Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- در پی نامگذاری سال 1399 از سوی رهبر معظم انقلاب به نام "جهش تولید" علی لاریجانی در نامه‌های جداگانه به رییس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و سرپرست مرکز پژوهش‌ها، ضمن ابلاغ اولویت‌های ده‌گانه، بر ایجاد ظرفیت‌های قانونی و پژوهشی " جهش تولید" در سال جاری تاکید کرد. اصلاح ساختار تولید ملی، به حداقل رساندن فرایند صدور مجوزها، توسعه دولت الکترونیک، توسعه کانون های تولیدی خرد، اشباع بازار داخل و توسعه صادرات کالای ایرانی، تکمیل زنجیره تولید با بهره‌مندی از توانایی نخبگان، گسترش صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی و تکیه بر مزیت های بومی تولید از محورهایی است که رییس مجلس در این مکاتبات بر آنها تاکید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


خبرگزاری آریا- متن نامه رییس مجلس شورای اسلامی به حمیدرضا فولادگر، رییس کمیسیون حمایت از تولید ملی به این شرح است:

‌ "جناب آقای دکتر حمید رضا فولادگر
رییس محترم کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی  
سلام علیکم
با عنایت به نامگذاری سال 1399 به نام «جهش تولید» و با توجه به سوابق اقدامات آن کمیسیون  در بررسی طرح ها و لوایح  مقوم تولید ملی، مقتضی است با همکاری سایر اعضا روند  اصلاح، تکمیل و ایجاد ظرفیت های قانونی  به منظور  جهش تولید در سال جاری  را  به عنوان مطالبه ای بحق و ملی دنبال کرده و براساس تاکیدات رهبر معظم انقلاب در پیام نوروزی،  راهکارهای قانونی این جهش  و گزارش های میدانی از لوازم  تحقق آن به ویژه تسهیل کسب و کارها را با بهره گیری از نظرات دستگاه های اجرایی مرتبط ، اعضای دیگر کمیسیون های تخصصی، مرکز پژوهش های مجلس و نمایندگان بخش خصوصی از جمله در موارد ذیل   ارائه نمایید.
1. اصلاح ساختار تولید ملی با حذف ضوابط اجرائی زائد و غیر ضرور در راه اندازی کسب و کارها
2. توسعه دولت الکترونیک ،به حداقل رساندن فرایند صدور مجوزهای  سرمایه گذاری و تولید و اجرای  سیاست اعلامی  به جای صدور مجوز 
3‌. توسعه کانون های تولیدی خرد و کارگاه های کوچک با توجه به نقش قابل توجه آنها در اشتغال آفرینی
4. اشباع بازار داخلی از کالای ایرانی با تکیه بر الگوی مصرف درون زا و همسو نمودن نیاز مصرفی با ظرفیت  تولید
5.  توسعه بازار های صادراتی به واسطه  افزایش رقابت پذیری، بهره وری، نوآوری و  کیفیت تولیدات  با توجه به مزیت همسایگی ایران با 15 کشور
6.  تکمیل زنجیره تولید از مواد خام تا  محصولات نهایی در داخل و  قطع وابستگی در حوزه کالاهای پرمصرف از قبیل لوازم خانگی و خودرو  به خارج از کشور
7. بهره مندی از توانایی نخبگان و  مجموعه های دانش بنیان برای  رفع نقایص زنجیره تولید با تبدیل دستاوردهای پژوهشی آنان به  فناوری های  تجاری سازی شده
8.  گسترش صنایع تکمیلی و تبدیلی  در بخش کشاورزی  به منظور جلوگیری از خام فروشی و تقویت زنجیره غذایی برای رفع نیاز داخل و گسترش صادرات
9.  کارآمدسازی  نظام توزیع کالاها و خدمات با استفاده از کاهش واسطه های غیر ضرور و ناکارآمد
10.  تکیه بر مزیت های بومی تولید از قبیل توسعه کشت گلخانه ای با توجه به شرایط مساعد آب و خاک  و  افزایش تولید آبزیان در قفس با استفاده از سواحل دریایی طولانی
شایسته است کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی،  مراتب  فوق را از طریق کمک به اصلاحات مورد نیاز در قوانین و یا تهیه قوانین جدیدی  که موجب جهش تولید می شوند،  تمهید نموده  و گزارشی از بررسی ها و تدابیر  خود را به مجلس شورای اسلامی تقدیم نماید.

علی لاریجانی
رییس مجلس شورای اسلامی"
رییس مجلس همچنین در نامه ای جداگانه خطاب به محمد قاسمی ، سرپرست مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی،  ایجاد ظرفیت های پژوهشی و پشتیبانی علمی از اقدامات تقنینی برای جهش تولید را ماموریت اصلی این مرکز در سال جاری  عنوان کرد. متن نامه دکتر لاریجانی خطاب به سرپرست مرکز پژوهش ها چنین است:
جناب آقای دکتر محمد  قاسمی
سرپرست محترم مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی
سلام علیکم
باعنایت به نامگذاری سال 1399 به نام «جهش تولید» و با تکیه بر تجربیات  آن مرکز در پشتیبانی پژوهشی از رونق  تولید ملی در سالهای گذشته، ماموریتی ویژه به مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی به عنوان بازوی علمی قوه تقنینی کشور داده می شود  تا با تشکیل فوری  کارگروه های کارشناسی و استفاده از صاحبنظران امور اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، تسهیل کسب و کار ها و تدوین قوانین و مقررات لازم برای جهش تولید در سال جاری را به عنوان مطالبه ای بحق و ملی دنبال کرده و افزون بر آن ، براساس تاکیدات رهبر معظم انقلاب در پیام نوروزی،  راهکارهای علمی تحقق این جهش را از جمله در موارد ذیل ارائه نماید.
1. اصلاح ساختار تولید ملی با حذف ضوابط اجرائی زائد و غیر ضرور در راه اندازی کسب و کارها
2. توسعه دولت الکترونیک ،به حداقل رساندن فرایند صدور مجوزهای  سرمایه گذاری و اجرای  سیاست اعلامی  به جای صدور مجوز 
3‌.توسعه کانون های تولیدی خرد و کارگاه های کوچک با توجه به نقش قابل توجه آنها در اشتغال آفرینی
4. اشباع بازار داخلی از کالای ایرانی با تکیه بر الگوی مصرف درون زا و همسو نمودن نیاز مصرفی با ظرفیت  تولید
5.  توسعه بازار های صادراتی به واسطه  افزایش رقابت پذیری، بهره وری، نوآوری و  کیفیت تولیدات با توجه به مزیت همسایگی ایران با 15 کشور
6.  تکمیل زنجیره تولید از مواد خام تا  محصولات نهایی در داخل و  قطع وابستگی در حوزه کالاهای پرمصرف از قبیل لوازم خانگی و خودرو  به خارج از کشور
7. بهره مندی از توانایی نخبگان و  مجموعه های دانش بنیان برای  رفع نقایص زنجیره تولید با تبدیل دستاوردهای پژوهشی آنان به  فناوری های  تجاری سازی شده
8.  گسترش صنایع تکمیلی ، تبدیلی و بسته بندی در بخش کشاورزی  به منظور جلوگیری از خام فروشی و تقویت زنجیره غذایی برای رفع نیاز داخل و گسترش صادرات
9.  کارآمدسازی  نظام توزیع کالا ها و خدمات با استفاده از کاهش واسطه های غیر ضرور و ناکارآمد
10.  تکیه بر مزیت های بومی تولید از قبیل توسعه کشت گلخانه ای با توجه به شرایط مساعد آب و خاک  و  افزایش تولید آبزیان در قفس با استفاده از سواحل دریایی طولانی
کارگروه‌های فوق موظفند با دعوت از  دستگاه های اجرایی ذیربط به ویژه سازمان برنامه و بودجه  و مجموعه های دانش بنیان، ضمن ایجاد هم‌افزایی علمی در  زمینه جهش تولید، به شناسایی فرصت‌های موجود در این باره روی آورده و پیوست پژوهشی طرح های لازم برای  ایجاد ظرفیت‌های قانونی جهش تولید را به کمیسیون های تخصصی و  نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی ارائه نمایند.
بنا به مراتب فوق مقتضی است مرکز پژوهش‌های مجلس، به منظور بهبود فعالیت های تقنینی و نظارتی در این خصوص، نتایج بررسی های  موصوف را تجمیع و  ماهانه در قالب "گزارش جامع راهکارهای جهش تولید"  به نمایندگان مجلس شورای اسلامی و دیگر نهادهای ذی‌ربط ارسال نماید.
علی لاریجانی
رییس مجلس شورای اسلامی"

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: رئیس مجلس مرکز پژوهش های مجلس حمایت از تولید ملی ایجاد ظرفیت مرکز پژوهش ها زنجیره تولید سال جاری جهش تولید غیر ضرور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۴۵۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید افراد اصلح را به مردم معرفی کنیم

صالح اسکندری، نامزد راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب اسلامی امنا فهرست ۱۶ نفره خود را به مردم معرفی خواهد کرد، گفت: سیاست ما اشتراک حداکثری با فهرست صبح ایران است.

عضو شورای مرکزی شریان با بیان اینکه شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی "شانا" در دور دوم انتخابات ۱۳ نامزد اختصاصی دارد، گفت: احتمالاً ۳ نامزد دیگر به این فهرست اضافه شوند که متعلق به فهرست‌های امنا یا صبح ایران باشند.

وی با بیان اینکه سیاست امنا در دوره گذشته نیز اشتراک صفر نبوده و معتقد است باید فارغ از قبیله گرایی افراد اصلح را به مردم معرفی کنیم، افزود: چنانچه شانا ۳ نامزد از امنا یا صبح ایران به فهرست خود اضافه کند، از نظر ما بلامانع است.

اسکندری با بیان اینکه ترکیب نهایی فراکسیون‌های مجلس بعد از دور دوم و تعیین تکلیف ۴۵ نفر باقی مانده شفاف‌تر خواهد شد، گفت: با توجه به عدم حضور پررنگ اصلاح‌طلبان در مجلس دوازدهم بعید نیست دو فراکسیون قدرتمند از مجموعه نیروهای انقلابی با تفاوت دیدگاه و سلیقه تشکیل شود.

وی با بیان اینکه مبتنی بر بند ۱۵ سیاست‌های کلی قانون‌گذاری ابلاغی مقام معظم رهبری اولویت بندی در مجموعه فعالیت‌های مجلس به منظور گره گشایی از امور اجرایی و رفع مشکلات معیشتی مردم باید در دستورکار قرار گیرد، افزود: تقویت ارزش پول ملی، پیگیری اجرای سند ملی آمایش و سیاست سرزمینی، پیگیری طرح ساماندهی و کنترل اجاره بها که ان‌شاالله قانون شود، پیگیری پرداخت تسهیلات ازدواج جوانان توسط بانک‌ها در قانون جوانی جمعیت و … می‌توانند مهمترین موضوعات باشند.

عضو شورای مرکزی شریان با بیان اینکه اولویت بنده بیشتر حضور در کمیسیون امور داخلی و شوراها است، گفت: اما معتقدم باید این کمیسیون با همکاری مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی ارتقا پیدا کند و به کمیسیون "حکمرانی، امور عمومی و آینده" تبدیل شود.

وی با اشاره به تحولات گسترده در موضوع حکمرانی با توجه به پیش‌ران‌ها از جمله هوش مصنوعی، افزود: در مجالس برخی کشورهای اروپایی امروزه کمیسیون‌های آینده تشکیل شده و به طور تخصصی متغیرهای آینده در حکمرانی در حوزه سیاست گذاری، قانون گذاری و نظارت را پیگیری می‌کنند.

صالح اسکندری با بیان اینکه خبرگزاری مهر یکی از رسانه‌های پیش‌رو و خلاق در دوره‌های مختلف بوده است، گفت: سرمایه‌های انسانی ارزشمندی در این خبرگزاری حضور دارند.

وی با بیان اینکه خبرگزاری مهر و پویش با مهر انتخاب کنیم می‌تواند مرجعیت ساز باشد، افزود: با توجه به اینکه دور دوم انتخابات معمولاً آرا رأی دهندگان کیفی‌تر است، مرجعیت‌های سیاسی از این دست راهگشا است.

کد خبر 6094645 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • حمایت از تولید از اولویت دولت سیزدهم است
  • دغدغه‌ام حل مسایل معیشتی و پیگیری منافع ملی و مطالبات مردم است
  • اصولگرایان در مجلس آینده یک فراکسیون تشکیل می‌دهند
  • افزایش مشارکت مردم در حکمرانی و مردمی‌سازی جهش تولید اولویت است
  • اولویت مجلس آینده «اقتصاد» و «فرهنگ» خواهد بود
  • باید بعد از انتخابات «لیست‌بندی‌ها» را کنار گذاشت
  • باید افراد اصلح را به مردم معرفی کنیم
  • سخنگوی دولت: اولویت اساسی کار دولت و مجلس «توجه به معیشت مردم» است
  • اولویت اساسی کار دولت و مجلس «توجه به معیشت مردم» است
  • اعلام زمان ثبت طرح در سامانه مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی