سه ساله آنها برای مدیریت عرضه در ماه جاری به بن بست خورد، وارد جنگی تمام عیار برای سهم بازار بیشتر در بازار جهانی نفت شدند. پادشاهی عربستان قول داده تولید خود را به ۱۲.۳ میلیون بشکه در روز برساند که تا کنون بی سابقه بوده و نفتکش‌های بی‌شماری را برای ارسال نفت به سراسر جهان رزرو کرده است. این اقدام‌ها سبب شده تا قیمت‌ها این هفته به پایین‌ترین رقم‌ها در ۲۰ سال گذشته برسد.

مقام‌های آمریکایی معتقدند که اقدام عربستان  برای جاری کردن سیل نفت در بازارهای جهانی، سقوط اقتصادی جهانی را در پی بحران ناشی از بیماری همه گیر کرونا تشدید می‌کند.

مقام‌های ارشد آمریکا که خواستند نامشان فاش نشود، گفتند: یک مقام ارشد از وزارت انرژی آمریکا برای به ریاض فرستاده می‌شود تا با مقام‌های وزارت امور خارجه و رایزن انرژی کننی همکاری نزدیک داشته باشد.

مقام‌های دولت ترامپ گفتند: عربستان سعودی چند دهه سکانداری استوار در ثبات بازار جهانی نفت بوده است. آنها گفتند که این نماینده انرژی به کشورها کمک خواهد کرد تا به مسیر ثبات بازگردند.

سقوط قیمت برای تولیدکنندگان نفت ایالات متحده نیز ویران کننده است؛ بعضی از این تولیدکنندگان همین حالا اقدام به مرخص کردن نیروهای خود کرده‌اند.

رایان سیتون،‌ کمیسر کمیسیون راه‌آهن تگزاس، که به عنوان تنظیم کننده صنعت نفت و گاز این ایالت عمل می‌کند، گفت: امید این است که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا بتواند با عربستان سعودی و روسیه مذاکره کند و آنها را متقاعد کند که حداقل تولید خود را به اندازه تولیدکنندگان تگزاس کاهش دهند.

سیتون گفت: محدودیت تولید می‌تواند به سرعت عملی شود، اگرچه هیچ کدام از افرادی که در آژانس کار می‌کنند، آخرین باری که تولید آن محدود شد یعنی دهه ۷۰ میلادی، در آن حضور نداشتند.

وی با بیان اینکه هنوز از این کاهش‌ها حمایت نکرده است، گفت: ما باید خوب به دیدگاه‌های همگان گوش دهیم، اما اگر بتوانیم به (ترامپ) کمک کنیم تا معامله‌ای را نهایی کند، فکر می‌کنم این زمانی است که ما کاری انجام داده‌ایم.

سیتون در توئیتر گفت: با محمد بارکیندو دبیرکل اوپک درباره توافق بین المللی «برای اطمینان از ثبات اقتصادی در هنگام بهبودی از» شیوع کرونا ویروس صحبت کرده است.

سیتون تصریح کرد: بارکیندو به اندازه کافی مهربان بود که «من را به نشست بعدی اوپک در ماه ژوئن دعوت کند».

بارکیندو به رویترز گفت: وی و سیتون در یک کنفرانس تلفنی «دیدگاه خود درباره تحولات کنونی و احتمال همکاری آینده» را مورد بحث و گفت‌وگو قرار داده‌اند.

بارکیندو و وزیران نفت و انرژی اوپک، در گذشته هم با مقام‌های صنعتی شیل در کنفرانس‌های سالانه دیدار کرده‌اند.

یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا گفت: دولت آمریکا فاقد هر گونه توانایی برای محدود کردن تنظیم‌کننده تگزاس برای همکاری با اوپک درباره کاهش تولید است.

این مقام در یک کنفرانس تلفنی به خبرنگاران گفت: این موارد به‌طور کامل در حیطه امور ایالتی است ... از سطح فدرال، ما هیچ تعامل مداومی با اوپک نداریم، اویک یک کارتل است.

برخی نمایندگان صنعت نفت ایالات متحده شک و تردید داشتند که تگزاس باید در بازار مداخله کند. تولیدکنندگان نفت ایالات متحده مدتهاست که در برابر چنین اقدامی مقاومت می‌کنند و بزرگترین اتحادیه تجاری این صنعت نیز روز جمعه قانع به نظر نمی‌رسد.

فرانک مکشیارولا، معاون ارشد رئیس موسسه نفت آمریکا در امور سیاست، اقتصاد و نظارت، گفت: دیدگاه ما ساده است. سهمیه‌ها بد هستند. اینها بی‌اثر و بی‌فایده بوده‌اند، هم‌اکنون هیچ دلیلی برای تقلید از اوپک وجود ندارد.

در چند سال گذشته، تولیدکنندگان شیل با استفاده از روش نوآورانه شکست هیدرولیک، تولید نفت ایالات متحده را به نزدیک به ۱۳ میلیون بشکه در روز افزایش داده‌ و آن را به بزرگترین تولید کننده جهان تبدیل کرده‌اند. از سال ۲۰۱ ، همانطور که اوپک تولید خود را محدود کرد، ایالات متحده سهم بازار را از دستان عربستان سعودی، روسیه و دیگر کشورها خارج کرده است.

روسیه به آهستگی با تلاش‌های مداوم اوپک برای تقویت قیمت، همراه شد، و بزرگترین تولیدکننده نفت این کشور، یعنی روسنفت، مخالف این توافق بوده است. واحدهایی در روسنفت و مدیران آن به‌تازگی به دلیل روابط تجاری با ونزوئلا توسط ایالات متحده آمریکا تحریم شده‌اند.

این مقام‌ها گفتند که دولت ترامپ با وضع تحریم‌های مداوم علیه ایران و ونزوئلا سعی در کاهش عرضه جهانی نفت دارند. هر دو این کشورها عضو اوپک هستند، همچنین تحریم‌ها شبکه‌های انتقال نفت را نیز شامل می‌شود. این تحریم‌ها تا جایی پیش رفته که روسیه به دلیل بازاریابی نفت ونزوئلا تحریم خواهد شد.

گروهی از سناتورهای جمهوریخواه آمریکا، عمدتاً از ایالت‌های تولیدکننده نفت، روز جمعه از ویلبور راس، وزیر بازرگانی، خواستند تا بررسی کند که آیا عربستان سعودی و روسیه بیش از حد نفت را در بازارهای جهانی عرضه می کنند تا در این صورت آنها را تحریم کند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: جنگ جهان نفت وزارت امور خارجه آمریکا ویروس نفت ایالات متحده بازارهای جهانی عربستان سعودی تولید خود جهانی نفت روز جمعه مقام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۴۴۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال اعزام نیروهای انگلیسی به غزه

پس از اینکه آمریکا اعلام کرد هیچ یک از نیروهای زمینی خود را به غزه اعزام نخواهد کرد، رسانه انگلیس تلگراف نوشت احتمالا نیروهای انگلیسی جهت آنچه «کمک‌رسانی در ارسال محموله‌های بشردوستانه به غزه» خوانده شده، در این باریکه مستقر خواهند شد.

به گزارش ایسنا، یک مقام ارشد نظامی آمریکا روز جمعه مدعی شد دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا ساخت اسکله موقت در نوار ساحلی غزه را جهت ارسال کمک‌های بشردوستانه از طریق کشتی به این باریکه آغاز کرده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس هم به نقل از این مقام ارشد نظامی گزارش کرد که ظاهرا ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه از طریق دریا از اوایل ماه آینده میلادی آغاز خواهد شد.

ایالات متحده پیشتر گفته بود که یک «طرف سوم»، مسئول رانندگی کامیون‌ها در امتداد یک مسیر به سمت ساحل خواهد بود؛ مسئولیتی که طبق آنچه تلویزیون بی‌بی‌سی گزارش کرده است، می‌تواند توسط نیروهای انگلیسی ایفا شود.

البته بی‌بی‌سی گزارش داد که هنوز هیچ تصمیمی توسط دولت انگیس رسما اعلام نشده و «ریشی سوناک» نخست‌وزیر انگلیس هم آن را هنوز مطرح نکرده است.

«گرانت شاپس» وزیر دفاع انگلیس گفت: «بسیار حیاتی است که مسیرهای بیشتری را برای رسیدن کمک‌های بشردوستانه حیاتی به مردم غزه ایجاد کنیم و بریتانیا هم نقش پیشرویی را در ارائه کمک‌ها ایفا می‌کند.»

مقام آمریکایی مذکور گفته است: «حجم کمک‌های بشردوستانه‌ برای غزه از مسیر دریایی حدود ۹۰ کامیون در روز خواهد بود که این عدد می‌تواند به حدود ۱۵۰ کامیون در روز افزایش یابد.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • طرح کنگره آمریکا علیه دیوان کیفری بین‌المللی
  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز
  • جزئیات توافق آمریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌آویو
  • احتمال اعزام نیرو‌های انگلیسی به غزه
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  •  چرا دلار سقوط کرد؟
  • احتمال اعزام نیروهای انگلیسی به غزه
  • سیگنال مهم دبی و عربستان به دلار تهران
  • ریال عربستان در بازار آزاد ۱۶۵۶۰ تومان