Web Analytics Made Easy - Statcounter

فوق‌تخصص ریه گفت: افراد بیمار به هیچ عنوان نباید از ماسک‌های فیلتردار استفاده کنند.

صمد قدرتی دیروز (۲ فروردین) در جمع خبرنگاران، در رابطه با بیماری کرونا و مکانیسم عمل آن، اظهار کرد: ویروس کرونا مانند سایر میکروب‌ها، ویروس‌ها، باکتری‌ها و قارچ‌ها مکانیسم و ماهیتی دارد که قسمت‌های خاصی از بدن را مورد تهاجم قرار داده و بیماری‌های مربوط به عضوی را ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه ویروس‌ها گونه‌های مختلفی دارند که اکثر آن‌ها شناخته شده بوده و درمان آن با واکسن امکان‌پذیر است، گفت: از جمله این ویروس‌ها مانند سارس، مرس و بیماری‌های مشابه آن‌ است؛ اما ویروس کرونای جدیدی که اکنون با آن مواجه هستیم، مکانیسم، فیزیولوژی و عملکردش در بدن ناشناخته است.

این پزشک با بیان اینکه بیشترین راه ورود ویروس کرونا به بدن از طریق دستگاه تنفسی (دهن، بینی و چشم) بوده که از طریق مخاط وارد بدن و داخل مجاری تنفسی و ریه شده و در نهایت کیسه‌های هوایی را تحت تاثیر قرار می‌دهد، تصریح کرد: ویروس کرونا در کیسه‌های هوا به سلول‌ها حمله کرده، سپس سلول‌ها، ویروس را برای تخریب کردن، داخل خودشان می‌گیرند.

فوق‌تخصص ریه یادآور شد: یک‌سری فاکتورهای التهابی در داخل کیسه‌های هوا ایجاد می‌شود، به طوری که ریه بیمار پر از مایع و ترشحات (اجساد این ویروس‌ها و باقی سلول‌هایی که برای دفاع از بدن وارد آن محیط شدند) شده و به تدریج فضای بافت‌های بین اطراف کیسه‌های هوایی درگیر می‌شود و در نهایت همه ریه فرد را درگیر بیماری می‌کند.

قدرتی با اشاره به اینکه درگیری ریه بیمار با ویروس کرونا، اکسیژن‌رسانی را به سایر بافت‌های بدن کم می‌کند و با علائم تنگی نفس، خود را بروز می‌دهد، به طورری که منجر به سندروم حاد تنفسی می‌شود و در موارد بسیار شدید نیز منجر به فوت فرد خواهد شد، اظهار کرد: ویروس کرونا به هیچ‌کس رحم نمی‌کند؛ هر سن، جنس و بیمار زمینه‌ای را درگیر کرده و علائم مختلفی را بسته به بیماری زمینه‌ای که فرد دارد، بروز می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه بیماری کرونا در افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند، شدت بیشتری دارد، افزود: بر اساس آمار موجود، بیشترین مبتلایان به ویروس کرونا ۵۰ الی ۶۰ ساله هستند و حدود ۷۰ درصد آنان فاقد بیماری زمینه‌ای بودند؛ بنابراین جوانان نیز مبتلا می‌شوند و به هیچ عنوان نباید به سادگی از کنار این بیماری بگذرند.

این پزشک با اشاره به اینکه در جامعه محدودیتی برای تامین ماسک وجود دارد، تصریح کرد: نیازی نیست همه افراد از ماسک استفاده کنند، ولی اگر استفاده کنند هم موردی ندارد، زیرا یک وسیله حفاظتی است و افرادی که از بیماران محافظت می‌کنند، کادر درمانی و کسانی که در اماکن پرتردد حضور دارند باید از ماسک استفاده کنند.

فوق‌تخصص ریه با تاکید بر اینکه افراد بیمار به هیچ عنوان نباید از ماسک‌های فیلتردار N۹۵ استفاده کنند، خاطرنشان کرد: ماسک‌های فیلتردار برای افراد سالم طراحی شده است. اگر فرد بیمار از این ماسک استفاده کند همه تنفس خود را که پر از ویروس است را در فضای محیط پخش کرده و افراد دیگر را آلوده می‌کند. بیماران موظف هستند از ماسک‌های معمولی و جراحی سه لایه استفاده کرده و افرادی که از آنان محافظت می‌کنند و یا در اجتماع حاضر می‌شوند نیز، باید از ماسک‌های جراحی استفاده کنند.

لینک کوتاه: asriran.com/0031Ho

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: ماسک فیلتردار استفاده کنند فوق تخصص ریه ویروس کرونا زمینه ای ویروس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۴۶۶۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتبار ۹ همتی برای حمایت ویژه از بیماران خاص و صعب‌العلاج در ۱۴۰۳

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به عمر دو ساله صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج، از اعتبار ۹ همتی برای این صندوق در سال جاری خبر داد.

به گزارش ایسنا، دکتر محمد مهدی ناصحی در نشست خبری «روز بیماران خاص و صعب‌العلاج» که صبح امروز برگزار شد، اظهار کرد: حدود ۲ سال از عمر صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج می‌گذرد. هنگامی که این صندوق ایجاد شد، میزان بودجه تخصیص یافته معادل ۵ همت (۵هزار میلیارد تومان) بود و در سال گذشته به ۷ همت رسید.

وی ادامه داد: در حال حاضر، میزان بودجه تخصیص یافته صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج در سال جاری معادل ۹ همت است.

ناصحی با بیان اینکه موضوع حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج در کانون توجه قرار گرفته است، افزود: دولت و وزارت بهداشت به موضوع حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج توجه کرده‌اند و بیمه‌های پایه در جهت پوشش خدمات گام برداشته‌اند. حدود ۲ سال از عمر صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج می‌گذرد اما از شالکه بسیار خوبی برخوردار است.

وی درباره بیماری‌های تحت پوشش صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج گفت: ۱۰۷ گروه از بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج تحت پوشش قرار دارند.

ادامه دارد

دیگر خبرها

  • اختصاص ۹هزار میلیارد برای حمایت از بیماران صعب‌العلاج
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • چگونگی نشان‌دار شدن بیماران صعب‌العلاج
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • اختصاص ۹ همت اعتبار برای صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج
  • اعتبار ۹ همتی برای حمایت ویژه از بیماران خاص و صعب‌العلاج در ۱۴۰۳
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • آخرین وضعیت تامین داروهای تالاسمی اعلام شد
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل